• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Azeri kizlar birlikte batlarımızı bekleyelim:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Mənim gözlərimdə də allergiya var, o meyvələr gözlərimə qaşınma verir, yeyəndə heç ne olmur. Ət, yumurta da heç nə etmir onu da ayrı bir xəstəliyə görə yemirəm. Hə səndəki allergik astmadır, məndəki, həm allergik, həm də xroniki bronxiddir( ağ ciyərin tənəffüs yolları iltihabı) məndə möhkəm soyuqdəymə ilə başlamışdı Allah uzaq etsin. Nərmin quzum indi deyirsən uşağa da keçər ?

Canım genetik olanda keçir çox vaxt. İnşaALLAH ki keçmez. Mende de soyuqdeymede baş qaldırır. Toza lak kraska iyine zada da var. Onlar da tetikliyir.

Ay qizlar sizinde erleriniz isden sora eve gec gelr?bax menimki gelmsdi ya cayxanaya gedir yadaki heyete dusur birde yatanda gelr eseblerim korlanir her defr deyrem menede vaxt ayirda

Ay qizlar sizinde erleriniz isden sora eve gec gelr?bax menimki gelmsdi ya cayxanaya gedir yadaki heyete dusur birde yatanda gelr eseblerim korlanir her defr deyrem menede vaxt ayirda
quzum bawa duwurem ama here bir xasiyyetdedi hech vaxt ozunu yoldawini ve ya aile quruluwunu bawqasi ile muqayise etme. eks halda ya her wey gozunnen duwer evvelki isteyin ve hevesin qalmaz, hemde soz sohbet yaranar yoldawinla aranda. ummuetle kiwiler filankesin eri beledi sen niye ele deyilsen, filankesin yoldawi bele etdi sen hech etmezsen ve s bu kimi bawliyan cumlelere nifret edir. duwunduyumuzun eksi olaraq "qoy sabahdan mende camaatin yoldawi kimi olum" demir, eksine muqayise edildiyini duwur netice olaraq soz sohbet yaranir. menim bacimin yoldawi chox etraflidi. dost taniw iw yoldawi qrup yoldawi filan. iwdende 8 9da chixar. sora birbawa uwaqlarnan yemey ichmey filankesin saba toyudu qonaxliq verir behmenkesin uwaqi olub yiqiwib tebrik edecyik ve s. gec gelr. bacimda hemwe hirslener ki o qeder dost taniwla ailesine vaxt chatmir. menim yoldawim hamini yaxina buraxan deyl. taniwi chox olsada ayda 1defe goruwer. tek 1dostu var. ama gel gor ki chox dost taniwi olannan ferqlenmir. her gun iwden gelb duwub onnan goruwmese 2saatliq plesteywin oynamasa dincelmez. geler saat 11de sehere ayaqqabi wotkalayar paltarlarin hazirlayar utusune baxar girib chimib yatar:KK12: yani bu ne sevgi ile baqlidi ne etrafin chox kalabalik olmasi ile nede sensiz maraqsizdi duwunduyunnen bele edir. kiwiler beledi:KK14: yawa dolduqca duzelirler qismen. ama qismen. menim atam kendisi 56yawinda olur:halay:6da iwden chixar, geler evin yanindaki daminoya, uduzunca oynuyar eve gedendede mama sifet eder:KK70:. 27il. turkler buna deyr "dile kolay":KK53:. prosta daniw heftenin 1gununu meselen bazar gununu sene ayirsin bilmrem yaninizda vaxt kechirmeye park filan var mi. bele daniwib mene vaxt ayirmirsan biraz evde otur demekle duzelen deyiller bir nov xemirlerinde yoxdu:KK43::mad::kızgın:

