- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
Ayrılar ama annem başka bir şehirde yaşıyor anneannemlerle beraber ben oraya gidemem.annenle baban ayrımı?
eğer öyleyse annenin yanına yerleş
ne kadar maaş aldığını söylemesen 2000 alıyorsan 1500 de mesela
Baba sözü dinlemek güzeldirNapabilirim ki böyle bi baba başımda varken istediğim gibi hareket edemiyorum illa onun dediği olacak.. Araba almak istiyodum onu da aldırmıyor çünkü sevgilisiyle kendine ev aldıracak..
Arkadaşlar günaydın hepinize merhaba ben bu sene 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun oldum, şuan cvlerimi verdim haber bekliyorum, ileriye dair evlilik planım var ve bunun için de para biriktirmek istiyorum sevgilimle ev alabilmek için daha doğrusu istiyodum. Ama maalesef benim bir hayatım olmayacak herhalde çünkü ben kendim için çalışmıcam anlaşıldı.. Babam bu yaşına kadar kendine ne ev aldı ne araba, miras kaldı bize iki yerden hepsinin parasını çatır çutur yedi nerdeyse ama yine de ev almak için parası var . Hemde nakit alabilir . Fakat paranın üçte ikisine dokunmucakmış o zor günler içinmiş. Bu da elli bini geçik bir meblağ. Napcaksa o kadarı.Kesinlikle başka planları var zaten sevgilisi olduğunu da biliyorum ,sevgilisiyle hayat sürmek için o paraya dokunmuyor.. Bana çalışmaya başlayınca da kredi çektirecekmiş . Kendi ödeyecekmiş. Ama ben inanmıyorum öyle olsa kendi çeker krediyi benim üzerimden neden çekiyor , kendi öder öder bir ay öder iki ay öder sonra benim üstüme yıkar herhalde. Zaten ne kadar maaş alıcam ilk defa çalışmaya başlıyorum bana ne kadar maaş verebilirler ki, her ay 750 tl koycaksın o parayı biriktirceksin sende evin içinde tadilat yaptıracaksın diyor. Geri kalan para sana kalır diyor ama ben inanmıyorum, maaşımın bir kısmıyla kredi öderim bir kısmıyla ev içi tadilat parası öderim. Benim elime hiçbir şey kalmaz.. Evlilik için para biriktirecektim ama benim bir hayatım yok... Babamın hayatında bir figüranım sadece.. Babama karşı gelirsem babam beni mahveder mecburen maaşımı istediği gibi kullanacak.. Annen ne diyor derseniz anneme söylemedim böyle bir şeyi , babama söylerse eğer babam bu sefer daha çok üzerime gelir.. Ben babannem babannemin kardeşi ve babamla beraber aynı evde yaşıyorum. Babam bana ev aldıırıp içini istediği gibi dayatıp döşetip bizi evden yollamak niyetinde ben biliyorum. Size napabilirim diye sormuyorum benim için bir çıkış kapısı ben göremiyorum Allah'tan yardım etmek istemekten başka... Sadece sizlerle paylaşmak istedim ,ben çevremden hiç kimseye anlatamam bunları. Ne sevgilime ne arkadaşlarıma.. Böyle bir şeyi anlatmaya utanırım.. Bu yüzden içimi bir nebze olsun belki rahatlatır diye sizinle paylaşıyorum işte...
oha ya yuh. çalışma boşver ne çalışcaksın. çalışmak kolay değil canım bak kendi terlediğin para olunca kolay harcayamıyorsun ki boşa gitse daha beterÖğrenir babam maaşımı . Babam onu da düşündü , bana kredi kartı çıkartıp kredi kartından alışveriş yapacak ve otomatik ödemeleri benim hesaptan yapacak.. Böylelikle riskli grup olmazmışım ve kredi verirmiş banka...
Yeni işe girdiğin için zaten kredi verilmez belki sanaÖğrenir ki daha işe girdiğim gün öğrenir..
Baba sözü dinlemek güzeldir
Ama bu babanın sözünü dinlemek saçma olur
Git al borçlanınca bişey yapamaz
O sevgilisine bişey alırken sana soruyo mu
Çalışcaksın diyor..
oha ya yuh. çalışma boşver ne çalışcaksın. çalışmak kolay değil canım bak kendi terlediğin para olunca kolay harcayamıyorsun ki boşa gitse daha beter
Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunAsla böyle bir şey yapamam habersiz bir şey alamam . hadi araba aldım diyelim maaşın yarısıyla araba taksidi ödesem diğer yarısını da babam alır ve benim elimde hiçbir şey kalmaz..
Kurtuluşun yok yani. . Cok zor bi durum gerçekten allah yardımcın olsun canım.
Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun
Sevgilinle ortak tapulu bi eve girseniz
Taksiti de bölüşseniz olmaz mı
Gelin ata binmiş ya nasip demiş tabi
Ama tapu ortaklı olursa sorun olmaz
Hem arabadan daha yüksek olur taksit
Baban da avucunu yalar
çok zor Allah sabır versin. CV falan ulaştırma biryere en azından bi süre çağrılan yere de gitme. bazı şeyleri öğrenmesine engel ol böyle hayat mı geçerÇalışacaksın diyor eve katkım olacakmış .Kendinin eve katkısı yok yediğimizi içtiğimizi babannem ve kardeşi kendi maaşıyla alıyor. Babamın parayı naptığı belli değil. Ben üzerime bir şey alsam burnumdan getiriyor sevgiilisine kimbilir neler alıyor.
bence siz ne kadar istiyorsanız o kadar yardımda bulunmalısınız lakin annem babam çok zor durumda deilse onlar için uzun vadeli kredi çekmem ... sen şimdi kabul etsen evlenmek istersen eşin etmez risk yani...
çok zor Allah sabır versin. CV falan ulaştırma biryere en azından bi süre çağrılan yere de gitme. bazı şeyleri öğrenmesine engel ol böyle hayat mı geçer