• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babama karşı vicdan azabı

Babanıza çok üzüldüm içim acıdı...Rahat edemediniz anladım babaniz rahat etti mi iki aydır sizde...Annen kalsın ama baban gitsin neden?Annenide gönder kendi işini kendin yap madem ne güzel eşinde destekmis sana..Baban odadan cikmiyor tek yemekte yanınıza geliyor ne güzel adam kızım rahat hareket etsin diye odadan çıkmayıp hapis gibi bi odanin içinde ama kızında ki bencillige bak...Evine gitsin kalksın çay koysun oldu canım yaaa....

Valla bende dönerdim. Hem pastam dursun hem karnım doysun. Hepımız lohusa olduk. Kusura bakmayın konu sahıbı de mıllet kendı duzenını bırakıp sıze ve bebegınıze var gucuyle yardıma gelmıs, sızı bu yasa getırmıs babanızın ızledıgı tv batıyor. Emın olun onlarda sıgıntı gıbı kalmak ıstemıyorlardır evınızde. Sız onlara da boyle hıssettırdıysenız dogal olarak ınsanlar donmek ıstemıstır. Madem rahatsızsınız kendınız bakın. Onların acısından bakın bıraz. Evde damat var hareket kısıtlı, belkı bır dus alabılmek ıcın bıle dusunuyordur ınsanlar acaba kızımız bundan rahatsız olabılır mı dıye. Hem adam dede olarak ne yapsın ona da mı nöbet vereceksınız bebek bakımı ıcın? Ben de lohusa oldum ama sızınkısı lohusalıktan cıkmıs kımse gelıp burda 'aii lohusa ama' diye duyar kasmasın. Haklı falan değilsiniz çünkü
İki ay bide. Adam karısıyla damadın evıne gelmıs. Gencler diyor, bu daha kotu ya.
Gencler ve cınsel hayatları da var bu insanların, herseyden vazgecmısler cocuklarını alıp gelmisler.
Adam agzını acmamıs hıc.
Eve alısverıste yapmis cokca.
Ee daha ne
Daha napsın???
Donerdım bende. Adamı tek yollamazdım.
Kızıma nasıl kocası kıymetlıyse benimki de bana kıymetli der giderdim kocamla.

İnanın Babam paralı. Ve dediğiniz gibi alışverişler gırla. Ama ben derdimi anlatamadım kimseye uzatmayacagım

ben 3 senedir bu forumdayim boyle konularda BIR KEZ SADECE BIR KEZ biri cikip desin ki “evet sizin yorumlarinizdan sonra hata yaptigimi anladim”

yok illa siz haklisinizdir da biz anlamamisizdir. yanlis yapmissiniz iste gidip durumu duzeltmeye calisacaginiza hala kendinizi hakli goruyorsunuz antitez uretiyorsunuz.

nerden okudum ben bu konuyu ya cok isim vardi basima agri girdi sinirimden

Babam genç arkadaşlar baya genç hemde. 65 yaştan çoook uzakta. Ama insan kalkınca çay suyu koyar. Biz sabaha kadar uyumuyoruz canımız çıkıyor Babam sofra hazır olana kadar bekliyor. Belki de eşim ev işi yemek yaptıgı için kadın işi erkek işi ayırmadıgı için babam bu kadar gözüme battı.
Pardonda babanız kalkıp size hizmet mi edecek damadına falan çok şımarıksınız. Ayıp ya ayıp adamın etliye sütlüye karıştığı yok boş beleş konuşuyorsun. Kocam bana birde laf edicek babam hakkında adamın amel defterini kapatırım be

Sana yardima gelen insana

-evimin duzenini unuttum.
-bu kalabalik beni boğuyor
-babam eve gitse
nasil denir ya.

Insan bunu soyledikten sonra hadi iyi gunler der kapiyi kapar yuzlerine.
Anneye de saskinim benim evladim bana bunu diyecek toplarim pili pirtimi bidaha yuzune bakmam.

İki ay bide. Adam karısıyla damadın evıne gelmıs. Gencler diyor, bu daha kotu ya.
Gencler ve cınsel hayatları da var bu insanların, herseyden vazgecmısler cocuklarını alıp gelmisler.
Adam agzını acmamıs hıc.
Eve alısverıste yapmis cokca.
Ee daha ne
Daha napsın???
Donerdım bende. Adamı tek yollamazdım.
Kızıma nasıl kocası kıymetlıyse benimki de bana kıymetli der giderdim kocamla.
Al benden de o kadar. Ben hali hazırda rahat evimi bırakıp öğrenci olan çocugumu da alıp sana ve aılene hızmete gelıyorum ama yaranamıyorum ustune ustluk şikayet işitiyorum. Ayrıca bebek bakımı olayını da benım bıldıgım bırı bakar dıgerlerı uyur kı nöbetleşe bakma usulü de budur zaten. Herkes ayakta olunca nasıl dınlenılıyor onu da anlamıs degılım:kahve:

Evde 3 kadınsınız ama bir bebeğe bakmaktan yorulup,sabah çay koymayı babadan bekliyorsunuz. Koysa iyi olur tabiki ama alışmamış işte, yapmıyor. Adamcağız odada oturuyormuş işte napsın? Evi silip süpürüp, yemek mi yapsın, bunu mu istiyorsunuz? Tüm ihtiyaçlarını annenizden istiyorsa oda onların arasında, sizi ilgilendirmez. Sanırım anneniz babanızla meşgul olunca size ve bebeğe yeterince zaman ayıramıyor ve sizde buna bozuluyorsunuz. Birde babam gitsin demişsiniz ya ne diyeyim ki size...

