Bakımlı Kadın Olmanın Püf Noktaları

canım ya bırakma kendiniii.. işini düşün,evini düşün,evdeki kedilerini düşünnn.. hayallerini düşün de düşün… bir kaç ay sık dişini ve bitsin bunlar...

melıs lımes... cok begendımmm hayran oldummm... kopegıde var... hatun guzel daha ne olsuunn :))
evet evet çok tatlıdır kendisi ve köpegi dük :)) sanırım köpegini barınaktan almıştı yanlış hatırlamıyorsam :))

Kafa dengi olduğumuzu tahmin ediyorum ondandır.
Bencede konuştukça ortak noktalar çıkar illa ki.
Senle tanıştığıma çok memnun oldum.
-
Aslında şöyle bir fikrim vardı;Buradaki birkaç arkadaş bu konu için arşiv yaptılar/yapacaklarmış ya.
Bende bir klasörde Savaş Cebeci'nin tüm paylaşımlarını (fotoğraf,yazı,video) orda toplamak istedim. Başladım birazcık baktım çok vaktimi alıyor bir tatil gününe erteledim artık. Düşünki nasıl takip ediyorsam artık bir cümlelik yorumuna bile dikkat etmek kaçırmamak istiyorum. Sözüne güveniyorum bu adamın.Söyledikleri altın değerinde bence.
-
Rica ederim tabi paylaş daha fazla hemcinsimize ulaşsın. Fit kadınlar çoğalsın böylelikle.
Forumda gördüğüm kadarıyla spor yapan kadınlar acayip derecede kardiyoya yüklenmiş durumdalar.
Savaş Hoca kadınlara yönelik şunu söylemişti; ''Ağırlık çalışmak sizler için bir seçenek değil bir zorunluluktur.''
Kaçışımız yokmuş yani.

aynen canım ben de çok memnun oldum seni tanıdıgıma aaa harikaaa ben de faydalanmak isterim bu bilgilerden..gerçekten bitince özelden paylaşırsan,veya spor topiginden süper olur bir de sen paylaş istersen yaşam boyu sporda.. hem kısa bi bilgi de verirsin hazır araştırmalarını ve sözlerini topluyorken hem de ilk mesajın olur :))tabi istersen ne de güzel söylemiş di mi?dogru söze ne denir bu arada yeni video paylaşmış,izlemelisin cenk hocayı düşünüyor gibi geldibakalım sen de öyle hissedicek misin?

Canım ben de dalan in kalıp sabununu kullanıyorum.
Eldivenler de çok nazikçe ölü deriyi atıyor.
Ben de rastgele bir deneyimimi aktarayim. Bir iki gün önce Ütü yaptım ve yüzüm yüzüme çarpan buhardan iyice yumuşadı. Ve sonrasında dusa girdim, girmisken peeling de yapayım dedim. Çok daha etkili ve daha az tahriş ile peeling oldu. Buhar iyi geliyor sanırım.

Bugün de alışveriş yapıp üst baş ve coluk çocuğa hediye aldım. Bir de Hindistan cevizi yağı aldım. En kisa zamanda deneyeceğim.

Sanırım yaza kaldı. Tabi ki seve seve paylaşırım senle.Videolarını indirmeyi düşünüyorum onları yollayamam sanırım.Boyutları epey yüksek olur. Diğerlerini yollarım.Tabi unutmazsam :) Lütfen hatırlat olur mu?
Yaşam boyu spor topiğine ise şu anlık uğramasam daha iyi. Düzenli şöyle oturmuş bir spor rutinim yok henüz.
Bu kışı hastalıklarla geçirdim durdum.Söylediklerini beğendim ama güzel olur Şimdilik burada takılayım yavaş yavaş tüm topiclerine sızarım.
-
Haha videoyu çoktan izledim.:)) Haklısın cenk hoca ve türevlerine olabilir. :)))) Artık sadece Savaş hocayı izliyorum diğerlerinden hep takipten çıktım. Ben yüz ifadelerinden çok nasıl vuruyor vs tekniğe dikkat etmeye çalıştım.Bende boksa başlamak istiyorumda.Neydi onun ismi hatırlayamadım. O daha çok antreman için sanırım.
-
Evet çok doğru bir söz. Ağırlık çalışmak çok ama çok önemli.Gerekli ekipmanlarımı aldım onlar hazır.Başlayacağım en kısa sürede.Ha bugün ha yarın derken vakit kaybediyoruz aslında. Birde geçen marilyn jean'den bahsedince aşağıdaki video aklıma geldi. İkinizinde izlemenizi rica ediyorum. Bakın ağırlık çalıştığı nasıl belli jean cuk diye oturmuş özellikle popoya dikkat. İşte sadece kardiyo ile kilo verenlerin poposu dümdüz tahta gibi oluyormuş. İkisi arasında çok fark var. Nasıl fit bakar mısınız. Valla helal olsun.Ne azimmiş resmen evrim geçirmiş.!!

