Bakıcı Sorunsalı...

ben dedim iş yaptırma diye kendi adıma çocuğuma bakmak için görev verdiğim birinin sadece çocuğumla ilgilenmesini ona vakit ayırmasnı isterim.
Ben katılıyorum ama çocuk emekleme döneminde olacak. Yerlerin temizliğini yapabilir diye düşündüm ama kova vs... kazaları oluyor. Şimdi onu bile istemesem mi acaba diyorum.

Selam Hanımlar;

Mayıs ayında işe başlayacağım. Şimdi evdeyim oğlumu büyütüyorum. Ailelerimizden uzaktayız, her ne kadar yardımcı olmaya çalışsalar da süreklilik açısından bir yardımcıya ihtiyacımız olacak. Daha var işe başlamama ama ben şimdiden bakıcı görüşmelerine başladım. Sizi de seçeneklerle ilgili bilgilendirerek fikirlerinizi almak istiyorum.

Fakülteden bir hocamızın yıllardır yardımcılığını yapan bir hanımla görüştük önce. Kız benimle yaşıt, aynı yıl doğmuşuz. Hanımda bir arkadaş sevdim ama evlerimiz çok uzak ve 5 yaşında bir kızı var. Gelirken çocuğunu da getirecek. Benim için sorun değil ama kız, çok küçük ve annesinin başka bir bebekle ilgilenmesi onu incitebilir ayrıca aynı evde iki çocukla ilgilenmekte zor olur ve en önemlisi evlerimiz gerçekten uzak. Her ne kadar frekanslarımız tutsa da bu sebeplerden anlaşamadık maalesef.

Ardından eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımıyla görüştük. Ablam iki çocuk büyütmüş. Büyük kızı üniversiteye hazırlanıyor. Küçüğü 5. sınıfta. Ben evimde bakarım dedi. Evi bize yakın. Ben eşimden önce çıkacağım için oğlumuzu eşim bırakıp oradan iş yerine geçecek. Bende sabahın o saatinde oğlumun uykusunun bölünmesini istemiyorum. Durumu ablaya söyledim ama ben başkasının evinde rahat edemem dedi. Bende bunun üzerine daha önce görüştüğüm arkadaşı aradım tekrar. Onun görümcesi bana yakın bir noktada oturuyor. Arkadaş ben görümcemle bu konuda konuşurum demişti. Bende ondan görüşmesini fikrini sormasını rica ettim.

Bugün görümceyle görüştük. 38 yaşında 3 çocuk büyütmüş bir hanım. Türkçe si düzgün. Çocuğuma bakmasını ve evin günlük temizlik işlerini yapmasını istedim. olursa 800 liraya anlaşacağız. Eşi esnaf ve pazartesi, salı günleri evde oluyormuş. Bu durumda çocuğu evime götürsem olur mu deyince diğerinden ne farkı olacak diye düşündüm. Ayrıca diğer ablayla daha uygun bir fiyata anlaşacağız muhtemelen ve eşlerimizin tanışması sebebiyle nedense daha güvenilir olacağını düşünüyorum. Ama ben yaz döneminde çalışmak zorundayım. Ablanın küçük kızı yaz tatilinde olacak. Kıskançlık olur mu acaba? Eşim sabah çocuğu ve o gün yiyeceklerini alıp götürecek ablanın evine(ben hazırlayacağım akşamdan). Ben işe başlamadan bir ay önce yavaş yavaş ablayla çocuğu bir araya getiririm diye düşündüm. Oğlumun alışması lazım, yumuşak bir geçiş yapmak istiyorum.

Velhasıl;

Siz olsanız hangi yönde tercih yapardınız? Kafam çok karışık. Birisini bulmak değil ama güvenilir birisini bulmak ciddi bir mesele. Başta tecrübeli hanımlar olmak üzere herkesin fikir ve önerilerini bekliyorum. Selamlar...

Off ne zor bir yabancıya emanet etmek evladı.
Nasipse gelecekte benim de yaşayacağım muhtemel problem .

