- Konu Sahibi KucukKelebek
-
aylik degilde haftalik yapiyorum ben soyle yani haftanin hergunu bir besin grubu olacak sekilde listeledim ornek,pazartesi bakliyat,sali sebze,carsamba hamur isi gibi siralamayi agirdan hafife dogru yaptim.buna gore her hafta yemek listemizi yapiyoruz hem ne yapalim sorunu olmuyo hemde dengeli ve saglikli besleniyoruz hemde bebegim herseyi yemis ve alismis oluyoo:))))
evet valla bozan varamanııın, kızlar o ne , her gün sil süpür, sanırım evi döküp düzeni bozan birileri var sizde :18: şu an için bizde öyle bi durum yok, eşim ve ben, iki kişiyiz, eşim de sağolsun çok derli topludur. çalıştığım için temizliği haftasonu yapıyorum. c.tesi evi süpürüyorum, pazar toz alma, banyo tuvalet temizliği. yetiyor çok şükür, zaten salona pek girmiyoruz, o yüzden orası kirlenmiyoriki haftada bir çamaşırım anca birikiyor, bir renkli, bir beyaz. onun haricinde de fazla kirlenmeyen, ter kokan yada piknikte mangal, is gibi kokular sinen giysileri hızlı yıkamaya atıyorum, sofra bezlerini falan da kirlendikçe hızlı yıkamaya atıyorum(iki tane zaten, o yüzden ekonomik program yetiyor.) ütüyü de çamaşıra göre yapıyorum işte. hafta içi de sofrayı kaldırır kaldırmaz, mutfağı toplayıp bulaşıkları makineye yerleştiriyorum, yoksa kaldıkça kalıyor, ertesi güne çok büyük bi aksilik olmadıkça bırakmam mutfağı öylece, çalıştığım için daha fena olur benim için yoksa.
şu yemek listesini yapamadım gitti, eşim de diyete başlıcaktı, o başlasa ben de listemi rahatça yapsam, çünkü normalde sebze yemez pek, ama diyet yapınca zaten az yemek yicem, sebze de yicem inşallah dedi, onu bekliyorum yani. şimdi artık aklıma ne gelirse pişiriyorum. ama haftaya okullar açılınca benim düzene daha çok ihtiyacım olucak, yoksa vakit yetmiyor hiçbir türlü.
bu arada tatlı pek yapmam zaten. o kadar aramam ben yani. zaten eşim de diyet yapıcak ya, tatlı yapacağımı sanmıyorum pek.
izninile kopyalıyorum ekliyorum listeme
pratik süpürgem var onunla alırken çekim gücü çok güçlü değil evim yeni 3 tarafım inşaaat her taraf açık ve 2 yaşında oğlum var mecburen büyük süpürgeyi açıyorum şu an her gün bunları yapıyorum ama dersler başlayınca daha pratik liste olmalı yoksa zorlanırım
ben de hafta sonuna ağırlık vercem hafta içi daha az yaparım ama mecburen her gün silip süpürecem tüm evi olmasa da
bazen yemekleri akşama yapıyorum sarma dolma falan
şimdi de bir deneme yaptım eğer olursa deneyin derim size
dolmadan 2 tanesini bir biber bir patlıcan pişmiş halde attım buzluğa eğer olursa tadı falan çok yapar atarım buzluğua diyorum
ben de akşam üzeri gideceğim kayınvalidemin orda pazar oğlum ordayken pazarımı yaparım eşimle
akşamdan yapacaksın ya da buzluğa atıcaksın yemek yapıp koyanlar var ben çorba koymuştum pişmiş olarak ısıtıp yedik yeni yapılmış gibiydi
işleri de ona göre ayarlarsın mesela wc ve banyoya girince yıkayıp çıkmak yatmadan ortalığı toplamak silmek gibi
ne biliyim aklıma gelen bunlar yapıyorum da
Ben de aynen böyle yapıyorum. Her hafta bir bakliyat, üç sebze, iki et ya da balık bir de hamurişi günümüz var. Günler değişir ama denge değişmez. Hamurişi genelde haftasonudur.
Merhaba kizlar..
Bu da benim bugunden itibaren 2 haftalik listem. Bakalim ne kadar uygulayacayabilcem :18:
Cumartesi pazara birsey yazmadim cunku o zaman birseyler bulunup yapiliyor. Muhim olan hafta ici planli programli bir sekilde yapmak…
p.tesi:
mercimek corbasi
kizartma kofte+kizartma biber
salata/yogurt
Sali:
Sehriye corbasi
Yumurtali pirasa
Yogurt
Carsamba:
Tavuk corbasi
Sarimsakli yogurtlu patlican salatasi
Persembe:
Mucver
Sarimsakli yogurtlu sehriye corbasi
Cuma:
Tavuk kizartmasi
Pilav
Salata
yogurt
p.tesi:
bezelye yemegi
salcali makarna
yogurt
Sali:
Kiymali ispanak
Yayla corbasi
Carsamba:
Kahvalti cesitleri
Borek/pogaca
Persembe:
Kisir
Ayran
Cuma:
Et kavurma
Coban salata
ne güzel, tam benlik, ama ben her gün etli bir şeyler yapmak zorunda kalıyorum eşimden dolayı, o da beni çok kısıtlamış oluyor
çok güzel olmuş listenMerhaba kizlar..
