• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam.... çok üzülüyorum çok

kaç yaşındasın?bu baba senı okuttu mu dicem ama hiç sanmıyorum ..
şuan baban senın hayatını mahvedıyor ve sende tüm hakları elınden alınan biri olarak buna boyun eğiyorsun..
sesını cıkarıp karşı çıksan,ben ıstemıyorum baba,bana bu kötülüğü yapma desen..
3 evlı abın varmıs onlarda kalsan bir süre ne yapacak..töre cinayetine mi kurban gideceksın..
en kötü evlatlıktan reddeder oda senın ııcn daha hayırlı olur..
zaten evlat degıl oyuncak olmussun ona..
biraz sesin çıksın lütfenn yakma gelecegını..
evlendın cok mutlu oldunuz dıyelım bu aileler savası üzerinizde sürekli bir sis bulutu olacak
artı olarak kan bagından dolayı çocuk meselesi çok riskli
yakma kendını güzel kardeşim..
bir ömür ah vahla geçmesın..
annen babandamı akraba evliliği???

iyi de kız şuan mutsuz değil ki.eşinin dediği şey normal düğün bu küslük mü olur.bu kızına gitmiyor ama öbürüne gidiyor ben enişte olsam bende bozulurdum.hemen niye nifak tohumu ekiyorsunuz anlamıyorum

Dur canım abartma ne nifakı ne toğumu :) bu kız zorla verilmiş bu yüzden kendisini nişanlısını sevme zorunda hissedip yavaş yavaş kendini hazırlamış gibi hissettim... hem annesine benim ne işim var orda benide göndermeyin ozaman demez seven insan ... seviyorsam gelmezse gelmesin der mutluluğuma bakarım...

ben anneme bugün bile dedim babam gelmiyorsa benim işim ne benide göndermeyin diye bildiğin yalvardım tabi bunu derken inanılmaz ağladım.. ama herşey hazır bu saatten sonra mümkün değil bu
Daha gelinliğin bile hazır değil hazır su bulanmış sen de istemiyorsun ayrıl hiç düşünme... Her sorun sizin evinizde olcak böyle

canım düğün bambaşka bir şey.ben eşime tapıyordum halada öyle ama düğünde kavga çıktı ailem beni yalnız bıraktı benide götürün diye zorladım çünkü aile bambaşka düğün ortamında kendimi sahipsiz hissettim ben şahsen.herkes ailem yanımda olsun ister.ne kadar seversen sev ailenin yerini tutmaz kalabalıkta

2016 da oluyor mu hala böyle şeyler. İnternet çağında yaşıyor, Ankara'da ikamet ediyorsunuz ama sıyrılamadınız mı bu töre denen olgudan? Çok üzüldüm. İnsan hiç istemediği üstelik kan bağı olan birine sorgusuz sualsiz verilir mi? Mal alınıp satılmıyor ki, sizsiniz söz konusu olan.Ne demek baba kızdı diye kardeşlerim düğünümde olamayacak, bu nasıl bir zihniyettir? Gençler bari siz yapmayın, karşı gelin bişeyler yapın ne bileyim. Babaya saygı demek, onun ağzından çıkan her şeyi eksiksiz yerine getirmek değil. Bu hayat senin, babanın değil ki...

ben anneme bugün bile dedim babam gelmiyorsa benim işim ne benide göndermeyin diye bildiğin yalvardım tabi bunu derken inanılmaz ağladım.. ama herşey hazır bu saatten sonra mümkün değil bu

herşey mumkun emın ol benım arkadasım kına gunu ayrıldı çunku istemiyordu

sakın kendını mecbur hissetme belki babanda seni verdiğine pişmandır ve sana vazgeç diyemiyordur , madem babam gelmiyor istemiyor bende evlenmiyorum de bakalım baban ne diyecek ,
babasız kalma onunsuz o düğüne gitme benım babamda yaşıyor olsaydı dugunumde kıztarfının işi bitti herkes evine gitsin deme cesaretini gösteremezlerdi babasızlık çok zor hep eksik kalacaksın , hep ,

sana bunları ağlayarak yazıyorum gerçekten , babam olmadan bu dugun olmayacak de

Okurken ben kendimi senin yerine koydumda ne zor sey ailen hem zorla veriyor. Hem dugunune gelmiyo. Amca cocugu kardestir yaa oyle seymi olur. Yerinde olsam atarim nisani gider devlete siginirim. Esya degilsin sen degerli birisin. Her kavgada senin evliliginde deprem gibi sarsilacak. Sevdiginde olsa ailesiz olmaz canim bunu unutma.

