Bu borçsa şayet abinizin x'den aldığım 30 bini ödeyip kartları kapatayım sonra çocuk konusunu değerlendiririm demesi gerekmiyor mu? Eşinden niye gizliyor onuda anlamadım. Aile oldular artık aralarında konuşulmalı bunlar.
Bana çok tuhaf geliyor böyle şeyler yani kusura bakmayın sonuçta 75bin kredi kartı borcu var ,size 30bin borcu var,zor geçiniyorlar 2 maaşla,bebek masraflı birşey 1 yaşına kadar neredeyse her ay kontrole götürülüyor doktora,muhtemelenhamilelikte özel hastane tercih ederler onunda ek bir masrafı olacak testti,kontroldü doğumdu,bebeģin özel aşıları var(rota virüsü,menenjit bunları devlet karşılamıyor)ki 5 sene önce 500 liraydı şimdi kimbilir ne kadardır(tek doz da değiller kimisi 2 kimisi 3 doz). Bir hastalansa ilacı kontolü(geçen ay çocukların ikisi de hastalandı ilaçları tahlilleri hastane kontrolleri ki ortalama bir tıp merkezi gittiğim yer 5.000tl belki üzerinde harcadım)Bez fiyatları malum,anne emzirmezse yada bebek emmezse mama fiyatları malum,giysi zaten neredeyse aylık alınıyor. Abiniz neye güveniyor?
Siz lütfen masraf falan yapmayın bebek arabası vs. Ailelerinizde bunları almak zorunda değil. Bebek yapmaya niyetlenen alabilmeli bunları bütçesine göre. Ha hediye olarak ilk torun falan denir alınır ama siz değilsiniz hediye alacak kişi bence.