- 25 Aralık 2020
- 5.519
- 20.231
- 298
- 41
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
hanımefendi benim çocuğum yokprofesyonelden kastım illa ajanslarla çalışanlar değil. bu işi meslek olarak gören, daha önce çocuk bakmışlığı olan insanlar. konu komşudan da olsa referanslı insanlar. elbette anadoluda da vardır böyle insanlar. sen hem çocuğa baksın hem ev işi yapsın kafasında olursan (muhtemelen asgari ücret veya daha azına)karşına çıkanlar da sana he der belki en başta ama sonra bu iki işten birini savsaklar veya sözünde durmaz geleceğim dediği gün gelmez çünkü işi ciddiye almıyordur, sanki komşuya yardım etmek gibi görüyordur. veya üç kuruş daha fazla verenini bulmuştur. ama tüm bunlardan da öte konu sahibi net değil. kendimi koyuyorum yerine, 5 eylülde iş başı yapacaksam (ki yapacağım, ben de öğretmenim) haftalar öncesinden teyit ederim. atıyorum 15 ağustosta iş başı yapacaksın kesin derim. yarım maaş veririm bu da deneme süresi olur. ben de evde olurum kontrol şansım olur. ama bunu da haziran temmuzda yaparım mesela. ben istanbuldayım ama belki ben de işe başlamam 3 gün kalacak birini bulamam, bulacağım da içime sinen biri olmaz. çünkü bu işler ha deyince olmaz. konu sahibi bu konuda kararlı bir duruş sergilemiyor sadece şikayet ediyor. bunun neresi anlaşılmıyor da savunuyorsunuz hala konu sahibini?
ama türkiyedeki 81 vilayetin nereseyse 70inde öğretmen arkdaşım ya da kuzenim var. ailem kalabalk sırf ailemde 40tan fazla öğr-öğr çift vardır.
yani siz İstanbuldan başka kaç ilde bakıcı piyasası biliyorsunuz bilmiyorum ama ben kastamonusundan niğdesine, artvininden şırnağına muğlasından batmanına bildiğimi söylüyorum
1- profesyonel bakıcı yok. yok . bunun tartışmasını yapamayız. olmayanın nesini konuşacağız?
2- mahalle teyzelerine baktırmak zorundasınız. TV açma filan diye rica edebilirsiniz ama ne kadar uyar artık Allah kerim.
3- evinize gelip bakmayı kabul eden kadın bulursanız öpüp başınıza koyun ya eşi yollamaz ya kadınlar toplu taşımaya filan binemez...bu işler böyle yani.
4- çok büyük istisnalar hariç hemen herkes ufak tefek ev işini yaptırıyor. çünkü yaptırmasa çalışan kadınların perti çıkar- imsenin bir de temizlikçi alıp ona ayrı para verecek hali yok.
istisna dediklerim mesala karı-koca savcı filan olanlar

ben konu sahibinin önceki konusunu okumadım belki net değildir bilmiyorum. ama genelde bakıcılığın piyasası da belli yani, özellikle deneme süresi istiyorum demediyse, kadın da seninle mi uğraşacam ya bi sürü öğretmen var birinden birine bakarım dediyse, olabilir. bilemem.