• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı krizi

profesyonelden kastım illa ajanslarla çalışanlar değil. bu işi meslek olarak gören, daha önce çocuk bakmışlığı olan insanlar. konu komşudan da olsa referanslı insanlar. elbette anadoluda da vardır böyle insanlar. sen hem çocuğa baksın hem ev işi yapsın kafasında olursan (muhtemelen asgari ücret veya daha azına)karşına çıkanlar da sana he der belki en başta ama sonra bu iki işten birini savsaklar veya sözünde durmaz geleceğim dediği gün gelmez çünkü işi ciddiye almıyordur, sanki komşuya yardım etmek gibi görüyordur. veya üç kuruş daha fazla verenini bulmuştur. ama tüm bunlardan da öte konu sahibi net değil. kendimi koyuyorum yerine, 5 eylülde iş başı yapacaksam (ki yapacağım, ben de öğretmenim) haftalar öncesinden teyit ederim. atıyorum 15 ağustosta iş başı yapacaksın kesin derim. yarım maaş veririm bu da deneme süresi olur. ben de evde olurum kontrol şansım olur. ama bunu da haziran temmuzda yaparım mesela. ben istanbuldayım ama belki ben de işe başlamam 3 gün kalacak birini bulamam, bulacağım da içime sinen biri olmaz. çünkü bu işler ha deyince olmaz. konu sahibi bu konuda kararlı bir duruş sergilemiyor sadece şikayet ediyor. bunun neresi anlaşılmıyor da savunuyorsunuz hala konu sahibini?
hanımefendi benim çocuğum yok
ama türkiyedeki 81 vilayetin nereseyse 70inde öğretmen arkdaşım ya da kuzenim var. ailem kalabalk sırf ailemde 40tan fazla öğr-öğr çift vardır.

yani siz İstanbuldan başka kaç ilde bakıcı piyasası biliyorsunuz bilmiyorum ama ben kastamonusundan niğdesine, artvininden şırnağına muğlasından batmanına bildiğimi söylüyorum

1- profesyonel bakıcı yok. yok . bunun tartışmasını yapamayız. olmayanın nesini konuşacağız?
2- mahalle teyzelerine baktırmak zorundasınız. TV açma filan diye rica edebilirsiniz ama ne kadar uyar artık Allah kerim.
3- evinize gelip bakmayı kabul eden kadın bulursanız öpüp başınıza koyun ya eşi yollamaz ya kadınlar toplu taşımaya filan binemez...bu işler böyle yani.
4- çok büyük istisnalar hariç hemen herkes ufak tefek ev işini yaptırıyor. çünkü yaptırmasa çalışan kadınların perti çıkar- imsenin bir de temizlikçi alıp ona ayrı para verecek hali yok.

istisna dediklerim mesala karı-koca savcı filan olanlar :D

ben konu sahibinin önceki konusunu okumadım belki net değildir bilmiyorum. ama genelde bakıcılığın piyasası da belli yani, özellikle deneme süresi istiyorum demediyse, kadın da seninle mi uğraşacam ya bi sürü öğretmen var birinden birine bakarım dediyse, olabilir. bilemem.

Bu arada az önce bir bayanla görüştüm çok iyi bi enerji aldım olgun makul biri ve endişelerimi anlayıp birlikte çalışalım bir hafta dedi bu hafta için rapor alacağım beraber evde olacağız haftaya tam bırakacağım ona , sanırım şimdiye kadar görüştüğüm en içime sinen kişiydi , mutluyum 🙂
Çok sevindim. Rapor almakla da çok iyi yapmışsınız . 1 haftada alışır. Bir öneri olarak : İlk 2 gün beraber olun hep ama 2. günden sonra önce yarım saat, sonraki gün 1 saat , sonrs 1 buçuk saat dışarı çıkın başbaşa kalsınlar ki çocuğunuz yalnız kaldıklarında da yadırgamasın .

