• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karşı vicdan azabı

Babam genç arkadaşlar baya genç hemde. 65 yaştan çoook uzakta. Ama insan kalkınca çay suyu koyar. Biz sabaha kadar uyumuyoruz canımız çıkıyor Babam sofra hazır olana kadar bekliyor. Belki de eşim ev işi yemek yaptıgı için kadın işi erkek işi ayırmadıgı için babam bu kadar gözüme battı.
çay suyu mu koyar, orası sizin eviniz farkındasınız değil mi? eşiniz tabi ki evinin işlerini yapacak? mesela eşiniz sizin anne babanızın evine gittiğinde erken kalktım bir cay suyu koyayım, yanına da bir gözleme yapayım diyor mu?

kaldi ki genç bile olsa bir nesil öncesinden bahsediyoruz. onların hayat anlayışları ile bizimki farkli. ev işi yapan baba figürü çok nadirdir bizim nesilde. 35 yaşındayım. ilkokul kitaplarında Babayla ilgili şiir evimizin diregisindi. anneyle ilgili olan, bir evin çilesi çok, analar çeker yüküydu. yeni yeni evrilmeye basladi ki hala ev isini kadın işi gören bir dolu insan var.

Bencillik olabilir misal.
Her sinirden aglayan yeni doğurana sendrom denmez ki.
Nasil bir sendrom olabilir ki baba insana fazlalik gozukur. Anne fazlalik gelmiyor ama is yapıyor çünkü
Bu sendromu da hiç KV kp görünceye gösteremiyorlar "SAYGIDAN"

Evladım yok, belki evladım olsa evlat be hıcbıseye benzemez derdım ilk olarak ama simdi anne baba diyorum.
Anne baba hıcbıseye benzemez ve yerleri kesinlikle dolmaz.
Allah basımızdan eksik etmesin, 36 yasındayım annem hasta oldugumda gelip atesimi ölçer ıyı oldugumu gormeden evıme yollamaz kocaman kadın oldu baksın basının caresıne demez. Konu sahıbının anne babası da evını kapatıp gelmis. O adam hıc bısey yapmamayı bırak koca gun yatsa bıle oyle eve gonderılmez ya.
Senın Esını cok takdir ettim..
Anne babamız bıze baktı, allah elden ayaktan dusurmesın kimseyi ama olursa biz de onlara bakacağız. Evlat olmanın ne anlamı kalır ki ozaman?
Her şey karşılıklıdır, aile evlat sevgisi bile, buna inanırım.
Ama elinizi çektiğinizde müşkül ve zor duruma düşecek biri, her ne olursa olsun itilmemeli.
Baba bir iş yapamıyor, niyesini sormak artık çok geç.
Yapamıyor işte o adam ve onu eve göndermek çok zalimce ya...

Allah gecinden versin herkesi ailesine bağışlasın da ciddiyim, babam sebepli herifi çekmeye karar verdim😂
Kendi karısının kızının düşünmediği, bir başına ‘aman nolursa olsun bir kendimizi kurtaralım’ zihniyetiyle bıraktıkları bir adamı sahiplendi herifcik.

Gözümde bir Kıvanç oldu o an:KK70:
Kenan'cım varken gözünde Kıvanç olması peki 😏

Kocamla olan sıkıntılarımı ve nefretimi çoğu bana denk gelen üyeler bilir.
Pandemi ortaları gözümde bin kat değerlendi adam.

Sebebi ise babam burada bir başına kalıyordu ve korona korkusu sebepli ne annem ne ablam dönmedi eve, şehir dışında ablamın evindelerdi.
Yaşlı, bir sürü hastalığı olan babam, laf dinlemeyip sokağa çıkıyordu.
Her gün korkuyla arıyordum ya açmazsa telefonu diye, o adam yalnız kalamayacak bir adam.
Yalvardık bize gelmedi, evlerimiz çok yakın.
2 ay bir başına kaldı elbet ilgilendik ve annemleri arayıp ‘ya bu eve dönersiniz ya da her şeyi bitiririm, siz orada ayrı aile olursunuz, adım attırmam buraya babama da bir şey olursa sorumlu tutarım mezarına gelmeyin’ dedim ve ağladım.

O an kocam olacak şahıs ‘sen niye üzülüyorsun, biz Allah ömür verdikçe babana bakarız, odamız var taşırız buraya mis gibi yaşarız, sıkma kendini bırak dönmesinler bir baban var başımızın tacı’ dedi.
Adam gözümde var ya kraldan çok daha değerlendi.
Boşanma kararım rafa kalktı bu olaydan sonra.

Baba çok hassas bir durum ya..
Helal olsun ! Sana da aferin böyle bir evlat olduğun için

kardeşim yok hiç küçük çocuk görmedim bakılırken çevremde el bebek gül bebek büyüdüm ama bebeğim olunca 1 hafta olmadan evlerine döndü görümcemler pekala da baktım çocuğa tek başıma.uyuyorlar yahuu çoğunlukla bebekler.ha bu arada tam 10 kişi olduk evde eşi de geldi görümcenim kızı da hatta evli kızı da kaldı ben de torunu da.ee ben de görümce sen iş yapıyorsun diğerleri oturuyor onlar gitsin sen kal mı deseydim.kızlar gençti şehri gezdiler kiimse de iş güç beklemedi onlardann hizmetçim mi benim insanlar ?

Bencillik olabilir misal.
Her sinirden aglayan yeni doğurana sendrom denmez ki.
Nasil bir sendrom olabilir ki baba insana fazlalik gozukur. Anne fazlalik gelmiyor ama is yapıyor çünkü
Zaten pişman gibi duruyor konu sahibi, yaptığı hatanın sonradan farkına varıyor
Yoksa vicdan azabı çekmezdi
Tüm mesajları okumadım
Haklı olabilirsiniz

Hem babama karşı vicdan azabı diye konu açıyorsunuz hem de evet hissetmelisiniz deyince insanlar yok şöyle yok böyle diyorsunuz. Garip bir ikilem yani

Amaç ‘çekmeyin vicdan azabı ay çok iyi niyetlisiniz’ tarzı yorumlar okumaktı.
İkilem yok, onay ihtiyacı var.

O pişmanlığı sadece siz görmüşsünüz 🤷
Oda benim iyi niyetli düşünmemden sanırım
Bizde aileye saygı çok önemlidir

Babasını istememesini ilk mesajını okuyarak
Lohusa döneminde olduğu için yaptığını düşündüm

Zaten konu sahibine hak vermedim
Yanlış yaptığını yazdım

Back