Babam o konularda bilgi sahibi kendi de biliyo bana kredi vermeyeceklerini o yüzden bana kredi kartı çıkartıp harcamaları benim kartımdan yapacak ve otomatik ödeme talimatlarını da benim üzerimden gerçekleştirecek böylelikle kredi verebilirlermiş. Kredi de gidip 50 milyarlık falan çektirmicek zaten 20-30 milyar kredi çektircek. Ben ödücem dedi ama inanmıyorum. Babannem yaşlı insan nasıl destek versin hasta zaten kadın onu araya sokmak istyemiyorum.işe girer girmez sana kredi vermezler yaşın küçük özel işe gireceksin. devlet memuru veya işçisi olsan olabilir ancak onun dışından hemen hemen bütün bankalar aynı işyerinde 1 yıl hatta bazıları 3 yıl çalışma şartı arıyor çoğunlukla.. ama veren banka çıkar mı bilmiyorum çoğunluğu vermez bunu biliyorum. bu süreçte de kendine ceyiz vs. al borçlan maaşını olduğundan düşük söyle zorla banka kartını filan almaz dimi elinden ? maaşını gidip işyerine soracak hali yok sorsada böyle bi bilgi veremez iş yeri. ki ortada daha iş yok bu nasıl zihniyet baban da ki anlayamadım sen bişey söylemedin mi bu söyledikleri karşısında?? bu arada babannen sana destek olmaz mı ? annen riskliyse babannende destek alsan
2-3 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum demişsin. Peki o zaman babaanneni teyzeni nasıl bırakacaksın?
Evlilik farklı. Şimdi arkamı dönüp gitsem farklı. eğer şimdi gitsem bir daha bu eve ayak basamam. ama evlendiğimde istediğim an gelirim , şimdi gitsem çok üzülürler perişan olurlar ama evlenip gitsem evlendi yuva kurdu da gitti derler. zaten evlenince yakın oturacağım sık sık gidip gelmek için.
Böyle düşünen insanların şuanda da gitti, babasından kurtuldu mutlu mutlu yaşıyor diye sevinmeleri lazım ama. İlla evlenmen mi gerekiyor mutlu olman için?
Bu baba 2-3 sene sonra evlenmene yine izin vermez o zaman ne yapacaksın? Otuzuna kadar babanın keyfini mi bekleyeceksin?
Hayır beklemeyeceğim diyorsan şuanda niye bekliyorsun o zaman?
Benim düşüncelerim değişmedi, hâlâ pasif kaldığını düşünüyorum.Yahu bana neden pasif denilip duruyor ben anlamış değilim . Napayım yani karşı gelince beni tehtid eden insan bu . Ben onun tehtidlerini önemsemiyorum hiçbir şey yapamamz bana.. Ben bbabamla tek yaşasam ki ben onunla bir gün bile aynı evde tek geçiremem , bu halde olmazdı hiçbişey. Babannem ve teyzem de var ben onları üzemem onlar yaşlı insanlar beni büyüten bu yaşa getiren hastalığımda başımda bekleyen insanlar, ben babama birşey dediğimde babamla kavga ettiğimde o kadınlar fenalaşıyor hasta ve yaşlılar kalp hastalıkları tansiyon vs vs bisürü hastalık var. Ben insanları canlarından edemem. Onları hiçe sayıpta gidip ayrı eve çıkıp sefa süremem... Onları sevdiğim için babama katlanıyorum ve susmak durumunda kalıyorum .. Bir daha da açıklama yapmıcam pasif, ezik olduğumu düşünenler bu yorumu okusun..
