Babam, korkum, kabusum. Hayatımı yeniden inşa ediyorum hasta ruhum iyileşiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amin canım her şeyin hayırlısı. bizde evlatlarımıza bunları yaşatmayarak bu dünyaya sağlıklı nesiller bırakabiliriz bu sayede belki yani inşallah güçlü olup bunu yapabiliriz.

Bence herşey inanmakla ilgili. Eğer güçlü olacağına inanıyorsan güçlü olursun. Hayat zaten bir sınav. Önemli olan bilinçlendikten sonra bu sınavı nasıl vereceğimiz. Hala bir çok şeyden korkuyorum. Ama cesaretim var. Korkularımızın esiri olmamalıyız. Bunlar bizi maalesef kolay manipüle edebilmelerine sağlıyor. İzin vermemeliyiz. İnan her şeye herkese rağmen kendin için bir şeyler yapabilirsin.
Sana şenayın hayat bayram olsa şarkısını armağan ediyorum. Bana pozitif etkisi var.

Maalesef hiç birimiz yaşadıklarımızı değiştiremeyiz. Bununla yaşamayı öğrenenleriz biz. Bundan sonra geleceğe bakmak. Geçmişe takılıp kalmak sadece, kızmak , sorgulamak; sadece kısa hayatımızdan günleri,ayları ,yılları götürüyor ve kaybedecek hiç zamanımız yok bizim. Yaşayacak güzel günlerimiz olduğunun hayaliyle yaşıyorum. Ancak böyle huzur buldum. Her daim ileri bakmayı öğrenmeliyiz.

neden okumayacakmışız. Okudum valla hepsını

güçlü kadın olmak bi secim degil bı sınavla oluyor canım sen mecburıyetten gırdıgın bu sınavdan basarıyla cıkmıssın..

evlılıgınde mutlu huzurlu gunler sızın olsun..

Yazini okuyana dek cok güclû biri oldugumu düsünürdüm, sevgili konu sahibi. Yazinin sonunda dedimki, benim dertlerim bazilarina lüksmüs. Babam ruhumda derin izler birakti derdim, ama seninkiyle kiyaslayinca sükrettim. Her zaman babasiyla arasi iyi,babasindan manevi destek gören arkadaslarimi kiskanirdim. Bu dunyada en sansli insanlar babalariyla arkadas gibi olan kizlardir bana göre. Sabahki sehit haberlerinin üstüne tuz,biber oldu yazin. Ama sonu gûzel bitti. Insallah erkek arkadasinla muthis bir evliligin olur. Umarim artik hayat sana gûclü olman icin sinavlar degil,cok mutlu olman icin guzel zamanlar getirir. Kimi sevgilim yildonumunu unuttu der,kimi de boyle zorluklarla yogurur hamurunu. Dunyanin adaleti iste. Umarim bir sonraki konun evlendim,cok mutluyum olur. Yasamimi sorgulattin bana,bir pencere ekledin hayatima. Saglicakla kal,sansin bol olsun.

Hakkaten helal olsun canim sana ...
sonuna kadar okudum hepsini ...
evet cok zor cok can yakan seyler ama bitti onlar artik bitti ...
cok sukur mazide kaldi hepsi ...
Kimse suya dustugu icin bogulmaz sudan cikamadigi icin bogulur ..
sen azminle en buyuk zaferi zaten kazanmissin ...OZGUVENINI ...
Bunlari yasamis olman bundan sonra hayata umutla bakmana engel deil ...
Ve gor bak Allahin izniyle bunlara karsilik cok buyuk mukafatlar bekliyor insallah seni sizleriii ...
Bunalinca yazmaktan cekinme uzunda olsa kisa da olsa karmasikta olsa ne olursa olsun bizler hep okuruz sen yeterki rahatla ...
Asla vazgecme umutlarindan ..

gücüne cesaretine hayran kaldım .. helal olsun !

ilerde çocukların olursa senin gibi güçlü dimdik bir anneleri olduğu için çok şanslı olacaklar .

şu gücünden azıcık da bana ver sen çok ihtiyacım var ...

Güzel dileğin için teşekkür ederim.
Her kadın güçlü olsun istiyorum ama mecburiyetten değil, olabileceği için. Güçlü olmak çok güzel. Bizim ülkemüzde kadının güçlü olması çok ama çok gerekli hele ki kadın cinayetlerinin, tecavüzlerinin makul görüldüğü bu dönemde gerçekten güçlü olmalıyız. Toplumsal olarak çok kötü bir yöne gidiyoruz. Maalesef istanbul'da gece yarısı bir kadının tecavüze uğraması olayında " o saatte dışarıda ne işi varmış" diyen erkek sayısı o kadar arttı ki. Artık kadınlar olarak birbirimize düşman değil destekçi olmalıyız. O gece orada ben yada bir başkası olabilirdi. Belki boşanmış çocuklarına bakmak için çift işte çalışan bir kadın olabilirdi. Belki hastaneden dönen bir kadın olabilirdi. İster eğlenmek, ister mecburiyetten olsun. Bir kadın gece dışarı da olduğu için tecavüzü veya öldürülmeyi hak etmiyor. Hiç bir insan etmiyor.