Dalan sabundan memnun musun peki? Cildini kurutuyor mu mesela.
Bende yarın alayım deneyeyim en iyisi.Duş jelinden sıkıldım.
Unutmayayım ütü yaparken bende deneyeyim.İyi fikirmiş.
Benim aklıma ütü yaparken hiç gelmez bu.
Her an bakım yapmaya hazırsın desene :))
Bu markayı hiç duymadım.Soğuk pres olması iyiymiş.

Hanımlar sayfaları okurken çok fena gaza geldim :)
İşyerinden öğle arası çıktım. Uzun zamandır gitmek isteyipte uğrayamadığım Rosense'in mağazası vardı. Oraya gittim ve içeri girmemle kokuların arasında kaybolmam bir oldu. Ve kredi kartımın kaybolmasıda :) 300 küsürlük alışveriş yapmışım. Parfümünden , göz çevresi kremine . Dedim hadi eşimin hatırı kalması O' nada aftershave aldım :) (Bunda birazda ne kadar çok para harcamışsın demesin diye ) Akşam kayınvalideme gidicem iş çıkışı.Poşetleri görüp bişey demesin diye O'na kokulu tespih, eltimede vucut losyonu :) Ama mağazadan çok mutlu çıktım :))
Hepsini bu akşamdan itibaren kullanmaya başlıycam İnşallah .
Yarın eve geçer geçmez de spora başlıyorum. Doğumdan sonra göbek kaldı biraz. 1,70 boy 63 kg. Genel olarak sıkıntım yok ama göbeği vermem lazım . Yaşam boyu spor da paylaştığın video lardan biri çok hoşuma gitti simsims . Oğluşumuda yanıma alıp ona başlamayı düşünüyorum :)
Verdiğiniz gaz için teşekkür ederim :)

ay çok teşekkür ederim, duygular karşılıklı.
bir süredir bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. değiştiremediklerime odaklanmak yerine değiştirebildiklerimin üzerinde çalışmaya gayret ediyorum. evet boyumu uzatamam ama zayıflayıp fit görünebilirim, bu yüzden yürüyorum, spor yapıyorum ve ağırlık çalışıyorum. bir yıl içinde de kısa boylu ama fit bir kadın olmaya kararlıyım. sadece zayıf değil, aynı zamanda da fit.

ya ben konuyu kaçırdım sanırım tatlım, kime ne öneriyorum? giremedim 2 gündür tamamen kopmuş durumdayım konuşmadan.
bu arada şöyle bir bakındım, videolar paylaşmışsınız, ben de incelyeceğim.

gerçekten dehşet hatunun poposu haylimdeki popo diyebilirim.

Rica ederim marilyn. :) Sizinle karşılaştığıma memnun oldum. Bu kararlılıkla devam ederseniz hedefinize ulaşırsınız bence.Ki ulaşılamayacak bir hedef değil.Sophia Thiel'in vücudu gibi bir vücuda sahip olmak hayal değil bence.Sadece çok ama çok emek vermek gerekiyor. Bu arada bir söz hatırlattınız bana;
Tanrım,
Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için Cesaret
Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için Sabır
İkisi arasındaki farkı bilebilmek için Akıl ver.

Yaşam Boyu Spor topiğininde müdavimiymişsiniz. Beslenmeyle başlayıp Vücut geliştirmeden bahsettiğiniz uzun bir yazınıza rastladım.Son paylaştığım videolara aşinasınızdır o zaman tam size göreymiş.Savaş Cebeci'yi mutlaka takip etmenizi öneririm. Peki siz ağırlık çalışmalarınıza ne kadar süredir devam ediyorsunuz? kaç kilolarla çalışıyorsunuz? Gym'de mi çalışıyorsunuz? Rica etsem biraz bahseder misiniz? O zaman şu videoyu paylaşmak şart oldu. 1.23'den sonrası;
Benim takip ettiğim profesyonel bir kadın sporcu var onunda kalçası harika. Ağır kilolarla çalışıyormuş. 80 kg ile squat yapıyormuş mesela. İşin sırrı ağır ve sağlam çalışmakta demek ki.

