- 1 Ocak 2015
- 1.441
- 1.306
Böyle düşünmenizin sebebi nedir ? Biraz açabilir misiniz ? Neden sizde o çoook güzel durumu yaşamayasınız ki ?
Üzgünüm ama -imrenilen- olmak yerine imrenen olmayı baştan kabul ediyorsunuz siz.
Hepimizin dönem dönem motivasyonu düşük olabilir elbette.Robot değiliz neticede. Ama sizin durum daha farklı bence.
Merhaba.Merhabalar..
Ben 27 yaşındayım ve bugüne kadar hiç öyle olamadım. Istiyorum. Bir süre fazlaca özen gösteriyorum kendime. Sonra en ufak bir huzursuzluk, mutsuzluk durumunda saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçiyorum.
Bir türlü olmuyor Yani.. Elimde evet ama istemdisi bir şekilde olmuyor.
Durum bu bendeki
Merhabalar..
Ben 27 yaşındayım ve bugüne kadar hiç öyle olamadım. Istiyorum. Bir süre fazlaca özen gösteriyorum kendime. Sonra en ufak bir huzursuzluk, mutsuzluk durumunda saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçiyorum.
Bir türlü olmuyor Yani.. Elimde evet ama istemdisi bir şekilde olmuyor.
Durum bu bendeki
Bugüne kadar olamadıysanız olmak için bundan sonra neler yapabilirsiniz ona odaklanalım.
Bugüne kadar olamamış olabilirsiniz. Bundan sonra olmak için neler yapabilirsiniz ona odaklanalım.
çok güzel bir yazı,paylaşımın için teşekkürler canımArkadaşlar bakımlı olmak üzerine ekşi sözlükte eski bir entry vardı.Aklıma geldi.Onu paylaşmak istiyorum;
Bakımlı Kadın
1) kim değildir?
- kendine saygısı yeterli olmayan
- ve / veya bakımı “makyaj-parfüm-fön-şık giyim”den ibaret sanan
- ve / veya bakımı “kokoş olmak” sanan!
- ve / veya “doalım ben böyle, özenti miyim ne o ööle, bak ne kadar doalım neysem oyum” zevzekliğiyle kendini savunan
- üşenen
- kısaca kadınlıktan zerre anlamayan
birçok kadının olmadığı her şeydir bakımlı kadın.
2) kimdir?
- her şeyden önce temiz olandır. temiz giyinen, temiz kokan, günlük olarak duşunu alandır. duştan sonra vücudunun pul pul olmaya müsait kısımlarına (dirsek, alt bacak, karın vs) nemlendirici sürmeye 2 dakika vakit ayırandır.
-Cilt ve Diş temizliğine önem verendir. makyajı sevsin sevmesin, solaryuma girsin girmesin yüzünün yalnızca rengini değil temizliğini ve duruluğunu da önemseyen, temizleyicisini, nemlendiricisini, toniğini, peelingini gerekli periyotlarla uygulaması gerektiğinin bilincinde olandır. kaş – bıyık temizliği için bir ay sonraki ağdacı randevusunu beklemeyendir!
- El ve tırnak bakımını her şeyden önce kendi göz zevki için keyifle yapandır.
-Vücut temizliğini “milletin görmesine” endekslemeyendir. kış aylarında da, sevgilisi olmadığı / olan sevgiliyle sevişmeyeceğini bildiği zamanlarda da bacaklarını, genital bölgesini temizlemeyi gereksiz bir külfet olarak görmeyendir. “aman kim görecek allasen” diye yılın kapalı ayakkabı giyilen 8 ayında taş gibi topuklar ve bakımsız ayak tırnaklarıyla gezmeyendir.
- fönlü saçlarını geriye atmak için kolunu kaldırdığında koltuk altları sapsarı görünmeyendir.