Ayrıca 10 günlük bebeğin ne zorluğu olur ki? Karnını doyurun, gün boyu uyur zaten. Sadece babanız değil annenizi de gönderip, kendiniz bakın, hem eşiniz de iş yapıyormuş. Biriniz işleri yapar, birinizde bebekle ilgilenir.
Baba da annede kardesde evlerine gidip huzuru bulsunlar bence

Evet işte çocuk değil evde kendi işini yapsa anlamında yapabilir dedim
Siz annenizi neden göndermiyorsunuz artık peki?

2 hafta olmuş, madem iş güç yapmak bu kadar önemli, kendi işinizi yapıp, bebeğinize bakın artık karı koca.

Eşiniz de kadın erkek ayirmiyormus, hallersiniz siz.

ben 3 senedir bu forumdayim boyle konularda BIR KEZ SADECE BIR KEZ biri cikip desin ki “evet sizin yorumlarinizdan sonra hata yaptigimi anladim”

yok illa siz haklisinizdir da biz anlamamisizdir. yanlis yapmissiniz iste gidip durumu duzeltmeye calisacaginiza hala kendinizi hakli goruyorsunuz antitez uretiyorsunuz.

O sozu bakis acisi genis, bencil olmayan, insalara ve dusuncelrine saygili, düşünüp konusup fikir edinebilen insan yazar.

Babam genç arkadaşlar baya genç hemde. 65 yaştan çoook uzakta. Ama insan kalkınca çay suyu koyar. Biz sabaha kadar uyumuyoruz canımız çıkıyor Babam sofra hazır olana kadar bekliyor. Belki de eşim ev işi yemek yaptıgı için kadın işi erkek işi ayırmadıgı için babam bu kadar gözüme battı.
Canım ya ne kadannn güzel Eşin var. Kıyamam.
Siz sabaha kadar uumuyorsunuz kaç bebeğe bakıyorsunuz?

Bi babayı sığdırmadınız evinize.
Kocamla olan sıkıntılarımı ve nefretimi çoğu bana denk gelen üyeler bilir.
Pandemi ortaları gözümde bin kat değerlendi adam.

Sebebi ise babam burada bir başına kalıyordu ve korona korkusu sebepli ne annem ne ablam dönmedi eve, şehir dışında ablamın evindelerdi.
Yaşlı, bir sürü hastalığı olan babam, laf dinlemeyip sokağa çıkıyordu.
Her gün korkuyla arıyordum ya açmazsa telefonu diye, o adam yalnız kalamayacak bir adam.
Yalvardık bize gelmedi, evlerimiz çok yakın.
2 ay bir başına kaldı elbet ilgilendik ve annemleri arayıp ‘ya bu eve dönersiniz ya da her şeyi bitiririm, siz orada ayrı aile olursunuz, adım attırmam buraya babama da bir şey olursa sorumlu tutarım mezarına gelmeyin’ dedim ve ağladım.

O an kocam olacak şahıs ‘sen niye üzülüyorsun, biz Allah ömür verdikçe babana bakarız, odamız var taşırız buraya mis gibi yaşarız, sıkma kendini bırak dönmesinler bir baban var başımızın tacı’ dedi.
Adam gözümde var ya kraldan çok daha değerlendi.
Boşanma kararım rafa kalktı bu olaydan sonra.

Baba çok hassas bir durum ya..

Babam evinde kalabilir evde kendi işini yapabilir. Gelsin bende iş yapsın demiyorum
Babanız evli farkında mısınız ? Eşi var yani hani anneniz. Siz onlara güvenip çocuk yaptınız diye niye tek kalsın pardon ? Siz eşinizi bırakıp gidin bir yere bakalım eşiniz kaç gün çekiyor ?

Keşke benim babam sağ olsada benim yanımda olsa bunalmış olabilirsiniz ama içim acıdı.
Keşke 😔 bende babamı çok özledim
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar

Konu sahibi lohusa döneminde sağlıklı düşünemiyor insan
Bence anneniz gitmiyorsa babanızın da gitmesine izin vermeyin

Yazık adama hiçbir zararı da yokmuş yaaa kıyamam

Çünkü hatalı olan baba onun gözünde. Bunu da burada tasdikletmek için yazmış. Ama işler istediği gibi gitmedi.

Keşke 😔 bende babamı çok özledim
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar

Konu sahibi lohusa döneminde mantıklı düşünemiyor insan
Bence anneniz gitmiyorsa babanızın da gitmesine izin vermeyin

Yazık adama hiçbir zararı da yokmuş yaaa kıyamam
Buna da lohusa donemi demeyin rica edecegim.

Siz annenizi neden göndermiyorsunuz artık peki?

2 hafta olmuş, madem iş güç yapmak bu kadar önemli, kendi işinizi yapıp, bebeğinize bakın artık karı koca.

Eşiniz de kadın erkek ayirmiyormus, hallersiniz siz.
Boşuna yazmayın valla konu sahibi hoşuna gidecek yorumları cevaplıyor :işsiz:

Back