Savaş Cebeciyle sayende dün akşam tanıştım ve şimdiden müdavimi oldum. dedikleri inanılmaz mantıklı geldi. işi bilen bir pro gibi konuşuyor, belli yani.
gymde çalışmıyorum, aslında çok yeni sayılırım ağırlık çalışmada ben birer kiloyla başladım şu an dörderden 8 kilodayım bu ayın sonunda beşerden 10 kiloya çıkacağım. şu an için kollarımda çok toparlanma yok çünkü Savaş Hocanın dediği gibi çalışmıyordum. dediklerinin bizzat canlı tanıyığım. onun verdiği bir program var dün akşam buldum, toplam 10 kiloyla ona başlayacağım ve yıl sonuna kadar toplam 20 kiloya çıkmış olmayı hedefliyorum.
benim amacım aslında süper kaslı bir vücuttan çok yağ oranı %20lerde fit bir fizik. pilatesi bırakma nedenim de bu. pilates hocamın açıkçası çok da bilinçli olduğunu düşünmüyorum işi konusunda. kendisi "kadınlara kasın yakışmadığı" fikrinde ama oturduğunda taytından göbeği fışkırıyor, bu benim pro bir sporcuda asla kabul edemeyeceğim bir görüntü benim ablam da 2-3 yıldır spor yapıyor, oturduğunda gram yağ taşmaz, hafif baklavaları var, son derece fit ve sıkı. kesinlikle idealim o.
açıkçası ben oturduğumda kaslarımın belli olmasını yağ fışkırmasına tercih ederim. şu anda da yağ fışkırıyor zaten, o zaman neden kendimi helak edeyim ki bu sabah benim popomdan ter aktı yürürken. toplam 5 kilometre yürüdüm ve biraz da kalın giyinmişim resmen kıçımdan ter aktı. e ben işim gücüm yokken sabah saat 8 de kalkıp 5 kilometre yol yapıyorsam bir zahmet göbeğimden de yağ fışkırmasın.
hem şu kaslı vücut da fazla abartılıyor, gerçi Savaş Hoca da açıklamış ama özellikle Türk kızları sanıyor ki 2 kilo ağırlık çalışınca hemen vücut yarışmalarına girecekler. ben yaklaşık 10 gündür toplamda 8 kiloyla çalışıyorum, daha tricepslerimin ortaya çıkmasını bırak, o sarkıklar toparlanmadı, öyle kolay değil yani. adamlar 100-150 kilonun altına giriyor yıllarca.
bir de tabii kas yapmak için fazla ağırlık kullanıp az tekrar çok set yapacaksın. mesela 12-15 tekrar 5-7 set falan. ben sevdim bu spor işini ya, sen de kop gel Yaşam Boyu Spor topiğine çok faydalı bilgilerin var.

Dalandan memnunum. İlk başladığım zamanlar o kadar sevmemistim. Şimdi vücudum alıştı. Çok kuru pul pul dökülen cildim artık dökülmuyor.
Ütü buharinda yumuşatmak işlemi kasıtlı yaptığım birsey değil. Kendiliğinden olunca ben de değerlendireyim dedim.
Hindistan cevizi yağı ile bakımı yaptım bu arada. Diplere sürmeye cesaret edemedim. Belki çok yaglanma olur diye. Alsam üzeri saç boyuma sürdüm. Amacım bir iki saat bekleyip yıkamakti. Fakat uyuya kalmışım film seyrederken. Gece gece de Usenince yıkamaya yastığıma bir havlu serip yattım. Sabah yıkadim. Sonuç olarak yumuşacık birbirine dolaşıp bakımsız görünen saclardan kurtuldum. Kesinlikle devam edeceğim.

bir sorum var, aranızda devlet memuru arkadaşlar varsa (öğretmenlik hariç, kurumlarda) kılık kıyafet konusunda bana tavsiye verebilir misiniz? atanmam kesin gibi görünüyor ve ben yavaş yavaş kıyafet/ayakkabı toparlamaya çalışıyorum. bu sebeple nasıl giyinebilirim, ne tür kıyafetlere yönelmeliyim?

kılık kıyafet yönetmelıgı memurlarda aynıdır dıye tahmın edıyorum ogretmenlerde ekstra bır kısıtlama yoktur tahmınımce... kumas gorunumunde keten pantolonlar rahat ve uygun oluyor.. etek cok mını olmadıkca gıyılebılıyor.. ayakkabıda terlık ya da spor dısında hepsı gıyılebılıyor dıye bılıyorum.. kot yasak ; onuda bas örtüsü serbestlıgı geldıgınden berı sendıkalılar gıyıyor madem ozgurluk varsa dıyerek..

