Babam, korkum, kabusum. Hayatımı yeniden inşa ediyorum hasta ruhum iyileşiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste buna benzer hayatlar yasayan kadinlarimiz!!cocuklarinizi bahane edip sozde onlarin mutlulugunu dusunuyorsunuz ya!!!ALIN SIZE MUTLULUK!!parcalanmis bir cocukluk nefret icinde gecmis bir ergenlik,yikilmis hayaller umutlar ne ararsaniz iste!lutfen okuyun okuyun ve ders alin!aslinda susarak ve sozde sabrederek,kendinize ve en onemlisi evlatlariniza neler yasattiginizi GORÜN ARTIK!!hic birsey icin asla gec degildir...eger esiniz sizi haketmiyor,evlatlariniza baba olamiyorsa..o evlatlarinizin bir damla gozyasina kurban edin,o es ve baba musvettelerini!!!hayat cok kisa kendinize deger verin yavrulariniza deger verin onlar allahtan bize emanet..onlarin hayatlarindan biz anneler sorumluyuz en cokta..

Hic sıkilmadım kitap okudum sanki ama kul sikilmayinca hızır yetişmezmiş ,tanudigun erkek de hizır gibi yetismis suzi hsyata baglamış. Çik şeyler .,yamak isterdim ama zamanim yok.hakkinuzda hayirlısı sl

Bir solukta okudum yazinizi. Kaleminizin guclulugu kadar guclu bir kadinsiniz.

Iki cumleniz dikkate deger: "Egitim once kadinda baslar" ve "Ihtiyaciniz olmasa da calisin". Cok onemli mesajlar bunlar.

Cok iyi bir anne olacaginizdan eminim.

Umarim gelecek size gecmis gunleri hatirlatmayacak guzel seyler sunar.

Tebrik ederim, sonunda ışığını bulmussun. Ben bunların onda birini gorsem dağılır giderdim. Çok güçlüsün.
Bu arada birine mecbur olunca neler olduğunun canlı kaniti işte. Geçen gün bir konuda bu tartışıldı da, ibret olsun. Annenin bir geliri olsaydı bu kadar ayak diremezdi, bırakırdı babanı belki de.
Ben de sana katılıyorum, bazı şeylerin yokluğu varlığından hayırlı. O sebeple babasız kalma korkusuyla o adama tutsak olmak mantıksız.
Ne diyeyim bilmiyorum fakat bana da bir şok etkisi oldun. Bazi konularda çok kaprisli ve simarikmisim onu anladım. Kendime kizdim, babama olmasa da anneme haksızlık ediyormuşum ben ya...

İçime dokundu yazdıkların, baba şiddeti nedir bilen biriyim. Icindeki korkuyu anlıyorum az da olsa ama emin ol her erkek senin de dediğin gibi ayni değil. Şuan öyle bir erkekle evliyim ki ve öyle bir aileye gelin geldimki dedim böyle sakin insanlarda varmış dünyada demekki. O yuzden rabbime cok sukur. Dilerim senin de cok mutlu bir evliligin olsun ve ruhun cok mutlu olsun.

Nasıl mükemmel nasıl güçlü bir kadınsınız siz.
Bir solukta okudum iyi ki de okumuşum! O kadar çok dersler çıkardım ki kendime. Dert edindiğim basit şeyler gözümün önüne geldi de. Şükretmesini bilmiyormuşum ben. Buradaki insanlara da eminim çok şey kattınız farkında olmadan.
Sizi canı gönülden tebrik ederim. Hayran olunası bir insansınız. Gücünüze hayran kaldım. Çok iyi bir anne, çok iyi bir eş, hayatınız boyunca çok güçlü bir kadın olacaksınız siz.

Uzun zamandır bu forumda bu kadar güçlü bir kadın yazısı okumamıştım .

Evet uzun yıllar dayakta dahil şiddet gördüğü halde , taciz edilip sustuğu halde , okulu bıraktığı ... kendini bıraktığı halde ... çok güçlü bir kadın gördüm .

