- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
-
- Konu Sahibi obiviyante
Bende ufanıp cebine gireyim ne ablası ya31 yaşındayım,sorun olmaz diyebilirsin :)
ilk önce bakıcı olarak seçeceğin kişinin çocuğuna ilk davranışına dikkat et.sahipleniyor mu seviyor mu mesela.sonra evimde bakılsın diye ısrar et bu konuda taviz verme derim.ayrıca yemek ve temizlik olayını bakıcı ablaya bırakma onları yapayım derken çocuğa vakit ayıramayabilir,onunla oyun oynayacağı vakitleri ev işleirne harcayabilir.bir de onlar da insa dinlenmesi lazım ki verim alabilesin.yanında çocuğu olan insanlar da bana pek mantıklı gelmiyor.çocuğunla mı ilgilenecek kendi çocuğuyla mı? ayrıca yaş da önemli.çok tecrübesiz veya çok yaşlı olmamalı.
Kızdım haöncelikle bu senle ilgili değil genel olarak yazdım.
onca yazdığın şeye yorum yaptım canım
Kızdım ha!
Ben onca şeyi yazarken ne kadar dikkat ettim biliyor musun hanım hanııım...
Canın sağolsun ya ne olacak...haklısın ama bende sevmiyorum güzelim ya sorunsalı nedir anlamıyorum.
ne yapayım demeden duramadım kızma bunu yapan arkadaşlar var ve ben zaten kızıcaklar bana dedim.
Canın sağolsun ya ne olacak...
Ben nasıl iyi bir bakıcı bulacağım?...
Başta bende böyle düşündüm ama kızın davranışlarını görünce fikrim değişti. Çocuk annesinden ilgi bekledi çünkü.Birde soyle dusunun cocuklar bebeginize arkadas gibi olabilirler. Ama kiskanclikta yapabilirler. Ve mutlaka kendi evinizde baktirin
bence kimi sevdiysen onu sec.sen bakıcıyı seversen o da seniocugu sever. insan insanın aynadıdır. iş kesinlikle bekleme. cocugun yaninda kova süpürge vs ortalıkta güvensiz bence. evinizde olsun fiye ısrar et gerekirse 200 lira fazla ver. benim kızım iki yıldır nakıcıda cok şükür gerci bizimki tanıdık ama. ben olsam eşimin arkadsının hanımı ile üç bes kez görüşürdüm içim ısınor cocugu sever ikisi anlaşısa eve gelsin diye ikna ederdim. o arada üçüncü ile de görüşürdüm o cocukla daha samimi olduysa bu sefer ona yogunlaşırdım. kim iyi anlaştıysa ona yönel. çocuk belli eder.Arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Bu konu benim için çok önemli. Yaşadıklarınızı, tecrübe ve önerilerinizi esirgemeyin ne olur...
Canım paylaşımın için teşekkür ederim. Oğlum bugünkü hanıma iyi tepkiler verdi, gerçi diğer ablayı da sevdi ama. İş konusunda fazla bir beklentim yok ama siz böyle yazınca hiç mi istemesem acaba diyorum.bence kimi sevdiysen onu sec.sen bakıcıyı seversen o da seniocugu sever. insan insanın aynadıdır. iş kesinlikle bekleme. cocugun yaninda kova süpürge vs ortalıkta güvensiz bence. evinizde olsun fiye ısrar et gerekirse 200 lira fazla ver. benim kızım iki yıldır nakıcıda cok şükür gerci bizimki tanıdık ama. ben olsam eşimin arkadsının hanımı ile üç bes kez görüşürdüm içim ısınor cocugu sever ikisi anlaşısa eve gelsin diye ikna ederdim. o arada üçüncü ile de görüşürdüm o cocukla daha samimi olduysa bu sefer ona yogunlaşırdım. kim iyi anlaştıysa ona yönel. çocuk belli eder.
bakıcı cocugu sevsin ilgilensin yeter. bir de akıllı omalı..
Bir de bakıcıdan iş bekleme diyorlar da benim bakıcım 11 saat evde idi yarım saat sürecek işi de yapıyordu
Süpürüp siliyor çamaşır yıkıyor çocuğa yemek yapıyordu bebek küçükken bize de yemek yapıyordu
Arada eşim ya da halası eve giderse işleri ve yemekleri toplu yapıyor çocuk uyurken de tv izliyordu
Ama cam kapı vs değil günlük basit işler onlara da kendisi karar veriyordu canı istemiyorsa hasta ya da yorgun hissediyorsa bize yemek vs de yapmıyordu
Canım hakkımızda hayırlısı. Allah bize ablalık evlatlarımıza merhametle büyüklük yapacak insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.Konunuzu görünce hemen daldım son 2 haftadır gündemim bu çünkü... Benimde kızıma akraba bakıyodu aynı binada oturuyoduk çok rahattım lakin şimdi hamileliği ilerleyince mecbur değiştirdik ama zor bu işler.. Kızım şimdi 16 aylık aklı herşeye eriyor alıştırmak için bi haftadır bende gidiyorum yeni bakıcıya... Ben eşimin nöbetli çalışmasından dolayı eve alamadım ama imkanınız varsa evinize alın. Evladınız kaç aylık bilemem ama düzenli bi bakıcı günlük 1 saat temizlik yapabilir. Bide ben hergün bakıcıya arabayla bırakıcam evinize gelmesi çok daha iyi olur. Allah kolaylık versin banada dua edin...