• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam.... çok üzülüyorum çok

Hem amcaoğlu hem görücü usulü nasıl oluyor?
Amca oğlunuzla görücüye geldiklerinde falan mı tanıştınız?
Hazır işler bu raddeye gelmişken ayrılın.
İnsan bu kadar yakın akrabasıyla nasıl evlenir yahu?
Bizde uzak akrabalara bile kız verilmez.

Ankaradan Diyarbakıra gelir gideceksin. İstemediğin çok az sevdiğin amcanın oğluyla zorla evlendiriliyorsun. Baban ve abilerin düğününe gelmeyecek. Babalarınızın arası bozuk. Bu hikayenin sonu SONSUZA KADAR MUTSUZ YAŞADILAR olarak bitiyor biliyorsun değil mi? Fırsat bu fırsat ayrıl. Kendine ankarada sevdiğin birini bul. Yoksa kafanı duvarlara vurursun.

Babamla konuşmaya çekiniyorum diye kendini dipsiz kuyuya atıyorsun farkında değilsin. Napacak baban dövecek mi küfür mu edecek? Dövsün de etsin de! Bir iki kere olur geçer. Bütün hayatının zindana dönmesinden kat kat iyidir.

He bi de ileride çocuklarınız sakat doğarsa mutsuz hayatınıza tuz biber olurlar. Malum akraba evliliği..

Babanızın mantığını anlamak zor, kardeşleri ile yüzlerine bakmayacak kadar kanlı bıçaklı olabiliyor hem de kızının düğün arefesinde,
Hem de aynı kardeşlerin hatrı kırılmasın diye, kızını sevmediği bir oğlana veriyor fikrini dahi sormadan.
Bugün düğüne gelmeyen ve kardeşlerinizi bile göndermek istemeyen babanız , yarın evlendiğinizde evinize de annenizi dahi göndermez . Orası da amcanın evi olacak neticede.
Sizin evlilik için Sevmeye çalıştığınız kuzenle ; ailenizden uzak , kv ve kp ile birlikte bir yaşamınız olacak ve kim bilir ne zorluklar bekliyor sizi ,üstelik eş adayının asabi olduğundan bahsetmişsiniz. Bela göz göre göre geliyorum diyor.
lütfen kendinizi ateşe atmayın , burada bunca kelamı eden insanlar, tecrübelerine dayanarak konuşuyor, biraz kulak verin lütfen. Kendinize yazık etmeyin . Ailemizde boşanma durumu da yok diyorsunuz , bile bile ömrünüzü heba edeceksiniz , Allah Hakkınızda hayırlısını versin . Umarım bu hatadan dönersiniz .

Kardesmi sayilirlar :KK48: cok sacma yaa ne kardesii siz iyi misinizz

Bazı ailelerde kardeşler çocuklarını kardeş gibi büyüttüğü için kardeş gibi olurlar. Oyle sapik sapik ilişkiler olmaz aralarında.
Soyadı değişmeyen arkadaşım oldu akraba evliliği yapigi icin. Artık şu konuda batri biraz geliselim ya. Senelerce akraba evliliklerinden engelli cocuklar dogdu. Cehalt döneminde mal gitmesin diye yapılmış sapkinca evlilikler ama artık şu kafa degissin
Evet kuzen kardestir aynı gen havuzunu paylaştığım kardesimdir. Yokluk ceker gibi başka insan kalmamış gibi beraber buyudugum bezli halini bildiğim insanla asla evlenmem.
Bizim sulalemde bir akraba evliliği yok aynı köyden bile evlenmzlermis ananemler. Eskir Turklerde de yoktur okuyun dede korku hikayelerinit. Arap adetlri hep...
Biz de mahallendeki kıza köyünde ki kıza bile baci derler

Cesaretini toplayıp babanla konuşmalısın
Hem istemediğin halde seni yok sayıp veriyor
Sen onun korkusuna adama alışmaya çalışıyorsun
Tam bunu aşıyorsun kendi istediği olayda bide zorluk çıkarıyor
Ne demek babanın düğüne gitmemesi
Bu resmen kızımın arkasında falan değilim demek
Konuş bi kendine getir
Bi insan ancak bu kadar bencil olabilir

ne yazıkki evet mutsuzluğum şimdiden başlıyor . Ben hiç istemiyordum akraba evliliği bukadr büyük konuştuğum için önüme geldi nasıl bir sınavın içindeyim bilmiyorum . ben ankarada yasadığım için amcamı da yengemide doğru düzgün tanımıyorum aile yapılarını bilmiyorum babam yüzünden böyle harcanıyorum işte

