Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı?

kalmayanhevesler

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
74
49
Önce sıkıntımı sonrada maddi durumumu anlatayım. 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Evliliğimin başından beri eşim bilgisayar oyunları bağımlısıydı. Ne kadar güzel sözlerle konuşsamda ağlasamda tripte atsam vazgeçiremedim. Ailem ve çevrem bu durum için ne güzel işte dışarıda geziceğine evde oturuyor dedi bende zamanla bu duruma alışıp böyle kabul ettim. Eşim normalde babasının yanında çalısıyordu o zaman maddi durumumuz iyiydi sonrasında ayrılıp kendine internet kafe açtı ve gündüzleri eleman bakıyorken geceleri eşim çalışmaya başladı. Para kazanıp cok çalışmam lazım dedi. Hamileyken geceleri eve gelsin sohbet edelim diye bekledim. Bebeğimiz oldu gececi eleman bulamıyorum dedi tamam dedim. Daha sonra yaşadığımız şehirde üst üste 4-5 şiddetinde deprem yaşandı ve ben depremden çok korkuyorum evde rahat değilim dedi ve geceden sabaha kadar full çalısıp eve sabah gelip uyumaya başladı. Çocuk 13 aylık oldu yeter artık bari haftada bir gece eve gel diyorum gelemem korkuyorum diyor. Sevgisizlik, ilgisizlikten napıcağımı şaşırdım. Bir gününü bile bana ayırmıyor. İstersen ayrılalım artık beni sevmiyorsan bitirelim diyorum. Seni cok seviyorum saçmalama diyor. Evlendiğimden beri kendi memlektimde yaşamıyorum. Annem sağ 69 yaşında. 1 evimiz var annem tek yaşıyor. Hem kendi babasından hem benim babamdan emekli maaşı alıyor. Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendik ve eşim ile ailesi başında benimle konuştular. Biz muhafazakarız çalışmanı istemiyoruz erkeklerle içli dışlı olamazsın diye bende o yaşımda ki aklımla ve eşimi çok sevdiğim için kabul ettim. Babasız çocuk büyütmek mi yoksa bu evliliğe katlanmak mı zor?..

Eşinize internet kafede yardım edebileceğiniz bir düzen kurmayı deneyebilirsiniz.

Ne demek ben depremden korkuyorum eve gelemem sabahtan akşama kadar iş yerinde mi duruyor gerçekten? Böyle bahane mi olur? Eşiniz sizi sevse deprem korkusundan sizin başınıza bir şey geleceğini düşünüp başka yere taşınmak isterdi ama o kendisi eve gelmemeyi, sizi ve bebeği ihmal etmeyi, uzak durmayı seçmiş. Çok saçma bu yaptığı şey. Akıl alır gibi değil.

Karı koca beraber çalışan, bir şekilde düzen kurabilenler de var. Tüm gece niye açık internet kafe ?
Tabiki var ama biz o çiftlerden değiliz, olamayızda. Ben hamile kalmadan önce eşime internet kafede yanında çalışayım mutfakla ilgilenirim, banada meşgale olur tost falan yaparım dedim diye aile içi kaos çıktı mutfağa duvar ve kapı ördürdü beni cafeye gelenler görmesinler diye.

Adam gece çalışıp gündüz uyuyormuş haftada 1 gün bile sizinle değil zaten sizlede çocuklada alakası yok. Aynı evi paylaşarak babalık yapmış olmuyor zaten. Evliliğini kurtarmak istiyorsa iş düzenini değiştirip sizinle ilgilenecek burada evliliğin yönünü siz değil eşinizin çabası belirler. Evliliğini yıkma pahasına bu düzen devam edecek diyorsa çokta seçenek yok bence ya bu düzene devam diyeceksiniz yada annenizin yanına döneceksiniz

inanın bende anlamıyorum. Ev bakıyorum diyor bende arada sahibindene bakıyorum onun istediği gibi ev yok. Üstümüzde kimse yaşamasın altımızda daire olmasın müstakil ev olsun istiyor. Yaşadığımız şehir zaten kücük müstakil ev ilanı bulamıyoruz. Oda bu bahaneyle eve gelmiyor

Ay bu nasıl tavsiye dışarıdaki erkeklerde çok iyi değil ne demek ya boşansa erkeksiz yaşayamayacak mı kadın. Bi dalı tutmadan diğerini bırakmayacak tipler zaten boşanmasın otursun evinde

Maddi zorluktan geceleri çalısıyorum dediğinde Babanın yanına çalışmaya dön dedim dönmem artık dedi. Bilgisayarları satalım başka bir iş kuralım dedim yok dedi. Bari bir gece eve gel dedim depremden korkuyorum dedi. Beni sevmiyorsan ayrılalım diyorum onada yok diyor anlamıyorum vallahi bende inanın

İşte tüm seçenekleri sunmuşsunuz adamın umrunda değil aile hayatı karısı çocuğu, sizi sevse zaten çözüm bulan kendisi olurdu insan hiç demez mi ailemle vakit geçireyim karımla baş başa olayım çocuğumla oynayayım. Kendi korktuğu evde karısıyla çocuğunu tek bırakabilir mi

Evden kaçmak için bu kadar saçma bir bahane duymadım.
Kendi depremden korkuyor ama karısını, küçücük bebeğini sürekli yalnız bırakıyor. Bir şey olursa siz ölüp gidebilirsiniz yani.
Evlenirken size çalışmama şartı koşan aile oğullarının ne eşlik ne babalık yapmamasıyla ilgili bir şey diyor mu?
Ayrılma konusunda da eşiniz neden ayrılmak istesin ki. Adam istediği gibi yaşıyor zaten. Sıkıntı yaşayan, yok sayılan sizsiniz. Ondan tamam boşanalım demesini beklemeyin boşa. Siz de kabul etmesin diye soruyorsunuz zaten muhtemelen.
Bana boşanacak gibi gelmediniz. Eşinizin lafını dinleyeceği, çekineceği biri varsa o konuşsun belki bir nebze işe yarar.

Son düzenleme:
Telefonunu kurcaladım hiç birşey bulamadım. Arkadaşlarıma anlatıyorum durumu artık onlarda bıkmış durumda. Çoğu bırak bu adamı diyor. Tek başıma olsam çekip gitmek cok kolayda evladımı düşünüyorum.

evde deprem olur diye eve gelmiyor. karisi bebegi evde gebersin gitsin umrunda degil hayvanın. benim bildigim ben dahil herkesin korkusu depremden sonra sevdiğinin sağ olup olmadigini bilmediğin o zaman dilimidir. ama adamin cani sag olsun da gerisinin onemj yok
ayrica nasil bir internet kafe bu böyle. o da bir binanin alt kati degil ki neticede? mustakil internete kafe olmaz, prefabrik internet kafe olmaz. senin evin yikilacakmis da onun internet kafesi depremde sapasaglam mi kalacakmis?
adamdan gerçekten tiksindim. cocugunuz adami iyice tanıyip bildikten sonra olmus. keske daha dikkat etseydiniz bundan baba olmaz diye bosasaydiniz erkenden

4 senedir böyleyken çocuk yaptığınıza göre bu anlattıklarınız size göre tam da boşanma sebebi değil. Haftada bir gün birlikte geçirmezseniz boşanacağınızı söyleyerek ikna edin derim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…