• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde sebepsiz yere hakarete uğruyorum ve kaldıramıyorum

Ekonomik sebepler de babanızı bu hale getirmiş olabilir. İnanın bu Ülkede her şey artık daha zor. Artık para yüzünden insanların birbirlerine saygısı da kalmadı.
Ben buna katılamıyorum. Ayakları üstünde durana kadar bakamayacak adam 3-4 çocuk yapmaz.

Çok çocuk yapmayın dediğimizde "bıkıcık dırımımız vır dimik ki sıza mi hisip viriciz" diyenler bunlar oluyor genelde...

Ergen olana kadar açlıktan şiddetten veya ihmalden öldüremedikleri bütün çocukları dört dörtlük bakılmış büyütülmüş kabul ediyorlar çünkü...Olay bu.

Bdv de var konular kurtuluş için evlilik yapanlar okuyun ben gerçekten anladım ama dayanmak zorundasınız önce çalışmak zorundasınız .İlerisi için bir umudunuz olmalı sizin çocuğunuz aynı durumda olsun istemiyorsanız annesi para kazansın siz .Ne olursa olsun helede bu devirde nasıl güvenilir bir insana bir ömür karnımı doyuracak beni hoş tutacak diyerek nasıl böyle sonsuz güvenilir onu hiç anlamıyorum.İnsanlar ona muhtaç olduğunuzu fark ettiği anda öyle bir degisiyorkî dilerim bir çok kadın gibi bunu tecrübe etmeyin

Akşam özel dersim için hazırlık yapıyordum o arada salondan bağırtılar geliyordu. Babamla erkek kardeşim kavga etmiş. Erkek kardeşim üniversiteden birkaç gün önce yeni geldi eve, küçük kardeşimi gezdirmiyormuş sanırım başlangıç sebebi bu. Sonra tartışmaları büyümüş hakaretler, babamın kardeşimi evden kovması kardeşimin bağırmaları vs sonrasında sesler kesilince bende içeri gittim. Babam bu kez bana bağırmaya başladı h. oğlu h. hep kendinizi düşünün bu evde çek git evimden vs diye bana bağırdı. Ağzımı bile açmamıştım sadece dersi açıp konu anlatacağım için seslerin sebebini öğrenmeye ve sessiz olmalarını söylemeye gitmiştim. Evde bana karşı saygı zaten yok da hiçbir şey yapmadığım halde yine onur kırıcı birçok söz işittim. Böyle değildi ailem ben üniversite bitince bir sene evde durdum diye sürekli evden kovmalar küfür etmeler ağızlarında sakız oldu. Sonra atansam kendiler gelmek isteyecek en iyi evlatları ilan edileceğim. Bana saygıları yok anladım ama ders açmışken karşı tarafa sesleri gidecek ve bundan da mı utanç duymuyorlar. Gerçekten gözyaşlarımı içime akıtarak zorla odaklanarak dersi anlattım. Kendimi çok kötü hissediyorum bu evde kendime bir yer bulamadığım için hiçbir desteğim olmadığı için. Ben bu aile ortamında çalışıp 90 alamam ki. Ben bu evden çekip gidebilmek istiyorum bunun tek yolu evlilik mi? Aile saygı göstermiyorsa karşı taraf bana saygı duyacak mı. Yaşamakta zorlanıyorum gerçekten o kadar bunalıma sürükleniyorum ki ne tavsiye ediyorsunuz bana. Henüz 23 yaşındayım ama bu tarz basit sorunlardan dolayı ben çöktüm ama kimse görmüyor sığıntı gibi hissetmekten yoruldum
Akşam özel dersim için hazırlık yapıyordum o arada salondan bağırtılar geliyordu. Babamla erkek kardeşim kavga etmiş. Erkek kardeşim üniversiteden birkaç gün önce yeni geldi eve, küçük kardeşimi gezdirmiyormuş sanırım başlangıç sebebi bu. Sonra tartışmaları büyümüş hakaretler, babamın kardeşimi evden kovması kardeşimin bağırmaları vs sonrasında sesler kesilince bende içeri gittim. Babam bu kez bana bağırmaya başladı h. oğlu h. hep kendinizi düşünün bu evde çek git evimden vs diye bana bağırdı. Ağzımı bile açmamıştım sadece dersi açıp konu anlatacağım için seslerin sebebini öğrenmeye ve sessiz olmalarını söylemeye gitmiştim. Evde bana karşı saygı zaten yok da hiçbir şey yapmadığım halde yine onur kırıcı birçok söz işittim. Böyle değildi ailem ben üniversite bitince bir sene evde durdum diye sürekli evden kovmalar küfür etmeler ağızlarında sakız oldu. Sonra atansam kendiler gelmek isteyecek en iyi evlatları ilan edileceğim. Bana saygıları yok anladım ama ders açmışken karşı tarafa sesleri gidecek ve bundan da mı utanç duymuyorlar. Gerçekten gözyaşlarımı içime akıtarak zorla odaklanarak dersi anlattım. Kendimi çok kötü hissediyorum bu evde kendime bir yer bulamadığım için hiçbir desteğim olmadığı için. Ben bu aile ortamında çalışıp 90 alamam ki. Ben bu evden çekip gidebilmek istiyorum bunun tek yolu evlilik mi? Aile saygı göstermiyorsa karşı taraf bana saygı duyacak mı. Yaşamakta zorlanıyorum gerçekten o kadar bunalıma sürükleniyorum ki ne tavsiye ediyorsunuz bana. Henüz 23 yaşındayım ama bu tarz basit sorunlardan dolayı ben çöktüm ama kimse görmüyor sığıntı gibi hissetmekten yoruldum

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Hiç kolay değil ne yaşadığını anlıyorum ama ne yap ne et biran önce o sınavı kazan mesleğini eline al ve kendi düzrnini kur sakın ama sakın kurtuluş için evlenme inan bu evden diğer eve geçmekten başka bişey olmaz lütfen zor biliyorum ama başarabilirsin

Başarılı olup onları utandır kuzum. Hayatının iplerini eline aldığında çok daha güçlü olacaksın. Bugün belki 1 sene idare edeceksin, ailene maruz kalacaksın ama tünelin sonu aydınlık. Evlilik çözüm değil inan ki. Göster herkese kadının gücünü

Kendine sağlam bir kulak tıkacı al geç odana dünya yansa umursama. Arkadaşların dedikleri gibi kütüphane uzak bile olsa evde boşa geçen zamanı yola harca orda çalış. Sabah erkenden yap kahvaltını al yanına da bir ekmek arası akşama kadar çalış dersini. Akşam da bir görün kaybol odana. Kim ne yapıyorsa yapsin. Ben de neler nelerden geçtim tek umudum o sınavdı ve kazandım. Yat kalk hayatın ders olsun kurtar kendini. Sonrası senin zaten o zaman sınırlarını rahatça belirler hayatını güzelce yaşarsın insallah

Back