- Saçlarını temiz tutandır. boyalı, doğal, uzun, kısa, gotik, punk, her türlü saçlarından şampuan kokusu yayandır. doğal görünürlüğü yoluk yoluk görünümden ayırd edebilendir.
en önemlisi, bakımlı kadın tüm bunların düğünden düğüne, tatilden tatile, sevişmeden sevişmeye olmadığını, olamayacağını bilen, bakımını alışkanlık haline getirmiş olandır.
(yazar; little thin goddess)
merhaba canım hoşgeldin..geç cevap veriyorum kusuruma bakmaBakımlı kadın olmak çooook güzel bir durum ama ben sanırım hiç o kategoriye giremeyecegim
Sizleri takipteyim.. Hepiniz Süpersiniz.
simsims sana da ayrı olarak selam ve sevgiler. Nasılsın diye sormadan geçemedim :)
Çoook teşekkür ederim desteğiniz için. Ve cok ama cook haklısınız. Tam da dediginiz gibi bu şekilde devam edersem 5 yıl sonra da aynı cümleyi kuracağIm.Merhaba.
Çözümsüz bir durumda değilsiniz.Önce geçmişi bir kenara bırakalım.Bugüne kadar olamadıysanız olmak için bundan sonra neler yapabilirsiniz ona odaklanalım.
20'li yaşların sonlarına doğru artık 30'lu yaşlara yatırım yapmak gerekiyor.Ki 30'lu yaşlarımıza bomba gibi girelim değil mi? E bu şekilde devam ederseniz bundan 5 sene sonrada aynı cümleleri kuracaksınız.Neden şu tabloyu değiştiremeyesiniz ki ? Bakarsınız 30'lu yaşlarınızda tam tersi çok bakımlı bir kadın olabilirsiniz.Hem neden olmasın ki ? Ve olanların farkı ne ki ? Sadece yapılması gerekenleri yapıyorlar o kadar.
Sizin kesinlikle istikrar kazanmanız lazım.Bakımlı olmak belli bir disiplinde istiyor.Kendinize rutinler belirleyebilirsiniz. cilt bakımı, saç bakımı, dudak bakımı gibi gibi. (günlük-haftalık-aylık) Bunlara harfi harfine uymalısınız.Birden çok yüklenmeyin ama ufak ufak başlayıp kalıcı hale getirmeniz gerekiyor.
Ayrıca bakımlı olmak zamanla ve parayla ilişkilidir.Ama bunlardan önce güçlü bir istek lazım.Çok çaba lazım.Bu işe belli bir bütçe ve belli bir mesai ayırıp imkanlarınız dahilinde elinizden geleni yapın lütfen. İstiyorum demişsiniz üzgünüm ama kuru kuru istemekle olmaz çok istiyorum! deyip bugün harekete geçin.Ve yine önemli iki nokta; üşenmemek! ve ertelememek!
Canınızın sıkkın olduğu zamanlar, mutsuz olduğunuz anlar bilakis daha çok bakıma yönelin derim. Kendinizi zorlayın gerekirse. Kendinizle ilgilenmek size iyi gelecektir.
Ve bir fikir; kendinize hergün için ufacık bi bakıma dair yapılacaklar listesi hazırlayın. Ve her yaptığınızın üzerini çizin. 1- manikür yapılacak. 2-kaş-kirpik bakım yağı uygulanacak. 3-dudak peelingi uygulanacak vs vs...
merhaba canım hoşgeldin..geç cevap veriyorum kusuruma bakmaiyiyim canım ya sen nasılsın görüşmeyeli??? benden de sana kocaman sevgiler
öğretmenim :) okul öncesi.. :)inşallah o da olur. ben de henüz atanamadım ama bu sene olacak gibi duruyor inşallah :). öğretmen misin yoksa iibf falan mı
Çoook teşekkür ederim desteğiniz için. Ve cok ama cook haklısınız. Tam da dediginiz gibi bu şekilde devam edersem 5 yıl sonra da aynı cümleyi kuracağIm.