Çok sevindim. Rapor almakla da çok iyi yapmışsınız . 1 haftada alışır. Bir öneri olarak : İlk 2 gün beraber olun hep ama 2. günden sonra önce yarım saat, sonraki gün 1 saat , sonrs 1 buçuk saat dışarı çıkın başbaşa kalsınlar ki çocuğunuz yalnız kaldıklarında da yadırgamasın .
Evet ben de bu şekilde yapacağım çok mantıklı teşekkürler başka ne detaylara dikkat edebilirim

hanımefendi benim çocuğum yok
ama türkiyedeki 81 vilayetin nereseyse 70inde öğretmen arkdaşım ya da kuzenim var. ailem kalabalk sırf ailemde 40tan fazla öğr-öğr çift vardır.

yani siz İstanbuldan başka kaç ilde bakıcı piyasası biliyorsunuz bilmiyorum ama ben kastamonusundan niğdesine, artvininden şırnağına muğlasından batmanına bildiğimi söylüyorum

1- profesyonel bakıcı yok. yok . bunun tartışmasını yapamayız. olmayanın nesini konuşacağız?
2- mahalle teyzelerine baktırmak zorundasınız. TV açma filan diye rica edebilirsiniz ama ne kadar uyar artık Allah kerim.
3- evinize gelip bakmayı kabul eden kadın bulursanız öpüp başınıza koyun ya eşi yollamaz ya kadınlar toplu taşımaya filan binemez...bu işler böyle yani.
4- çok büyük istisnalar hariç hemen herkes ufak tefek ev işini yaptırıyor. çünkü yaptırmasa çalışan kadınların perti çıkar- imsenin bir de temizlikçi alıp ona ayrı para verecek hali yok.

istisna dediklerim mesala karı-koca savcı filan olanlar :KK70:

ben konu sahibinin önceki konusunu okumadım belki net değildir bilmiyorum. ama genelde bakıcılığın piyasası da belli yani, özellikle deneme süresi istiyorum demediyse, kadın da seninle mi uğraşacam ya bi sürü öğretmen var birinden birine bakarım dediyse, olabilir. bilemem.
Merhaba öncelikle , önceki konumu da linklemişlerdi okumak isterseniz mevcut ben oldukça nettim bu başlıkta da gayet net açıkladım bakıcıya direkt tarih verdim 1 Eylül diye ama bunu net bulmayanlar var açıkçası Türkçeden anlayan herkes 1 eylülde işe başlayacaksın ve ücretini tam alacaksın sözündeki netliği anlayabilir diye umuyorum başka söze gerek var mı ? Maddeler halinde yazmışsınız evet uzman bakıcı falan yok kardeşlerim mahalle teyzeleri geliyor işte hangi ütopyada yaşıyorsunuz Filipinli bakıcı yok Anadolu’da , kadınlar eşimden çekiniyor eve gelince siz iki ay tatilde deneseydiniz diyorsunuz buna zaten açıklama dahi yapmıyorum aynen dediğiniz gibi ya eşi kıskanıyor ya kendi evimde bakayım istiyor ya fındığa gidiyor bu kadınlar kültür bu.
Geçenlerde çok ünlü ve zengin bi influencer bakıcısıyla veda stroysi atmış evim temizse, yemeğim piştiyse senin sayende demiş burdan anlıyoruz ki bakıcı ev işi de yapmış üstelik o kadın gayet de eve yardımcı temizlikçi alabilecek güçte benim gibi zorlanmaz demek ki yooo sen sadece bakıcısın dememişler kadına sizin gibi,
Daha çok yazar çok detay veririm de anlaşıldı diye umuyorum

