• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayselce110'un Diyet Günlüğü

Çoooooookkkk geçmiş olsun hayatım... Umarım en yakın zamanda ailece bu hastalık derdinden kurtulursunuz...

tatlim hepinize cok gecmis olsun. Kusma basagrisi zehirlenme belirtisi yanlis bilmiyorsam ama neyse ki gecmis.
Kendine ailene dikkat et canim.

Dün akşam çok kuvvetli bir karın ağrısı ve kusma da benim aklıma aynı şeyi getirdi. Ama kızımlas aynı şeyleri bile yememiştik. Neden olduğunu anlayamadım. Neyse ki geçti gitti.

İyiyim çok şükür, çocuklar da iyi.
Oğlum üşütmüştü 5 gündür çok çekti, ama bugün iyileşti.
Kızım ve bana da bir şey dokundu galiba. Ama ne olduğunu bulamadım.

Öğle yemeğinde
1 kase yayla çorbası içtim.

Akşam öğününde
1 adet muz
Fındık
Ayran
3 kaşık makarna
1 tabak nohut
yedim.

Spora devam ediyorum. 2 gün gidememiştim. Bundan sonra devam etmeye çalışacağım.

BU satırları yazarken hastalıktan iyileşmenin ne kadar güzel olduğunu anlatan Y. Kemal'in şu dizelerini anmadan edemeyeceğim:

"His var mı bu dünyada nehaket kadar tatlı"
"Gönlüm bu duygunun heyecanıyla kanatlı"

Günaydın,
Dün akşam ayaklarım öyle bir üşüdü ki saat 7'den 9'a kadar uyudum. Uyandığımda biraz ısınmıştım. Eee böyle vakitsiz uyuyunca da gece uykusu kalmadı. Avrasya gece kuşu oldum dün senin yerine :)

Uyku tutmayınca uzun zamandır izlemeyi ertelediğim "Limon Ağacı"nı izledim. Güzeldi.Yahudi ve Arapların birlikte yaşama ya da yaşayamamaları üzerine kurulu bir film. Ailesinden kalan limon bahçesi Selma için tutunacak son dal. Çocukları evlenmiş, taşınmış. Kocası ölmüş. Sadece limon bahçesi var. O onun hayatı, yani her şeyi. Tek istediği limonları ile yaşamak. İsrail savunma bakanı yan komşusu olunca işler değişiyor. İzleyin. Pişman olmazsınız.

Kahvaltı:
Peynir
Maydanoz
Fındık
1 adet kaysı yumurta
Herkese iyi tatiller

Yeni bir gün hadi bakalım ilk öğünden başlayalım:

5 adet zeytin
1 kk peynir
2 küçük parça ıspanaklı pide
3 dilim sucuk
maydanoz

Dünden kalan pideler öğünü biraz sekteye uğratsa da çok etkilemez diye düşünüyorum.

Genel olarak bu haftaya bakacak olursak biraz da hastalıklarla dolu olduğundan,

- düzensiz bir hafta oldu

- yemek öğünleri şaştı

- hemen her gün 1 dilim tatlı kaçamağım oldu. Yemek saatinde yemeyince ya da hastalıklarla boğuşurken rahatlamak için bahane ne olursa olsun gereğinden fazla oldu. :45:

- meyve olarak muz tükettim.Bu hafta kahvaltılara farklı meyve eklemeliyim. :34:

- ekmek yemedim hiç. 3 kaşık makarna ve 2 öğün ıspanaklı pide ve 1 tabak kısır yedim. :47:

- Spor bu hafta iyiydi. 5 gün gittim. Saat zorunluluğu olmadığı için istediğin saatte gitmek bu sporu yapmamı dah da kolaylaştırıyor.

- Kilom spora başladığımda 101.4'tü. Şuan 100.5. 2'li rakamlara yaklaştım. Ocak ayına girerken değil ama çıkarken 2'li rakamlarda olmayı isterim. Bebek adımlarıyla kilo vermek ne güzel.

Spor 5 gun ideal, tebrik ederim.
Ekmek hic olmadi corba veya bulgur yemelisin mutlaka. Toplam kalorinin yuzde 50 civari karb dan, en iyisi tam tahillardan gelmeli.
Bence elma su an yenebilecek en guzel meyve. Hem mevsimi, ucuz. Glisemik indeksi dusuk, bol lifli.

