Kesinlikle yanlış anlaşılmasın sırf dert edinmek için değil de zaman zaman geçmişle alakalı aklıma takılan bikaç bişeyi gece gece burda paylaşmak dertleşmek istedim..
Babamla sorunumuz yok çok şükür. Evime gelir ben giderim sık sık.
Ben iyi bi üniversitede mühendislik eğitimi aldım 2,5 yıllık evliyim 2 yıldır çalışmıyorum bebekten dolayı. 2,5 yıllık iş deneyimim var. Bebeğim biraz büyüsün döncem tekrar iş hayatına.
Konuya geleyim. Benim babamla aramda aşırı mesafe vardır mesela çok sık aramam onu neden bilmiyorum annemi her gün ararım ama babamı hayır. Babamdan da yapı olarak bahsedeyim. Çok çabuk sinirlenen, yaptıklarımızı genelde beğenmeyen, ben bekarken insanların yanında kolayca hakaret edip küçümseyebilen aşağılayabilen kavga çıkarabilen ama aynı zamanda bize çok düşkün bi adam :) tamam çok çelişkili oldu kabul.
Bazı insanların babalarıyla olan ilişkilerine öyle imreniyorum ki anlatamam. Neyse babam bizi 1 işçi maaşıyla boğazımızdan haram lokma geçirmeden okuttu sağolsun ve elinden geldiği kadar yedirdi içirdi gezdirdi vs. Ama bazı yaptıkları aklımdan çıkmıyor
mesela 1 keresinde lisedeyim kitap okuyorum elimden aldı kitabı lap diye kafama vurdu git öss çalış niye kitap okuyosun vs vs bağırdı ağladım çok. 1 keresinde üniv 1 deyim bütün akrabaların yanında bana başladı yok sen iş bulamazsın önemli olan okumak değil iş bulmak bi sürü masraf ediyoruz bak ona göre vs vs tabi bu bi kerelik değil defalarca bu olaylar benim hep kendime olan güvenimi kırıyodu. Bişey sorardık kardeşimle terslerdi çoğunlukla düzgün cevap vermezdi ki bu o kadar çok olurdu ki düşünün babamla muhatap oluruz diye aklımız çıkardı. Bi keresinde bi olaydan dolayı anneme kızmıştı kavga ettiler yemek yemedi gitti yattı uyudu anneciğim yazık gidip dondurma almıştı bize sonra uyandı ve korkudan dondurmaları koltuğun arkasına atmıştık sonra gördü ve ben açken nasıl dondurma yersiniz diye bağırdı çağırdı ağladık. Bi keresinde badana yapılması gerekiyodu annem ufak tefek kadın nasıl yapsın zor bela ikna etti yapsın diye boya kovasını balkondan aşağıya attı bütün komşulara rezil olduk. Bi keresinde üni bitti 1 ay bile olmadı iş arıyorum ama zaten bikaç tane bulmuştum iş, belki daha iyisini bulurum ümidiyle hem de üni biteli 1 ay olmadı az dinleniyorum falan filan böyle oturuyoruz ailecek birden sinirlendi ööle evde yatmayla iş aranmaz dedi ve elindeki kola şişesini bi attı bana kapak kısmı bacağıma geldi günlerce o morarma geçmedi bacağımdan. İş bulup para kazanmaya başladım o zaman hal ve hareketi çok değişti helali hoş olsun bi sürü yardım ettim evlenene kadar etcem tabi.
Veee çok eskiden anneme kızıp ne sofralar döktü tekme attı o nimetlere.
Geçen sene hamileydim bikaç gün annemlerde kaldım eşim şehir dışında idi. Bi düğüne gittik dönüyoken benim işi bırakmamı büyüttü de büyüttü arabanın içinde. Diğer kardeşim çalışıyo diye babasının en sevdiği kızı falan dedi ona. Bide gaza basıyo nasıl sinirden uçurcak bizi.. Allah insanı babasına bile muhtaç etmesin. Haa bide düğün zamanımda yaşattıkları var. Yine saçma sapan nedenlerden dolayı anneme kızıp kavgaları evde bağırmaları hatırlamak bile istemiyorum
Ama yine de o benim babam kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkartanlardan olsa da Allaha şükür ne babalar var tabi onlara göre çok çok iyi. Tabi insan istiyo mesafesiz sıcak içten davranışlı bi ilişkisi olsun babasıyla. Onun dışında yemedi yedirdi giymedi giydirdi okuyun kızım dedi hep sağolsun. Biraz paraya düşkün mü desem ne desem bilemedim belki rahat yaşayalım diye mi gece gece de çok uzattım umarım sıkmadım buda böyle bi anı olsun.