Ben paravan evlilik konusunda eşcinsellik değil de eşinizin aseksüel olma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Gün içerisinde sarılmak yakınlaşmak vs oluyor ancak ilişki isteği 7-15 günde bir, çok çok seyrek, hele ki yeni evli bir çift için. Aseksüel birçok tanıdığım var. Eşlerini gün içinde öpücüklere ilgiye boğuyorlar, sarılıyorlar sürekli vs. Gece de sarılıp kardeş kardeş uyuyorlarmış.
Bence eşiniz birlikte uyuduğunuzda cinsellik de yaşamak isteyeceksiniz diye sizinle birlikte uyumak istemiyor. Cinsellikten kaçmak için bahanesi bu.
Bizim de ara ara sıkıntılarımız oldu ilk zamanlarda. Erkek arkadaşım cinsellik yaşamak istemediğinde bunu bana açıkça söylemek yerine ayrı yatmanın yolunu arardı. Kanepe daha rahat, uyuyamıyorum yatakta deyip salonda uyuduğu da olmuştur. Normal görüşmeye bile gelmek istemezdi. Nedenini sorduğumda cinsellik yaşamak istemediğini söylerdi
. Çok kızardım, “tecavüzcü müyüm ben de; bir film izlemeye, oturup sohbet etmeye, akşam yemeğine bile gelmeyeceksin evime” diye çıldırırdım.
Görüşmeye başladığımızın ilk iki üç gününden itibaren birlikte uyumaya alışmıştık. Hatta ayrı uyumakta zorlanırdık. Kabus görür beni arardı birlikte uyumaya yanına geleyim diye. Ama o cinsellik yaşamak istemediği dönemler uyuyamadığını dile getirse bile yanıma gelmezdi. Söz verirdim uslu duracağım diye, ancak o zaman gelirdi. O birlikte uyumak bizi yakınlaştırırdı zaten, uzun sürmeden cinsellik de yoluna girerdi kendiliğinden.