Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

bu anneannenizin özel yemeği sanırım, çok güzelmiş
tarif için teşekkürler

bu haftaki listem hazır kızlar, şöyle:

pazartesi: şehriye çorbası, mücver, salata
salı: köfte, sarımsaklı bulgur pilavı, cacık
çarşamba: tarhana çorbası, kumpir
perşembe: kuru fasulye, pilav, salata
cuma: menemen, salata
cumartesi: körili tavuk, makarna, ayran
pazar: haşlama et, bulgur pilavı, salata

Aslinda 2 haftalik yemek listesi yapmistim, ama bu haftaninkini yeniledim …bu haftaki listem;

p.tesi:

yayla corbasi
patates/kofte/biber kizartmasi
coban salata

Sali:

Et suyuna sehriye corbasi
Yumurtali taze fasulye kavurmasi
Yumurtali cacik

Carsamba:

Etli bezelye
Nohutlu pilav
Sarimsakli yogurtlu salatalik

Persembe:

Mercimek corbasi
Kiymali yumurtali ispanak kavurmasi

Cuma:

Sarimsakli yogurtlu sehriye corbasi
Et kavurma
Coban salata

yumurtalı cacık ne ola ki :44:

yumurtalı cacık ne ola ki :44:

yumurtalari hasliyorsun boyle biraz iri olacak sekilde dogruyorsun...ve sarimsakli yogurt yapiyorsun tuzunuda atiyorsun birazda su katiyorsun icine...ve dogranan yumurtalari icine atip katistiriyorsun cok duru olmuyor ama cok katida olmuyor. orta kivamda bir cacik oluyor iste..yemede yaninda yat

ilk defa duydum biliyor musun

selam kızlar bende yemek listesi yapıyorum ama aylık olarak mutfak dolabımın içine asıyorum çok pratik oluyor birde liste hazırlarken nette ki iş yerleri okulların vs yemek listelerinde örnekler alıyorum :)

çok değişikmiş ilk kez duydum ben de,
ilk fırsatta deneyeceğim.

selam kızlar bende yemek listesi yapıyorum ama aylık olarak mutfak dolabımın içine asıyorum çok pratik oluyor birde liste hazırlarken nette ki iş yerleri okulların vs yemek listelerinde örnekler alıyorum :)

onlara ben de bakıyorum, fikir veriyor epey,
bu haftaki listem şöyle kızlar:

pazartesi: şehriye çorbası, kabak yemeği, makarna
salı: menemen, ayran
çarşamba: et sote, pilav, salata
perşembe: nohut, bulgur pilavı, salata
cuma: tarhana çorbası, tavuk sote, cacık
cumartesi: karışık kızartma, makarna, salata
pazar: kısır, börek, ezme havuç salatası

salı kolay yemek günü, perşembe bakliyat günü, pazar evdekilerin sevdikleri yemek günü şeklinde sürdürüyorum listeyi kızlarrr
bu iş benim için oldukça düzene girdi artık

Kızlar sanki hergün aynı yemekleri yapıyormuşum gibi geliyor bana. Değişik tarifleriniz varsa önerebilir misiniz. Mesela etli bezelyeyi yada mücveri nasıl yapıyorsunuz?

Kızlar sanki hergün aynı yemekleri yapıyormuşum gibi geliyor bana. Değişik tarifleriniz varsa önerebilir misiniz. Mesela etli bezelyeyi yada mücveri nasıl yapıyorsunuz?

selamlar,
ben etli her yemeği yaptığım gibi yapıyorum bezelyeyi de, değişik bir tarifim yok.
herkesin yaptığı patatesli havuçlu bezelye pişiriyorum.
mücveri de kabak, yumurta, beyaz peynir, azıcık sıvıyağ, un(bazen galeta unu) koyuyorum, soğan,tuz, karabiber koyarak yapıyorum fırında pişiriyorum hafif olsun diye.
yemeklerin yağ,salça ve soğan kısmı aynı olunca aynı yemek gibi oluyor haklısın gerçekten.

ben çok sıkılıyorum aynı yemekten hep değişik tarifler deniyyorum msela buğün
düğün çorbası yaptım
tavuk kızarttım kendi suyunda ama yağ ile değil
pirinç pilavı fark olsu diye yıldız şehriyeli
bide pazardan biir zımbırtı aldım jülyen doğruyo onunla slaata yaptim belki tat aynı ama görüntü çok hoş

bu ararda ben mücvere yeşil soğan ve dereotu koyuyorum

Son düzenleme:
Kızlar menülerine hergün değişik çorba çeşitleri yazmışlar. Doğrusu çorbayı 2 güne bir yapıyorum. Bu gün yapsam yarınada kalıyor :)

canım mercimek
yogurt
şehriye
domates
ama tekrar işlem görmeden fala geleni soğuyunca hemen atıyorum yemeklerde aynı bazı konularda var bak i
stersen daha çokk şey atanlar var pratik oluyor mutfakta hele bebiş varsa o evde

Çorbayı buzluğa atmak hiç aklıma gelmemişti tşk ederim. Dolaptaki çorba bitmeden başka çeşit yapamıyordum bu iyi oldu :)

Çorbayı buzluğa atmak hiç aklıma gelmemişti tşk ederim. Dolaptaki çorba bitmeden başka çeşit yapamıyordum bu iyi oldu :)

canım benim yemek yapıp atanlarda var çalışan bayanlar özellikle :) daha o kadar açlılamadım deneyimlerimi yazarım yaparsam ya canım benim bu topğe hareket getirelim burası çok sıkıcı

şu liste işi yıllardır aklımda hep yapalım listemizi ne pişireceğim derdinden kurtulayım diyorum ama olmuyor..
eşime ve çocuklara diyorum siz hazırlayın ben gerekli düzeltmeleri yapayım kimsenin itiraz etmiyeceği bişey olsun diye ama bizimkiler tembel çıktı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…