quzum bawa duwurem ama here bir xasiyyetdedi hech vaxt ozunu yoldawini ve ya aile quruluwunu bawqasi ile muqayise etme. eks halda ya her wey gozunnen duwer evvelki isteyin ve hevesin qalmaz, hemde soz sohbet yaranar yoldawinla aranda. ummuetle kiwiler filankesin eri beledi sen niye ele deyilsen, filankesin yoldawi bele etdi sen hech etmezsen ve s bu kimi bawliyan cumlelere nifret edir. duwunduyumuzun eksi olaraq "qoy sabahdan mende camaatin yoldawi kimi olum" demir, eksine muqayise edildiyini duwur netice olaraq soz sohbet yaranir. menim bacimin yoldawi chox etraflidi. dost taniw iw yoldawi qrup yoldawi filan. iwdende 8 9da chixar. sora birbawa uwaqlarnan yemey ichmey filankesin saba toyudu qonaxliq verir behmenkesin uwaqi olub yiqiwib tebrik edecyik ve s. gec gelr. bacimda hemwe hirslener ki o qeder dost taniwla ailesine vaxt chatmir. menim yoldawim hamini yaxina buraxan deyl. taniwi chox olsada ayda 1defe goruwer. tek 1dostu var. ama gel gor ki chox dost taniwi olannan ferqlenmir. her gun iwden gelb duwub onnan goruwmese 2saatliq plesteywin oynamasa dincelmez. geler saat 11de sehere ayaqqabi wotkalayar paltarlarin hazirlayar utusune baxar girib chimib yatar:KK12: yani bu ne sevgi ile baqlidi ne etrafin chox kalabalik olmasi ile nede sensiz maraqsizdi duwunduyunnen bele edir. kiwiler beledi:KK14: yawa dolduqca duzelirler qismen. ama qismen. menim atam kendisi 56yawinda olur:halay:6da iwden chixar, geler evin yanindaki daminoya, uduzunca oynuyar eve gedendede mama sifet eder:KK70:. 27il. turkler buna deyr "dile kolay":KK53:. prosta daniw heftenin 1gununu meselen bazar gununu sene ayirsin bilmrem yaninizda vaxt kechirmeye park filan var mi. bele daniwib mene vaxt ayirmirsan biraz evde otur demekle duzelen deyiller bir nov xemirlerinde yoxdu:KK43::mad::kızgın:
Yox can esla demrem sen belesen men hele.hormonandi nedi bu gun iki defe aglamsam ozumden asili deyil geldi cox danladimki eseblesirem bele hele.dedi duzelecek ama demeyinen iki gun kecer mene bea elemr axi yatanan yatana gorurem ve yatiriq.yo ayrir heftede bir defe cxriq cole.her sey bir yana ona deyremki iisi agrdi bes tezdenen cxrsan iaden eve gelmsen gel dincel uzan da gerek saat 12 de gelesen eve?bes menedr vaxt ayir haqlisan deyre ama eyni sey

Yox can esla demrem sen belesen men hele.hormonandi nedi bu gun iki defe aglamsam ozumden asili deyil geldi cox danladimki eseblesirem bele hele.dedi duzelecek ama demeyinen iki gun kecer mene bea elemr axi yatanan yatana gorurem ve yatiriq.yo ayrir heftede bir defe cxriq cole.her sey bir yana ona deyremki iisi agrdi bes tezdenen cxrsan iaden eve gelmsen gel dincel uzan da gerek saat 12 de gelesen eve?bes menedr vaxt ayir haqlisan deyre ama eyni sey

Canım tamm razıyam Şemsle. Men evlenende mamam dedi ki çalış yoldaşıva heç vaxt deme ki filankes beledi sen niye deyilsen ya filankes bunu eliyir sen de ele. Deyir men bir defe atava dedim ki qonşu(atamın en yaxın dostudu aile dostuyuq) seher tezden durub heyetde idman eliyir sen de ele. Diyir hirsdendi ki axırıncı defen olsun meni başqa kişilernen müqayise eliyirsen. Oda ders olub mamama mene de dedi. Evlenennen sora heç vaxt yoldaşıma ele imada Bulunmamışam. Bir iki defe o mene dedi bax filankesin arvadı yimeyi bele bişirir sen de ele ol, filankesin arvadı hergün idman eliyir sen de ele. Mene de qına geldi dedim bir defe ki men sene desem filankesin kişisi beledi xoşuva geler? Onnan sora day heç vaxt demir :)
Gec gelmeye qalanda da bir müddet sonra özü de bezecek gec gelmelerden indi qoy hele şellensin. Men qaynanamın yanında qalanda yoldaşım 2hefteden 1 gedirdi dostdarıynan yiyib içmeye. Ayrı köçennen 6 ayda toplasan heç 3defe getmiyib. Özüm diyirem ki çox asosyallaşmısane dostdarınla görüş özüve de vaxt ayır. Diyir menim dostum da sensen sosyal hayatım da sensen :oops: çıxmaq istiyende de biryerde çıxırıq uje. Ps oynamaq istiyende de evde var zaten otururuq gece yarısına qeder oynıyırıq :21: Dostlarıynan görüşmey istiyende de dostları da sevgililerini götürür görüşürük. Yanisi canım zamanla. Sabreden derviş muradına ermiş :dua:

Yo men ona demremki filannkes bele edr ele edr.men sadece deyrem mene vaxt ayir

Yox bildim can sadece Şemsin sözüne qüvvet anlattım deneyimlerimi :)
Gec geldi qoyma yatsın. Otağınızda tv varsa tvye baxın. Ya telefonda kompda bir film aç ya ne bilim nese(kocavın zövqünü sen bilirsen hoşlanacağı şeyleri) oturun baxın ya oyunlar oynıyın. Qoyma yatmağa. Görecek gec yatır seher de dura bilmir işe. Ders olacey daha tez gelecey eve. Bideki onunla dost ol. Dostlarıyla neynirse senle de onu eliye bilsin. Menim yoldaşımın en yaxın dostu menem. Onu da biryerde yaşayaraq zamanla anlıyıb. Görüb ki mende oyun oynamağı sevirem.domino nerd kart play station ne bilim aklına ne gelirse görüb ki bunları menle de eliye bilir diyib ki day oturaram rahat evimde oynuyaramda nöş gedirem. Senin elindedi canım yoldaşıvın nece olmağı.

