Babam daha işe girmeden maaşıma göz dikti

Şuan evlilik fikri yok zaten aklımda daha erken 2-3 yıl sonra evlilik düşünüyoruz , evlilik benim için şuan uzak gelecekte. Benim esas sorunum babam ..

Derdimi sakin anlatılınca ezik muamelesi gören benim ,bana nasıl yaklaşılıyosa öyle yaklaşıyorum. Ben burda sizlerle durumumu paylaşmak istedim. Bıktım çünkü bu hayat beni çok yıprattı ,mutluymuşum gibi görünmekten bıktım artık , bu sadece sizin gördüğünüz sorunum babamla, daha neler var anlatmak istemiyorum anlatmak utanç verici gerçekten inan özel mesajdan yazmak isterdim ama eminim anlamazsın.. Ben her türlü yorumı düşünerek yazdım buraya ama bu kadar üzerime gelinmesi beni gerdi. Benim babama karşı böyle davranmamın nedeni babannem ve teyzem için . Yoksa ondan zerre korkum yok bana hiçbişey yapamaz. Bunu da defalarca açıklamaktan bıkım.. Babam zaten üzerime geliyor ben burda paylaşım yapıp içimdeki yükü hafifletmek istedim ama fazlalaştı.. Eğer rahatsız olduysan konuma yorum yapmazsın . İkimizde gerilmeyiz böylece.

İşe girdiğinde 6 aylık sigortan olması gerekiyor kredi çekmen için.. Bana vermemişlerdi.. 6 ay sigortam dolduktan sonra verdiler kredi... Ve yeni işe giren birine ev almak için yüklü miktarda kredi verirlermi hiç bilmiyorum.. Babana kredi çekemeyeceğini söylesen bir kere karşı gelsen.. seni evden kovmaz sanırsam.. Bağırır çağırır tavır alırsada alsın..

Yoo neden gerileyim ki ben, sorun senin hayat senin, seçim senin. Biz telefon ya da bilgisayar başında kendi yorumlarımızı yapan insanlarız sadece. Yorumları uygun bulmayabilirsin, fikir olarak katılmak zorunda değilsin ama çirkin bir üslupla insanlara cevap vermen hoş değil. Sanal ortam burası, insanlara çıkışmana gerek yok yani kaybeden sen olursun, başkası değil. Ben konundan da derdinden de rahatsız olmadım ama sert üslubundan rahatsız oldum ve herkes bundan rahatsız olur. Uyuşmayabiliriz ama sert çıkma kimseye bence.

Ne dedim ben küfür mü ettim hakaret mi ettim ne dedim söyler misin ?

İşe girer girmez bankalar sana kredi vermez. Verse de meblağ 3-5bin tl arası birşey ancak olur. 11 sayfa boyunca anladığım kadarıyla apırsan da köpürsen de bu krediyi çekeceksin.
Olur mu olmaz mı bilemem ancak aklıma şöyle bir şey geldi. Kredi kartının düzenli limit artışını kapat. Babanın bunu kontrol etmesine imkan yok, hiçbir şekilde senin kart bilgilerini senden başkasıyla paylaşamazlar. Banka da tanıdığı olması da mühim değil, bir şikayetine bakar. Kimse hatır için işini riske atmaz.
İşlerimiz dolayısı ile bankalarla çok haşır neşiriz, bireysel kredi bölümünde çalışan bir arkadaşımı arayıp soracağım ileride kendin için kredi çekmene mani olmadan, istemediğin bu krediyi çekmen engellenebilir mi? Mesela genel merkezi arayıp babamın zoruyla kredi başvurusu yaptım fakat istemiyorum bu krediyi onaylamayın demen mümkün mü? Baban neden onaylanmadığını araştırdığında "başvuran kişi iptal etmiş" derler mi? Hani tanıdıkları kalkıp kredi kartı bilgilerini beyan edemezler babana ama en azından kredi red sebebini söyleyebilirler diye düşünüyorum.

