• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karşı vicdan azabı

Kocamla olan sıkıntılarımı ve nefretimi çoğu bana denk gelen üyeler bilir.
Pandemi ortaları gözümde bin kat değerlendi adam.

Sebebi ise babam burada bir başına kalıyordu ve korona korkusu sebepli ne annem ne ablam dönmedi eve, şehir dışında ablamın evindelerdi.
Yaşlı, bir sürü hastalığı olan babam, laf dinlemeyip sokağa çıkıyordu.
Her gün korkuyla arıyordum ya açmazsa telefonu diye, o adam yalnız kalamayacak bir adam.
Yalvardık bize gelmedi, evlerimiz çok yakın.
2 ay bir başına kaldı elbet ilgilendik ve annemleri arayıp ‘ya bu eve dönersiniz ya da her şeyi bitiririm, siz orada ayrı aile olursunuz, adım attırmam buraya babama da bir şey olursa sorumlu tutarım mezarına gelmeyin’ dedim ve ağladım.

O an kocam olacak şahıs ‘sen niye üzülüyorsun, biz Allah ömür verdikçe babana bakarız, odamız var taşırız buraya mis gibi yaşarız, sıkma kendini bırak dönmesinler bir baban var başımızın tacı’ dedi.
Adam gözümde var ya kraldan çok daha değerlendi.
Boşanma kararım rafa kalktı bu olaydan sonra.

Baba çok hassas bir durum ya..
Artık enişteye tek olumsuz lafında karşında beni bulursun film,ona göre :KK70:

Sebebi ise babam burada bir başına kalıyordu ve korona korkusu sebepli ne annem ne ablam dönmedi eve, şehir dışında ablamın evindelerdi.
Her gün korkuyla arıyordum ya açmazsa telefonu diye, o adam yalnız kalamayacak bir adam.
2 ay bir başına kaldı elbet ilgilendik ve annemleri arayıp ‘ya bu eve dönersiniz ya da her şeyi bitiririm, siz orada ayrı aile olursunuz, adım attırmam buraya babama da bir şey olursa sorumlu tutarım mezarına gelmeyin’ dedim ve ağladım.

O an kocam olacak şahıs ‘sen niye üzülüyorsun, biz Allah ömür verdikçe babana bakarız, odamız var taşırız buraya mis gibi yaşarız, sıkma kendini bırak dönmesinler bir baban var başımızın tacı’ dedi.

Damat var daamat var
Evlat var evlaat var işte🤷

Evladım yok, belki evladım olsa evlat be hıcbıseye benzemez derdım ilk olarak ama simdi anne baba diyorum.
Anne baba hıcbıseye benzemez ve yerleri kesinlikle dolmaz.
Allah basımızdan eksik etmesin, 36 yasındayım annem hasta oldugumda gelip atesimi ölçer ıyı oldugumu gormeden evıme yollamaz kocaman kadın oldu baksın basının caresıne demez. Konu sahıbının anne babası da evını kapatıp gelmis. O adam hıc bısey yapmamayı bırak koca gun yatsa bıle oyle eve gonderılmez ya.
Senın Esını cok takdir ettim..
Anne babamız bıze baktı, allah elden ayaktan dusurmesın kimseyi ama olursa biz de onlara bakacağız. Evlat olmanın ne anlamı kalır ki ozaman?

Arkadaşlar ben bu doğum yaptım annem geldi kv geldi olaylarını hiç anlayamıyorum. Bu çocuğa hamile kalırken bunun bir bakımı vs olduğu bilinmiyor mu? Bakamıyor mu bir erkek ve kadın kendi yavrusuna. Uykusuzluksa uykusuzluk bunlar göze alınmamış mıdır? Anne uyurken anneanne memeyi açıp çocuğun ağzına mı tutuyor valla bilmediğim için soruyorum. Ha ev mi temizlenecek yemek mi yapılacak e baba var o ne yapıyor mesela? İşe gider akşam gelir bi süpürge vileda bir çorba nedir yani? Yani ben annelerin asker edilmesine de karşıyım çağırıp sonra mırın kırın edilmesine de. Konu sahibi kusura bakma mıy mıy mıy yok bakmaya geldi deyip te sonra ay babam battı kardeşim bunalttı çok ayıp etmişsiniz o insanlar da sizin için kalkıp gelmişler. Kendi odalarında evlerinde ayaklarını uzatmayı bilirlerdi. Biraz nankörlük olmuş sorry...

Merhaba. Yeni doğum yaptım annem geldi yardıma ama şöyle bir durum var. Çay suyu bile koyamayan bir babam oldugu için mecbur onunla geldi. Kardeşim de geldi. Liseye gidiyor gün içinde online dersleri var. Hamileliğim riskli oldugu için doğum sonrasıyla beraber toplamda 2 aydır birlikte kalıyoruz ama babam artık bana batmaya başladı. Oturma odasından çıkmıyor. Kardeşim de derste o da diğer odada. Evimde bana eşime anneme yatak odam ve salon kaldı. Annem gerçi hep salonda malum. Ona da çok üzülüyorum kendime ve eşime de. Çünkü hem sabaha kadar bebek bakıyoruz hem de kahvaltı hazırla topla sonra öğle yemeği sonra akşam. 5 kişi haliyle zor oluyor yemek faslı bulaşık faslı. Eşim şimdilik ses çıkarmıyor ama babamın vurdumduymazlıgı onu da rahatsız ediyor. Akşama kadar TV. Yemek için mutfaga geliyor. Arada bebegi seviyor. Gerçekten çok seviyor çocugu. Babamın gitmesini istiyorum ama sonra vicdan azabı çekiyorum. Artık bu sabah hüngür hüngür agladım. Dedim anneme ben evimin eski düzenini unuttum. Bu kalabalık beni boğuyor. Hem emzirdim hem agladım. Çünkü babam gerçekten bebek gibi. Banyoya girerken çamaşırlarını annem hazırlıyor. Annem de arada kalıyor. Babam onsuz yapamaz diye. Kardeşimle yarın eve gideceklermiş. Ama Bi yanım gerçekten çok üzüldü. Kayınvaliden gelse derseniz eger çalışıyor ve virüsten dolayı eşim istemedi ayrıca aram onunla iyi değil. Boşuna vicdanazabı mı çekiyorum kızlar. Siz olsanız ne düşünürsünüz.
Ama babanız da ne yapabilir ki başka? Dışarı çıkamaz bu ortamda. Yani çagirmayacaktınız o zaman ya da artık anneniz de onlarla geri dönsün evine.