maasini dusuk soylersn cnm ki sna kredi vermezler hemen sigortan yatsn bi muddet verirler oyle die bilyorm benArkadaşlar günaydın hepinize merhaba ben bu sene 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun oldum, şuan cvlerimi verdim haber bekliyorum, ileriye dair evlilik planım var ve bunun için de para biriktirmek istiyorum sevgilimle ev alabilmek için daha doğrusu istiyodum. Ama maalesef benim bir hayatım olmayacak herhalde çünkü ben kendim için çalışmıcam anlaşıldı.. Babam bu yaşına kadar kendine ne ev aldı ne araba, miras kaldı bize iki yerden hepsinin parasını çatır çutur yedi nerdeyse ama yine de ev almak için parası var . Hemde nakit alabilir . Fakat paranın üçte ikisine dokunmucakmış o zor günler içinmiş. Bu da elli bini geçik bir meblağ. Napcaksa o kadarı.Kesinlikle başka planları var zaten sevgilisi olduğunu da biliyorum ,sevgilisiyle hayat sürmek için o paraya dokunmuyor.. Bana çalışmaya başlayınca da kredi çektirecekmiş . Kendi ödeyecekmiş. Ama ben inanmıyorum öyle olsa kendi çeker krediyi benim üzerimden neden çekiyor , kendi öder öder bir ay öder iki ay öder sonra benim üstüme yıkar herhalde. Zaten ne kadar maaş alıcam ilk defa çalışmaya başlıyorum bana ne kadar maaş verebilirler ki, her ay 750 tl koycaksın o parayı biriktirceksin sende evin içinde tadilat yaptıracaksın diyor. Geri kalan para sana kalır diyor ama ben inanmıyorum, maaşımın bir kısmıyla kredi öderim bir kısmıyla ev içi tadilat parası öderim. Benim elime hiçbir şey kalmaz.. Evlilik için para biriktirecektim ama benim bir hayatım yok... Babamın hayatında bir figüranım sadece.. Babama karşı gelirsem babam beni mahveder mecburen maaşımı istediği gibi kullanacak.. Annen ne diyor derseniz anneme söylemedim böyle bir şeyi , babama söylerse eğer babam bu sefer daha çok üzerime gelir.. Ben babannem babannemin kardeşi ve babamla beraber aynı evde yaşıyorum. Babam bana ev aldıırıp içini istediği gibi dayatıp döşetip bizi evden yollamak niyetinde ben biliyorum. Size napabilirim diye sormuyorum benim için bir çıkış kapısı ben göremiyorum Allah'tan yardım etmek istemekten başka... Sadece sizlerle paylaşmak istedim ,ben çevremden hiç kimseye anlatamam bunları. Ne sevgilime ne arkadaşlarıma.. Böyle bir şeyi anlatmaya utanırım.. Bu yüzden içimi bir nebze olsun belki rahatlatır diye sizinle paylaşıyorum işte...
Ya Sabır! Ben neden yazdığım ilk mesajımda babannemin rahatsızlığından bahsedeyim ki ? Ben burda babamla aramdaki sorundan bahsediyorum ve gelen yorumlarla konu konuyu açıyor , evi terket başka şehre git bilmem ne bende neden yapamayacağımı söylüyorum . Bileydim eğer evden kaç denileceğini paylaşırdım ilk mesajımda .Benim düşüncelerim değişmedi, hâlâ pasif kaldığını düşünüyorum.
Ayrıca yazdığın ilk mesajda babaannenin falan hastalığından rahatsızlığından bahsetmemişsin, insanlar yazdığın ilk mesaja göre yorum yapıyor, sen ilk mesajına yazmadığın halde buraya hastalık durumlarını sonradan ekleyip burda illete çıkışıyorsun. Buna hakkın yok. Kendini ifade etmeye çalış önce. İnsanlar yazdığın ilk mesajı okuyarak yorum yapıyor.
yaşım 21 . Ama babam böyle bişeye şuan için izin vermez.maasini dusuk soylersn cnm ki sna kredi vermezler hemen sigortan yatsn bi muddet verirler oyle die bilyorm ben
Kaç yaşın, arkadaşın kaç yaşında? Krediye falan sakın bulaşma.Arkadaşlar günaydın hepinize merhaba ben bu sene 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun oldum, şuan cvlerimi verdim haber bekliyorum, ileriye dair evlilik planım var ve bunun için de para biriktirmek istiyorum sevgilimle ev alabilmek için daha doğrusu istiyodum. Ama maalesef benim bir hayatım olmayacak herhalde çünkü ben kendim için çalışmıcam anlaşıldı.. Babam bu yaşına kadar kendine ne ev aldı ne araba, miras kaldı bize iki yerden hepsinin parasını çatır çutur yedi nerdeyse ama yine de ev almak için parası var . Hemde nakit alabilir . Fakat paranın üçte ikisine dokunmucakmış o zor günler içinmiş. Bu da elli bini geçik bir meblağ. Napcaksa o kadarı.Kesinlikle başka planları var zaten sevgilisi olduğunu da biliyorum ,sevgilisiyle hayat sürmek için o paraya dokunmuyor.. Bana çalışmaya başlayınca da kredi çektirecekmiş . Kendi ödeyecekmiş. Ama ben inanmıyorum öyle olsa kendi çeker krediyi benim üzerimden neden çekiyor , kendi öder öder bir ay öder iki ay öder sonra benim üstüme yıkar herhalde. Zaten ne kadar maaş alıcam ilk defa çalışmaya başlıyorum bana ne kadar maaş verebilirler ki, her ay 750 tl koycaksın o parayı biriktirceksin sende evin içinde tadilat yaptıracaksın diyor. Geri kalan para sana kalır diyor ama ben inanmıyorum, maaşımın bir kısmıyla kredi öderim bir kısmıyla ev içi tadilat parası öderim. Benim elime hiçbir şey kalmaz.. Evlilik için para biriktirecektim ama benim bir hayatım yok... Babamın hayatında bir figüranım sadece.. Babama karşı gelirsem babam beni mahveder mecburen maaşımı istediği gibi kullanacak.. Annen ne diyor derseniz anneme söylemedim böyle bir şeyi , babama söylerse eğer babam bu sefer daha çok üzerime gelir.. Ben babannem babannemin kardeşi ve babamla beraber aynı evde yaşıyorum. Babam bana ev aldıırıp içini istediği gibi dayatıp döşetip bizi evden yollamak niyetinde ben biliyorum. Size napabilirim diye sormuyorum benim için bir çıkış kapısı ben göremiyorum Allah'tan yardım etmek istemekten başka... Sadece sizlerle paylaşmak istedim ,ben çevremden hiç kimseye anlatamam bunları. Ne sevgilime ne arkadaşlarıma.. Böyle bir şeyi anlatmaya utanırım.. Bu yüzden içimi bir nebze olsun belki rahatlatır diye sizinle paylaşıyorum işte...