Kendini ve yaşadıklarını ifade ediş tarzından da gücün belli zaten .

Bu kadar güçlü mü doğdun yoksa yaşadıkların mı seni böyle güçlü kıldı bilemem ama benden sana yürekten bir helal olsun !

Her şey geçti gitti diye bir şey yok hayatta tabi ki , yaşadığımız sürece yeni zorluklar çıkabilir her an . Ama sen formülü çözmüşsün bence

Yolun ve hayatın açık olsun arkadaş.

Nasıl dank etti bir bilsen ya! Az önceki yorumumda yazamadım da...
Hep isyan ediyordum, sorguluyordum. Mükemmel bir aile yaşantım yok, ama aslında o kadar da kötü değildi. Ama hep kendimden iyi örnekleri görüp görüp neden ben deyip deyip duruyordum. Niye bu ailede doğdum, babam dünyanın en iyi babası değil, hatta ortalamanın epey altında, ben buna mı layığım deyip duruyordum.
Fakat annemi nedense hiç gözüm görmemiş. Şimdi dank etti, acaba ben anneme layık mıyım?
Bir yandan babamın sorumsuzluğunun bedelini ödeyip, açığını kapatmak için haftanın 6 günü çalışırken, bir de benim gibi bir mızmızla uğraşmış. Yanlış anlaşılmasın bir anda aydınlanma falan yaşamadım fakat, hep içten içe bildiğim bir şeyi tekrar hatırladım. Bir anda duygu yoğunluğu ile annemi aradım, sesimi kötü duyunca, gel para vereyim biraz alışveriş yap, canın sıkılmış evde dedi ya Offf, iyice fena oldum iyi mi?

ne yazam bi bunalıma strese girsem kendi gözümde büyük senin yaşam öykünün yanında küçük böyle hayat hikayeleri karşıma çıkp bi tokat gibi yüzüme iniyo sanki biri bana silkelen ve kendine gel bu dünya sadece senin etrafında dönmüyo kaldır başını bak nasıl hayatlar var diyo ayrıca itiraf etmeliyim azminize çokk zor hayatınıza karşı olan savaşçı ruhunuz karşısında hayran kalmaktan kendimi alamıyorum

gel sana şöyle bir sarılıp gözlerinden öpeyim kızım gibi ,buda sizin sınavınızmış rabbim iki cihan saadeti nasip etsin herşeyi unutun inşallah

Ben okudum ve sonuna kadar katılıyorum.
Hiç bir annenin babanın bunu yaşatmaya hakkı yok.
Olmuyorsa korkmayın daha kötüsü olmaz Allahın yardımıyla boşanın her şey daha iyi olacaktır.
Bende anneme çok yalvardım zamanında ama olmadı şimdi bende yarımım tamamlanır mı şimdi bir insan bunca yaşanmışlıkla.

ben de okudum hepsini. cok zor zamanlar gecirip pes etmemissin ne kadar guzel. umarim bundan sonrasi huzurlu mutlu gecer hayatinin

bir solukta okudum bende.gerçekten yaşadıkların bir hikaye gibi yazsanız roman olur.babanızda zamanında bunları gördüğü halde size yaşatması onunda normal olmadığını gösteriyor ama kişi isterse tıpkı sizin gibi tam tersine hiç kendini bozmadan hayatına devam edebilir.ne denirki zaten aklı başında bir bayansınız rabbim önünüzü hayırlı mutlu geçirmenizi nasip etsin.

Kendi hayatımdan utandım. boğazım düğüm düğüm.
bundan sonra mutsuzluk yanından yakınından geçmesin.

Allah kolaylık versin. Bu nasıl bir baba demiyorum annen neden size bunu reva gördü diye düşündüm sürekli. İnşallah huzurlu bir yuva kurarsın.

baştan sona bir solukta okudum.
Helal olsun size. Allah bundan sonraki ömrünüzde erkek arkadaşınızla uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin.