Bakicilardan cok cekmis bir insan olarak sizi cok iyi anliyorum. Ama bu forumda bakici konusu actiysaniz asla hakli olamazsiniz :) bakici basiniza da ciksa haksiz sizsinizdir. Ucret de ucret diye ustelemelerinin sebebi ne verirseniz verin az bulacaklar. Kaos olsun maksat, soylerseniz bir de oradan yuruyecekler. Bosverin. Icinize sinen birini bulduysaniz ne mutlu. Insallah gonlunuze gore olur.
Ahahah inanın bu bakıcı savunuculuğunu hiç anlamadım sanırım makro işverenlere boyun eğen eyvallah çeken tipler benim gibi mikro işverenlere tepki göstererek rahatlıyor eyvallah diyorum ben de nasıl isterlerse rahatlasınlar 😂 takım tutar gibi parti tutanların ülkesinde bu aşırı sempatizanlığa şaşırmamak gerek gene ortayı bulamıyor haklıyı haksızı ayıramıyoruz, kendilerince güçsüz ve mağdur sandıkları bakıcı teyzelerimizi layıkıyla savunup bebeğiyle ortada kalan anneye yeterli tepkiler gösterildiyse şov bitmiştir 😂

burda konu açarsınız ama bazı konularda bazı üyeler gereksiz duyar kasıyorlar. konu açanların bu manipülasyonlara gelmemesi lazım. bu sizin çocuğunuz. en en en önemli şey. ben kızımı 10 aylıkken babaannesine bıraktım. orda bile yavrumda ayrılık kaygısı oluştu. çünkü günler öncesinden maalesef alıştırma yapmamıştım. şimdi pat diye nasıl bırakacaksınız çocuğu hiç tanımadığı birine. o saçma sapan eleştiriler yapanlar mı sakinleştirecek küçücük çocuğu. bence 1 haftalık seminer döneminde rapor alın zaten okulda bir şey yapılmıyor. okul açılmadan bakıcı işini hal edin. ne burda ne gerçek hayatta kimsenin gazına da gelmeyin. her şeyden önemlisi çocuğunuz. umarım bir an önce hal olur. üzüldüm
Bence de gereksiz duyar kasiliyo. Anaokulunda kaç çocuğa bakiyosun zihinsel ve bedensel yüzlerde işin oluyo sıfır molayla çalışıyosun. Ben eski anaokulu öğretmeniyim. Kimsede ay sen çok yoruldun yarım saat şu köşede dinlen demiyo. Çocukların bir kısmı uyurken kalan cocuklarin saçını yapiyoduk bos durmamak için. Ya da yengem fabrikada çalışıyo on dk lik 2 molası var yalnızca. Tüm gün bı tanecik çocuğa bakmakta ne var. Özelde patronlar çalışanları kırbaçla calistiriyo kim çalışanını bu kadar pof pofluyo

Ahahah inanın bu bakıcı savunuculuğunu hiç anlamadım sanırım makro işverenlere boyun eğen eyvallah çeken tipler benim gibi mikro işverenlere tepki göstererek rahatlıyor eyvallah diyorum ben de nasıl isterlerse rahatlasınlar 😂 takım tutar gibi parti tutanların ülkesinde bu aşırı sempatizanlığa şaşırmamak gerek gene ortayı bulamıyor haklıyı haksızı ayıramıyoruz, kendilerince güçsüz ve mağdur sandıkları bakıcı teyzelerimizi layıkıyla savunup bebeğiyle ortada kalan anneye yeterli tepkiler gösterildiyse şov bitmiştir 😂
Valla ben size çok hak veriyorum geçen konuda da size gereksiz haksız çıkmışlardı. Keşke minimum asgari ve de sigorta yapabilseniz calisaniniza ama anaokulu öğretmenlerine bile (kendim eski anaokulu öğretmeniyim bir dk boş dur ya da otur şeytani delici bakışlar atiyolar ölümüne mobbing ve veli kapris de cabası) asgari verilirken çoğu anaokulu vermiyo bile ogrenci sayısı az olanlar vermiyo kaç tane anaokulu ogremeninden duydum. Eğitimi ilkokul seviyesi olan birine asgari verilmiyo/verilemiyo. Türkiye de yaşıyoruz malum... O tarz hanımefendilerin bir çoğu çalışma kültürü olmadığı için evde çocuk bakmaya iş disipliniyle yaklaşmiyolar. Annem memur bende anaokulu sonrası ilkokul çağında evde tek kalmiyim diye bakıcı baktı. Özelde insanın ağzına miciyolar kimse çalışanını böyle pofpoflamiyo bir dk boş kal sana hemen iş buluveriyolar. Bu demek değil ki çalışanına eziyet et kötü davran hor gor. Klasik icsi-isveren saygısı çerçevesinde ilişkinizi yürütun. Yorumlara da takılmayın ağzı olan konuşur.