Baştan çok eksiyle başlamışsınız aileler küs, kayınvalide ile yaşayacaksın, ve birde zorla sevmeye çalışıyosun Ama herseyden önemlisi akraba evliliği!.. Yapma bunu. 5 abin varmış konuş hepsiyle sahip çıksınlar sana babanla onlar konuşsun

Canim bak bence bu durumda evlenmeyi birdaha gözden gecir tamam hersey hazir olabilir haklisin baya bir emek var.Ama bir de soyle dusun,evlendigin kisiden zaten basta hoslanmiyormussun ki zaten bu kisi senin kuzenin (!) kendini zorunlu hissettigin icin zorla sevdigimi hissettim falan demissin ki hani bunu da göz önünde bulundur diye söylüyorum ileride cocugun oldugunda onun saglikli olabilmesi dusuk bir ihtimal bunu da dusun hem zaten babanla amcanin arası boyle bozukken babanın dugunune gelmemesi hayatinin en güzel gununu yeterince mahvedebilir.Bence zararın neresinden dönsen kardir şimdi bir kere üzülüceksin ama evlenince belki her gün.Hayatina akraban olmayan gercekten sevdigin ve cok guvendigin biriyle evlilik yoluna devam et.

Zararin neresinden dönsen kardir!! Yapmayin bunu, artik akraba evliliklerine son verelim!! Siz bide neredeyse KARDES sayilirsiniz! rest cekin, bi yerde brii baslamasi lazim buna! 

Asla ve asla evlenmeyin!! Ne demek artik cok gec, hersey hazirlandi? Iptal edin, olsun bitsin! Yazik etmeyin sizden gelecek sonra ki nesillere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne yazıkki evet mutsuzluğum şimdiden başlıyor . Ben hiç istemiyordum akraba evliliği bukadr büyük konuştuğum için önüme geldi nasıl bir sınavın içindeyim bilmiyorum . ben ankarada yasadığım için amcamı da yengemide doğru düzgün tanımıyorum aile yapılarını bilmiyorum babam yüzünden böyle harcanıyorum işte
baban ne kadar sertt olursa olsun içinden geçeni istemediğini sert bir şekilde söyle ,net bir şekilde evlenmiycem de...ne olacak en fazla dayak yersin ...ama bir ömür sevmediğinin kahrınıda çekmezsin ... imzayı nasıl atıracaklar sen istemedikten sonra .

Allah kahretsin kadınları kendi malı gibi görüp kurban eden adamları ,onları o şekilde yetiştiren kadınlarıda ...neyse banım daha yeni açıldı saydırmıycam...hem çok sinirlendim hem çok üzüldüm ..dualarım seninle ,inşallah kurtulursun bu iğrençliklerden...

kuzen kardeştir aynı kanı taşıyorsunuz lütfen evlenmeyin.
Akraba evliliklerin sakıncalarını araştırın.
İstemediğiniz hiç birşeyi yapmayın kabullenmeyin. Doğacak çocuklarınızda oluşabilecek risklerin bilincindesiniz değil mi?
bir ömür boyu üzülmek yerine şimdi sadece vazgeçin
Babanda ayrı alemmiş bu zihniyet bitmeli pişman olmuşken evlendirmesin

baban ne kadar sertt olursa olsun içinden geçeni istemediğini sert bir şekilde söyle ,net bir şekilde evlenmiycem de...ne olacak en fazla dayak yersin ...ama bir ömür sevmediğinin kahrınıda çekmezsin ... imzayı nasıl atıracaklar sen istemedikten sonra .
Halimize bakın en fazla dayak yersin diyoruz :((

