-
- Konu Sahibi obiviyante
çocuklar ve bakıcı konusunda çok tecrübeli biri olarak yazıyorum ben olsam üçünü de tercih etmem başka bir bakıcı bulurum
1- çocuklar kendi evinde alıştığı ortamda büyütülmeli bakıcı evine asla sıcak bakmıyorum.
2-bakıcılardan lütfen yemek temizlik vb..şeyler istemeyin çünkü onları yaparken ayırdıkları vakitleri çocuğunuzdan almış oluyorlar ve ev kazaları da çok yaşanıyor bu durumda
Aynen öyle. Allah karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın.
Konya' dayız canım biz.Allah hepimizin yardımcısı olsun
benim de doğum yapıp tekrar işe dönerken düşüneceğim durum
obiviyante bişey soracağım 800 demiştin galiba bakıcıya
istanbulda mısın sen? burda bana daha çok olduğunu söylediler de
bu arada çocuğun için hangi bakıcı en hayırlı ise Allah onu nasip eylesin..
anladım canımKonya' dayız canım biz.
Ayni seyi simdi dusundum kirk yillik sorun sorunsal oldu .Bakici isi zor allah yardim etsin bende dusunuyirum kara karabide bana kızıcaklar ama şu ^^sorunsalı^^ kelimesini hiç sevmiyorum çok itici geliyor bana
bakıcı olayı zaten çok ince bir dengeden ibaret.bebeğine bakıyor diye her istediğine eyvallah dmek istiyosun,ama böyle olunca da çok havaya giriyorlar..ona muthaç olduğunu biliyorlar kullanıyorlar.Bu konularda hiç tecrübem yok. kadına şartlar koşup antipatik olmak istemiyorum, nede olsa küçücük evladımla benim olmadığım saatlerde baş başa kalacak. Korkuyor insan. Dedikoduluk materyal olamaz diye düşünüyorum ya, evde ne eşim ne ben olmayacağız. Gerçi evi pis dağınık bilmem ne derse bilemem. Düzenliyimdir dehayırlısı bakalım.
işe başladıktan sonra,bir süre siz gösterin.bebeğin ne yiyip içtiğini falan..1-2 hafta sonra yarım saatliğine falan dışarı çıkın.sonra gellin.tavırlarını gözleyin.sonra dışarı çıkma sürelerini uzatın ve habersiz gelin eve..Amin. Oğlum sağ salim büyüsünde başka bir şey istemem. Kadını gözlemlerken nelere dikkat etmem gerekir mesela?
Canım onlar mürebbiye olmasın yaanladım canım
ben istanbul dayım burada bazı tanıdıklar 1000 1200 + sgk dan bahsetti de
bide sana sorayım dedim..
Çok küçük olacak ama bebeğim. 8 aylık bebek kreşe verilir mi?Çocuk her gün evinden farklı bir yere gidip akşam gelirse pek mutlu olmaz sanırım. Bu durumda kreş daha mantıklı olur o zaman.
yani bana da öyle geldiCanım onlar mürebbiye olmasın ya?
Misafir gittiğim bir evde tesadüfen karşılaşmıştım. Karşı komşuları çocuk bakıyordu, 2 3 yaşlarında bir kız. Daha konuşamıyor. Karşı komşuya misafir gelmiş. Kız uykudan kalkmış, misafir olduğum eve geldi. Karnı aç. Evde 2 delikanlı çocuk. Evet o ev halkı çocugu çok seviyordu, ve asla zarar vermezdi. Ama kağıt üzerinde bakınca ne kdr garip yanlış bir durum. Bakıcı evinde misafir ağırlarken o cocuk karsıda bizim tabaklarımızdan lokmalar alırken parayı cebine indirdi.
Ne olursa olsun evinde büyümeli çocuklar, ztn anne kokusundan uzaklar bide sokağa dökülmemeli.
bence kiz bayagi büyük ve kiz cocuklari bebeklere bakmaya pek hevesli oluyor oynatir da yani. Kiskanmaz sanmiyorum ben 12 yasinda 27 gunluk bebege bakmistim yengem is yaparken . Biseycik olmazBende senin gibi düşünüyorum. Ama dediğim gibi 5. sınıfta bir kızları var. Acaba kıskançlık olur mu? O konuda endişelerim var.
ben de hiçbirini tercih etmezdim. başka birileri yok mu biraz daha arayın.
1-bakıcının evine kesinlikle vermeyin. hadi bakıcı çok iyi bi insan diyelim. eve giren çıkanı, konu komşuyu biliyomusunuz. ayrıca evde mutlaka kendi ev işlerini yapacaktır . evi dağılmasın diye uğraşacaktır. hiç olmaz yani.
2- çocuklu bayan da olmaz. kızı daha çok küçük hem kıskanabilir. hem çocuklardan birbirine hastalık bulaşır. sizin ki daha küçük sanırım. bi de kadın kendi çocuğuyla mı ilgilenecek sizinkiyle mi . zor.
başka birini arayın. mutlaka bulursunuz. ben bakıcının evine vermem diye küçücük bi ilçede inat ettiysem siz de bulabilirsiniz bence.
Çok küçük olacak ama bebeğim. 8 aylık bebek kreşe verilir mi?
Canım benim derdim bebeğimi güvenilir bir insana emanet etmek. Bu ablam eşimin iş arkadaşının hanımı. Kurumun lojmanlarında oturuyorlar. Orada herkes birbirini tanıyor. Eşimin iş yeri lojmanlara yakın. Öğle aralarında bu ablamın eşiyle birlikte eşimin çocuğu görme şansı olacak.
Evime gelecek insan da referansla gelecek sonuçta ama gün içerisinde çocuğumla yalnız kalacak kadın. Bir denetim mekanizması yok. Ama lojmanlarda herkes birbirini tanıyor iyi kötü. Kafam karışık ya.