Kendi deneyimim yok ama cevremin deneyimleri ve kendi dusuncem cocuga asla bakici evinde bakilmamali, hadi kadina guvendiniz, kocasina, cocuklarina ya da evindeki misafire nasil guvenebilirsiniz? Hangisi olursa olsun evinizdr baksin, ve mutlaka kamera sistemi kurun en azindan ilk zamanlar icin.

Alternatifler arasında eşinizin işyerinden tanıdığı bayan daha iyi gibi görünüyor ama sizin evinizde bakması yönünde ikna etmenizi tavsiye ederim.

ben olsam hiçbirini seçmezdim.
tanıdık birilerini hele ki iş ark. eşi eve almak mantıklı olmuyor.evin içi mahremdir,yani kadın sizin evde yaşadıklarınızı eşiyle paylaşıyor ve işyerinde dedikodu olabilyioru.ablamın başına geldi..
bebek kendi evinde kendi odasında bakılmalı bana göre.bakıcı kadının a çocuğu olmamalı. kıskançlık olması muhtemel ve bakıcı kendi evladına daha özen gösterecektir mutlaka sizin çocuğunuzdan ziyade.
işyeri gibi düşünmek lazım.bakıcı her sabah aynı saatte evinize gelecek ,akşam aynı saatte gidecek..nasıl çocuğunu işyerine götüremiyorsa eve de getirmemeli.
ayrıca çocuklar uyuduğunda kadınların çok boş vakti oluyor.tabi ki dinlenecek yiyecek içecek ama günde 3-4 saat de olmaz.yemek yapmak ,ortalık toplamak ya da çamaşır asmak gibi işler yapabilir bana göre.

Canım paylaşımın için teşekkür ederim. Oğlum bugünkü hanıma iyi tepkiler verdi, gerçi diğer ablayı da sevdi ama. İş konusunda fazla bir beklentim yok ama siz böyle yazınca hiç mi istemesem acaba diyorum.
zaten kadın eli boş durmayan bir tipse,çocuk uyuduğunda yapacaktır birşeyler..ilk baştan şunu yap bunu yap demenize gerek yok bence.
ayyy bakıcı diyince bir hoş oluyorum artık.oğlum 4,5 yaşına geldi,bu sene kurtulduk bakıcı işinden çok şükür.ilk başlarda devamlı değişti bakıcımız. en sonuncusu 2,5 sene kadar baktı sağolsun çok da iyiydi,bir anda ayrıldı o da..tüm gün kreşe gidiyor.darısı başınıza:)

Ben katılıyorum ama çocuk emekleme döneminde olacak. Yerlerin temizliğini yapabilir diye düşündüm ama kova vs... kazaları oluyor. Şimdi onu bile istemesem mi acaba diyorum.
emekleme döneminde temizlik tabi ki çok önemli. bebeğiniz uyurken sirke ile silebilir yerleri. doğal ürün kullanın, eger yerler sirkeden zarar görebilecek türden maddeye sahipse duru su kullansın ya da minimum kimyasal kullanıp bol su ile tekrar üzerinden geçsin, en güzeli sirke ama

