- 22 Şubat 2023
- 74
- 47
-
- Konu Sahibi kalmayanhevesler
Kayınvalidemle durumu konuştum fakat haklısın demekten başka birşey yapmadı. Eşimde öyle kimseyi dinlicek birisi değildir. Tek başıma olsam şimdiye çoktan bırakıp gitmiştim ama evladım için bu kadar düşünüyorum. Ya bana zorluk cıkartırlarsa? Maddi hiç bir gelirim yok. Ya benden cocuğu alırlarsa? Ya evladım yarın öbür gün beni suçlarsa diye hala evliyim. Yoksa sevildiğimi hissetmediğim bir evde neden yaşamak isteyeyimEvden kaçmak için bu kadar saçma bir bahane duymadım.
Kendi depremden korkuyor ama karısını, küçücük bebeğini sürekli yalnız bırakıyor. Bir şey olursa siz ölüp gidebilirsiniz yani.
Evlenirken size çalışmama şartı koşan aile oğullarının ne eşlik ne babalık yapmamasıyla ilgili bir şey diyor mu?
Ayrılma konusunda da eşiniz neden ayrılmak istesin ki. Adam istediği gibi yaşıyor zaten. Sıkıntı yaşayan, yok sayılan sizsiniz. Ondan tamam boşanalım demesini beklemeyin boşa. Siz de kabul etmesin diye soruyorsunuz zaten muhtemelen.
Bana boşanacak gibi gelmediniz. Eşinizin lafını dinleyeceği, çekileceği biri varsa o konuşsun belki bir nebze işe yarar.
Evet herkes oyun bağımlılığından olduğunu düşünüyor zaten. Evde cocuk uyurken ses olur oynayamaz. Bende böyle düşünüyorumDeprem gece oluyor da sabah olmuyor mu? Sabah gelip uyuyormus yine.
O degil de baska bisey var altinda, oyun bagimligi falan olmasin. Belki sabaha kadar oyun oynuyordur orda, ondan gelmiyordur.
Yahu deprem bir bahane bence. Bu öylesine uydurduğu bir olay. Ben durumun ciddiyetindeyim de sadece korkuyorum. Dışarıda pembe bir dünya yok ve ben dışarı hayatına cok yabancıyım. Evladım için korkuyorum. Kendi mutluluğumu unutmuş durumdayım artık :/siz durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz galiba. adamın eve gelmeme sebebi deprem olur da ölürse sizin ve bebeğinizin canının bir kıymeti yok bu evlilikte asıl sorunu eş geçiyorsunuz.
vaktinizi ayırıp uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim. Normalde eşimden fuzuli birşey olmadıkça para almıyorum zaten bir sürü ödemesi var diye ama artık almaya çalışıcamYani oyle tutarsiz bir gerekcesi var ki evde kalmamak icin ayrica hangi sehir bu boyle gece sabaha dek internet kafe acik ve is yapabiliyor?
Deprem korkusu var ise bebeginizin o evde onsuz geceler gecirmesinden korkuyor olmasi gerekir, kendi guvenligini dusunup bebegini geride birakan adami sevmek cok zor olsa gerek ben ayrilma isteginize hak verdim.
Lakin 2 emeklinin dul yetim maasini alan anneyle birarada gecinemezsiniz, calismaniz gerekiyor.
Akilci davranip esinizden aldiginiz harcliklari biriktirin, altinlarinizi saklayin, en az 1 yil is bulamayip gecinebileceginiz kadar para biriktirip oyle bosayin bu adami.
İnternet kafesi tam kafeler sokağında. Full 2evde deprem olur diye eve gelmiyor. karisi bebegi evde gebersin gitsin umrunda degil hayvanın. benim bildigim ben dahil herkesin korkusu depremden sonra sevdiğinin sağ olup olmadigini bilmediğin o zaman dilimidir. ama adamin cani sag olsun da gerisinin onemj yok
ayrica nasil bir internet kafe bu böyle. o da bir binanin alt kati degil ki neticede? mustakil internete kafe olmaz, prefabrik internet kafe olmaz. senin evin yikilacakmis da onun internet kafesi depremde sapasaglam mi kalacakmis?
adamdan gerçekten tiksindim. cocugunuz adami iyice tanıyip bildikten sonra olmus. keske daha dikkat etseydiniz bundan baba olmaz diye bosasaydiniz erkenden
Ev satın almaz öyle bir maddi imkanı yokta kira için bakıyorum sürekli diyor. O zaman eve gelmeme bahaneside kalmaz. Ben bulacağınıda pek sanmıyorumMustakil ev konusunda bastirin, biz de korkuyoruz diyin. En azindan eviniz olur, kazandigi oraya gider.
