Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı?

anne 70 yaşında neredeyse yengenç, 70 yaşında kadın, 1 yaşında, şu anda tam yürüme ve her yere saldırma durumunda olan, evi düzeni değişip belki uykusu filan bozulcak vs. bir bebeğe nasıl bakacak? ben 40 yaşında zor bakıyorum.

ha ama ev annenin, 2 maaş da alıyormuş
ben gidiyorum diyip annesine de durumu anlatıp dava açıp gidebilir. anne merak etme ben çalışacam mutlaka ama biraz zaman lazım filan diyebilir.

zaten ne mezunu çalışacak iş ne kadar var annesinin olduğu şehirde bunları da bilmiyoruz

adamdan nafaka şu bu talep edip taşınıp bi düzen kurabilir, sonra iş arayabilir, sonra tabi çalışabilir de

demek isteğim, hepsi olur zamanla ama bunların hepsi birden olmaz
başka kardeş varsa annenin maaşına ve evine konma işine hoş bakmayabilir
kendisi okulu da dışarıda okuduysa anneyle 10 senedir belki senede 3-5 gün görüşüyordur, 10 yıl sonra bebekle anne evine sığmak kolay değil.
hiç çalışmamış birisi için çalışma hayatı kolay değil

önce bunları bi kabullenecek, yavaş yavaş yaparım, bebeğim okul çağına gelene kadar da vuhuuu bir sürü yol kat ederim, bambaşka bir hayatım olur filan demesi lazım....

bu kızsa, 4 sene durup o adamasanki tanımamış anlamamış gibi 5. sene çocuk yapmış...

Eşinizin ki bahane ancak çocuğunuz çok küçük anneniz bakabilir mi ? Cevap evet ise resti çekin ya size bir gün ayırır yada gidersiniz. Ancak baba evi de zehir olacaksa 3yil daha sabredin anaokulu yaşı gelsin

Ben kimsenin derdimi çözmesini beklemiyorum ki. Yada hatalı değilim kusursuz değilim demiyorum. Dışarıda bilmediğim bir hayat var kendim sürüklenicek olsam bu hayat bana koymaz gitği yere kadar annemle geçinir giderim. Bebeğimle olduğum için artık daha fazla düşünmek zorundayım. Yollar aramak zorundayım. Belki pat diye gitmek yerine çözüm bulmak zorundayım. Yarım öbür gün ne salakmısım diye ağlamak yerine doğru karar vermek istiyorum. Eşim ve ailesi güzel manipüle edip üstüme çullanırlar. Burada bu kadar insan boşanma konusunu haklı bulunca bile inanın cesaretlendim.

Eşinizin ki bahane ancak çocuğunuz çok küçük anneniz bakabilir mi ? Cevap evet ise resti çekin ya size bir gün ayırır yada gidersiniz. Ancak baba evi de zehir olacaksa 3yil daha sabredin anaokulu yaşı gelsin
Annem bakamaz 69 yaşında demans hastası. Unutkanlıklarından dolayı ona emanet edemem maalesef

Bu tip yerlerin gece 2de kapanmasi gerekmiyor mu? Boyle bisey cikmisti bir ara. Bence adam gece belli bi saatten sonra camı, kapiyi kapatip kendi hayatini orda yaşıyor.

Güzelim, adam hık dese ölse veya karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa napıcaksınız? Dışarıda bilmediğim hayat derken, aynı dili konuşuyoruz, aynı markete avm ye gidiyoruz, aynı toplu taşımaya biniyoruz. Bunlar size yabancı olan şeyler mi? Kimse pat diye git demiyor. Önce bir annenizle konuşun, bir kaç ay içinde yanına geleceğim, çocuğum kreş yaşına gelene kadar idare edelim sonra iş bulacağım deyin. Bu kadar kadın çalışıyor dışarıda. Annemin apartamında köyden gelmiş, şehir görmemiş kadın yemek yapıp satıyor mesela. Kilolarca mantı katlıyor. Evet çocuk küçük, ilgilenmek lazım ama evden iş yaparsanız saati ona göre ayarlarsınız. Ütü yapan var, bir kaç binanın merdivenlerini silen var. Yani zor durumda en kolay çıkış yolu bu tarz işler.

Cebiniz para görünce biraz cesaret toplarsınız, çocuk 3 yaşına gelince de tam gün kreşe verirsiniz. Kadın dayanışma dernekleri var. Hiç olmazsa bebek için yardım ederler belki. Yaşınız çok genç daha. Yeni bir hayat kurabilirsiniz, bu adamla sonunuz çürümek olur sadece. Düşünsenize bunun yaşlılığını? Kayınvalide de elden ayaktan düşerse siz bakacaksınız.