Sizin tabirinizle ben bakımlı bir kadın olmayı çooook istiyorum ve bundan sonra bunun için elimden geleni yapacağım.Tam da dediğiniz gibi, günlük haftalik aylık planlarım olacak. Ben atanmayi bekliyorum. Evdeyim. Vakit bol ama para için aynı şeyi söyleyemeceğim. Ama istediler sonra hersey olur. Yavaş yavaş demiştik zaten, evde doğal maske, doğal peeling bile yapabiliyorken...Diğer paylaştığınız yazıyı da okudum. Güzel bir paylaşımdi.Bu arada bende bakımlı bir kadın olmak istiyorum gerçekten. Pazartesi günü bunun için ilk iş gittim saçını kestirdim. Belimdeydi, omuz hizama geldi. Dün gittim yüzüme İğneli epilasyona. Bende salmistim bayagi kendimi, toparlamaya çalışıyorum işte..
teşekkür ederim canımm :) evet çok fazla çeşidi var bu diş macunun..bakalım sen neli alıcaksın,alınca paylaşırsınsimsims'cim güzel bir yazı olmuş.Aldıklarını güle güle kullan. Benim o kadar üründen gözüm diş macununa takıldı. Şu ara diş macunu ve diş fırçası arayışındayım.Diş hekimim macundan önce diş fırçasının daha önemli olduğunu söylemişti.Oral-b markasının şarjlı diş fırçasını(pulsar)düşünüyorum. Bu diş macununu da senden duydum.Aynı zamanda diş fırçaları da varmış. Birkaç blog yazısı okudum. Birçok çeşidi varmış bende alıp deneyeceğim.Ağız ve diş bakımı bir hayli önemli. Mesela dilimizi de fırçalamamız lazım.Dil macunu ve dil fırçaları var.Onları da alıp ağız- diş bakımı rutinine eklemek lazım.
kızlar bu ay hem bitmiş ürünleri yenleriyle degiştirip hem de hiç kullanmadıgım markaların ürünlerini aldım
işte aldıklarım;
la rouche sivilceli cilt için yüz temizleme jelini bitirince hemen kürkçü dükkanına koşarak geri döndüm.
yine sivilceli ciltler için dermalogicanın yüz temizleme jeli ve yagsız nemlendiricisini aldım
Eki Görüntüle 1538187
bobbi brown long wear gel eyeliner siyah ve ince uçlu eyeliner fırçası(aylardır hayalini kuruyordum,en sonunda kavuştum:)
Eki Görüntüle 1538203
urban decay nisan ayından beri artık Türkiyede sephoralarda satılmaya başladı..geçen sene bir iki başarısız waterproof rimel denemem olmuştu.bu ürünü daha dün aldım ama yorumları çok başaralı,umarım memnun kalırım
Eki Görüntüle 1538204
mac pro long wear concealar..gerçekten süper bir kapatıcı..diger kapatıcılar gibi çizgilere dolmuyor,pürüzsüz ve güzel bir görüntü veriyor.en kötü yanı camdan oluşu..daha 2 ay önce almıştım ama makyaj çantamda kırılmış.bu ikinci ürünüm..yanında toz pudra süngeri..
Eki Görüntüle 1538206
dior kirpik bazı.hem volüm vermek hem sabitlemek için..
Eki Görüntüle 1538208
smashbox ürünlerini ilk kez aldım ve çooook memnun aldım.özellikle göz kapagı bazı..benim maalesef göz kapagımda hangi ürünü veya bazı kullansamda bir türlü göz makyajım akşama kadar kalmıyordu.bu ürünü 1 haftadır kullanıyorum ve degil akşam, geceye kadar tutsam da neredeyse sabah ki gibi..inanılmaz memnunum bu üründen.. diger ürün de sivilceli ciltler için sivilce oluşumunu engelleyen makyaj bazı..