Spor 5 gun ideal, tebrik ederim.
Ekmek hic olmadi corba veya bulgur yemelisin mutlaka. Toplam kalorinin yuzde 50 civari karb dan, en iyisi tam tahillardan gelmeli.
Bence elma su an yenebilecek en guzel meyve. Hem mevsimi, ucuz. Glisemik indeksi dusuk, bol lifli.

Ben karatay diyeti yapıyorum, bu diyette ekmek, pirinç pilavı, şeker, un hiiiç yok. Bulgur sınırlı var. Bakliyat da sınırlı. Yeşil mercimek daha çok yenebiliyor. Ben tam olmasa da uymaya çalışıyorum. Ekmek yemiyorum. Bulgur haftada 1 ya da 2 kısır- pilav, çiğköfte olrak tüketiyorum. Bakliyat da pişirmeye çalışıyorum. Malum kış mevsimi daha çok yeniyor bu türler.

Her gün 1 meyve yemeye çalışıyorum unutmazsam. Saat 7'den sonra meyve bile yasak. Sadece süt ayrana izin var. Biz de meyveyi akşam yemeye alışkın olduğumuzdan gündüz yemeyi unutuyorum. KAhvaltıdan önce 1 meyve yemeye çalışıyorum. Unutmuşsam akşam üzeri yemekten önce yiyorum.
İyi akşamlar...

Ben karatay diyeti yapıyorum, bu diyette ekmek, pirinç pilavı, şeker, un hiiiç yok. Bulgur sınırlı var. Bakliyat da sınırlı. Yeşil mercimek daha çok yenebiliyor. Ben tam olmasa da uymaya çalışıyorum. Ekmek yemiyorum. Bulgur haftada 1 ya da 2 kısır- pilav, çiğköfte olrak tüketiyorum. Bakliyat da pişirmeye çalışıyorum. Malum kış mevsimi daha çok yeniyor bu türler.

Her gün 1 meyve yemeye çalışıyorum unutmazsam. Saat 7'den sonra meyve bile yasak. Sadece süt ayrana izin var. Biz de meyveyi akşam yemeye alışkın olduğumuzdan gündüz yemeyi unutuyorum. KAhvaltıdan önce 1 meyve yemeye çalışıyorum. Unutmuşsam akşam üzeri yemekten önce yiyorum.
İyi akşamlar...

anladim canim.
Bu cok tartismali bir konu, karatay, dukan, atkins vb gibi karbonhidrat az bol proteinli diyetler hizli kilo verdiriyor ancak benim endokrin uzmani ve diyetsyenlerden duydugum su.

Bu diyetler insanin orijini olan avci toplayici insanlarin yedigi gibi yuzde 50 ye yakin karb, iste yuzdelerini tam bilemiyorum da geri kalani protein yag dan olsuyor... Bunlar bu oranlara uymuyorlar.
Bu da:

1. Diyetin surdurulebilirligini etkiliyor. Karatay dukan vb 10 20 kg verirken iyi ama omur boyu yapilacak diyetler, duzenler degil. bu da kilo verince olusturulmasi gerken duzene alismamaya, verince hizla geri almaya neden oluyor.
2. Insan yapisi, bunyesine uygun diyetler degil. Karacigeri zorluyor, ure urik asit seviyeleri yukseliyor
3. glikojen depolari karb siz bosaldigindan onca proteine ragmen kaslar zayifliyor. Yorgunluk olusuyor,
4. Beyin sadece glikoz kullanabiliyor. Hafiza problemleri vb. Olusabiliyor

surda daha detayli anlatmis
ezayiflama.com/populer-diyetler/dusuk-karbonhidrat-yuksek-protein-diyeti-ile-zayiflamanin-zararlari.html

tabii kisa zamanda hizli kilo vermenin yarari tartisilir, zaten bu diyetler su an cok populer ama arastirmalara gore ben onumuzdeki yilarda bunun degisecegini dusunuyorum atkinsteki gibi.