ah ah nerden başlasam şimdi bilemedim:) Şimdi ben de tecrübeli sayılırım şuan 3. bakıcımızla yola devam ediyoruz. ben de çocuğa baksın ve günlük toparlasın istedim sizin gibi. yaşadıklarımız kısaca şöyle;
- 1. bakıcımız bıcır bıcır ve deneyimli bir kızdı çok da severdim onu, öncelikle oğlumu çok severdi en mühimi bu, temizdi, işten gelince oğlumu yemeğini yemiş, el yüz yıkanmış, saç taranmış bulunca çok mutlu olurdum. Haftada iki kere evi siler süpürürdü onun dışında ellemezdi ben de müdahale etmedim hiç, aramızda samimiyetle beraber ince bir sınır çizgisi vardı. maalesef sadece 4 ay çalışabildik.
- 2. bakıcı arama sürecinde biraz tecrübe edinmişlikle beraber hep ilki gibi bir bakıcı bulmak istedim ama ne fayda ortada bakıcı yoktu ki seçim yapayım en son birini buldum, temiz dürüst geldi anlaştık. Yaşadıklarımıza gelince; oldukça tembel, hantal, yalancı ve biraz da ne deseniz vardı:KK61:işten gelince oğlumu kirli bulurdum yemek yemiş el yüz yıkanmamış, sürekli masada yemek yiyen çocuk artık yerde tv karşısında yiyor yemeği, çocuğun her dediğini yapıyor, defalarca uyarmama rağmen çikolata veriyordu, elimiz mahkum zor sabrederken havalar ısınınca bahçeye çıkması gereken çocuk evde hapis gibi otururken yettterrr dedim ayrıldık
-Allah yüzümüze baktı 1 hafta sonra yeni birini bulduk şuan 8. aydır beraberiz Allah bozmasın çok şükür iyiyiz. temiz dürüst biri arada tanıdık var, çocuğa gözü gibi bakıyor, yediriyor, içiriyor, bir dediğimi ikiletmiyor, anne gibi kuralları var, çocuğu sosyalleştirmede katkıları var hakkını yiyemem, tüm bunların yanında evim mis gibi. maalesef ki yazın ayrılmak istiyor bir daha büyük konuşmak gibi olmasın bakıcı işine giremem, artık kreşe vericem
şimdi gelelim tavsiyelere
- Deneyimli bekar yoksa çocuk sıkıntısı olmayan evli de olabilir
- eve kesinlikle kamera sistemi, anladığım kadarıyla sizinki küçük daha derdini anlatamaz bu yüzden bence size şart
-çocuğu sevmesi, kendi canı gibi sahiplenmesi gerekir
-kesinlikle temiz biri olmalı
-kendi evinizde baktırın, başkasının evi olmaz
-esnek olmalı azcık, olaki işten yarım saat geç çıkacaksınız sizi idare edebilmeli
-ve hemen karar vermeyin sevdiğiniz, anlaşacağınıza inandığınız biriyle deneme sürecine girin 1 hafta bile yeter tanımanıza, devam eder yada başkasıyla denersiniz tekrar. Allah yardımcınız olsun ömrümden ömür gitti oğlumu bu yaşa getirene kadar (3 yaşına basmak üzere):emir_bebek:

Bir anne olarak tavsiyem,

Kesinlikle kendi evinizde baktırın. . Aslına bakarsanız anne olmadan önce bekarlarda bakabilir düşüncesindeydim. .ama anne olduktan sonra çocuğa kesinlikle anne olmuş biri bakabilir diye düşünüyorum . .belki 3-4 yaşında olsa bekar kişi daha çok etkinlik yapabilir ama daha bebekse deneyimli birinin bakması gerekir bence. .

Allah kolaylık versin sizede. . çocuğu yabancı birine baktırmak gerçkten zor iş :KK43: Çok şükür bu zorlu sürece annemin bakması ile atlattık