Bu arada uziye dusdum hekim dedi hamileliye oxsayr ama usaa borudadi hele boru hamileliyi falan dedi qorxutdu meni.10 gunen sora yene gel dedi.of agrimda var :*

:KK35:
ALLAH uzaq elesin can normal hamilelik olsun inşaALLAH :dua: 10 gün çoxduye. Belke başqa uziye giresen altdan baxdı ya qarınnan?

Bu arada uziye dusdum hekim dedi hamileliye oxsayr ama usaa borudadi hele boru hamileliyi falan dedi qorxutdu meni.10 gunen sora yene gel dedi.of agrimda var :*
günaydın tatlım sıkma canını bak hepimizin başından bişeyler geçib.. Boru hamileliği dış gebelik olup?
işte kan vereydin düzgün artıyor mu bakılırdı,sizin orda bakmıyorlar he?
Neyse biz umudumuzu kaybetmeyelim kuzum.

HerSey_Guzel_Olucak HerSey_Guzel_Olucak eyer ALLAH elemesin dış gebelikdise 10gün gözlemek seninçün pisdi can. Orda böyüse ALLAH uzaq elesin boruynan qarışıq götürmeli olacaqlar. Hekimi dinleme 10gün oturub gözleme. He eyet normal hamilelikdise inşaALLAH bunu da əvvəlcədən bilersen 10gün stress yaşamazsan stresden de uşağa nese ola bilir. Yani indiden deqiqleşdir nedi ne deyil

Qarinan baxdi.nebilime hec ozumde bilmrem neynuyum
Mene qulaq asan var?10 gun sora deyibse 10 gun sora gedeceuik Allahdan xeyrlisi
pofff ben burda telaşlandım yahu ... kese küçük tabi daha göremiyor olabiler de 10 gün de çok.. o zaman sen fazla büyüttün doktorun dediğini risk alamazdı gönderemezdi seni, benim de 5 haftalıktı gittiğimde SAT'a göre göremedi rapora gebelik izlenmedi yazdırdı, bende hamile değil miyim yani dedim, hamile değilsin diyemem var ama kese görünmediği için böyle yazmam gerekli demişti. Bunu dış gebeliği var bilmem nesi var demişti..keseyi rahimde görmemiz gerek demişti. onu uyarı mahiyetinde söylüyorlardır.. ağrı da oluyor tabi ki 3 aylıkta da oluyor, kanama ile kasılma ile 9 ay çekip doğuran var..
Allahtan hayırlısı elbette.

pofff ben burda telaşlandım yahu ... kese küçük tabi daha göremiyor olabiler de 10 gün de çok.. o zaman sen fazla büyüttün doktorun dediğini risk alamazdı gönderemezdi seni, benim de 5 haftalıktı gittiğimde SAT'a göre göremedi rapora gebelik izlenmedi yazdırdı, bende hamile değil miyim yani dedim, hamile değilsin diyemem var ama kese görünmediği için böyle yazmam gerekli demişti. Bunu dış gebeliği var bilmem nesi var demişti..keseyi rahimde görmemiz gerek demişti. onu uyarı mahiyetinde söylüyorlardır.. ağrı da oluyor tabi ki 3 aylıkta da oluyor, kanama ile kasılma ile 9 ay çekip doğuran var..
Hic sevmedim ultrasondaki kadini.bana kurtajmi olacaksin diyor?ne alaka ya?bende hayir ilk olacak aylardir bekliyorum ne kurtaji?dis gebelik ola bilir falan filan sacma sapam sinirlerim bozuldu evet cok ciddiye almadim bi daha onun yanina gitmem.ben gec yumurtlamis ola bilirim testde 2 gun gecikmeyke kop koyu goren var benim 7 ci gunumde cikti koyu cizgi o yuzden rahatim sadece agrilarim var.o yuzden endiseliyim bakalim

Canim peki kese gozukuyorsa artik hee sey yolundami demek?yoksa bebekdemi gorunmeli?

Bide ben adet doneminde bile cox agrili olurdu adetim ilk gun iyne olmazsam acim durmazdi o yuzden ola bilirmi agrim?her sey dusunuyorum

Canim peki kese gozukuyorsa artik hee sey yolundami demek?yoksa bebekdemi gorunmeli?
Ya tabi bitmiyor ama en azından dış gebeliği egale etmiş oluyorsun... Sonrasında bebek ve kalp atışı geliyorr .. var da var yani.:) Ama iyi düşünmek en iyisi iyi düşün iyi olsun tatlım..
Evet benim de ağrılı oluyor adetlerim, mesela 2. ayında yine ağrın olabilir benim olmuştu.. Hayırlısı bakalım rabbim gönlüne versin.. ..

Back