Anneler böyle adamlara karşı boyun eğmeye devam ederek çocuklarınıza verdiğiniz mesaj maalesef bu oluyor. Erkek çocuğunuza verdiğiniz mesajı hiç düşündünüz mü?

Baba erkek bir kadına bunu yapabilir. Çünkü kadınlara böyle davranılır diyorsunuz yaşadıklarınızla. İstediğiniz kadar o noktadan sonra kadınlar narindir onları incitme, kadın erkek fark etmez kimse şiddeti hak etmez deyiverin. Hepsi havada kalan şeyler olacaktır. Çünkü o çocuk artık bunu normal görüyor.

Kız çocuğunuz ise babasının yaptığını artık normal karşılayabilecek duruma geliyor. Çünkü siz ona susmayı, sabretmeyi ona bahşedilen bu hayatı kabul etmesini öğretiyorsunuz. Evden kaçan kız çocuklarını düşündünüz mü ?
Ne düşünüyorlar biliyor musunuz? Aslında sizden gördükleri bu öğretilen çaresizlik içlerinde o kadar siniyor ki en azından kendi evimde aynı derdi çekerim diyorlar. Yeter ki azıcık özgür olayım diyorlar. Toplum bu kısır döngüden çıkmadan düzelmez. Git gide daha kötüye gidiyoruz. Lütfen çocuklarınızı güzel yetiştirin. Rol modelin ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Okumaları ve bir meslek sahibi olmaları için elinizden geleni yapın.
İlk mesajımda dediğim gibi. Kadın önce kendini eğitmeli. Anahtar burada kadındır.

Burada her gün benzer onlarca, yüzlerce konu açılıyor. Tek çözüm gerçekten ama gerçekten sizsiniz.

Çok teşekkür ederim. Bende çok kıskanırdım hala biraz kıskanırım ama kabullendim durumu. Elimdekilerle yetiniyorum. İyi temennilerin için gerçekten çok teşekkür ederim. Beni hepiniz mutlu ettiniz.

Uzun yazıların sevilmediğini bilecek kadar bdv de okuyorum.
Çok teşekkür ederim vaktini ayırdığın için. Gerçekten gece uykumdan ağlayarak uyandım, çok gerçekçi ve çok acıdı canım. Artık hiç bir şeyi içimde tutmamaya karar verdim. Kimselere hala anlatamam. Çokta fazla arkadaşım yok. Olana da bu kadar detay veremem. Çünkü beni anlamıyorlardı ve bunları aleyhimde kullanmak isteyen çok insan tanıdım. Ağlayarak yazdım rahatladım. Belki birilerin kalbine dokunurum belki cesaret verir hikayem.

O güç içinde bir yerlerde, sen ona elini uzatırsan o sana gelir. Onu keşfetmelisin.
Kimse bu kadar acı çekmesin ama yinede güçlü olsun herkes.
Toplum bize güçsüz, yardıma muhtaç olduğumuzu empoze ediyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Küçük yaşta elimizden çok bir şey gelmese de büyüdükçe daha cesur olmalıyız diye düşünüyorum. İnan o güç derinlerde bir yerde ve sadece sen istersen gücüne sarılırsın. Bir elbise giymekten farksız.

Neye inanırsak bizim gerçeğimiz odur çok haklısın canım En başta güçlü olmalıyız Allah yardımcımız olacaktır.
Şu dünyadaki en olgun kişi acıya gülendir

O kadar çok kitap okurum öğretmenlik okudum senin kadar yok anlatamam. Demek ki buda ayrı bir yetenek.. o kadar güzel akıcı ki yazım tarzın hayran oldum diyebilirim bunu belirteyim. Okudukların tek tek okudum inşallah nişanlın hep böyle iyi kalsın üzülme hiç. İster istemez kendi babamla kıyasladım babam tüyümüze kıyamayan adam annemin de tüyüne kıyamaz bunlaı okudukça babama dua ettim Allah razı olsun babam diye. Çok şanslıısınz ki bu hayatta silinip gitmemiş kuvvetlice ayakta duruyorsun Rabbim yolunu açık gönlünü ferah eylesinnnnnn kendin gibi güçlü topluma faydalı çocuklar yetiştiresin...

evet mecbur oldugundan degıl,
olabıldıgınden ıcınde tasıdıgı potansyelı bılmesı gerektıgınden güçlü kadın olmalı..

güçlü kadınları sevıyorum..
Nilin son videosu cok hosuma gıtmıstı sızınle de paylasayım :

Kızlar!

Güzel mi güzel bir kadın olduğunuzda, kendi atınız olsun. Kendi paranızı kendiniz kazanın, onu şakır şakır harcayın. Böylece ayrılıklarla, boşanmalarla attan inip eşeğe binmezsiniz. Atınızı kimse altınızdan alamaz. Dörtnala başka yere gidebilirsiniz.

Varken olmamasının ne demk oldugunu çook iyi biliyorm. Dıyosun kı keske ölmüş olsaydı da babam olsa şöyle olurdu dıye hayaller kurup mutlu olsaydık degil mi?
Psıkologa devlet hastanesıne mı özele mı gıdıyorsun ?

Evet maalesef öyle diyorum bazen.
Devlet hastanesine gidiyorum.

Sadece inşallah diyebiliyorum. Teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…