Kendimi gördüm sanki hayat cok zor sana ozel mesaj atayım belki sohbet ederiz bundan sonraki hayatın güzel olur insallah

Kabusunu anlattigin paragrafta kimse okumaz demissin ama tamamini okudum. Kendimden utandim, neleri dert etmisim, ne kadar simarikmisim...
Sen ne kadar guclu, hirsli, zeki bir kizmissin. Gurur duymalisin kendinle.

Yasadiklarin hic kolay seyler degil. Ama yasadiklarinin degerlendirmesini ve bakis acina hayran kaldim.
Insallah cok mutlu ve huzurlu olursun bundan sonra

Sabaha yazinizla gunaydin dedim insallah evliliginizde cok mutlu olursunuz.

Hic sıkilmadım kitap okudum sanki ama kul sikilmayinca hızır yetişmezmiş ,tanudigun erkek de hizır gibi yetismis suzi hsyata baglamış. Çik şeyler .,yamak isterdim ama zamanim yok.hakkinuzda hayirlısı sl

gel sana şöyle bir sarılıp gözlerinden öpeyim kızım gibi ,buda sizin sınavınızmış rabbim iki cihan saadeti nasip etsin herşeyi unutun inşallah

ben de okudum hepsini. cok zor zamanlar gecirip pes etmemissin ne kadar guzel. umarim bundan sonrasi huzurlu mutlu gecer hayatinin

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Mesajlarınızı okurken duygulandım.

Ben artık kendi hayatıma bakıyorum. Kardeşlerim için elimden geleni yapıyorum. Bir kız kardeşim de sonradan güç buldu. Çalıştı kendini geliştirdi. Şimdileree kpss ye hazırlanıyor. İnşallah o da bu evden gidecek. En küçük kardeşim en çok onun için üzülüyorum. 18 yaşında ve cok agresif. Bu sene üniversiteyi kazandı. Onu başka şehre gitmesi farklı bir yaşam oldugunu görmesi için teşvik ettim. maddi manevi destekledim ve o da iyileşiyor değişmeye başladı.
Boşanan kardeşim şimdilerde çalışıyor para biriktirip o da okula devam edecek.

Aynı hayatın farklı versiyonlarıyız ama hepimiz ucundanda olsa hayatı yakaladık.

Annem hala evde her gün babamı çekiyor ama benim elimden bir şey gelmiyor. Tek yapabildiğim daha sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat yaşayabilmesine yardımcı olmak.
Evlenmeme az kaldı ve başka bir şehire gideceğim. Aslında komple hayatımı herşeyimi geride bırakacakmış gibi hissediyorum. Bu yüzden anneme sıkı sıkı sarılıyorum bir daha bu zamanlar gelmeyecek.

Tek istediğim kendi ailemle mutlu huzurlu bol sevgi ve kahkahanın eksik olmadığı bir evim olsun. Kim bilir belki evliliğimde güzel gitmez yine de ben artık basımın caresine bakabiliyorum. Kimselere muhtaç değilim. Aç açıkta olurum ama cocuklarım ugruna hayatımı feda ederim.

Lütfen sevdiklerinize fırsatınız varken sarılın ve asla pes etmeyin.

Teşekkür ederim. Önce babamın tedavi olması gerekiyor. O kolay yolu seçti
Ben uzun yolu.

Kendi hayatımdan utandım. boğazım düğüm düğüm.
bundan sonra mutsuzluk yanından yakınından geçmesin.

Teşekkür ederim. Herkesin hayatında kendince ağır gelen sorunları var. Önemli olan üstesinden gelebilmek.

Okudum ve bir roman gibi okudum. Kalemin kuvvetli bunu degerlendir ve tek kelime ile alkisliyorum seni.

Susmayin anneler, kadinlar. susmayin bu kahrolasi erkek gucune!! Evlatlara yapılan bu zulme razi gelinmemeli.

Allah mutlu ve huzurlu bebisli yuva nasip etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…