Çok da ınsanı kısıtlayan kıyafetler degıl yanı.. ozellıkle bıranda sırf bunun ıcın alısverıs yapıp dolabını doldurma zamanla aklına cesıtler fıkırler gelır kıyafet ıcın de :)

açıkçası benim asıl sorunum ayakkabı, ben topuklu giymeyi çok seviyorum, ama çalıştığım yerde fazla frapan da görünmek istemem. bildiğim kadarıyla kolsuz falan yasakmış, bir de sandalet tipi ayakkabı. daha önce çalıştığım için bir sürü kıyafet var evde ama önceki işim hep yüksek topuklu ayakkabı mini etek vs gerektiren bir işti, ayakkabılar bildiğiniz platformlu yüksek falan sanırım fazla yüksek kalır devlet dairesine, bir de sırıtmaktan korkuyorum açıkçası diğer memurelerin arasında çünkü bendeki kıyafetler hep ben buradayım der, örneğin siyah etek takım- leopar topuklu ayakkabı gibi, ondan dolapta biraz değiştirmek gerekiyor mu derdim o esasen. örneğin bu kombinin devlet kurumu için biraz frapan kalabileceğini düşünüyorum, hiç böyle giyinen bir memure görmedim çünkü.

Merhaba hanımlar,
rosens in magazasını eve taşıdım demiştim hatırlarsanız. Nemlendiricili gündüz kremine kayınvalidecim kokusuna bayılıp el koydu :) peeling ve maskesine bayıldım . Ama şampuan istediğim etkiyi vermedi. Yumuşak filan ama istediğim koku oluşmadı Bu sabahda güzelce yüzümü temizleme köpüğüyle yıkadım, güneş kremimi sürdüm ve çıktım evden.
Birde 33 yıllık hayatımda ilk defa göz çevresi kremi kullanmaya başladım 3 gündür. Hadi bakalım hayırlısı sonuç ne olacak :)
Spora başlayamadım henüz. Güya cumartesi akşam düşünüyordum. Artık 1 Mayıs a kaldı. Gerçi her sabah belli bir yürüyüş yolum var eşimin işyerinden kendi işyerime yürürken. Ama onu da terlemeyim sıkıntı olmasın yavaş yürüyorum. Ne kadar işe yarar bilmiyorum

Anlattığın için çok teşekkürler marilyn.Benimle benzer bakış açısında kimse yok mu derken sizlere rastlamak güzel. İyi ki Savaş hoca'dan bahsetmişim, faydalı olacak olmasına sevindim. Sende lütfen çevrene bahset olur mu daha fazla hemcinsimiz haberdar olsun ki onlarda bu yanlıştan dönsünler.Kas inşa etmek o kadar zor ki. Bir kaybettin mi tekrar geri kazanmak birkaç yılını alırmış. Hedeflerimiz benziyor benimde hedefim %19 maximum % 18 yağ oranı. Bu arada şu pilatesi bırakmakla çok iyi etmişsin. :)

Ablan 30'lu yaşlarda sanırım. Çok iyi! 30'lu yaşlarda spor çok daha fazla önem kazanıyor. Bu konulardan bahsedince yaş biraz önem kazanıyor. Seninde amacın benim gibi 30'lu yaşlara bomba gibi girmek sanırım. Bu yazı ikinize gelsin A birde unutmadan simsims 'cim sende oku lütfen

http://www.fitnessbilim.com/forum/s...a-kadinlarin-fitness-yapmasi-ve-etkileri.html

İşte bizim bazı Türk kadınları araştırmak okumak yerine kulaktan dolma bilgilere inanıyor hemen. Bu yanlış algılar zamanla değişecektir.Bu arada bende başlangıç olarak doğru kiloyu seçmeye çalışıyorum. Hareketleri doğru formda yapabildiğimiz en ağır kilo en iyisi. Bende başlangıç olarak 7'şer kg ile başlamayı düşünüyorum.9 kiloyu ağır geldi bana. Ve bende evde çalışacağım, şimdilik en azından. Değişebilen ağırlıklar aldım 20-20 toplam 40 kg'luk dumbbell.lerim var. En sonda fitness eldiveni aldım. Havaya girebilmeme yardımı olur belki. :)

Bu arada kardiyoyu interval şekilde yapmak daha iyi. Kardiyoyu açık hava yürüyüş olarak interval şekilde (sabah aç karna olmak üzere) haftanın 5 günü 20'şer dk diye planladım. Savaş Hoca'nın önerdiği haftada 1 saat kardiyoyu aşıyorum ama hergün yürümek bana belli bir disiplin kazandıracaktır. Diyeceğim; hergün mü bilmiyorum ama 5 km yürümek çok fazla değil mi? Kardiyoyu belli limitte tutup ağırlıklara yönelmemiz, ağırlıklara ağırlık vermemiz çok daha iyiymiş. Fazla kardiyo yağları yakar evet ama kas kaybına yol açabilir.

Teşekkür ederim, bu konulara ilgim ve merakım bir hayli fazla hergün yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Bakalım başlayıp biraz yol katettiğimde yeni güncellemelerimle spor topic'ine uğramaya çalışacağım. Daha çok şey konuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…