Babanın küslüğünü fırsat bil
Vazgeç bu evlilikten
Çocuklarını düşün ya sakat doğarlarsa
Bu senin için bir fırsat
İstemiyorum de babana
Ama evlenme

merhaba arkadaşlar tekrar ben ve beni çok üzün dertlerim , önceki konularımı okuyan arkadaşlar bilir nişanlıyım ben ve düğünüm 19 _ 20 eylülde olacak, ben amcamın oğluyla görücü usulü nişanlandım tam 9 ay bitmek üzere ona da az çok alışmaya başladım ilk başlarda sevmiyordum ama şuanda oluşuyor güzel duygular bende Rabbime binlerce şükürler olsun ki... asıl derdime gelecek olursak babam ve amcamın arası 2 aydır çok kötü tamam konuşuyorlar ama babam yinede çok fazla yansıtıyor. yansıtıyor derken anneme bende istemeden de olsa duyuyorum aynı evdeyiz sonuçta babam inanılmaz pişman beni verdiğine ( oh oldu baba sana demeden bazen edemiyorum çünkü istemiyordum onca ağlamama rağmen kırmadı kardeşini) tamam yine de dert değil bu asıl derdim babam düğünüme gelmeyecek ben ankarada yasıyorum düğünümde diyarbakırda olacak babam okadar çok sinirlendiki hem amcama hemde diğer kardeşlerine anneme dediki kına ankarada olacak ertesi günde sabahın altısında uçağa bindirp direk kuaföre gidecek dedi bunları hepsinide duydum tüm sülalem diyarbakırda ama babam cidden sinirlendi.. kaç gündür nasıl ağlıyorum bir bilseniz ve daha gelinlik kına kıyafeti bile hazır değil.. neyse babam ikna oldu bir şekilde ankarada kına olacak ama diyarbakırdada olacak ordanda dedemin evine gideceğim.Buraya kadar güzel bu seferde ne oldu dersiniz babam ev halkından kimseyide göndermiyor düğüne sadece annem ve kız kardeşim gelecek buarada 5 abim var ve 3 evli hepside ankarada yaşıyor babam hiç birine izin vermedi. Abilerim de babamdan çekindiği için sustular kabullendiler bu nedir arkadaş kimsesiz gibi gönderecekler benim suçum neydi ya insna en mutlu gününde en yakınlarını görmek ister , babam beni çok üzüyor cesaretim yokki gidip konuşayım annem ikna etmek için herşey yaptı oda anca kız kardeşime izin verdi onada şükür tabi ,ben ne yapıyım bu düğünü hiç hevesim yok resmen herşeyden soğudum bide şimdi başıma nişanlım çıktı beni aradı dediki baban kız kardeşinin düğününe giderse gerçekten hoş şeyler olmayacak niye böyle ayrımcılık yapıyor dedi bana çok utandım.. bişey diyemedim babam rezil etti beni resmen kendi gururu yüzünden beni harcadı ne günah işledim hepmi ağlayacam ben.. derdimi buraya döktüm azda olsa rahatladım üşenmeden okuyan herkese çok teşekkür ediyorum biliyorum sizinde elinizden bişey gelmez belki hiç daha önce böyle saçma bir konu bile okumamışsınızdır.. tekrar teşekkür ediyorum:)
senin durumuna çok üzüldüm.
evlenmemek için diretsen baban sana zarar verebilir mi?
bence ne yap et o yüzüğü at.
bu evliliği reddet.
amca oğlu bir de.
ileride çocuklarınızın özürlü olma ihtimali bile insanı buzz gibi yapıyor.
kaldı ki sevmiyorsun baskı ile evleniyorsun.
bence cesaretini topla ve at o yüzüğü.
ne yapar ababan döver mi evden mi atar?
abilerin sahip çıkmaz mı sana?

Back