- 25 Aralık 2020
- 4.944
- 18.235
- 41
-
- Konu Sahibi kalmayanhevesler
anne 70 yaşında neredeyse yengenç, 70 yaşında kadın, 1 yaşında, şu anda tam yürüme ve her yere saldırma durumunda olan, evi düzeni değişip belki uykusu filan bozulcak vs. bir bebeğe nasıl bakacak? ben 40 yaşında zor bakıyorum.ah bacim ah bu bencil adami nasil baba yaptin?
baba dedigin ailenin basinda durmaz mi ya? allah korusun büyük bir deprem olsa adamin umrunda bile degilsiniz. ne haliniz varsa görün. o canını kurtarmis olmanin keyfiyle iki ah vah eder gecer.
gercekten böyle bir adam es - baba olacagina hic olmasin daha iyi. ben de deprem bölgesinde calistim. kendim tanik olmadım ama arama kurtarma ekibindeki arkadaslardan tanik olan vardi enkazda evin babasinin cocuklarin üstüne kapandığı bir cenazeye. ki sayica coklardir da eminim. çünkü anne baba olmak bu demek yani, siper edersin kendini belki bir ihtimal kurtarırım diye.
ama sizin kocada bu yok.
bence ortada bir evlilik de yok. rizkinizi vermesi, karnınızı doyurmasi kocalik degil..bu evlilik coktan bitmis.
zaten bekar gibi yaşıyorsun bari anennin evinde yasa. hem ona bir ses nefes olursun hem annen cocuguna bakar sen de iyi kotu bir ise girersin ona destek olursun
Hayır hamile kaldım dükkan tadilatı bitmeden dükkan açıldığında hamileliğimin ortasındaydım zaten çalışmamı istemiyorlardı eşim direkt gelme dediTamam, ördürmüş. Peki dediğinizi yaptınız mı hiç; çalışmayı denediniz mi eşinizle ?
Ben kimsenin derdimi çözmesini beklemiyorum ki. Yada hatalı değilim kusursuz değilim demiyorum. Dışarıda bilmediğim bir hayat var kendim sürüklenicek olsam bu hayat bana koymaz gitği yere kadar annemle geçinir giderim. Bebeğimle olduğum için artık daha fazla düşünmek zorundayım. Yollar aramak zorundayım. Belki pat diye gitmek yerine çözüm bulmak zorundayım. Yarım öbür gün ne salakmısım diye ağlamak yerine doğru karar vermek istiyorum. Eşim ve ailesi güzel manipüle edip üstüme çullanırlar. Burada bu kadar insan boşanma konusunu haklı bulunca bile inanın cesaretlendim.Önceki konunuzda da sayfalarca yazıldı edildi. Ona hayır diyor, bunu kabul etmiyor, şunu istemiyor, taşınmıyor eve gelmiyor, çalıştırmıyor, kendi işyerimizde bile çalışamıyorum, sevgili bulurum senaryoları kuruyor... Bu adamla 4 sene esir hayatı yaşadığınızı fark edip ayrılmamışsınız üstüne bir masumun günahına girmişsiniz. Noldu, süper adam süper baba mı oldu? Babasız mı büyüteyim diyorsunuz. Nerede baba?
İsterseniz 100 konu açın havanda su dövmeye devam edersiniz. Siz harekete geçeceksiniz. Annem demans hastası param yok gelirim yok iş tecrübem yok... Adama yarın araba çarpsa ölse ne yapacaksınız? Kardeşim bir gram da olsa cesaretlenin yahu. Her şeyin bedeli var biraz siz de ödeyin. Ben iş yerindeyken diye duvar ördürdü beni görsünler istemiyor yazdınız. Eşinizi herkes görebilir ama ona serbest. Kayınvalide tabi ölü taklidi yapar. Siz giderseniz sünepe oğlu başına kalacak. Bu yaşta ne uğraşacak çamaşırıyla yemeğiyle. Gelin dururken o mu yapsın hizmeti.
Yanlış kişiyle evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Kimse zorla evlendirmemiş. İlk geceden hamile kalmamışsınız, bayağı bir süre yaşamışsınız. Hatanızı kabullenin de adım atın. O olmaz bunu yapamam şu nedenden şöyle olmaz... Biz mi gelip çözelim?