Bu da benim bugunden itibaren 2 haftalik listem. Bakalim ne kadar uygulayacayabilcem :18:
Cumartesi pazara birsey yazmadim cunku o zaman birseyler bulunup yapiliyor. Muhim olan hafta ici planli programli bir sekilde yapmak
p.tesi:
mercimek corbasi
kizartma kofte+kizartma biber
salata/yogurt
Sali:
Sehriye corbasi
Yumurtali pirasa
Yogurt
Carsamba:
Tavuk corbasi
Sarimsakli yogurtlu patlican salatasi
Persembe:
Mucver
Sarimsakli yogurtlu sehriye corbasi
Cuma:
Tavuk kizartmasi
Pilav
Salata
yogurt
p.tesi:
bezelye yemegi
salcali makarna
yogurt
Sali:
Kiymali ispanak
Yayla corbasi
Carsamba:
Kahvalti cesitleri
Borek/pogaca
Persembe:
Kisir
Ayran
Cuma:
Et kavurma
Coban salata
ben bir şey bulamadığım günlere buradaki listelerden kopyala yapıştır yapıyorumAYLIK YOK haftalık var
uc gunde bos kaldı
bılemedım
hoşgeldiniz,kızlar bende böyle bi liste yapmayı düşünüyodumki topiği gördüm
bende bu gün bi düşüneyim liste işini yarın listemi sizinlede paylaşim becerebilirsem tabiki
hamileyken bu kokular öldürüyor adamıCanim benim esimde cok etcildir ama et daha cok ugrastirici oluyor bu listeyi ben tavuk veya et olsun diye karistirdim. Bazi gunler et yemeyelim sebze yiyelim basit olsun diye ugrastim.
Her gun et pisirmek isime gelmiyor dogrusu icim bi garip oluyor her gun et et sende her gun yapma o zaman hele simdi hamileyken daha agir gelir hem etin isi uzun suruyor hemde insanin ici her zaman goturmuyor maalesef.
lovelicim ekmek köftesi nasıl oluyor?ah şu listemmm bir oluşsaaaa ohhhh süper olacak
pazar günü balık günü kesinnn ama bugün yedik hehehehehe
yarın ekmek köftesi yapcam ilk defa denicem buzlukta bir sürü ekmek var hem değerlensin hem de menüme yeni bir şey eklemiş olacam umarım güzel olur
yarın dolmaları çıkaracam bakalım ne olacak
bayat ekmeği ıslatıyorsun hamur haline getiriyorsun fazla suyunu sık ama sonra içine 1veya 2 yumurta kır kaşar rendele maydonoz koy karabiber kekik pul bier koy yoğur sonra köfte şekli ver bir su bardağı kadar yağ da kızart ben çok beğendim ama fazla kalın yapma ben fazla kalın yapmıştım içi daha az pişti bir sonraki sefer az daha ince yapcam
çok güzel fikir. cumartesi yaparım umarım ben de. eline sağlık. görüntüsü de çok güzel.
teşekkür ederimbayat ekmeği ıslatıyorsun hamur haline getiriyorsun fazla suyunu sık ama sonra içine 1veya 2 yumurta kır kaşar rendele maydonoz koy karabiber kekik pul bier koy yoğur sonra köfte şekli ver bir su bardağı kadar yağ da kızart ben çok beğendim ama fazla kalın yapma ben fazla kalın yapmıştım içi daha az pişti bir sonraki sefer az daha ince yapcam
bu hafta sonunu ailelerle geçireceğiz. pazartesi de işler hafiflediği için izin alacağım büyük ihtimalle.pazartesi süper bir temizlik yapacağım. haftalık muhtemel listeyi hazırladım şimdiden. önemli bir değişiklik olmadığı sürece pazartesiden itibaren planım şu:
pazartesi: kuru fasulye - pilav - turşu - salata
salı: fırında peynirli makarna- karışık kızartma- yoğurt
çarşamba: balık alacağım inşallah. balık-salata
perşembe: kabak mevsimi bitmeden kabak dolması yapacağım. salatay ve yoğurt.
cuma: mercimek çorbası- tavada yağsız tavuk parçaları- patates ezme kavurması
cumartesi: artan varsa artanlar. ne zamandır etimek tatlısı yapmadım yapmayı planlıyorum.
pazar: gezme ve ya misafir olmazsa poğaça-üzümlü kek ve patatesli çiğ köfte yapacağım inşAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?