- 30 Aralık 2013
- 10.762
- 11.404
- 38
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
topla kendini bu şekilde olmaz.Kötüuye yormak değil başka bir çarem yok ki.
Onu yapamam, bunu yapamam hala aynısınız. Güya nedeniniz olan bahaneyide okudum ve düşüncem hala aynı, sindirilmişsiniz korkuyorsunuz. Peki burada biz size fikir verip yardımcı olmaya çalışmamıza rağmen hala olmaz diyorsunuz, neden bu konuyu açtınız. Siz kararınızı zaten vermişsiniz. Senelerce afedersinizde eşşek gibi çalışıp babanızın keyfini yapcaksınız. Sorun nedir?Kafama göre gidemem. Babannem ve teyzzem (babannemi n kardeşi) de bizimle yaşıyorlar . Onları babamın yanında bırakıp gidemem ben eğer gidersem onlar mahvolur ve babam onların içini yer. Zaten ikisi de yaşlı ve hasta insanlar. Ben onları üzemem. Eğer susuyorsam sırf onlar için susuyorum .
HELE sen işe başla o vakit hayat pahalı senın o minicik maaşınla nasıl ev alıyorsunuz ki boşa hemen hayal kurmayın
Onu yapamam, bunu yapamam hala aynısınız. Güya nedeniniz olan bahaneyide okudum ve düşüncem hala aynı, sindirilmişsiniz korkuyorsunuz. Peki burada biz size fikir verip yardımcı olmaya çalışmamıza rağmen hala olmaz diyorsunuz, neden bu konuyu açtınız. Siz kararınızı zaten vermişsiniz. Senelerce afedersinizde eşşek gibi çalışıp babanızın keyfini yapcaksınız. Sorun nedir?
tamam bırıktır. bırıkımden zarar olmaz zaten evlilik için para biriktirmeyi düşünmüyormuydun evleneceğin zaman onu kullanırsınHemen değil parayı biriktircekmişim .
bence işe başka bir ilde başlayınArkadaşlar günaydın hepinize merhaba ben bu sene 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun oldum, şuan cvlerimi verdim haber bekliyorum, ileriye dair evlilik planım var ve bunun için de para biriktirmek istiyorum sevgilimle ev alabilmek için daha doğrusu istiyodum. Ama maalesef benim bir hayatım olmayacak herhalde çünkü ben kendim için çalışmıcam anlaşıldı.. Babam bu yaşına kadar kendine ne ev aldı ne araba, miras kaldı bize iki yerden hepsinin parasını çatır çutur yedi nerdeyse ama yine de ev almak için parası var . Hemde nakit alabilir . Fakat paranın üçte ikisine dokunmucakmış o zor günler içinmiş. Bu da elli bini geçik bir meblağ. Napcaksa o kadarı.Kesinlikle başka planları var zaten sevgilisi olduğunu da biliyorum ,sevgilisiyle hayat sürmek için o paraya dokunmuyor.. Bana çalışmaya başlayınca da kredi çektirecekmiş . Kendi ödeyecekmiş. Ama ben inanmıyorum öyle olsa kendi çeker krediyi benim üzerimden neden çekiyor , kendi öder öder bir ay öder iki ay öder sonra benim üstüme yıkar herhalde. Zaten ne kadar maaş alıcam ilk defa çalışmaya başlıyorum bana ne kadar maaş verebilirler ki, her ay 750 tl koycaksın o parayı biriktirceksin sende evin içinde tadilat yaptıracaksın diyor. Geri kalan para sana kalır diyor ama ben inanmıyorum, maaşımın bir kısmıyla kredi öderim bir kısmıyla ev içi tadilat parası öderim. Benim elime hiçbir şey kalmaz.. Evlilik için para biriktirecektim ama benim bir hayatım yok... Babamın hayatında bir figüranım sadece.. Babama karşı gelirsem babam beni mahveder mecburen maaşımı istediği gibi kullanacak.. Annen ne diyor derseniz anneme söylemedim böyle bir şeyi , babama söylerse eğer babam bu sefer daha çok üzerime gelir.. Ben babannem babannemin kardeşi ve babamla beraber aynı evde yaşıyorum. Babam bana ev aldıırıp içini istediği gibi dayatıp döşetip bizi evden yollamak niyetinde ben biliyorum. Size napabilirim diye sormuyorum benim için bir çıkış kapısı ben göremiyorum Allah'tan yardım etmek istemekten başka... Sadece sizlerle paylaşmak istedim ,ben çevremden hiç kimseye anlatamam bunları. Ne sevgilime ne arkadaşlarıma.. Böyle bir şeyi anlatmaya utanırım.. Bu yüzden içimi bir nebze olsun belki rahatlatır diye sizinle paylaşıyorum işte...