Çocuğun aklı ermeye başlayınca çok daha zor olur bu çıkış planları. Bebek neye alışırsa öyle yaşar. Ana oğul sizi hiç sizi korkutmasınlar, bu zamana kadar sindirmiş pıstırmışlar. Lütfen yavaş ve emin adımlarla, belli etmeden yapın planınızı. Gerekirse her gün burada konu açın sorun.

Deprem bahanesi cok absurt geldi
Yeni dogmus bebek ve evde bekleyen bi es var kendini dusunen bencillin teki
Ben boyle bi durumda bana nasil davraniliyorsa aynisini yapardim
Gece disarida olmazdim tamam ama gunduz evde olmaz kafama gore bi yerlere giderdim
Erkekler ayni seylerin onlara yapildigini gorunce bazi seyleri fark ediyorlar
Adamda ki rahatlik beni benden aldi

Adam depremden korktuğu için eve gelmiyor, çocuğu ve karısı evde ne olursa olsun. Vay be, tam baba olacak adammış ve olmuş. Bu şahane evliliğe çocuk olmazsa olmazmış zaten.

Olan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyordu

Olan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyordu
Ya kiyamam
Kimse basina boyle seyler gelmeden bilemez yani bizler fikir veririz ama isin icine bizlerde girsek cozum arariz herhalde
Akillanmasi icin bi cozum bulmak gerek ama ailesi evinize karisiyorsa zor durum
İnsallah cozum bulur ve icini rahatlatir bebeginle daha guzel zamanlar gecirirsiniz

Teşekkür ederim hepsini dikkatle okuycam. İnsan biilmediği güzelliklerin düşmanı bildiği kötülüğün dostu olurmuş.
Çevremde hiç beni destekleyen olmadı. Ne zaman birşey yapmak istesem herkes “sen yapamazsın başaramazsın anlamazsın” dedi. Evliliğimin başında eşim pc bağımlısı ben boşanıcam dediğimde kendi ailem bile “sen çalışamazsın boşanma” dedi. Bunları duymak tabiki özgüvenimi yerle bir etti

Amin inşallah. Cok teşekkür ederim

Bir kere esiniz kendisi depremden korkuyor da sizi ve çocuğunuzu nasil evde yanliz bırakıyor? Bence bu bir bahane. Sonrasına gelince çalışmak isterseniz de gayet güzel erkekli olmayan ortamlar da var her çalışan illa erkeklerle yüz göz oluyor demek değil buda bir bahane sizi evde tutmak için. Eşinizle çok net konuşun ailesiyle de konuşun bu şekilde bir evlilik yürümez siz evlilik hayatı da yasamiyorsunuz ki zaten. Şuan için kendini duzeltirse ailesi de size destek olursa boşanmanıza gerek yok. Ama bu şekilde hayatına devam ederse çocuğunuza yazık zaten baba görmüyor evde sürekli stresli üzgün bir anne o zaman bosan Git annenin yanına annen çocuğa bakar sen çalışırsın mis gibi yaşarsın, çocuk 3 yaşında da kreşe başlar babası da ödesin masraflarını sende hayatına bak. Eşin ciddi anlamda değişmezse bence çözüm bu

1. Kimse sizden çocuğu alamaz, mahkeme size verir velayeti.
2. Mecbur çalışmak zorundasınız bu adam yarın bir gün sizi bırakır, insanlar depremde çocuklarının üzerine siper oluyor, eşin deprem korkusuna sizi yalnız bırakıyor. Yaşın daha genç iken ayrıl çalış. 10 yıl sonra tecrübesiz hiç iş bulamazsın.
3. İnternet kafeler hala var mı? 90’larda kalmadı mı? Herkesin evinde internet var kim gidiyor oraya. Bir de gece açık. Bu adam başka bir hayat yaşıyor olabilir mi?
4. Çocuğun zaten babasız büyüyor. En azından ayrılıp kendine bir iyilik yap çocuğun mutlu bir anne ile büyüsün.

Şimdide babasız büyütüyorsun zaten. Adamda babalık vasfı varmı baba olduğunun farkındamı. Çocuğun baba diye birinin varlığından haberi varmı.
6 yıllık evliliğinde 1 yıl öncesine kadar çocuk yokmuş ama bu adam hep aynıymış. Ödül olsun diye babamı yaptın. Şimdi çocuğu bahane ediyorsun. Neden çekip gitmedin

Siz zaten babasız çocuk büyütüyoreunuz,ayrıca o evi tehlikeli bulup siz ve çocugunuzu yalnız bırakıyor ne demek istiyor olursa bir şey karımla çocuğuma olsun ben kendimi kurtarayım mi ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…