Babam evinde kalabilir evde kendi işini yapabilir. Gelsin bende iş yapsın demiyorum
Bı zahmet kendi yaptığınız kendi çocuğunuzada her şeye yeten kocanızla bakın annenizide yollayın. Huzur bulurlar belki :deli: Sizde koca insanlar bir bebeğe kendiniz bakabilir işlerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Ama bakamıyorsunuz onlar sizin çocuğunuza bakma gibi bi mecburiyetleri yok

bela mi abi bu forumdaki yeni dogum yapan kadinlar ya asiri kuruluyorum ben buna ne bu simdi
Hakikaten ya. Sürekli lohusa psikolojisi adı altında türlü çeşitli bencillik, kırıcılık ve bazen de terbiyesizlik yapılıyor. Buna lohusa psikolojisi deniyor.

Lohusa görmesem inanırım. Benim gördüğüm lohusalar daha çok ağlıyor. Öteye beriye çemkiren lohusa görmedim.

Konu sahibi sana gelince, çok ayıp ver yanlış yapmışsın. Bence gidip özür dile sarıl öp. Gönderme babanı.

Hata yaptığın için vicdan yapmışsın işte. Daha neyi savunuyorsun
Yaptığın doğru ve isabetli olsa vicdanın rahat olurdu ve gelip konu açmazdın.

Ve lütfen unutmayın; size yardim etmek için evinize gelen insanlar ,sizin yüzünüzden düzenlerini bozmus oluyorlar. Haliyle hiçbir şekilde kalplerini kırmaya hakkımız yok. O konuda azami dikkatetmemiz gerekiyor.

Sen babani anneni sarıl öp. Özür dile. Kalmaları için israr et.

Baban zaten durmaz artık. Kalkar gider. Eşinin de keyfi gelir.

Bu işin sonunda keyfi kacan tek kişi sen oldun ve sen olacaksın.

Ya ne diyelim ?
2 hafta önce doğurmuş
Ve hüngür hüngür ağladım diyor
Sağlıklı düşünemiyor işte
Bencillik olabilir misal.
Her sinirden aglayan yeni doğurana sendrom denmez ki.
Nasil bir sendrom olabilir ki baba insana fazlalik gozukur. Anne fazlalik gelmiyor ama is yapıyor çünkü

Artık enişteye tek olumsuz lafında karşında beni bulursun film,ona göre :KK70:
Allah gecinden versin herkesi ailesine bağışlasın da ciddiyim, babam sebepli herifi çekmeye karar verdim😂
Kendi karısının kızının düşünmediği, bir başına ‘aman nolursa olsun bir kendimizi kurtaralım’ zihniyetiyle bıraktıkları bir adamı sahiplendi herifcik.

Gözümde bir Kıvanç oldu o an:KK70:

Babam evinde kalabilir evde kendi işini yapabilir. Gelsin bende iş yapsın demiyorum
Bunu az önce yazmadınız mı?
Babam genç arkadaşlar baya genç hemde. 65 yaştan çoook uzakta. Ama insan kalkınca çay suyu koyar. Biz sabaha kadar uyumuyoruz canımız çıkıyor Babam sofra hazır olana kadar bekliyor. Belki de eşim ev işi yemek yaptıgı için kadın işi erkek işi ayırmadıgı için babam bu kadar gözüme battı.

Evladım yok, belki evladım olsa evlat be hıcbıseye benzemez derdım ilk olarak ama simdi anne baba diyorum.
Anne baba hıcbıseye benzemez ve yerleri kesinlikle dolmaz.
Allah basımızdan eksik etmesin, 36 yasındayım annem hasta oldugumda gelip atesimi ölçer ıyı oldugumu gormeden evıme yollamaz kocaman kadın oldu baksın basının caresıne demez. Konu sahıbının anne babası da evını kapatıp gelmis. O adam hıc bısey yapmamayı bırak koca gun yatsa bıle oyle eve gonderılmez ya.
Senın Esını cok takdir ettim..
Anne babamız bıze baktı, allah elden ayaktan dusurmesın kimseyi ama olursa biz de onlara bakacağız. Evlat olmanın ne anlamı kalır ki ozaman?
Allah senin gibi bir evladı sana da nasip etsin inşallah. Keşke keşke böyle kadınlar ana olsa keşke böyle evlatlar her ana babaya denk gelse.

Anneme söyledim eve mi gitse Babam Bi süre dedim
Bence hoş olmamış. Neticede epey zaman geçmiş. E onların da bir düzeni var. Babanızın kendi işini yapmıyor oluşu annenizle onun arasında bir durum. Kızım bana böyle gelseydi kırılirdım sanırım. Hayır eşiniz neye içten içe tepki gösteriyor onu da anlamadım.

Back