Ayrılmaya çalış yakma kendini.
Akraba evliliği yapan ve mutlu olan gormedim ben.
Benim eşimin tarafında eskiden yapılırmış. Anne ve babası kuzen iki dede kardeş düğünde birbirlerinin yüzüne bakmadilar aynı fotoğraf karesine giremediler. İki taraf evlilik yuzunden düşman olur her zaman.
Bir arkadaşım halasının oğluyla evlendi halami kaybettim rsmen artık kaynanqlik yapıyor. halanın kaynanalik yapması ne fena derdi.
Cesur ol biraz ve babani gazla at nişanı geç olmadan

Yasanilan durum dipten uca mantiksiz bana gore ama neyse...
Senin dugunune gelmeyecek kadar kotuyse kardesiyle arasi sen daha cok cekersin. Amcan pardon kayinpederin surekli oglunu fisfiklicek oglu da gelip sana patlayacak... git babanla konus sen yanimda olmayacaksan ne yapayim ben dugunu de. Sen benim evime gelip kalmayacaksan bir corbami icmeyeceksen ben bu evliligi istiyorum de zaten oyle aman aman bir ask sevgi yok babanizin diretmesiyle nisanlanmissiniz ayrilin gitsin ya

İnsan amcasının oğlu ile kan bagi oluyor ya bana ters geliyor bu akraba evlilikleri. Babam düğününe gelmeyecek ama seni o aileye Nasıl emanet edecek sonucta kusmus ya amcanla ya anlamıyorum Hakkı'nda hayirlisi olsun

Bizim Diyarbakırlı komşumuz vardı anlattıklarınız bana onları hatrlattı ve benzer yanları var...
Kesinlikle küçük büyüğünün karsısına böyle konularda cıkamaz...
Yolda yürürken bile sıralama büyükten küçüğe doğru..yani en büyük olan en önde yürüyor...
Saygıyı çok farklı algılıyor bu insanlar..
Konsumuz bzden baska kimseye gidemezdi...eşi izin vermiyor !
Basta çok yadırgardık ama bi kadının anlattklarını duydukça alıştık...
Kadınların hiçbir sözünün ehemmiyeti fazla yok...
Kadını sadece ev işleri yemekte şnaret görüyorlar...
Çok garip yaaa..
Şimdi burada kimsenin vereceği akıl senin ailebyarzına uymayacak...
Sen yine buradakileri oku ama kendi kafanda düzenlemeler yap ve ona göre yolunu çiz...
Eğer kuzenine alışamadıysan annene kuzeninle evlenmek istemediğini babanında düğüne gelmemesi iyice hevesini kaçırdığını kendi cümlelerinle söyle ve annende babana iletsin...

Babana uzulecegine kendine uzul bence.

Sevmedigin biriyle evlendiriliyorsun, ustune amcaoglun?!? Kardesin o senin kizim kardesin!!! Sen kardesine guzel duygular olusturmaya devam et de , umarim cocuklariniz saglikli dogar. Durumun igrenc olmasina zaten deginmiyorum bile ama akraba evlililiklerinin ne kadar tehlikeli oldugunu biliyor musun?

Hazir baban da su koyveriyorken , bahane edin babam istemedigin biriyle evlenemem de gel yol yakinken don. Yoksa sen kafani taslara vuracaksin.