Selam kızlar daha önce iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye bir soru açıp baya bi linçlenmiştim, bu bayan iş yapmayıp sadece çocukla ilgilenecek olandı herkes de bu kadını canhıraş savunmuştu o sorumda , sonuç olarak bu bakıcıyla anlaştım ama bana son dk golü attı resmen , kadınla anlaştığımız gün işe başlamadan iki üç gün önceden gelirsiniz çocuk alışır dedim pek gönüllü gibi durmasa da tamam demişti yakın zamanda aradım fındığa gittim gelemem diyor ! Üç gün olmasa da bi gün gelin o zaman işten önce dedim peki dedi güya yarın gelecekti şimdi de aradı kolumu kırdım bir ay çalışamam diyor yani ben onu yarı yolda bırakmamak için yaşlı olmasına rağmen tamam demiştim ama resmen bin pişman oldum ya ahlaklı davrandığım için insanlar iyi niyeti falan haketmiyor buna bi kes daha emin oldum okula kalmış bi gün ben yarın kimi bulacağım , kolu gerçekten kırıldıysa da şanssızlığın bu kadarı 😒 aceleyle sağa sola haber saldım ama seçme şansım da yok kim çıkarsa kabul edeceğim ve daha 1 yaşında bu çocuk canım çok sıkkın
İş günü haricinde çağırmak bana hoş gelmedi, ücret karşılığı erken gelebilirdi… bir de kadının kolu kırılmış bu onun suçu değil bence, kol kırılmasını ahlaka nasıl bağladınızki

Konu sahibi bakıcı ücretini hiç paylaşmadı. Bir başka üye yorumunda rakam paylaşmıştı , konu sahibi değil.
Hanimefendi saatlik ucreti bile paranin odenecegi zamani ayirt edemiyor , ulkedeki valisma kosullarini bilmiyor sadece konu sahibini hakli cik
Bakici ucretinin konuyla alakasi yok ki,bakici ve konu sahibi demekki ucrette orta yolu bulmuslarki kadin kabul etmis calismayi.Sonra da baska bahanelerle konu sahibini yuz ustu birakmis.Turkiye sartlarinda ogretmenlerin de maasi belli,yuksek ucretle calismak isteyen baska is bulur,bakicilikla tum gun baska yerde calismak arasinda da fark var.

Konu sahibini üslup olarak fazla sert bulduğumu söyleyeyim baştan. Ama deneme süresi bunun için değil midir? İşçi ve/veya işveren uyuşamazsa yollarını daha çok vakit kaybetmeden ayırırlar.
Ama bunu calisana basta soylesin , bak 1 hafta deneme suresi yapaxagim cicuk alisamazsa yollarimiz ayrilabilir dersin.
Kadina seni kesin ise aldim ok gel basla diyip .sonra ay begenmedim diyip yol vermezsin.
Kurumsal yerlere girince bile soyluyorlar ilk 2 ay deneme suren diye .

Evet öyledir tabiki , bir de beğenmezsem derken anlaştığımız saatlerde gelmez çocuğa göz kulak olmaz yeterince ya da yemeğini yedirmez mesela bu tip durumları kastediyorum başka neden anlayamayalım ki işe başlayan çalışanını kimse kaybetmek istemez memnundan hele ki sezon ortası yeni Bakıcı arama macerasına kimse girmez ancak gözüme batan içime sinmeyen bir durumda da kusura bakmasın kimse , kadınlar erken gelip denemeye razı olmuyor ki e bu durumda işe başlayınca gözlemleniyor ancak gidişat , bu konuda mahalle teyzeleri gibi koşun koşun dedikodu varmış diyen birine cevap vermek istemezdim sizin aracılığınızla bu konuyu açıklamak istedim , bunh mevzu eden şahsın ne çocuğu olduğunu ne de bakıcı tecrübesi olduğunu sanmıyorum kendisine eğlenecek konu arıyor elbette herkes istediği yorumu yapar ancak konuyu başka noktalara çekip insanları da etkilemeye çalışmak oldukça çiğ görünüyor , herkesin yeterince stresli bir hayatı var zaten bebeleri pistten alalım
Bak bunu basta calisana soyleesin san asu kadar gun deneme suresi yapacagim dersin , begenmezsen sonrada gule gule dersin ama sen kadina hem gel basla diyorsun hemde buraya gelip ,begenmezsem oteki kad8ni cagiricam diyosun .bak gorselinide ekliyorum yazdigin yazinin .
Bu konuda tamamen kendi temiz kalb8nin karsiligini aldigini dusunuyorum

