- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.743
İyi akşamlar.Teşekkür ederim, sakin ve keyifli bir akşam geçiriyorum.Sanıyorum siz buranın 300 küsür sayfasını okuyan arkadaştınız. :)
Kızıl saç deyince yazmak istedim.Benimde saçlarımda bir gram boya yok. Koyu kızıl tonları bende çok istiyorum. Ama en azından birkaç renk denedikten sonra kızıl tonlara geçmek mantıklı geliyor bana. Kızıl ve siyah tonlar geri dönüşü çok çok zor renkler.Saçlarımda görmek istediğim renkler sıralamasında sondalar. Boya konusunda saçlarımın sağlıklı olması ve bakımlı gözükmesi renginden çok daha önemli. Bunu aklımdan çıkarmamaya çalışıyorum ki boyaya bulaşmayayım. :)
Sizde baya bi radikal karar almışsınız.Doğal renginizden kızıl tonlarına geçiş inanılmaz sert bir geçiş olur.Yapısı ince telli demişsiniz yıpranmaya daha müsait olur.Peki gür mü saçlarınız yoksa seyrek mi ?
Kızıl saçların bakımı normal bakımından iki üç kat daha zor diye duyuyorum hep.Zaten önemli olan boyattıktan sonra saçlarınızın bakımlı gözükmesi.Saçlarınız bu durumu kaldırır mı bilemiyorum. Önerilerime gelince; HC Complex Bitkisel Saç Bakım Yağı kullanın derim çok memnunum. Ve HC Brezilya Fönü şampuanı (boyalı saçlar içinde kullananlar varmış, ben kullanmadım ama şampuanların içeriği temizdir güvenilirdir bir araştırın derim.) Zaman zaman şu başlığı okuyorum. 11 sayfada baya şey söylendi. Belki faydası olur; http://www.suslusozluk.net/b/kızıl-saç/page:1 Koyu şarap kızılı deyince bu çıktı.Tam olarak bu mu?
Eki Görüntüle 1550261
Bu da kor kızılı imiş.
Eki Görüntüle 1550262
Çok güzeller ama doğal saç renginden direkt olarak bu tonlara geçmek risk almak demek bence.
Rica ederim. :) Saçlarınızın güçlenmesi için vitamin hapları da kullanabilirsiniz. (Priorin yada Biotin gibi) Deniz Çakır'ın bu fotoğrafı aklıma gelmemişti halbuki benim bilgisayarımda da vardır çok beğendiğim için kaydetmiştim. Harika gözüküyor ama işte sizde bende nasıl durur yada nasıl yakalanır bu ton orası muamma. İşte öyle bir renk ve ton yakalamalısınız ki sizi gören bir kişi (gerçekçi ve objektif olan) ilk bakışta tamamdır bu sana olmuş desin. Zoru sevmek konusunda aynıyız. :) Ben siyahı denemiştim kestire kestire çok zor kurtuldum.O yüzden mesafeliyim birazcık. Boyatın ya da boyatmayın diyemem, sizin kararınınız sizin seçiminiz. Ama terazide artıları eksileri tartarak bir daha düşünün derim.evet o bendim :)
zor seviyorum ben anlaşılan, denemek istediğim iki renk var. biri kızıl biri siyah desem...
saçlarım gür ile seyrek arası diyebilirim bu arada, biliyorum ki kalın telli olsa daha dolgun gözükebilirler. evet bakımı oldukça zor. birçok yerden ve kişiden boyamadan sonra boya oturana dek olan yıkamalarda akma yaptığını duymuştum ki 2-3 haftada bir boya istiyormuş. bunlar cesaretimi kıran sebepler aslında. HC yi birçok yerde görüyorum, sanırım şans verme zamanı geldi. teşekkür ederim :)
şimdi tarayınca buldum, benim istediğim ton deniz çakır kızılıymış. sanki iki fotoğrafın arasında bir renk gibi ama çekim hilesi de olabilir.
Eki Görüntüle 1550359
Rica ederim. :) Saçlarınızın güçlenmesi için vitamin hapları da kullanabilirsiniz. (Priorin yada Biotin gibi) Deniz Çakır'ın bu fotoğrafı aklıma gelmemişti halbuki benim bilgisayarımda da vardır çok beğendiğim için kaydetmiştim. Harika gözüküyor ama işte sizde bende nasıl durur yada nasıl yakalanır bu ton orası muamma. İşte öyle bir renk ve ton yakalamalısınız ki sizi gören bir kişi (gerçekçi ve objektif olan) ilk bakışta tamamdır bu sana olmuş desin. Zoru sevmek konusunda aynıyız. :) Ben siyahı denemiştim kestire kestire çok zor kurtuldum.O yüzden mesafeliyim birazcık. Boyatın ya da boyatmayın diyemem, sizin kararınınız sizin seçiminiz. Ama terazide artıları eksileri tartarak bir daha düşünün derim.