Sen ztn arastirmissindir cnm bildiklerimi soyleyeyim dedim :)

anladim canim.
Bu cok tartismali bir konu, karatay, dukan, atkins vb gibi karbonhidrat az bol proteinli diyetler hizli kilo verdiriyor ancak benim endokrin uzmani ve diyetsyenlerden duydugum su.

Bu diyetler insanin orijini olan avci toplayici insanlarin yedigi gibi yuzde 50 ye yakin karb, iste yuzdelerini tam bilemiyorum da geri kalani protein yag dan olsuyor... Bunlar bu oranlara uymuyorlar.
Bu da:

1. Diyetin surdurulebilirligini etkiliyor. Karatay dukan vb 10 20 kg verirken iyi ama omur boyu yapilacak diyetler, duzenler degil. bu da kilo verince olusturulmasi gerken duzene alismamaya, verince hizla geri almaya neden oluyor.
2. Insan yapisi, bunyesine uygun diyetler degil. Karacigeri zorluyor, ure urik asit seviyeleri yukseliyor
3. glikojen depolari karb siz bosaldigindan onca proteine ragmen kaslar zayifliyor. Yorgunluk olusuyor,
4. Beyin sadece glikoz kullanabiliyor. Hafiza problemleri vb. Olusabiliyor

surda daha detayli anlatmis
ezayiflama.com/populer-diyetler/dusuk-karbonhidrat-yuksek-protein-diyeti-ile-zayiflamanin-zararlari.html

tabii kisa zamanda hizli kilo vermenin yarari tartisilir, zaten bu diyetler su an cok populer ama arastirmalara gore ben onumuzdeki yilarda bunun degisecegini dusunuyorum atkinsteki gibi.

Sen ztn arastirmissindir cnm bildiklerimi soyleyeyim dedim :)

Avrasya çok teşekkür ederim, beni düşündüğün ve uzun uzun yazdığın için :42:

Ben Dukan, Atkins ve Montigac diyetlerini yıllarca önce yaptım. Birinde 14 kilo verdim, bir diğerinde 22. Sonra geri aldım maalesef.

O yüzden bu defa daha dikkatliyim. Başlangıcı Karatay'la yaptım. Tam uygulamadım.

Ama ana hatlarıyla da uydum.
Uyma oranıma göre en dikkat ettiklerim:
Akşam 7'den sonra mümkün olduğunca yememek.
Ekmekten uzak durmak. (Zaten işte talbdot usulü hergün çorba çıkıyor. Çorbayı içtim. Haftada bir pide, simit yiyorum.)
Şekerli şeyleri yememek. (Bu hafta en çok bozulan madde buydu. Hasta olunca hemen her gün kaçamak yaptım. Onun haricinde şekeri daha çok kurutulmuş kaysıdan ve meyveden aldım.)

İlk zamanlar tam uydum. Sonraları uyarladım. Şimdi Karat+ay+sel diyeti gibi bir şey oldu.

Günaydın yeni bir haftaya merhaba,
Kahvaltı:
7 adet zeytin
1 kk peynir
Marul
Fındık
1 adet kaysı yumurta

Klasik kahvaltımı yaptım.
Bugün pazartesi, spora gitmeye çalışacağım. Hava çok soğuk.
Kilom iyi yavaş yavaş veriyorum. 2'li rakamlar yakındır :32:

Öğlen:
Kıymalı ıspanak
Yoğurt Salata

Arada saat 3 gibi acıktım
4 adet kaysı

Akşam yemeği:
4 adet köfte
Patates
1 dilim kadayıf
Fındık

Dün akşamki kaçamaktan sonra karşınızdayım.

Kahvaltım:
fındık
1adet kaysı yumurta
1 kk peynir
maydanoz

Akşamları tatlı yemeyi alışkanlık haline getirdim. Hemen terk etmem gerek. Evde tatlı olması da hafifletici sebep sayılmalı (ağırlaştırıcı mı demeliydim:))

Bu sabah dinç uyandım. Sporuma öğle arasında gideyim diyorum.

Şimdi iş zamanı
Herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar...

Öğlen yemeği
1 tabak (kıymalı ıspanak, bulgur ve yeşil mercimekli yemek)
1 kase yoğurt
4 adet köfte

Öğlen yemeğinden önce sporumu yaptım.

Tartıda 99.9'u gördüm bugün. Hayat güzel....:13:

Back