Eklentiler

• Screenshot_2022_0904_171519.webp
    Screenshot_2022_0904_171519.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 34
İş günü haricinde çağırmak bana hoş gelmedi, ücret karşılığı erken gelebilirdi… bir de kadının kolu kırılmış bu onun suçu değil bence, kol kırılmasını ahlaka nasıl bağladınızki
Yani şöyle işe başlamış olıyordu zaten ben 5 Eylül de başlıyorum ona 1 Eylül de gel alışma dönemi olsun dedim ücretini de alacaktı bedava gelmiyorlar , kol kısmı gerçekçi gelmediği için bunh bir bahane olarak görüyorum

Bak bunu basta calisana soyleesin san asu kadar gun deneme suresi yapacagim dersin , begenmezsen sonrada gule gule dersin ama sen kadina hem gel basla diyorsun hemde buraya gelip ,begenmezsem oteki kad8ni cagiricam diyosun .bak gorselinide ekliyorum yazdigin yazinin .
Bu konuda tamamen kendi temiz kalb8nin karsiligini aldigini dusunuyorum
Abla az sakin ya 😅
Ne taktın konuya bukadar
Sherlock Holmes gibi süreki eski konudan ekran görüntüsü atacak kadar niye bukadar içselleştirdin
Konusahibi sizi muhatap alıp cevap bile vermezken hala koşuun aksiyon var tavırları sergilemek için neler yaşadınız kimbilir
Kurumsal şirketdeki deneme süresiyle karşılaştırmanız da ayrıca komik gerçekten 😂😂
Kadını beğenir beğenir
Beğenmez yolunu ayırır
Kadın çocuğunu emanet ediyor, içine sinmeyen biriyle devam edecek değil. Kurumsal şirketlerdede 2 ay sabır etmezler size eğerki beğenmezlerse ertesi gün iş sözleşmesini fesih eder işveren isterse.

Bakıcı, yardımcı piyasa dünyasından bihaber olduğunuz da çok belli
Nice bakıcı kadınlar işe başladıktan birsüre sonra işi savsaklamaya başlayıp aniden ortadan kayıpolıp hem anneyi hem çocuğu mağdur ediyor. Bazısı haber bile vermiyor üstelik bunu yaparken direk o gün gelmiyor ve telefonlara bile bakmıyor. Yapar yapar yani, iş sözleşmesi yok, bağlayıcı bir tarafı yok kadınların keyfine ve vicdanına bağlı. Kaç anne öyle aman bizi bırakmasın aman çocuğuma iyi baksında ne olursa olsun diye neler neleri yuttup sineye çekiyor.
Bakıcıları ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama çoğu olaya aman az evden çıkıp hava alayım, evde tv izleyene kadar orda izler üstüne para kazanırım kafasıyla başlıyor. Ne eğitimi var ne bişeyi. Tecrübesi kendi büyütüğü çocukları. Kendiniz sabah işe giderken hazırlandığınız gibi özenli değil çoğu, öyle değişik değişik kıyafet alayım saçımı başımı yapfırıp öyle işe gideyim diye düşüneni çok az. O dizilerdeki çocuklara etkinlik yaptırıp piyano öğreten dadılardan değil yurdum bakıcı teyzeleri.

