Gebeliğe Hazırlık Azeri kizlar birlikte batlarımızı bekleyelim:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
U
Men diyim sene kaynishimin reseptini:
2-3 eded sogan ozun miqdarina baxda qesheng dogra tok qovrulmaga biraz oldur ustune duz,sarikok,qirmizi pul biber qarishdir yaxshi yaxshi sora ustune bir ovuc qeder gurdinka dogra qesheng qesheng uzunsov fason onuda tok ustune qizart yaxshi yaxshi i ustune bir ovuc gobelek dogra qesheng tok qarishdir bishene geder vse sondur
I 1 stekan sude 1 eded yumurta qir qarshidir yaxshi yaxshi i bashla baxir bishirdiyin tavanin razmerine uygun yuxa al bidene yuxa qoy tavaya ustune o sudden shotkayla cek tezesini qoy yanina ama bir terefi ustunu tutsun biraz gunesh sheklonde ele ele duz 10 eded sora o gurdinka gobelek qarishimini tok yoxalarin ustune yaxshi yaxshi yay i tezeden ustunden yenede gunesh qaydasinda 10 eded yoxaynan get yoxalara mutleq sud vur ha cox lezzetlidi ferqli daddir belkede coxunuz etmisiz
uzun dere reqsi :KK51: men onu hazrlayinca istahim qacar:p

kuzularr günaydınn

@Judy_K çok geniş bir soru benim için,
misal sevdiklerimi kaybetmekten korkarım, elden ayaktan düşüp birilerine muhtaç olmaktan korkarım, yangın sel gibi afetler korkutur deprem korkutur mesela aklımı yitirmekten korkarım ... gibi gibi korkular soyut somut olarak ayrılıyor benim için.. somut olarak da böcek fare yılan gibi şeylerr, denizde bişeyin beni dibe çekeceği korkusu ki denizi çok sevmeme rağmen... korkularımla yüzleştirdin kuzum ama çeviri yapmana gerek yoq imiş fobiyayı nece bilmem :)
Ya o korkular bende de var, korktuğumun en kötüsünün başıma geldiği için yazmak istemedim, akıllandımmı hayır. Yine en sevdiklerim için o korkurları yaşıyorum : ( benim annem hasta olduğu için uzun süre, ben de hep derim Allahım kimseyi kimseye muhtaç etme. Çocuğuma bile muhtaç etme derim.

Maşallah canım anlatmana gerek yok men onun o şirin şeker üzünde gözlerinde oxudum bu yazdıqlarıvın hamısını. Az çox insan tanıyıram :) onun ele olması da sennen ireli gelir can Maşallah sene ki yaxşı terbiye vermisen. Gelecekde dw böyük uğurlarıyla sevindirsin inşaALLAH mamasını
Təşəkkür edirəm quzum Allah razı olsun, qismətiniz olsun İn şə Allah Amin

Hee senin fobiyalarında anormal birşey yoxdu :) men de qaranlıqdan qorxuram. Düzsü hekimlerden qorxmuram. Ama yeqinki seni de uşaq vaxtı hekimlernen Qorxudublar ona göre :) he düşün sen :)
Yox qorxutmayıblar, həqiqətən yaşanmışlıqlarım var ona görə qorxuram :KK51:

Ben bayılırım yükseklik korkum var ama en adrenalinli olanlara biniyorum :) gondol sevmiyorum bi tek. İçim kötü olur. Vialandde o kırmızı atraksiyona bitdim müthişti :)
Siz yazdıqca yadıma düşür, yüksəklikdən mən də qorxuram. Atraksiyonların da heç birinə minmərəm, elə ordaca ürəyim partlayar : ) bir dəfə lotkaya minmişəm Bulvarda odur budur qələt elədim ərizəmi yazmışam : )

Bu arada sehere yaxin yuxuda qiz uwagi gordum, 3 yawinda olardi, menim qizimdi guya toppuw wirin bir wey idi)) yegin qizim olacaq.
Allah nə verirsə versin sağlam, əli ayağı düzgün olsun İn şə Allah, Amin. Mən oğlan görmüşdüm oğlan da oldu : )

Burda sohbet edirik ama bir birimizi hec tanimirik .neleri severiz neleri sevmeriz Qizlar hangi yemeyi seversiniz?Ben sevmediyim yemekleri sayim birinci kartof qizartkasi,dolma,kotlet,lobya badimcan bunlarri sevmrem yeyirem ama sevmrem.seve seve yediyim 3 yemek var xengel makaron ve aş.ne tesadufki ucude xemir yemeyidir :KK70: bu deqede makaron bisirem gunasiri mutleq makaron yeyrem mmm :dondurma:
Qız qoçaq o yazdığın yeməklərin hamısı da sevilən yeməklərdir : ) mən Şükür Allaha nə varsa evdə bir pay yeyirəm yəni daşdan yumşaq nə olsa. Bir pamidor yumurta xoşlamıram ona da göyərti vuranda onu da yeyirəm : ) mənim xoşlamadığım çox yağlı olmasın yemək. Fərqi yoxdur nə yeməyidir yağlı olmasın. Bir də pitza, qamburger, hamburger və s bunlar mənə görə deyil, bu yaşıma gəlmişəm hələ dilimə dəyməyib. Bir də holland pendirli yeməklər yemərəm : )

bi yerde okumuştum zamanında korkularda genden geçiyormuş.. ilginç gelmişti o zaman, misal kızımın yannda ayy böcek falan demedimm korkmasın diye, ama büyüdü şimdi sinekten bile korkuyor sıpam.. düşün yiyen varr biz görmeye dayanamıyoruzz önceleri daha kötüydümm basardım çığlığı, az azar işitmedim kocamdan bu yüzdenn ne var ne bağrıyon diye:)
Ya benimki de öğle, senin gibi söylemedim yanında korkuyorum diye ama o korkuyor. Sinek, sivri sinek mamaçka diyor bunlara : ) neden korkuyor çözememişdim demek ki, benden geçmiş : ) bir de önceleri karanlıktan korkmazdı şimdi korkuyor.

