ah ah nerden başlasam şimdi bilemedim:) Şimdi ben de tecrübeli sayılırım şuan 3. bakıcımızla yola devam ediyoruz. ben de çocuğa baksın ve günlük toparlasın istedim sizin gibi. yaşadıklarımız kısaca şöyle;
- 1. bakıcımız bıcır bıcır ve deneyimli bir kızdı çok da severdim onu, öncelikle oğlumu çok severdi en mühimi bu, temizdi, işten gelince oğlumu yemeğini yemiş, el yüz yıkanmış, saç taranmış bulunca çok mutlu olurdum. Haftada iki kere evi siler süpürürdü onun dışında ellemezdi ben de müdahale etmedim hiç, aramızda samimiyetle beraber ince bir sınır çizgisi vardı. maalesef sadece 4 ay çalışabildik.
- 2. bakıcı arama sürecinde biraz tecrübe edinmişlikle beraber hep ilki gibi bir bakıcı bulmak istedim ama ne fayda ortada bakıcı yoktu ki seçim yapayım en son birini buldum, temiz dürüst geldi anlaştık. Yaşadıklarımıza gelince; oldukça tembel, hantal, yalancı ve biraz da ne deseniz vardı
işten gelince oğlumu kirli bulurdum yemek yemiş el yüz yıkanmamış, sürekli masada yemek yiyen çocuk artık yerde tv karşısında yiyor yemeği, çocuğun her dediğini yapıyor, defalarca uyarmama rağmen çikolata veriyordu, elimiz mahkum zor sabrederken havalar ısınınca bahçeye çıkması gereken çocuk evde hapis gibi otururken yettterrr dedim ayrıldık
-Allah yüzümüze baktı 1 hafta sonra yeni birini bulduk şuan 8. aydır beraberiz Allah bozmasın çok şükür iyiyiz. temiz dürüst biri arada tanıdık var, çocuğa gözü gibi bakıyor, yediriyor, içiriyor, bir dediğimi ikiletmiyor, anne gibi kuralları var, çocuğu sosyalleştirmede katkıları var hakkını yiyemem, tüm bunların yanında evim mis gibi. maalesef ki yazın ayrılmak istiyor bir daha büyük konuşmak gibi olmasın bakıcı işine giremem, artık kreşe vericem
şimdi gelelim tavsiyelere
- Deneyimli bekar yoksa çocuk sıkıntısı olmayan evli de olabilir
- eve kesinlikle kamera sistemi, anladığım kadarıyla sizinki küçük daha derdini anlatamaz bu yüzden bence size şart
-çocuğu sevmesi, kendi canı gibi sahiplenmesi gerekir
-kesinlikle temiz biri olmalı
-kendi evinizde baktırın, başkasının evi olmaz
-esnek olmalı azcık, olaki işten yarım saat geç çıkacaksınız sizi idare edebilmeli
-ve hemen karar vermeyin sevdiğiniz, anlaşacağınıza inandığınız biriyle deneme sürecine girin 1 hafta bile yeter tanımanıza, devam eder yada başkasıyla denersiniz tekrar. Allah yardımcınız olsun ömrümden ömür gitti oğlumu bu yaşa getirene kadar (3 yaşına basmak üzere)