Sakin ha sakin verme babana para canim , madem sevgilisi var biran once kendi hayatini kur

Üzüldüm millet ne kadar meraklı rahata konmya ben yıllarca verdim noldu elde var sıfır dikili ağacım yok..Valla alıştırma şimdiden ne bu be kölemiyiz .Durumu olmaz verirsin o ayrı da durumuda varmış. Kendin borça girsen al desen ben yarın birgün evlenirim o günlere saklıyorm kredi hakkımı desen ? Verme yüklü para bence üzülen sen olursun cekmezsen en fazla surat yapr üzülür canını alacak değil ya uygun dille söyle bence yapamam benm hayalerm var ilerde kendmce istediklerim var de arabayı su durumda aldrmaz evet maaşını eksik söyle gidip bakcak olursada ayrı hesap acar oraya aktarırsın.. Sıkma canını önceden esya aldm borç ödüyyrm filan desende mi olmaz.

İşe yeni başlayan birine ilk 6 ay kredi vermezler, vermiyorlar de. Maaşını düşük söyle. Annenle yaşama şansın varsa git? Yoksa 6 ay biriktir parayı ayrı eve çıkmayı dene olmuyorsa da 6 ay içinde biz çözüm bulunur. Allah yardımcın olsun..

babanda çok fenaymışş yaa nasıl baş edecen dogrudan direk böyle bişey benı mutsuz eder istemiyorm de kendini garantiye al sakın ha

sakın haa anneni de al ayrı evde yaşasın boşansın ondan daha iyi

Senin için zor olacak biliyorum ama artık itiraz etmen gerekiyor , köle değilsin . Şimdi yapmazsan ileride yapman gerekir , ne kadar erken o kadar iyi .

Siz 21 yaşında yetişkin kendi ayakları üzerinde duran bir insansınız sakın o adama(baba diyemem) kendinizi kullandırmayın,bu sizin hayatınız! Sizi nasıl korkutmuş ki kendi hayatınız üzerinde bile kararı siz veremiyorsunuz! Maaşı alır almaz ayrı eve çıkın ve huzurunuzla yaşayın,kazandığınızı da siz yiyin..Ha sizi rahatsız etmeye kalkarsa polisi sokun araya ya da şiddet uygularsa darp raporuyla,uzaklaştırma kararı falan aldırın.ondan sonra bak bakalım o evdeki aslan parçası dışarda nasıl kedi oluyor..

18 yaşını doldurmuş yetişkin bir birey olarak hiç kimse - aile üyelerinizden biri bile olsa- size zorla kredi çektiremez, zorla istemediğiniz bir yerde tutamaz, evlendiremez.
İşe girince o evi terketmekten başka bir çözüm yok, ev arkadaşı arayanlar ile görüşebilirsiniz.
Evlenmek ise - zaten seçenekler arasında değil sizin için- bence çözüm değil daha da karıştırır herşeyi.
Arkasında kimsesi olmayan kadını ne yazık ki erkek milleti çok eziyor, maddi manevi sömürüyor.

Konunuza dair yaptığım yorumu yeniden aktarma ihtiyacı hissettim. Size verilecek her öneri için cevabınız hayır ise yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Kiminle ayrı eve çıkabileceğiniz yukarıdaki mesajımda yer alıyor.

Babanız sizi yarın kapı dışarı ederse ne yapacaksınız ? B planınız nedir hayatınıza dair , onu paylaşın , ona göre bir şey söyleyelim.

Çocuklarını çalıştırıp onların üstünden para kazanmaya çalışan insanları ben aile olarak görmüyorum kesinlikle. Tamam ana babanın durumu olmaz çocuk vermek isterse verir ama isteyerek alamazsın. Benim babam böyle bi şey istese zirnik vermem. Çünkü beni piyasaya o getirdiyse o bana bakmak zorunda ben ona değil. Bu arada 9 yıldır babamla gorusmuyorum. Ailem bile olsa herseyin sınırları var. Benim bi kız arkadaşım çalışıp bütün maaşını verdi ailesine tam 8 sene. Peki ailesi napti kız evlenirken kampanyadan bi buzdolabı bi çamaşır makinesi bi de eski tüp tv lerden aldılar. Hepsi bu. Kız bin pişman şimdi eşiyle beraber ev kredisi ödücem diye ugrasiyo. Ailesinin durumu iyi olduğu halde yardım etmiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…