Annem bakamaz 69 yaşında demans hastası. Unutkanlıklarından dolayı ona emanet edemem maalesefEşinizin ki bahane ancak çocuğunuz çok küçük anneniz bakabilir mi ? Cevap evet ise resti çekin ya size bir gün ayırır yada gidersiniz. Ancak baba evi de zehir olacaksa 3yil daha sabredin anaokulu yaşı gelsin
Güzelim, adam hık dese ölse veya karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa napıcaksınız? Dışarıda bilmediğim hayat derken, aynı dili konuşuyoruz, aynı markete avm ye gidiyoruz, aynı toplu taşımaya biniyoruz. Bunlar size yabancı olan şeyler mi? Kimse pat diye git demiyor. Önce bir annenizle konuşun, bir kaç ay içinde yanına geleceğim, çocuğum kreş yaşına gelene kadar idare edelim sonra iş bulacağım deyin. Bu kadar kadın çalışıyor dışarıda. Annemin apartamında köyden gelmiş, şehir görmemiş kadın yemek yapıp satıyor mesela. Kilolarca mantı katlıyor. Evet çocuk küçük, ilgilenmek lazım ama evden iş yaparsanız saati ona göre ayarlarsınız. Ütü yapan var, bir kaç binanın merdivenlerini silen var. Yani zor durumda en kolay çıkış yolu bu tarz işler.Ben kimsenin derdimi çözmesini beklemiyorum ki. Yada hatalı değilim kusursuz değilim demiyorum. Dışarıda bilmediğim bir hayat var kendim sürüklenicek olsam bu hayat bana koymaz gitği yere kadar annemle geçinir giderim. Bebeğimle olduğum için artık daha fazla düşünmek zorundayım. Yollar aramak zorundayım. Belki pat diye gitmek yerine çözüm bulmak zorundayım. Yarım öbür gün ne salakmısım diye ağlamak yerine doğru karar vermek istiyorum. Eşim ve ailesi güzel manipüle edip üstüme çullanırlar. Burada bu kadar insan boşanma konusunu haklı bulunca bile inanın cesaretlendim.
Adam depremden korktuğu için eve gelmiyor, çocuğu ve karısı evde ne olursa olsun. Vay be, tam baba olacak adammış ve olmuş. Bu şahane evliliğe çocuk olmazsa olmazmış zaten.inanın bende anlamıyorum. Ev bakıyorum diyor bende arada sahibindene bakıyorum onun istediği gibi ev yok. Üstümüzde kimse yaşamasın altımızda daire olmasın müstakil ev olsun istiyor. Yaşadığımız şehir zaten kücük müstakil ev ilanı bulamıyoruz. Oda bu bahaneyle eve gelmiyor
Olan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyorduDeprem bahanesi cok absurt geldi
Yeni dogmus bebek ve evde bekleyen bi es var kendini dusunen bencillin teki
Ben boyle bi durumda bana nasil davraniliyorsa aynisini yapardim
Gece disarida olmazdim tamam ama gunduz evde olmaz kafama gore bi yerlere giderdim
Erkekler ayni seylerin onlara yapildigini gorunce bazi seyleri fark ediyorlar
Adamda ki rahatlik beni benden aldi
Ya kiyamamOlan cocuğa olur. Sen biraz ilgilen kuaföre gidicem dedim geldiğimde cocuk oturmuş televizyon izliyordu
Teşekkür ederim hepsini dikkatle okuycam. İnsan biilmediği güzelliklerin düşmanı bildiği kötülüğün dostu olurmuş.Güzelim, adam hık dese ölse veya karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa napıcaksınız? Dışarıda bilmediğim hayat derken, aynı dili konuşuyoruz, aynı markete avm ye gidiyoruz, aynı toplu taşımaya biniyoruz. Bunlar size yabancı olan şeyler mi? Kimse pat diye git demiyor. Önce bir annenizle konuşun, bir kaç ay içinde yanına geleceğim, çocuğum kreş yaşına gelene kadar idare edelim sonra iş bulacağım deyin. Bu kadar kadın çalışıyor dışarıda. Annemin apartamında köyden gelmiş, şehir görmemiş kadın yemek yapıp satıyor mesela. Kilolarca mantı katlıyor. Evet çocuk küçük, ilgilenmek lazım ama evden iş yaparsanız saati ona göre ayarlarsınız. Ütü yapan var, bir kaç binanın merdivenlerini silen var. Yani zor durumda en kolay çıkış yolu bu tarz işler.