Yahu bırakın Allah aşkına, vicdandan dem vuruyorsunuz şuanda da. Ben size evi terkedin mi dedim? Maaşınızı vermeyin diyorum. Yaşlılar var evde kavga çıkmasın diyorsunuz. Yaşlı dediğiniz insanların aklı yok mu, siz onlara babam benim paramı almak istiyor diye anlattığınızda size hak verirler arkanızda olurlar zaten. Hiçbirşey yapmasalarda telaşa düşmezler. Başka bir üyede sormuş babanız size şiddet mi uyguluyor ne ile tehdit ediyor diye ancak cevap yok. E bizde verin madem maaşınızı, hayatınız boyunca ezilmeye devam edin diyoruz.Ben zaten üzgünüm ve sinirliyim burdaki yorumlar beni hepten sinirlendirdi.
Ya insanın içinde biraz vicdan olabilmeli.
Benim babannem ve teyzem yaşlı insanlar . Üzerlerinde bir sürü hastalık var .Babannemin banyosunu bile ben yaptırıyorum fenalaşınca üzerini ben değiştiriyorum tuvalete ben götürüyorum . Babamla defalarca kavgalarımız oldu , bu kavgalarımızda bu kadınlar nerdeyse kriz geçiriyorlardı. Üstelik babamın onlara saygısı yok ağzında gerizekalı koca kafalı manyak salak .. Böyle şeyler diyor bu kadınlara. Ben nasıl bu kadınları yalnız bırakayım da gideyim kendime yeni bir yaşam süreyim ? Söyler misiniz ? Vicdanınız yok mu sizin bu bir bahane mi ?
Kaç yaşın, arkadaşın kaç yaşında? Krediye falan sakın bulaşma.
Çocuğa güveniyor, yaşlarınız da yeteri kadarsa, evlenin, kendi evinizin borcunu ödeyin.
Yahu bırakın Allah aşkına, vicdandan dem vuruyorsunuz şuanda da. Ben size evi terkedin mi dedim? Maaşınızı vermeyin diyorum. Yaşlılar var evde kavga çıkmasın diyorsunuz. Yaşlı dediğiniz insanların aklı yok mu, siz onlara babam benim paramı almak istiyor diye anlattığınızda size hak verirler arkanızda olurlar zaten. Hiçbirşey yapmasalarda telaşa düşmezler. Başka bir üyede sormuş babanız size şiddet mi uyguluyor ne ile tehdit ediyor diye ancak cevap yok. E bizde verin madem maaşınızı, hayatınız boyunca ezilmeye devam edin diyoruz.
İyi de canım, senin betimlediğin kadarsa olay, baban öyle saygı duyulası, sözünden çıkılmayacak bir şahsiyet değil ki.Ben 21 yaşındayım sevgilim 24
Evlenemem ben şuan için. Babam istemez . Babam önce kendi işini gördürüp beni sonra sepetler. Babam krediyi sen çekeceksin dedi ama ben öderim, sen ev içi masrafların parasını biriktirirsin dedi. Ama babam eğer bana ödetmeyecekse krediyi benim üzerimden çekmez kendi üzerinden çeker böyle düşünüyorum.
Yazdıklarına dikkat etsen iyi olur, neyse derdin sakin sakin anlat, iki mesajdır bana çıkışıp duruyorsun, üslubun uygun değil haberin olsun. Herkes kendi fikrini söylüyor, sert çıkışmaya hakkın olduğunu düşünmüyorum.Ya Sabır! Ben neden yazdığım ilk mesajımda babannemin rahatsızlığından bahsedeyim ki ? Ben burda babamla aramdaki sorundan bahsediyorum ve gelen yorumlarla konu konuyu açıyor , evi terket başka şehre git bilmem ne bende neden yapamayacağımı söylüyorum . Bileydim eğer evden kaç denileceğini paylaşırdım ilk mesajımda .