bu arada az önce mesaj yazdıktan sonra, bi bakayım kızlar neler yazmış son dönemde diye bakıverdim ve gördüm ki yeni katılanlar olmuş...ben de geçen sene keşfetmiştim bu konuyu ve pilatese başlamıştım. sırf kalın bacaklarımı inceltmek için başlamıştım. haftada 2 veya 3 gün bir spor salonunda pilates yapıyorum. düzenli olmasa da cardio derslerine de katılıyorum. sonuç ne oldu derseniz:
1) bacaklarımı incelteyim derken, duruş bozukluğum olduğunu ve lordozum bulunduğunu öğrendim. lordoz bel çukurunun çok fazla olması ve diyafram kaslarınızın öne doğru çıkık durması demekmiş. bu nedenle göbekli olmasanız bile göbeğiniz var gibi gözüküyorsunuz. ben de hep "ya benim göbeğim yok ama niye böyle göbekli gözüküyorum" diye dert ederdim. üstelik bir dönem fizik tedavi görmüştüm boyun omurlarımdan beni muayene eden fizyoterapist hiç bu sorunumu görmedi bile. onun göremediğini pilates hocam gördü ve lordozun var, sen şu hareketleri daha fazla yap dedi. bu sayede duruşum %100 olmasa da %70 düzeldi. hala devam ediyorum. bendeki problem biraz da yapısal, o yüzden %100 düzeltemem sanırım ama ne düzeltsem kardır. eskiden biraz hızlı yürüsem belim ağrırdı, şimdi çok daha iyiyim.
2) karın kaslarımı güçlendirdim, gerçekten eskisinine göre daha dik yürüyorum.
3) cm'eye vurursak bacaklarımda bariz incelme göremedim ama eskisine göre pantolonlarım kesinlikle daha iyi duruyor. çünkü bariz sıkılaşma oldu, kalça ve bacakların üst kısmında...üstelik mari winsor'ın bacak, popo'yu hedefleyen videosu sayesinde gerçekten daha sıkı ve daha ince basenlerim oldu. yanlardaki çıkıntılardan kurtuldum.dizlerimin yanındaki yağlanma yok olmadı tabi ki ama gözle görülür derece de azaldı. hala da çalışmaya devam ediyorum... bir beden küçük pantolonlar almaya başladım...bacaklarımın alt kısmı da kalındı ama calf bölgesinde çıkıntım vardı, anladım ki o kısım yapısal ve inceltmek mümkün değil
. ama sırf bacak inceltmek için başladığım bu pilatesin o kadar faydasını gördüm ki, bacaklarım incelmese bile bırakmam...
diyeceğim o ki, ne yazık ki bazı kısımlar yapısal ve tam istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. ama bu herkes için asla geçerli değil ve pilatesin pek çok faydasını göreceksiniz. ama 2 haftada sonuç alamadım diye pes etmeyin. sabır, sabır, çalışma...elbet olacak bazı değişiklikler. kiminde daha hızlı olur kiminde daha yavaş. ama bilin ki kaslarınız güçlenecek, duruşunuz değişecek ve daha sağlıklı olacaksınız.
yani kızlar, durmak, oturmak yok...yola devam