tamam bırıktır. bırıkımden zarar olmaz zaten evlilik için para biriktirmeyi düşünmüyormuydun evleneceğin zaman onu kullanırsın
sasnki senin ayda 200-300 bırıkımle baban nasıl ev alacak sadece sen paranı car çur etme diye böyle diyor. her büyük yönlendirir.
Şimdi evllik lafı ederim diye böyle diyor ama ev alıp içini dayatıp döşeyince hadi bana elveda...Neden 30 yaşına kadar evlenmek yokmuş? Flörtüne hizmet etmen için mi
200 300 değil.. 750 tl koycakmıışım ayda. hiçte o yüzden demiyor bu yönlendirme falan değil konuyu iyi okumamışısnız herhalde.
Vermek istemiyorum ama meccburen vericem evlilik için para biriktirmeyi düşünüyodum ama artık biriktircek param da olmayacak . Aynen o gün gelsin Allah ne gösterir bilinmez..okudum şeker kız okudumda. vermeyim diyemem demişssin vermeye de yanaşmıyorsun prtada daha bir iş yok. iş olunca çok para yok. aklında evlilik var. sen böyle varsayımlar üzerine çok düşünme diyorum. hele o gün olsun vakti zamanı gelsin. yaparsın bir şeyler
mahkemeye ver babanı, evden uzaklaştırma kararı çıkar. her uzaklaşma cezası bittiğinde yine karar aldır. hem yaşlılar hem sen rahat edersin. belki baban evi terkedip sevgilisine gider.Ben zaten üzgünüm ve sinirliyim burdaki yorumlar beni hepten sinirlendirdi.
Ya insanın içinde biraz vicdan olabilmeli.
Benim babannem ve teyzem yaşlı insanlar . Üzerlerinde bir sürü hastalık var .Babannemin banyosunu bile ben yaptırıyorum fenalaşınca üzerini ben değiştiriyorum tuvalete ben götürüyorum . Babamla defalarca kavgalarımız oldu , bu kavgalarımızda bu kadınlar nerdeyse kriz geçiriyorlardı. Üstelik babamın onlara saygısı yok ağzında gerizekalı koca kafalı manyak salak .. Böyle şeyler diyor bu kadınlara. Ben nasıl bu kadınları yalnız bırakayım da gideyim kendime yeni bir yaşam süreyim ? Söyler misiniz ? Vicdanınız yok mu sizin bu bir bahane mi ?
Nasıl çıkarıcam böyle bir karar delil istemezler mi ?mahkemeye ver babanı, evden uzaklaştırma kararı çıkar. her uzaklaşma cezası bittiğinde yine karar aldır. hem yaşlılar hem sen rahat edersin. belki baban evi terkedip sevgilisine gider.
yaşlılara ve sana psikolojik baskı haricinde şiddet varsa hemen işlem yapılır belki. ya da hayatım tehlikede, tehdit ediliyorum de. hukukçu değilim ama araştırmakta fayda var. bakarsın işe yarar.Nasıl çıkarıcam böyle bir karar delil istemezler mi ?
Psikolojik şiddet var sadece.. Ama her uzaklaştırma kararı bitince tekrar karar alınabilir mi ki ? Nereye kadar böyle gider ? Neyse teşekkür ederim .yaşlılara ve sana psikolojik baskı haricinde şiddet varsa hemen işlem yapılır belki. ya da hayatım tehlikede, tehdit ediliyorum de. hukukçu değilim ama araştırmakta fayda var. bakarsın işe yarar.
tehdit ediyor diyorsun ya, maaşımı sana vermem, sevgiline kendi paranı yedir vs gibi gerçekleri yüzüne söylersen ne yapar? döver mi? bunu fırsata çevir işte. en azından ömür boyu psikolojik şiddet çekmezsin.Psikolojik şiddet var sadece.. Ama her uzaklaştırma kararı bitince tekrar karar alınabilir mi ki ? Nereye kadar böyle gider ? Neyse teşekkür ederim .