ah ah nerden başlasam şimdi bilemedim:) Şimdi ben de tecrübeli sayılırım şuan 3. bakıcımızla yola devam ediyoruz. ben de çocuğa baksın ve günlük toparlasın istedim sizin gibi. yaşadıklarımız kısaca şöyle;
- 1. bakıcımız bıcır bıcır ve deneyimli bir kızdı çok da severdim onu, öncelikle oğlumu çok severdi en mühimi bu, temizdi, işten gelince oğlumu yemeğini yemiş, el yüz yıkanmış, saç taranmış bulunca çok mutlu olurdum. Haftada iki kere evi siler süpürürdü onun dışında ellemezdi ben de müdahale etmedim hiç, aramızda samimiyetle beraber ince bir sınır çizgisi vardı. maalesef sadece 4 ay çalışabildik.
- 2. bakıcı arama sürecinde biraz tecrübe edinmişlikle beraber hep ilki gibi bir bakıcı bulmak istedim ama ne fayda ortada bakıcı yoktu ki seçim yapayım en son birini buldum, temiz dürüst geldi anlaştık. Yaşadıklarımıza gelince; oldukça tembel, hantal, yalancı ve biraz da ne deseniz vardı:KK61:işten gelince oğlumu kirli bulurdum yemek yemiş el yüz yıkanmamış, sürekli masada yemek yiyen çocuk artık yerde tv karşısında yiyor yemeği, çocuğun her dediğini yapıyor, defalarca uyarmama rağmen çikolata veriyordu, elimiz mahkum zor sabrederken havalar ısınınca bahçeye çıkması gereken çocuk evde hapis gibi otururken yettterrr dedim ayrıldık
-Allah yüzümüze baktı 1 hafta sonra yeni birini bulduk şuan 8. aydır beraberiz Allah bozmasın çok şükür iyiyiz. temiz dürüst biri arada tanıdık var, çocuğa gözü gibi bakıyor, yediriyor, içiriyor, bir dediğimi ikiletmiyor, anne gibi kuralları var, çocuğu sosyalleştirmede katkıları var hakkını yiyemem, tüm bunların yanında evim mis gibi. maalesef ki yazın ayrılmak istiyor bir daha büyük konuşmak gibi olmasın bakıcı işine giremem, artık kreşe vericem
- eve kesinlikle kamera sistemi, anladığım kadarıyla sizinki küçük daha derdini anlatamaz bu yüzden bence size şart
-esnek olmalı azcık, olaki işten yarım saat geç çıkacaksınız sizi idare edebilmeli
-ve hemen karar vermeyin sevdiğiniz, anlaşacağınıza inandığınız biriyle deneme sürecine girin 1 hafta bile yeter tanımanıza, devam eder yada başkasıyla denersiniz tekrar. Allah yardımcınız olsun ömrümden ömür gitti oğlumu bu yaşa getirene kadar (3 yaşına basmak üzere):emir_bebek:
oğlunuz kreş yasına gelmiş, gözünüz aydın. benimki de 31 aylıkken başladı. valla kreş süper bir olay. şimdi başka bebem var, yine dert başlayacak, onu da 3 yasına getirebilseydim hayırlısı ile....

Bir anne olarak tavsiyem,

Kesinlikle kendi evinizde baktırın. . Aslına bakarsanız anne olmadan önce bekarlarda bakabilir düşüncesindeydim. .ama anne olduktan sonra çocuğa kesinlikle anne olmuş biri bakabilir diye düşünüyorum . .belki 3-4 yaşında olsa bekar kişi daha çok etkinlik yapabilir ama daha bebekse deneyimli birinin bakması gerekir bence. .

Allah kolaylık versin sizede. . çocuğu yabancı birine baktırmak gerçkten zor iş :KK43: Çok şükür bu zorlu sürece annemin bakması ile atlattık
kesinlikle anne olan birinin olması gerek, katılıyorum
bir de aile hayatı huzurlu olmalı
3-4 yas zaten kreş yaşı :KK66:

ben olsam hiçbirini seçmezdim.
tanıdık birilerini hele ki iş ark. eşi eve almak mantıklı olmuyor.evin içi mahremdir,yani kadın sizin evde yaşadıklarınızı eşiyle paylaşıyor ve işyerinde dedikodu olabilyioru.ablamın başına geldi..
bebek kendi evinde kendi odasında bakılmalı bana göre.bakıcı kadının a çocuğu olmamalı. kıskançlık olması muhtemel ve bakıcı kendi evladına daha özen gösterecektir mutlaka sizin çocuğunuzdan ziyade.
işyeri gibi düşünmek lazım.bakıcı her sabah aynı saatte evinize gelecek ,akşam aynı saatte gidecek..nasıl çocuğunu işyerine götüremiyorsa eve de getirmemeli.
ayrıca çocuklar uyuduğunda kadınların çok boş vakti oluyor.tabi ki dinlenecek yiyecek içecek ama günde 3-4 saat de olmaz.yemek yapmak ,ortalık toplamak ya da çamaşır asmak gibi işler yapabilir bana göre.
Bu konularda hiç tecrübem yok. kadına şartlar koşup antipatik olmak istemiyorum, nede olsa küçücük evladımla benim olmadığım saatlerde baş başa kalacak. Korkuyor insan. Dedikoduluk materyal olamaz diye düşünüyorum ya, evde ne eşim ne ben olmayacağız. Gerçi evi pis dağınık bilmem ne derse bilemem. Düzenliyimdir de :KK64: hayırlısı bakalım.

