Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

canım aylık yemek mönüsü yaz google ye ordan yap kolay oluyo :)

teşekkürler canım artık bi düzene koymam lazım tekrar çalışma hayatı 3 çocukla zor oluyor...

Masallah size, bende iki çocuk var üç tane nasıl zordur tahmin ediyorum. Bir de çalışma hayatı.. Plan şart olur tabi, bu liste işi umarım işinize yarar. Ben her hafta pazar günü kendi listemi yaziyorum buraya, bir ay falan oldu çok rahat ettim ben, mutfak masrafi da azaldı. Artık dolapta kalan olmuyor.

Son düzenleme:
burayı bulduğum çok iyi oldu kızlar merhaba..bende ücretsiz izinde evdeyim 14 aylık bebeğim var..ona hergün herşeyi yedirme derdindeyim bi düzen kurmam gerek benimde...

canım yaa çocuğu fazla zorlama bencekendinide hergün yeni yemek yapma elinin altında hazır bişiler bulundur ben öyle yapıyorm gerçi artık dili pabuç kadar istediğini yaptırıyor ama istersen yardımcı olmaya çalışırım kocaman öp bebişini yerime oy

pazartesi
mantı kola
salı
orman kebabı
pilav
tarhana çorbası
çarşamba
zeytinyağlı börülce
sebze çorbası
pilav
perşembe
koöfte
patates kızartması
mercimek çorbası
cuma
yuoğrutlu ıspanak kavurması
cumartesi
dolma yoğurt
pazar
balık salata kola
pazartesi
ayran
kuru fasülye turşu pilav
salı patates çorbası
havuçlu pilav
tavuk
turşu
çarşamba barbunya
pilav slata
perşembe
karnıyarık
melek pilavı
arpa şehriye çorbası
cuma
taze fasülye etli pilav
abagannuç
cumartesi
kızartma
yoğurtlu havuç
pazar balık salata kola
pazartesi
tava böreği
ayran
salı et tava salata sebzeli pilav erzincan çorbası
çarşamba etsiz patlıcan oturtma mengen pilavı mantar çorbası
perşembe
etli bamya nohutlu pilav şafak çorbası kereviz salatası
cuma menemen ayran
cumartesi tuavuk yoğurt pilav
pazar balık salata kola

faydalı bi topik olmuş..tebrik ederim

ben de ne zamandır beri yapacağım ama elimde bi örnek yoktu oyüzden hazırlayamıyordum bi türlü...

düşündümde evimde hiç yeşil mercimek kullanmamışım,bulgur keza öyle.. tel ve yıldız şehriyede öyle.ben hem besin değerine göre hemde çeşitlilik açısından plan proje bişiler hazırlıcam artık ama mühim olan bu listeye sadık kalmak sanırım

çalışan biri değilim ancak bu sene alandan kpssye giricem haliyle beni zorlayacak.mutfakta en çok zaman kaybı bana göre ''bugun ne yapsam diye dusunme kısmıdır'' ders planı gbi mutfakta ve iş kısmı içinde liste yapsam iyi olacak

ben listeyi ne yapacam derdi olmasın diye hazırladım iyi de oldu bazen yemek 2 akşam yeniyor yani illa günü gününe listede kalmak zorunda değilim mesela bugün etli bamya yapıcam ama dünden yemeğim kalsaydı etli bamyayı cumaya yardım gibi
hala listeye yemek ekliyorum tariflerimiz de ekleyelim

ne kadar çok kola tüketiyorsunuz

selamlar kızlar gelemedim bir haftadır falan topiğe,
çok yoğundum
liste yapmaya vaktim bile olmadı ama çok zorlandım
bu liste işine alışmışım epey
her gün dolanıp durdum mutfakta valla,
neyse bu hafta bayram gezmeleri falan da olacak diye hazırlamayacağım
artık bir sonraki haftaya kalsın

burayı bulduğum çok iyi oldu kızlar merhaba..bende ücretsiz izinde evdeyim 14 aylık bebeğim var..ona hergün herşeyi yedirme derdindeyim bi düzen kurmam gerek benimde...
Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişinize,
her annenin derdi aynı tabi, kolay gelsin hepimize

kpss alan dediniz ya tülerim diken diken oldu gerçekten:18:
zor iş kpss,
dediğiniz gibi planlı olmalısınız rahatça ders çalışmak için.

selaml canım
listen çok güzel,
eline sağlık
tarif ekleyelim tabi
geçen günkü yumurtalı cacık çok değişikti mesela..

kpss alan dediniz ya tülerim diken diken oldu gerçekten:18:
zor iş kpss,
dediğiniz gibi planlı olmalısınız rahatça ders çalışmak için...

evet canımm yaa bu kpss yuzunden bebişi 1yıl daha ertelemek istiyorum zorunlu olarak amaaaa bende artık anne olmak istiyorummm diye avaz avaz bagırmak geliyor bazen.. hakkımnda hayırlısı olsun, insallah bende memur olabilirim.

bende geçen iş planı yaptım ..burda 1arkadas yapmıştı aynısını yapayım dedim ama baktımki çok yorulcam..derslerime ve eşime vakıt ayıramayacagım.. oyuzden daha basit bi plan hazırladım bu planı akşamları uygulayacagım-gunduzlerı ders calısacagım için

PZT: banyoları yıka (ebeveyn+diğer banyo) , mutfak erzak kontrol,pazar alısverıs listesini yap /market alısverıs lsıtesını hazırla

SALI: pazara /markete gidilcek,aldıklarını yerlestır,mutfagı topla

ÇARŞ: mobilyaların tozunu al,

PERŞ: evi süpür(su filtreli elektrıklı spürge) ve sil

CUMA: banyoları yıka,çamasırları yıka

CMT: Mobilyaların tozunu al,ütü yap

PZ: evi süpür(su filtreliyle) , sil.