Cebiniz para görünce biraz cesaret toplarsınız, çocuk 3 yaşına gelince de tam gün kreşe verirsiniz. Kadın dayanışma dernekleri var. Hiç olmazsa bebek için yardım ederler belki. Yaşınız çok genç daha. Yeni bir hayat kurabilirsiniz, bu adamla sonunuz çürümek olur sadece. Düşünsenize bunun yaşlılığını? Kayınvalide de elden ayaktan düşerse siz bakacaksınız.
Çocuğun aklı ermeye başlayınca çok daha zor olur bu çıkış planları. Bebek neye alışırsa öyle yaşar. Ana oğul sizi hiç sizi korkutmasınlar, bu zamana kadar sindirmiş pıstırmışlar. Lütfen yavaş ve emin adımlarla, belli etmeden yapın planınızı. Gerekirse her gün burada konu açın sorun.
Amin inşallah. Cok teşekkür ederimYa kiyamam
Kimse basina boyle seyler gelmeden bilemez yani bizler fikir veririz ama isin icine bizlerde girsek cozum arariz herhalde
Akillanmasi icin bi cozum bulmak gerek ama ailesi evinize karisiyorsa zor durum
İnsallah cozum bulur ve icini rahatlatir bebeginle daha guzel zamanlar gecirirsiniz
Bir kere esiniz kendisi depremden korkuyor da sizi ve çocuğunuzu nasil evde yanliz bırakıyor? Bence bu bir bahane. Sonrasına gelince çalışmak isterseniz de gayet güzel erkekli olmayan ortamlar da var her çalışan illa erkeklerle yüz göz oluyor demek değil buda bir bahane sizi evde tutmak için. Eşinizle çok net konuşun ailesiyle de konuşun bu şekilde bir evlilik yürümez siz evlilik hayatı da yasamiyorsunuz ki zaten. Şuan için kendini duzeltirse ailesi de size destek olursa boşanmanıza gerek yok. Ama bu şekilde hayatına devam ederse çocuğunuza yazık zaten baba görmüyor evde sürekli stresli üzgün bir anne o zaman bosan Git annenin yanına annen çocuğa bakar sen çalışırsın mis gibi yaşarsın, çocuk 3 yaşında da kreşe başlar babası da ödesin masraflarını sende hayatına bak. Eşin ciddi anlamda değişmezse bence çözüm buÖnce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..
1. Kimse sizden çocuğu alamaz, mahkeme size verir velayeti.Kayınvalidemle durumu konuştum fakat haklısın demekten başka birşey yapmadı. Eşimde öyle kimseyi dinlicek birisi değildir. Tek başıma olsam şimdiye çoktan bırakıp gitmiştim ama evladım için bu kadar düşünüyorum. Ya bana zorluk cıkartırlarsa? Maddi hiç bir gelirim yok. Ya benden cocuğu alırlarsa? Ya evladım yarın öbür gün beni suçlarsa diye hala evliyim. Yoksa sevildiğimi hissetmediğim bir evde neden yaşamak isteyeyim
Şimdide babasız büyütüyorsun zaten. Adamda babalık vasfı varmı baba olduğunun farkındamı. Çocuğun baba diye birinin varlığından haberi varmı.Telefonunu kurcaladım hiç birşey bulamadım. Arkadaşlarıma anlatıyorum durumu artık onlarda bıkmış durumda. Çoğu bırak bu adamı diyor. Tek başıma olsam çekip gitmek cok kolayda evladımı düşünüyorum.
Siz zaten babasız çocuk büyütüyoreunuz,ayrıca o evi tehlikeli bulup siz ve çocugunuzu yalnız bırakıyor ne demek istiyor olursa bir şey karımla çocuğuma olsun ben kendimi kurtarayım mi ??Önce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..