- Konu Sahibi KucukKelebek
-
şu liste işi yıllardır aklımda hep yapalım listemizi ne pişireceğim derdinden kurtulayım diyorum ama olmuyor..
eşime ve çocuklara diyorum siz hazırlayın ben gerekli düzeltmeleri yapayım kimsenin itiraz etmiyeceği bişey olsun diye ama bizimkiler tembel çıktı..
canım aylık yemek mönüsü yaz google ye ordan yap kolay oluyo :)
teşekkürler canım artık bi düzene koymam lazım tekrar çalışma hayatı 3 çocukla zor oluyor...
pazartesi
mantı kola
salı
orman kebabı
pilav
tarhana çorbası
çarşamba
zeytinyağlı börülce
sebze çorbası
pilav
perşembe
koöfte
patates kızartması
mercimek çorbası
cuma
yuoğrutlu ıspanak kavurması
cumartesi
dolma yoğurt
pazar
balık salata kola
pazartesi
ayran
kuru fasülye turşu pilav
salı patates çorbası
havuçlu pilav
tavuk
turşu
çarşamba barbunya
pilav slata
perşembe
karnıyarık
melek pilavı
arpa şehriye çorbası
cuma
taze fasülye etli pilav
abagannuç
cumartesi
kızartma
yoğurtlu havuç
pazar balık salata kola
pazartesi
tava böreği
ayran
salı et tava salata sebzeli pilav erzincan çorbası
çarşamba etsiz patlıcan oturtma mengen pilavı mantar çorbası
perşembe
etli bamya nohutlu pilav şafak çorbası kereviz salatası
cuma menemen ayran
cumartesi tuavuk yoğurt pilav
pazar balık salata kola
Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişinize,burayı bulduğum çok iyi oldu kızlar merhaba..bende ücretsiz izinde evdeyim 14 aylık bebeğim var..ona hergün herşeyi yedirme derdindeyim bi düzen kurmam gerek benimde...
kpss alan dediniz ya tülerim diken diken oldu gerçekten:18:faydalı bi topik olmuş..tebrik ederim
ben de ne zamandır beri yapacağım ama elimde bi örnek yoktu oyüzden hazırlayamıyordum bi türlü...
düşündümde evimde hiç yeşil mercimek kullanmamışım,bulgur keza öyle.. tel ve yıldız şehriyede öyle.ben hem besin değerine göre hemde çeşitlilik açısından plan proje bişiler hazırlıcam artık ama mühim olan bu listeye sadık kalmak sanırım
çalışan biri değilim ancak bu sene alandan kpssye giricem haliyle beni zorlayacak.mutfakta en çok zaman kaybı bana göre ''bugun ne yapsam diye dusunme kısmıdır'' ders planı gbi mutfakta ve iş kısmı içinde liste yapsam iyi olacak
ben listeyi ne yapacam derdi olmasın diye hazırladım iyi de oldu bazen yemek 2 akşam yeniyor yani illa günü gününe listede kalmak zorunda değilim mesela bugün etli bamya yapıcam ama dünden yemeğim kalsaydı etli bamyayı cumaya yardım gibi
hala listeye yemek ekliyorum tariflerimiz de ekleyelim
kpss alan dediniz ya tülerim diken diken oldu gerçekten:18:
zor iş kpss,
dediğiniz gibi planlı olmalısınız rahatça ders çalışmak için...
evet canımm yaabu kpss yuzunden bebişi 1yıl daha ertelemek istiyorum zorunlu olarak amaaaa bende artık anne olmak istiyorummm diye avaz avaz bagırmak geliyor bazen.. hakkımnda hayırlısı olsun, insallah bende memur olabilirim.
bende geçen iş planı yaptım ..burda 1arkadas yapmıştı aynısını yapayım dedim ama baktımki çok yorulcam..derslerime ve eşime vakıt ayıramayacagım.. oyuzden daha basit bi plan hazırladım bu planı akşamları uygulayacagım-gunduzlerı ders calısacagım için
PZT: banyoları yıka (ebeveyn+diğer banyo) , mutfak erzak kontrol,pazar alısverıs listesini yap /market alısverıs lsıtesını hazırla
SALI: pazara /markete gidilcek,aldıklarını yerlestır,mutfagı topla
ÇARŞ: mobilyaların tozunu al,
PERŞ: evi süpür(su filtreli elektrıklı spürge) ve sil
CUMA: banyoları yıka,çamasırları yıka
CMT: Mobilyaların tozunu al,ütü yap
PZ: evi süpür(su filtreliyle) , sil.
15 GÜNDE: mutfak dolapları,cam ve kapıları sil
1 AYDA : halılar
4 AYDA: tül-güneşlik yıka ütüle
6 AYDA: gardorap ve cekmelerin içleri (yazlık-kışlık değişimnde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?