Ben geçen gök gürültüsünde korkumdan sesim yüksek çıktı da ALLAHtan kimse duymadı.:oops: Balkondaydım çamaşır asıyordum. Hava da günlük güneşlik. Ne bileğim gök gürültüsü olacağını. 1 kulağımda kulaklık vardı hem de. Nasıl gök gürledise “ay mamaaa” dedim. Yani ay anneeeee)) korkmuştum yaa
Quzum o təbii fəlakətlərin hamısından mən də qorxuram : ( Allah uzaq etsin İn şə Allah, Amin. Amma mənim qardaşım Ma şa Allah olsun çox qorxusuz insandır, heç nədən qorxmur : )

çok çokk şiddetli olursa hani pencereleri falan inletir o vakit tırsarım ben de .. mama yı da biliremm.. sizin ata bizim babamız sanırım :)
Aslında mama, papa bunlar bize Ruslardan geçti : ( Azerbaycan Türkçesinde ana, ata aslında ama işte çoğumuz mama, papa diyoruz : ( ben çocuğa ana, ata öğretdim ama büyüyünce ne der bilmiyorum.

Menim sevdiklerim ama tersine, kartof qızartması, badımcan, kotlet de sevirem, makarona bayılıram, doğvanın (ama yaxşı dovğanın) xestesiyem)) men çox yemeyi sevirem diyesen saysam qırtarmayacaq. En yaxşısı sevmediklerimi deyim daha tez olsun) 1 nomreli dilime vurmadıgım ve iyrendiyim xaşdı. 2ci boranı, 3cü ciyer.. başqa yadıma düşmür
Gəl bizə : ) mən yaxşı dovğa bişirirəm : ) düzdür əlimdə problem olduğu üçün göyərtini səliqəli doğraya bilmirəm indi, amma dadına söz ola bilməz :KK66:

Menim sevdiklerim ama tersine, kartof qızartması, badımcan, kotlet de sevirem, makarona bayılıram, doğvanın (ama yaxşı dovğanın) xestesiyem)) men çox yemeyi sevirem diyesen saysam qırtarmayacaq. En yaxşısı sevmediklerimi deyim daha tez olsun) 1 nomreli dilime vurmadıgım ve iyrendiyim xaşdı. 2ci boranı, 3cü ciyer.. başqa yadıma düşmür
Bir də boranı sizdə nədir ?

harda gorsem o zehrimari ele bilrem nese faciye baw verecey hansisa mawinin ustune awacaq zad. hele svetaforda bizim yanimzda dayanibsa kolgesinde biz variqsa meni tesevvur elemezsen:KK17: bas qaza awkim bas qaza deyrem resmen:halay:he hamsi sinanilmiw fobiyalardi mende heyvan qaranliq yukseklik teklik ve s kimi qorxular yoxdu gönüm qalindi:KK53:
Kız sen həqiqətən bir qaripsin ha : )

sevdiym yemek yoxdu ne yesem "sevmediym yemek deyl" deye yeyrem ki medem bow qalmasin. ummuetle men yemey yemeyi sevmrem. herden duwunurem niye Allah bize acma duyqusunu verib bizi hemwelik tox yaradardi:KK43:sevmediym yemeyler var ki hech yemrem. xengel eriwte xaw bu yawima kimi yememiwem ve yemem. makaron sevmrem ama yoldawim xowduyr deye ona biwirende iki ayri qazan yemey olmasin deye mecbur yeyrem. ummuetle xemir yemeylerin sevmirem. Allaha aciq getmesin uwaqliqdan chorey yemeyide sevmemiwem hemwe "yemeyi yavanniq edirsen" deyb ustume aciqlanardi mama:olamaz::ıslık:marojna sevrem konteyl sevmirem doner vapwe sevmrem. yani menim sevmediym weyler daha choxdu deyesen:KK70:"sene bir surprizim var" ve ya "yadima sal sene bir soz deyecem" kimi cumlelere nifret edrem hetta chunku gozlemeyi sevmrem. heyvanlarin hamsini sevirem xususuile tuklu heyvanlara bayiliram 1ciliyi piwikler tutur:KK37: neyise axtarmaqi sevmirem hetta deyerdim bu heyatda nifret etdiyim 3wey varsa 2si neyise axtarmaqdi, 3cusu axtarib da tapmamaqdi:mad:
Əgər Həvva anamız şeytana uymasaydı indi biz belə hər önümüzə gələni yeməyəcəkdik. Konteyl nədir ? Aşağıdan yazdığını mən də sevmirəm, hələ üstəlik tapmayanda gözüm elə axtarır: (

Ahahaahahah deli qız :KK70: :KK70:
Maşına qalsa men arxasında uzun demirler ya da taxtalar daşıyan yeke tırlar vare onnardan qorxuram. Qabağımızda olsa maşında üreyime elebil öküz oturur. O da bir kino var ona baxannan sora yarandı:eek:
Yaxşı kinolar bilirsən de baxım. Qorxulu morxulu yox ha , xəstəxanalıq olaram yoxsa. İnsanın ruhunu oxşayan, ordan nəsə müsbət bir şeylər öyrənəcəyim kinolar : )

Back