Muhafazarlıktan anladıkları tek şey kadının evde kalması, erkeğin sorumlulukları umurlarında değil demek.Kayınvalidemle durumu konuştum fakat haklısın demekten başka birşey yapmadı. Eşimde öyle kimseyi dinlicek birisi değildir. Tek başıma olsam şimdiye çoktan bırakıp gitmiştim ama evladım için bu kadar düşünüyorum. Ya bana zorluk cıkartırlarsa? Maddi hiç bir gelirim yok. Ya benden cocuğu alırlarsa? Ya evladım yarın öbür gün beni suçlarsa diye hala evliyim. Yoksa sevildiğimi hissetmediğim bir evde neden yaşamak isteyeyim
ah bacim ah bu bencil adami nasil baba yaptin?İnternet kafesi tam kafeler sokağında. Full 2
Katlı binalar. Üst katında sadece bir kat daha var oda boş depo. Dükkandan hemen çıkabilir şekilde olduğu için dükkanda rahat etme bahaneside bu
Valla okurken gözlerim doldu. Nazik tavrınız için teşekkür ederim. İnanın bir yanım aha yarın konuş çek git bu evden diyor bir yanım dur sakin ol mantıklı davran cocuğun daha cok kücük dışarıda seni çiğ çiğ yerler diyor. Çalışma hayatı bilmeden, para kazanmayı bilmeden bunca yıl yaşadım. Şimdi anlıyorum ki aslında istedikleri “muhtaç kadın” erkeklerden kıskanmak, muhafazakarlık falan değil. Özgüvenim o kadar sıfır ki anlatamamm..ah bacim ah bu bencil adami nasil baba yaptin?
baba dedigin ailenin basinda durmaz mi ya? allah korusun büyük bir deprem olsa adamin umrunda bile degilsiniz. ne haliniz varsa görün. o canını kurtarmis olmanin keyfiyle iki ah vah eder gecer.
gercekten böyle bir adam es - baba olacagina hic olmasin daha iyi. ben de deprem bölgesinde calistim. kendim tanik olmadım ama arama kurtarma ekibindeki arkadaslardan tanik olan vardi enkazda evin babasinin cocuklarin üstüne kapandığı bir cenazeye. ki sayica coklardir da eminim. çünkü anne baba olmak bu demek yani, siper edersin kendini belki bir ihtimal kurtarırım diye.
ama sizin kocada bu yok.
bence ortada bir evlilik de yok. rizkinizi vermesi, karnınızı doyurmasi kocalik degil..bu evlilik coktan bitmis.
zaten bekar gibi yaşıyorsun bari anennin evinde yasa. hem ona bir ses nefes olursun hem annen cocuguna bakar sen de iyi kotu bir ise girersin ona destek olursun
Geceleri sabaha kadar calissa da ,o kadar da kazanmiyor demek kiEv satın almaz öyle bir maddi imkanı yokta kira için bakıyorum sürekli diyor. O zaman eve gelmeme bahaneside kalmaz. Ben bulacağınıda pek sanmıyorum
Tamam, ördürmüş. Peki dediğinizi yaptınız mı hiç; çalışmayı denediniz mi eşinizle ?Tabiki var ama biz o çiftlerden değiliz, olamayızda. Ben hamile kalmadan önce eşime internet kafede yanında çalışayım mutfakla ilgilenirim, banada meşgale olur tost falan yaparım dedim diye aile içi kaos çıktı mutfağa duvar ve kapı ördürdü beni cafeye gelenler görmesinler diye.
Deprem olursa ben hayatta kalayım da, size ne olursa olsun diyen adam mı sizi seviyor? Hadi sizi düşünmüyor diyelim, bebeğini de mi düşünmüyor? Hayatımda böyle bi şey duymadım. Seven insan ailemin en kötü anında yanında olayım da koruyayım, kollayayım onları diye düşünür. Ya depremi geçtim her gece yalnız olduğunuzu farkeden bilen duyan kötü niyetli birisi kapınıza dayanabilir, ülke zaten şiddet çukuruna düşmüş, adam bunun için de endişelenmiyor. Geceleri dışarıda takılmak istiyorum dememek yerine depremi bahane etmek inanılmaz, salakça mı diyeyim yoksa zekice mi bilemedim. Anneniz yalnız ve maddi durumu da fena değilmiş, bence boşanın gitsin, evlilik böyle olmaz.Önce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..
Çocuk için devam eden evlilikler en çok çocuğa zarar veriyor bana göre. Sürekli kavganın gürültünün olduğunu yerde sevgisiz büyüyen çocuklar travmalarla dolu bir yaşam sürüyor ve zamanı geldiğinde kendi ayakları üzerinde durmak istedikleri zaman sıkıntı yaşıyorlar. Elbette herkes ister çocuk babasıyla büyüsün ama sevgi ilgi görmeyince neye yarar? Üstelik eşiniz deprem korkusundan eve bile gelmiyormus. Sizin canınız yok mu? Birde küçücük bebekle evde tek kalıyorsunuz. Boşanmak tamamen size kalmış bir şey, eğer eşiniz sagduyulu biri ise orta yolu bulmaya çalışın. İş konusunda neden bu kadar ön yargılılar anlamadım ama evden çalışmak için bir iş bakabilirsiniz. En azından maddi olarak gücünüzü toplayıp sonrasında boşanmayı düşünebilirsiniz. Allah yardımcınız olsunÖnce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..
Ne babası ?Adam deprem korkusundan eve gelmiyor ama o depreme karısını ve çocuğunu bırakmayı göze alıyor. Bunu iyice oku karar kendini belli eder.Önce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..