merhaba arkadaşlar tekrar ben ve beni çok üzün dertlerim , önceki konularımı okuyan arkadaşlar bilir nişanlıyım ben ve düğünüm 19 _ 20 eylülde olacak, ben amcamın oğluyla görücü usulü nişanlandım tam 9 ay bitmek üzere ona da az çok alışmaya başladım ilk başlarda sevmiyordum ama şuanda oluşuyor güzel duygular bende Rabbime binlerce şükürler olsun ki... asıl derdime gelecek olursak babam ve amcamın arası 2 aydır çok kötü tamam konuşuyorlar ama babam yinede çok fazla yansıtıyor. yansıtıyor derken anneme bende istemeden de olsa duyuyorum aynı evdeyiz sonuçta babam inanılmaz pişman beni verdiğine ( oh oldu baba sana demeden bazen edemiyorum çünkü istemiyordum onca ağlamama rağmen kırmadı kardeşini) tamam yine de dert değil bu asıl derdim babam düğünüme gelmeyecek ben ankarada yasıyorum düğünümde diyarbakırda olacak babam okadar çok sinirlendiki hem amcama hemde diğer kardeşlerine anneme dediki kına ankarada olacak ertesi günde sabahın altısında uçağa bindirp direk kuaföre gidecek dedi bunları hepsinide duydum tüm sülalem diyarbakırda ama babam cidden sinirlendi.. kaç gündür nasıl ağlıyorum bir bilseniz ve daha gelinlik kına kıyafeti bile hazır değil.. neyse babam ikna oldu bir şekilde ankarada kına olacak ama diyarbakırdada olacak ordanda dedemin evine gideceğim.Buraya kadar güzel bu seferde ne oldu dersiniz babam ev halkından kimseyide göndermiyor düğüne sadece annem ve kız kardeşim gelecek buarada 5 abim var ve 3 evli hepside ankarada yaşıyor babam hiç birine izin vermedi. Abilerim de babamdan çekindiği için sustular kabullendiler bu nedir arkadaş kimsesiz gibi gönderecekler benim suçum neydi ya insna en mutlu gününde en yakınlarını görmek ister , babam beni çok üzüyor cesaretim yokki gidip konuşayım annem ikna etmek için herşey yaptı oda anca kız kardeşime izin verdi onada şükür tabi ,ben ne yapıyım bu düğünü hiç hevesim yok resmen herşeyden soğudum bide şimdi başıma nişanlım çıktı beni aradı dediki baban kız kardeşinin düğününe giderse gerçekten hoş şeyler olmayacak niye böyle ayrımcılık yapıyor dedi bana çok utandım.. bişey diyemedim babam rezil etti beni resmen kendi gururu yüzünden beni harcadı ne günah işledim hepmi ağlayacam ben.. derdimi buraya döktüm azda olsa rahatladım üşenmeden okuyan herkese çok teşekkür ediyorum biliyorum sizinde elinizden bişey gelmez belki hiç daha önce böyle saçma bir konu bile okumamışsınızdır.. tekrar teşekkür ediyorum:)
Cnm,hemseriyiz dugunun,hangi salonda olacak bende gelim :)
Saka saka.. istemedigin hic bir seyi zorla yapma canim bu konuda senin sucun yok babanla oturup konusmayi dene

Amca oğlumu ??? Kardeş o be.. İğrenç.. Polise giderim ben böyle birşey bana yapılsa. Resmen ensest. Bam yersemde razıyım. Karşı tüm tepkilerede razıyım. Ama 2016 yılında akraba evliliği nedir ya !!! Heleki bu derece yakın akraba evliliği Cidde'n iğrenç

Bak kendin dedin kardes gibidir sadece gibisiyle.kaliyo kardes felan deildir
Kimse öz kardeş demiyor kan bağı olan kardeş gibidir diyor
Akraba evlilikleri bu zihniyet yüzünden oluyor zaten. O zaman sizin düşüncenize göre evlenebilirler doğru mu anlıyorum
Yahu benim kuzenim benim kardeşimdir. Canımdır kanımdır herşeydir ama damat adayı değildir! Kardeştir kardeş babanın kardeşinin çocuğu bu dıdısının dıdısı akraba değil.
Valla ben öyle Bi mahallede büyüdüm ki herkes kardeş gibi büyüdü aynı mahallede kan bağı olmayan bile evlenmedi kardeş dediğimiz için.
Akraba evlilikleri sakıncalı doğacak çocuklar için sakıncalı. Bana göre ahlaken de yanlış

yazık, inşallah engelli çocuklarınız olmaz. nasıl o tarz duygular besliyorsunuz kardeş sayılabilecek birine anlayamıyorum orası ayrı konu. istemiyorsanız karşı çıkın araları da bozukken. bu doğu kafasını anlayabilmiş değilim kurbanlık veriyor sanki kızını...

Back