Öncelikle vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İşe başlamama var daha ama ben şimdiden araştırmalara başladım. Ha diyince bulunmaz ki, birde çocuğun kadına alışması lazım. O yüzden işe başlamadan 1 ay önce kadınla birlikte evde vakit geçirmeye başlayacağız.

Kamera olayına aslında bende sıcak bakıyorum ama nasıl olacak? Küçük bir şey mi mesela? Yada portatif mi, yoksa kurulum falan gerektiriyor mu? Birde kadın sonradan fark ederse ayıp olmasın?

zaten kadın eli boş durmayan bir tipse,çocuk uyuduğunda yapacaktır birşeyler..ilk baştan şunu yap bunu yap demenize gerek yok bence.
ayyy bakıcı diyince bir hoş oluyorum artık.oğlum 4,5 yaşına geldi,bu sene kurtulduk bakıcı işinden çok şükür.ilk başlarda devamlı değişti bakıcımız. en sonuncusu 2,5 sene kadar baktı sağolsun çok da iyiydi,bir anda ayrıldı o da..tüm gün kreşe gidiyor.darısı başınıza:)
Amin. Oğlum sağ salim büyüsünde başka bir şey istemem. Kadını gözlemlerken nelere dikkat etmem gerekir mesela?

kamerayı baştan söylemeniz lazım aksi halde suç işlemiş olursunuz, kadın ben orda soyundum, giyindim diyebilir ki haklı da olur o durumda.
zaten önceden söylemek cok daha iyi, ona gore davranır, biz kendisine söylediğimizde memnun oldu, bir sey olursa ben de zanlı durumunda olmam dedi, zaten kendine güvenen ister kamerayı
gelip kurulum yapacaklar evet, sesli kamera tercih edin, pcnizden geriye dönük izleyebiliyorsunuz, akıllı telefonunuzdan da canlı izliyorsunuz

Öncelikle vakit ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İşe başlamama var daha ama ben şimdiden araştırmalara başladım. Ha diyince bulunmaz ki, birde çocuğun kadına alışması lazım. O yüzden işe başlamadan 1 ay önce kadınla birlikte evde vakit geçirmeye başlayacağız.

Kamera olayına aslında bende sıcak bakıyorum ama nasıl olacak? Küçük bir şey mi mesela? Yada portatif mi, yoksa kurulum falan gerektiriyor mu? Birde kadın sonradan fark ederse ayıp olmasın?
rica ederim yardımcı olabilirsem ne mutlu. mantıklı olan da bu zaten erken işe başlatıp bir süre gözlemden sonra işe başlamak. kamera ben kurmadım keşke kursaydım, ayrıntılı bilgim yok ama kamera sistemi kuran şirketler var onların yaptığı daha profosyonelce ve tuzlu biraz, bide int gizli kamera diye aratın saat şeklinde, biblo şeklinde olanlar var biraz incelemeniz gerekecek. eve kimi alırsanız eğer ki kameranız olursa söylemeniz gerekiyor galiba yasal olarak.

oğlunuz kreş yasına gelmiş, gözünüz aydın. benimki de 31 aylıkken başladı. valla kreş süper bir olay. şimdi başka bebem var, yine dert başlayacak, onu da 3 yasına getirebilseydim hayırlısı ile....
teşekkür ederim, darısı sizin ikinci bebeğinize. ben bir daha sırf bakıcı derdine bile çocuk yapmaya çekiniyorum, Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim, darısı sizin ikinci bebeğinize. ben bir daha sırf bakıcı derdine bile çocuk yapmaya çekiniyorum, Allah yardımcınız olsun.
sag olun. hepimizin inşallah. kreşe ilk başladığında da çok ağladım(kızım aglamıyordu, bayılarak gidiyordu) ama artık alıştım :) ilkokulda da farklı sorunlarımız olacak, lisede de bambaşka :)

X