Ay bende istiyorummerhaba kızlar bu ara kk'dan iyice uzaklaştım sanırımev detoksumu başarı ile bitirdim.yaklaşık 25-30 poşeti buldu evden çıkardıklarım.. bir kısmı üniversite ögrencilerine bir kısmı durumu iyi olmayan bi tanıdıga bir kısmı arkadaşlarıma(kitaplarımı,takılarımı,ev süslerimi) bir kısmı da (nevresim ve çarşaflar)barınaga bir ksımı da tabi çöpe gitti gitti.evimin boşaldıgını,hafifledigini,rahatladıgını söyleyebilirim.hem çok yorucu hem de çok keyifliydi bu süreç.kendimi durduramadan sürekli dolap düzenledim..şuan evimin her köşesi her çekmecesi düzenli..hiç bir yerde ıvır zıvır bir tane bi şey yok..böyle bir şeyi yapmayı hayal bile edemezdim.gardroplarım muntazam,düzenli.. bu kadar keyifli bir duygu ve o kadar huzur verici ki.. hayatımda ilk kez böyle hissediyorum..hafif ve rahat..
bu arada pazar günü ikeadan dolap düzenleyiciler aldım..belki dolap içlerini daha sonra paylaşırım.. @marilyn monroe cum sayesinde de ayakkabı saklama kılıfı aldım(benim internetten aldıgım çok kötü çıktı maalesef) teşekkür ederim marilyncim bilsem daha önce alırdım..hatta o kadar begendim ki tchibonun ki bile uyduruk geldi..
dolap içi düzenlemeleri yaparken çekmecelerimin az oldugunu ve dolap eksigimiz oldugunu fark ettim.cumartesi için usta çagırdım.hem çekmece hem dolap yaptırıcam.. artık eskisi gibi olmak yok.. gıcır gıcır tertemiz bir evim var benim..ama geçen hafta görmeliydiniz sanki tanışınıyor gibiydim.ev savaş alanı gibiydi,korkunç.. hatta evden çıkan poşetleri gören komşularım "tanışınıyor musunuz yoksa?" dediler :)) hiç bitmeyecek sanıdım ama bitti..dolaplar düzenlenince iki gün de ev temizligi yaptım.. şuan misler gibi evimden yazıyorum size kızlar… tekrar tekrar bu kitabı taysiye ediyorum..bu yazarın youtube da videoları da var.. hatta bir sürü insan bu kitabı okuduktan sonra evini nasıl düzenledigini youtube da paylaşmış.youtube a konmari yazmanız yeterliizlerseniz ve hatta hatta okursanız ne demek istedigimi ve neler yaşadıgımı daha iyi anlarsınız :) şimdilik benden bu kadar..
Eki Görüntüle 1548190
canım cildine hangi bakımları yapıyorsun acaba , merak ettim :)Kızlar sabah akşam yaptığım rutin bakımlar sayesinde cildim bebek gibi oldudün annem bile dedi çok güzel oldu yüzün diye demek ki neymiş düzenli bakım şart hele benim gibi cildi sık sık kuruyanşar günde 2 kere sabah akşam olmak üzere nemlendiriciyi ihmal etmemeliyiz
Hergün nemlendirici ve yüz sabunu sürüyorum aradada keseliyorum bu ladarşa yüzüm kendine geliyorcanım cildine hangi bakımları yapıyorsun acaba , merak ettim :)
Merhabaİyi geceler hanımlar.
Belki hatırlayanlarınız olacaktır beni, bir göründüm kayboldum. Finaldi, ödevdi, projeydi derken ancak gelebiliyorum.
Sessiz takipçisiydim buraların, tabi bunda yoğunluktan kendimi aksatmamın da etkisi var. Artık yoğunluğum azaldığına göre yeniden yazayım dedim. Umarım hepiniz iyisinizdir
Gelişim de bir soruyla olsun madem.
Ben kendi adıma radikal bir karar aldım. Aslında kadın olarak az çok hepimizin gel git yaşadığı bir konudur boya. Ve ben de rengiyle oynamaya karar verdim. Daha önce hiç boyamadım/boyatmadım saçımı. Doğal rengi açık kestane ile koyu kestane arası bir ton, üst kısımları güneş ışığında bakır kızıl diye tabir edilen tonun koyu versiyonuna benziyor. Boya olmamasına rağmen homojenliği konusunda endişeliyim saçlarımın. Beyaz tenliyim fakat pembe alt tonluyum. Gözlerim de açık kahverengi ve ben saçlarımı kızıl yapmak istiyorum. Çilek rengi kadar iddialı bir renk değil ama, nasıl tarif edeyim koyu şarap kızılı, romantik tonlar arasında gelip gidiyorum. Öncelikle bunun için biraz cesarete ihtiyacım var.