Son düzenleme:
Abla az sakin ya 😅
Ne taktın konuya bukadar
Sherlock Holmes gibi süreki eski konudan ekran görüntüsü atacak kadar niye bukadar içselleştirdin Konusahibi sizi muhatap alıp cevap
bile vermezken hala koşuun aksiyon var tavırları sergilemek için neler yaşadınız kimbilir
Kurumsal şirketdeki deneme süresiyle karşılaştırmanız da ayrıca komik gerçekten 😂😂
Kadını beğenir beğenir
Beğenmez yolunu ayırır
Kadın çocuğunu emanet ediyor, içine sinmeyen biriyle devam edecek değil. Kurumsal şirketlerdede 2 ay sabır etmezler size eğerki beğenmezlerse ertesi gün iş sözleşmesini fesih eder işveren istese
Nice bakıcı kadınlar işe başladıktan birsüre sonra işi savsaklamaya başlayıp aniden ortadan kayıpolıp hem anneyi hem çocuğu mağdur ediyor. Bazısı haber bile vermiyor üstelik bunu yaparken direk o gün gelmiyor ve telefonlara bile bakmıyor. Yapar yapar yani, iş sözleşmesi yok, bağlayıcı bir tarafı yok kadınların keyfine ve vicdanına bağlı. Kaç anne öyle aman bizi bırakmasın aman çocuğuma iyi baksında ne olursa olsun diye neler neleri yuttup sineye çekiyor.
Bakıcıları ne sanıyorsunuz bilmiyorum ama çoğu olaya aman az evden çıkıp hava alayım, evde tv izleyene kadar orda izler üstüne para kazanırım kafasıyla başlıyor. Ne eğitimi var ne bişeyi. Tecrübesi kendi büyütüğü çocukları. Kendiniz sabah işe giderken hazırlandığınız gibi özenli değil çoğu, öyle değişik değişik kıyafet alayım saçımı başımı yapfırıp öyle işe gideyim diye düşüneni çok az. O dizilerdeki çocuklara etkinlik yaptırıp piyano öğreten dadılardan değil yurdum bakıcı teyzeleri.
İstedigim kadar yorum yaparim kimseyi alakadar etmez ,beni muhattap almamasinin nedeni eski konusuyla burada celisen seyleri yazmam .kac yazdigini egale ettim ,vericek cevabi olmadigindan yazamiyor .😂🤭

Abla az sakin ya 😅
Ne taktın konuya bukadar
Sherlock Holmes gibi süreki eski konudan ekran görüntüsü atacak kadar niye bukadar içselleştirdin
Konusahibi sizi muhatap alıp cevap bile vermezken hala koşuun aksiyon var tavırları sergilemek için neler yaşadınız kimbilir
Kadını beğenir beğenir
Beğenmez yolunu ayırır
Kadın çocuğunu emanet ediyor, içine sinmeyen biriyle devam edecek değil. Kurumsal şirketlerdede 2 ay sabır etmezler size eğerki beğenmezlerse ertesi gün iş sözleşmesini fesih eder işveren isterse.

Evet gülüyorum bu canhıraş çabasına, ısrarla sormama rağmen ne bebek ne bakıcı tecrübesinden de bahsetmedi belli ki hobi olarak yorum yapıyor burada

Evet gülüyorum bu canhıraş çabasına, ısrarla sormama rağmen ne bebek ne bakıcı tecrübesinden de bahsetmedi belli ki hobi olarak yorum yapıyor burada
Sizede israrla bakici ucretini sorduk yazamadiniz yediginiz lincten .evli degilim cocugum yok ama cok sukur dogruyu yanlisi ayirt edecek muhakeme yetenegim var.
Hadi soyle bakalim su vakicinin maasini 2 hafta oldu .gerci soylesende bu saatten sonra inanan zor bulursun .korkudan eski konunu guncelleyip bile devam edemedin 😂😂😂ben eski konunu yapistirinca aaa sen kotu kalplisin dedin.senin kadar olamam canim
Yedigin linc doyurmamis belli 😂

Back