- 8 Eylül 2017
- 11.039
- 19.742
- 31
-
- Konu Sahibi minik_prince
Canım sende endrometriaynın qalınlığı ne qederdi dedi hekim
Sen onu bi marağlan.mende hemişe serbest yazır.hemde yumyrtlamadan qabağ krem axıntı gelirdi.sorada sulandı maye.o günü hiss eledim ki yumurtlamışam
Az var çox azAxıntın kesildi indi?
Taam ya ne kızıyonSerAy12
Ovulyasiya anına yaxın endometriumun (uşaqlığın daxili qatı) qalınlığı 10-12 mm olur. Böyümüş dominant follikul LH (lyuteyinləşdirici hormon) və FSH (follikul stimullaşdırıcı hormon) təsiri nəticəsində yumurtalığın qişasını yırtır və yumurta hüceyrəsi qarın boşluğuna çıxır. Duqlasda follukulyar maye yığılır.
Ovulyasiya olunmuş follikulun yerində sarı cisim izlənilir. Menstrual dövrünün 15-18-ci günlərində sarı cisim yaxşı görünür. Menstruasiya gününə kimi sarı cisim hər gün kiçilir. Menstruasiyaya yaxın sarı cisim, demək olar, görünmür və ya tam yox olur. Hamiləlik baş verdikdə isə sarı cisim saxlanılır və hamiləliyin saxlanmasına kömək edir.
Follikulometriyanın nəticələrinə görə ovulyasiya bu halda baş vermiş sayıla bilər:
- yetişmiş follikulun ölçüləri 18-24 mm;
- dominant follikul yox olub,
- follikulun yerində sarı cisim izlənilir,
- duqlasda (uşaqlığın arxasında olan boşluq) sərbəst maye izlənilir.
0.86Sende ne qederdi?
Yooox sizde dunen ozuvuz yazmishdir 34/25 bide ne bilim nece 32/20 bele bishey senin yumurtaliglarivin olcusu biri 25 mml dir birde 20mml hele indiye qeder tibbde 25 den yuxari qalxan olmuyubmush45 de olurmuş :) ama hersey güzel olucak- da pcos var axı özü demişdi. O nece olur? Onda ayshen dediyi kimi böyüydü içinde balaca yumurtalar
Heeee sag 25 di solda 19 :)))direm axi nece 45 zad diir bunlar
Sende catlayibda ama deyerlendirmemisen yeqin:--) catlayanda sari cism emele gelir
Hekime get uziye dush en yaxshisi gor nolur yada qan analizini tezele:)))Canim deli olacamr aldim yene yoxladim emelli xett chixdi. Uje bilmirem bu ne isdir. Qorxuramda
Yok kız ne kızması deli. Bilgilendim seni de bilgilendirmek istedimTaam ya ne kızıyon
He ne bilim.mende henişe eyni ölçü olurNiye ele? Normalda 10-12 olmalıdı yazılıb. Göresen ne kimi böyüy ehemiyyeti var?
Sağol kuzumYok kız ne kızması deli. Bilgilendim seni de bilgilendirmek istedim
chox saqol :)
Salam can menim burdaki arkadashlarim eliyir cox yaxindan takip ediremki gelen ay mende eliyim birinde kecen ay yumurtlama gunu cox ashagi dushub yeni o biraz biraz dushenler yox reski ashagi dushenlerden oldu hemin gun ilishkiye girmelisen seherisi gunde cox yuxari qalxir bu yumurtanin catladigini gosterir i adete qeder yuksek yuksek tepelerdeqizlar aranizda hamile qalmaq uchun bazal herareti olchen var? netde yazilib ki bazal heraret seher yataqdan qalxmamiw olchulende 37 - 37.1 C olarsa adet gunune az qalmiw, mayalanmanin baw tutduqu ehtimalindan xeber verir. artiq test elemekden bezmiwem. ona gorede bazal temperatur variantina kechmiwem. gunume qeder 37den enmese, testi o vaxt edecem. ense test etmeye deymez. neqativ gorub pis olmuyum
mende oktyabrda olduqum abortdan sonra hormonal pozqunluqa gore yumurta chatlamasi problemi var. abortdan sonra 3ay qorundum. fevralda chatlatma iynesi vurdurdum ama chatlamadi. orqanizmam qarmaralni dermanlara gec reaksiya verir. martda da aprelde de xestelendim. ama bu ay 16ci gunumde yani 22si hiss eledm chartdadi. bu bazal herareti yeni sinamaqa bawladim. dunen 37.1idi. yani 22ci gunu. bugun 36.9idi artiq. indiden duwmesi qeribe oldu. ona gore bilmek istyrdim 37den duwende deqiq mayalanmanin baw vermediyini mi gosterir, sinayanlar var mi. qismet. chox saqol melumatlara goreSalam can menim burdaki arkadashlarim eliyir cox yaxindan takip ediremki gelen ay mende eliyim birinde kecen ay yumurtlama gunu cox ashagi dushub yeni o biraz biraz dushenler yox reski ashagi dushenlerden oldu hemin gun ilishkiye girmelisen seherisi gunde cox yuxari qalxir bu yumurtanin catladigini gosterir i adete qeder yuksek yuksek tepelerdegetmelidir...adete 2gun qala eger reski ashagi dushurse adet olursan yox eger adet gunude yuxarilarda qalirsa demekki hamilesen neyi basha dushmesen sorush diim:)))seher yatagdan qalxmadan ele ama budilnik qoy hergun eyni vaxtda eyni saatda eyni deqiqede dilinin altindan olc