Sonraki adımım ise bakımını nasıl yapacağım? Çok ısı etkilerine maruz bırakmamama rağmen sanırım ince telli saçlarım olduğundan çabuk kırılıyorlar, uçlarının şuan kesilmeye ihtiyacı var mesela. Boyu belime 5-6 parmak kala bir mesafede. Saçımın boyadan en az zararı görmesini nasıl sağlayabilirim? Boyamayı ağustos ayının sonlarına doğru yapacağım ama saçlarımı şimdiden toparlamam gerekiyor. Bana neler önerebilirsiniz?
maşallahhhhh :)))Hergün nemlendirici ve yüz sabunu sürüyorum aradada keseliyorum bu ladarşa yüzüm kendine geliyor
sim....merhaba kızlar bu ara kk'dan iyice uzaklaştım sanırımev detoksumu başarı ile bitirdim.yaklaşık 25-30 poşeti buldu evden çıkardıklarım.. bir kısmı üniversite ögrencilerine bir kısmı durumu iyi olmayan bi tanıdıga bir kısmı arkadaşlarıma(kitaplarımı,takılarımı,ev süslerimi) bir kısmı da (nevresim ve çarşaflar)barınaga bir ksımı da tabi çöpe gitti gitti.evimin boşaldıgını,hafifledigini,rahatladıgını söyleyebilirim.hem çok yorucu hem de çok keyifliydi bu süreç.kendimi durduramadan sürekli dolap düzenledim..şuan evimin her köşesi her çekmecesi düzenli..hiç bir yerde ıvır zıvır bir tane bi şey yok..böyle bir şeyi yapmayı hayal bile edemezdim.gardroplarım muntazam,düzenli.. bu kadar keyifli bir duygu ve o kadar huzur verici ki.. hayatımda ilk kez böyle hissediyorum..hafif ve rahat..
bu arada pazar günü ikeadan dolap düzenleyiciler aldım..belki dolap içlerini daha sonra paylaşırım.. @marilyn monroe cum sayesinde de ayakkabı saklama kılıfı aldım(benim internetten aldıgım çok kötü çıktı maalesef) teşekkür ederim marilyncim bilsem daha önce alırdım..hatta o kadar begendim ki tchibonun ki bile uyduruk geldi..
dolap içi düzenlemeleri yaparken çekmecelerimin az oldugunu ve dolap eksigimiz oldugunu fark ettim.cumartesi için usta çagırdım.hem çekmece hem dolap yaptırıcam.. artık eskisi gibi olmak yok.. gıcır gıcır tertemiz bir evim var benim..ama geçen hafta görmeliydiniz sanki tanışınıyor gibiydim.ev savaş alanı gibiydi,korkunç.. hatta evden çıkan poşetleri gören komşularım "tanışınıyor musunuz yoksa?" dediler :)) hiç bitmeyecek sanıdım ama bitti..dolaplar düzenlenince iki gün de ev temizligi yaptım.. şuan misler gibi evimden yazıyorum size kızlar… tekrar tekrar bu kitabı taysiye ediyorum..bu yazarın youtube da videoları da var.. hatta bir sürü insan bu kitabı okuduktan sonra evini nasıl düzenledigini youtube da paylaşmış.youtube a konmari yazmanız yeterliizlerseniz ve hatta hatta okursanız ne demek istedigimi ve neler yaşadıgımı daha iyi anlarsınız :) şimdilik benden bu kadar..
Eki Görüntüle 1548190
Baskılar işe mi yarıyor?Kim baskı yapıyor ki size?Ben de bikaç zamandır görüşmedigim bir arkadaşımla görüştüm dün. Yüzüme bi güzellik geldiğini söyledi. Baskılar gerçekten ise yarıyor. Rutin bakımının üzerine bir de sen kullanıyorum. Hem yaşlanma karşıtı hem de leke giderici cildi atdinlayici etkisi var. Bir iki haftada güzel bir etki oluşturdu yüzümde. Serum bu
Baya güzelmiş.Bu daha makul bir seçim olur bence.Düşündüklerinizde gayet mantıklı.Kesinlikle çok güzel bir ton ama bir o kadar da riskli sanırım bu kadarına cesaret edemeyeceğim.
Bugün fikirlerine güvendiğim arkadaşlarımla biraz konuştuk bu konuyu, şimdilik tarçın bakırı/tarçın kahve diye nitelendirilen tona karar verdim gibi. Hem sert bir geçiş olmaz hem de kızıllık içimde kalmaz diye düşündüm. :) Ton şöyle bir şey.
Eki Görüntüle 1551245
Baskılar işe mi yarıyor?Kim baskı yapıyor ki size?
Yok yok utanmayın lütfen.Olur öyle şeyler. Telefondan yazılınca eksik yada yanlış olabiliyor.
Telefonla yazdığım için hatalar olmuş yazımda. Farkettim ama düzeltmek için çok geç olmuştu. Bakımlar demek istemiştim.
"...bir de sen kullanıyorum" kısmındaki "sen" de "serum" olacaktı.
Kesinlikle... Bakımın düzenli olanı makbul... İhmale gelmiyor hiç.Kızlar sabah akşam yaptığım rutin bakımlar sayesinde cildim bebek gibi oldudün annem bile dedi çok güzel oldu yüzün diye demek ki neymiş düzenli bakım şart hele benim gibi cildi sık sık kuruyanşar günde 2 kere sabah akşam olmak üzere nemlendiriciyi ihmal etmemeliyiz