- Konu Sahibi KucukKelebek
-
2-3 patatesi haşlıyorum. püre yapar gibi ama aşırı inceltmeden çatalla eziyorum. içine 1 yumurta, varsa biraz peynir ama olmasa da olur. tuz, karabiber, kırmızı biber, bir kaşık salça ekleyip karıştırıyor ve tavayı azcık yağlayıp tavaya biraz kaşıkla bastırarak koyuyoruz, tava böreği gibi pişiriyoruz. bir tabağa ters çevirip, tekrar tavaya alıp üstünü de pişiriyoruz. eğer alt üst zor olacaksa karıştırarak da pişirebiliriz. ama kalıp gibiliği kalmayabilir. servis de kaşar da rendelenebilir.
bu yemeği anneannem çok güzel yapardı. şimdi de eşim seviyor garip bir şekilde. :))
Aslinda 2 haftalik yemek listesi yapmistim, ama bu haftaninkini yeniledim…bu haftaki listem;
p.tesi:
yayla corbasi
patates/kofte/biber kizartmasi
coban salata
Sali:
Et suyuna sehriye corbasi
Yumurtali taze fasulye kavurmasi
Yumurtali cacik
Carsamba:
Etli bezelye
Nohutlu pilav
Sarimsakli yogurtlu salatalik
Persembe:
Mercimek corbasi
Kiymali yumurtali ispanak kavurmasi
Cuma:
Sarimsakli yogurtlu sehriye corbasi
Et kavurma
Coban salata
yumurtalı cacık ne ola ki :44:
yumurtalari hasliyorsun boyle biraz iri olacak sekilde dogruyorsun...ve sarimsakli yogurt yapiyorsun tuzunuda atiyorsun birazda su katiyorsun icine...ve dogranan yumurtalari icine atip katistiriyorsuncok duru olmuyor ama cok katida olmuyor. orta kivamda bir cacik oluyor iste..yemede yaninda yat
ilk defa duydum biliyor musun
çok değişikmiş ilk kez duydum ben de,yumurtalari hasliyorsun boyle biraz iri olacak sekilde dogruyorsun...ve sarimsakli yogurt yapiyorsun tuzunuda atiyorsun birazda su katiyorsun icine...ve dogranan yumurtalari icine atip katistiriyorsuncok duru olmuyor ama cok katida olmuyor. orta kivamda bir cacik oluyor iste..yemede yaninda yat
selam kızlar bende yemek listesi yapıyorum ama aylık olarak mutfak dolabımın içine asıyorum çok pratik oluyor birde liste hazırlarken nette ki iş yerleri okulların vs yemek listelerinde örnekler alıyorum :)
Kızlar sanki hergün aynı yemekleri yapıyormuşum gibi geliyor bana. Değişik tarifleriniz varsa önerebilir misiniz. Mesela etli bezelyeyi yada mücveri nasıl yapıyorsunuz?
Kızlar menülerine hergün değişik çorba çeşitleri yazmışlar. Doğrusu çorbayı 2 güne bir yapıyorum. Bu gün yapsam yarınada kalıyor :)
canım mercimek
yogurt
şehriye
domates
ama tekrar işlem görmeden fala geleni soğuyunca hemen atıyorum yemeklerde aynı bazı konularda var bak i
stersen daha çokk şey atanlar var pratik oluyor mutfakta hele bebiş varsa o evde
Çorbayı buzluğa atmak hiç aklıma gelmemişti tşk ederim. Dolaptaki çorba bitmeden başka çeşit yapamıyordum bu iyi oldu :)
canım benim yemek yapıp atanlarda var çalışan bayanlar özellikle :) daha o kadar açlılamadım deneyimlerimi yazarım yaparsam ya canım benim bu topğe hareket getirelim burası çok sıkıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?