15 GÜNDE: mutfak dolapları,cam ve kapıları sil

1 AYDA : halılar

4 AYDA: tül-güneşlik yıka ütüle

6 AYDA: gardorap ve cekmelerin içleri (yazlık-kışlık değişimnde)

Son düzenleyen: Moderatör:
benımde bundan sonraki listem..hep bunu uygulayacagım 1gunumu bunun için harcadım dıyebılırım içim cız etsede neyseki bi sonuca vardım

haftanin;

2günü BALIK ; çorba , balık , salata/turşu , şerbetli tatlı

2günü SEBZE ; çorba , sulu sebze yemeği (olursa yanına bakliyat)/kati sebze yemeği (kızartma,dolma) , turşu ,yoğurt , sütlü tatlı

1gün ET/KIYMA/SAKADAT; çorba , köfte-kebap-kıymalı sarma dolma-etli sulu yemek,sakadat sote-ızgara vs. , bakliyat ,

yoğurt , fasulye turşusu kavurması , hem şerbetli hem sütlü tatlı(tel kadayıf,etimek)

1gün TAVUK ; çorba , fırın-ızgara-sote-haşlama- , kıymalı-peynirli-soslu-mantarlı makarna , mantarlı dolma /sebze kavurması,sütlü tatlı

1gün BAKLİYAT ; çorba , sulu bakliyat yemeği , bulgur/pirinc pilavı, yoğurt turşu salata , kıymalı-peynirli-mantarlı-soslu makarna,un/irmik helvası

sımdı pazar listemde bütun sebzeleri almak yerıne 2 cesıt alacagım hatta 1 cesıt alsamda olur .haftanın 1gunu kış sebzesi ,1gunu yaz sebzesi olarak tüketebıliriz (buzluktan)

bunlarıda haftanın gunlerıne bolusturdum.. yazdım bi kagıda ,buzdolabın kapagına tutturdum mıknatıslarla

Hayatimsinavcim seni çok iyi anlıyorum kiss konusunda,
iş planın çok güzel olmuş kolay gelsin sana.
Ben bu ara çocuklardan nete gelemedim aslında liste yapmıştım ama yazmadım bugün yazayim artık

Perşembe: imam bayıldı, pilav
Cuma: taze fasulye, bol salata(pilavı çok yapacağım bugün cumaya da kalsin)
Cumartesi: kofte, patates, ayran
Pazar: tavuk, bulgur pilavı, turşu

kızlar ben bu hafta hazırlayamadım
daha haftalık alış verişe de çıkmadım
liste yapan varsa örnek yazabilir misiniz kopya çeksem

akşama tavuk pilav yaptım
dün yapacaktım
başka şeyler yendi, tavuk bugüne kısmet oldu

maşallah ne kadar düzenlisin

merhaba sizleribir aydan aşkın bir zamandır takip ediyorum ve bende 1 aydan beri haftalık liste yapoıyorum, tabi listeye birebir uymadığım zaman oluyor, bide önceden pazargünü yapıyordum listeyi artık perşembeden yapamay karar verdim çünkü pazarımız cuma günü kuruluyor pazar alışverişinide ona göre yapacam

inanılmaz bir kolaylı önceden hergün ne yapacam diye düşünürdüm, şimdi haftada bir defa düşünüyorumm
bu haftaki mennümü yazayım

cuma: balık, çorba, salata ( her cuma balık yeriz pazardan alıp )
cumartesi: dolma, mercimek çorbası
pazar: sulu patates, makarna
pazartesi: taze fasulye, pirinç pilavı
salı: fırında sebzeli tavuk, bulgur pilavı
çarşamba: çökertme kebabı, şehriye çorbası
perşembe: etli nohut, pirinç pilavı ( yada dolma çorba )
cuma: balık, salta

cumartesi ve pazar misafir geldi aniden o yüzden meüdekileri yapamdım, o yüzden belki perşembe günü parantez içinde yazdığımı yaparım

bu aralar çok yoğun ve yorgunum kendimi toparlarsam iş planıda yapacam, eminim oda çok işime yarıyacaktır

bende iş listesi ve haftalık yemek listesi hazırladım işte listem

yemek
salı
çorba
makarna
taze fasulye
çarşamba
taze fasulye
pilav
yoğurt
perşembe
adana kebap gibi hazır bi şeyler
patates kızartması
çorba
pilav
cuma
çorba
kahvaltılık
menemen
çay
c.tesi
kavurma bakalım nasıl becericem bunu
pilav
cacık
pazar
balık salata

genelde ben yemekleri 2 günlük yaparım
kalıyor yani hemen biticek şeyler tamada bakalım nasıl olucak artık

iş listem

p.tesi
haftalık yemek listesi hazırlanıcak alışveriş listesi hazırlanıp eksikler belirlenecek
çamaşır yıkanıcak

salı
pazara alışverişe çıkılıcak. mutfak temizlenecek ..banyo yıkanacak..

çarşamba
ev silip süpürülcek ütü yapılıcak

perşembe
toz alıncak ütü bugunede kaydırılabilir camaşırlarım geç kuruyabiliyor..

cuma
odalar toplanıck

ctesi
ev silip süpürülcek
banyo temizlenicek
çamaşır yıkanıcak

pazar
ütü yapılıcak

20 günde bir cam kapı mutfak duvar ve buzdolapları silinicek
3 ayda bir yolluklar yıkanacak
4 ayda perdeler
6 ayda giysiler değişirken dolaplar düzenlenecek

alllaaahıııımmm yüzümü kara çıkarma yarabbbiiimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…