- 16 Aralık 2008
- 214
- 1
- 316
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çoooooookkkk geçmiş olsun hayatım... Umarım en yakın zamanda ailece bu hastalık derdinden kurtulursunuz...
geçmiş olsun aysel..çizelgene bakılırsa kilocuklar gidiyor..böyle devam edersin umarım
tatlim hepinize cok gecmis olsun. Kusma basagrisi zehirlenme belirtisi yanlis bilmiyorsam ama neyse ki gecmis.
Kendine ailene dikkat et canim.
BU satırları yazarken hastalıktan iyileşmenin ne kadar güzel olduğunu anlatan Y. Kemal'in şu dizelerini anmadan edemeyeceğim:
"His var mı bu dünyada nehaket kadar tatlı"
"Gönlüm bu duygunun heyecanıyla kanatlı"
Spor 5 gun ideal, tebrik ederim.
Ekmek hic olmadi corba veya bulgur yemelisin mutlaka. Toplam kalorinin yuzde 50 civari karb dan, en iyisi tam tahillardan gelmeli.
Bence elma su an yenebilecek en guzel meyve. Hem mevsimi, ucuz. Glisemik indeksi dusuk, bol lifli.
Ben karatay diyeti yapıyorum, bu diyette ekmek, pirinç pilavı, şeker, un hiiiç yok. Bulgur sınırlı var. Bakliyat da sınırlı. Yeşil mercimek daha çok yenebiliyor. Ben tam olmasa da uymaya çalışıyorum. Ekmek yemiyorum. Bulgur haftada 1 ya da 2 kısır- pilav, çiğköfte olrak tüketiyorum. Bakliyat da pişirmeye çalışıyorum. Malum kış mevsimi daha çok yeniyor bu türler.
Her gün 1 meyve yemeye çalışıyorum unutmazsam. Saat 7'den sonra meyve bile yasak. Sadece süt ayrana izin var. Biz de meyveyi akşam yemeye alışkın olduğumuzdan gündüz yemeyi unutuyorum. KAhvaltıdan önce 1 meyve yemeye çalışıyorum. Unutmuşsam akşam üzeri yemekten önce yiyorum.
İyi akşamlar...
anladim canim.
Bu cok tartismali bir konu, karatay, dukan, atkins vb gibi karbonhidrat az bol proteinli diyetler hizli kilo verdiriyor ancak benim endokrin uzmani ve diyetsyenlerden duydugum su.
Bu diyetler insanin orijini olan avci toplayici insanlarin yedigi gibi yuzde 50 ye yakin karb, iste yuzdelerini tam bilemiyorum da geri kalani protein yag dan olsuyor... Bunlar bu oranlara uymuyorlar.
Bu da:
1. Diyetin surdurulebilirligini etkiliyor. Karatay dukan vb 10 20 kg verirken iyi ama omur boyu yapilacak diyetler, duzenler degil. bu da kilo verince olusturulmasi gerken duzene alismamaya, verince hizla geri almaya neden oluyor.
2. Insan yapisi, bunyesine uygun diyetler degil. Karacigeri zorluyor, ure urik asit seviyeleri yukseliyor
3. glikojen depolari karb siz bosaldigindan onca proteine ragmen kaslar zayifliyor. Yorgunluk olusuyor,
4. Beyin sadece glikoz kullanabiliyor. Hafiza problemleri vb. Olusabiliyor
surda daha detayli anlatmis
ezayiflama.com/populer-diyetler/dusuk-karbonhidrat-yuksek-protein-diyeti-ile-zayiflamanin-zararlari.html
tabii kisa zamanda hizli kilo vermenin yarari tartisilir, zaten bu diyetler su an cok populer ama arastirmalara gore ben onumuzdeki yilarda bunun degisecegini dusunuyorum atkinsteki gibi.
Sen ztn arastirmissindir cnm bildiklerimi soyleyeyim dedim :)
Öğlen yemeği
1 tabak (kıymalı ıspanak, bulgur ve yeşil mercimekli yemek)
1 kase yoğurt
4 adet köfte
Öğlen yemeğinden önce sporumu yaptım.
Tartıda 99.9'u gördüm bugün. Hayat güzel....:13:
süpersin aysel
Öğlen yemeği
1 tabak (kıymalı ıspanak, bulgur ve yeşil mercimekli yemek)
1 kase yoğurt
4 adet köfte
Öğlen yemeğinden önce sporumu yaptım.
Tartıda 99.9'u gördüm bugün. Hayat güzel....:13:
Aysel ablaaa Süper cokkkkk sevindimmmmmmmmmmm