Eki Görüntüle 1538210
uzun zamandır floridsiz diş macunu arıyordum.bilenler bilir floridin zararlarını,bilmeyenler de netten bulabilir..maalesef Türkiyede hemen hemen hepsi floridli..bu diş macununu douglas magazasından aldım, yasemin ve nane aromalı.. eşim de ben de bayıldık tadına.tabiki de floridsiz :)
Eki Görüntüle 1538215
Revlon da Türkiye de birkaç aydır olan meşhur bir kozmetik markası ve bu fondotenin birçok youtuberda görmüştüm.bu fontotenin hem kuru-karma, hem de karma-yaglı ciltler için iki farklı ürünü var.ben karma yaglı cilt için olanı aldım ve çook sıcak bunaltıcı günlerde test ettim.gerçekten de hayatımda kullandıgım en iyi fondoten diyebilirim..orta kapatıcılık saglıyor.. rimel ise yanında hediyesiydi..
Eki Görüntüle 1538218
son olarak h&m den aldıgım karpuz şeklinde cüdan ve kırmızı beyaz çicgili pasaport kılıfı
Eki Görüntüle 1538220
merhaba canım,teşekkür ederimharika bir alışveriş olmuş, ben de haziran'ın başında küçük bir İstanbul tatili yapmayı planlıyorum ama alışverişe çıkacak vaktim bile yok, ne yapacağım bilmiyorum. ben normalde 2 rimel kullanmama rağmen(kirpikleri upuzun ve dolgun seviyorum) 2 rimeli de bitirmiş bulunuyorum ve alalı daha birkaç ay oldu, içsem bu kadar çabuk bitmezdi.
ben Max Factor ve Loreal kullanıyorum aslında memnunum ama sanki istediğim kadar gür durmuyorlar. ben mi takıyorum anlamadım.
senin kirpik bazı nasıl? bu dolgunlaştırıcı ürünlerden mi yoksa besleyicilerden mi? sanırım rimel sabitleyici gibi bir şey kirpik bazı kullanmadım daha önce.
güle güle kullan ürünlerini tatlım.
teşekkür ederim canımSimsims çok güzel ve kaliteli ürünler almışsin. Güle güle kullan. Ben de iyi bir rimel ve içine zararlı içermeyen göz kalemi ve yazlik pembe ya da şeftali tonlarında Ruj istiyorum. Tavsiyesi olan?
Ben de bugun cilt Temizleyici setimi ve makyaj temizleyicimi yeniledim. Sipariş verdim. Bekliyorum.
Dış macunu için ersağ diye bir marka varmis onu da iyi diyorlar.
teşekkür ederim canımm :) evet çok fazla çeşidi var bu diş macunun..bakalım sen neli alıcaksın,alınca paylaşırsınşarjlı diş fırçalarını benim diş hekimim önermiyor,istersen sen de bi araştır.sana benim kullandıgım diş fırçasını öneriririm.markası curaplox.en iyi diş fırçası diye geçiyor bu arada dil temizlemek için tatlı kaşıgını da kullanabilirsin.yoga da ögrenmiştim bu taktigi
Söylemeden geçemedim. Seçim yapmak gerekirse ilk sürdüğün ruj derim. Acayip yakışmışş.ilk resim:ysl rouge pur couture 17
ikinci resim:dior addict lipstick 578 diorkiss ikisini de severek kullanıyorum
Eki Görüntüle 1539735
canımm benimmm teşekür ederimm :))) bu arada yanlış yazmışım curaprox olucak fırçanın dogru yazılışı :)) bence de bi araştırSöylemeden geçemedim. Seçim yapmak gerekirse ilk sürdüğün ruj derim. Acayip yakışmışş.
Rujun rengi bir yana dudakların ne kadar güzelmiş yahu.Maaşallah.İlk o dikkatimi çekti birde saçların rengi tabi :)