Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

aylik degilde haftalik yapiyorum ben soyle yani haftanin hergunu bir besin grubu olacak sekilde listeledim ornek,pazartesi bakliyat,sali sebze,carsamba hamur isi gibi siralamayi agirdan hafife dogru yaptim.buna gore her hafta yemek listemizi yapiyoruz hem ne yapalim sorunu olmuyo hemde dengeli ve saglikli besleniyoruz hemde bebegim herseyi yemis ve alismis oluyoo:))))

Ben de aynen böyle yapıyorum. Her hafta bir bakliyat, üç sebze, iki et ya da balık bir de hamurişi günümüz var. Günler değişir ama denge değişmez. Hamurişi genelde haftasonudur.

amanııın, kızlar o ne , her gün sil süpür, sanırım evi döküp düzeni bozan birileri var sizde :18: şu an için bizde öyle bi durum yok, eşim ve ben, iki kişiyiz, eşim de sağolsun çok derli topludur. çalıştığım için temizliği haftasonu yapıyorum. c.tesi evi süpürüyorum, pazar toz alma, banyo tuvalet temizliği. yetiyor çok şükür, zaten salona pek girmiyoruz, o yüzden orası kirlenmiyor :1: iki haftada bir çamaşırım anca birikiyor, bir renkli, bir beyaz. onun haricinde de fazla kirlenmeyen, ter kokan yada piknikte mangal, is gibi kokular sinen giysileri hızlı yıkamaya atıyorum, sofra bezlerini falan da kirlendikçe hızlı yıkamaya atıyorum(iki tane zaten, o yüzden ekonomik program yetiyor.) ütüyü de çamaşıra göre yapıyorum işte. hafta içi de sofrayı kaldırır kaldırmaz, mutfağı toplayıp bulaşıkları makineye yerleştiriyorum, yoksa kaldıkça kalıyor, ertesi güne çok büyük bi aksilik olmadıkça bırakmam mutfağı öylece, çalıştığım için daha fena olur benim için yoksa.
şu yemek listesini yapamadım gitti, eşim de diyete başlıcaktı, o başlasa ben de listemi rahatça yapsam, çünkü normalde sebze yemez pek, ama diyet yapınca zaten az yemek yicem, sebze de yicem inşallah dedi, onu bekliyorum yani. şimdi artık aklıma ne gelirse pişiriyorum. ama haftaya okullar açılınca benim düzene daha çok ihtiyacım olucak, yoksa vakit yetmiyor hiçbir türlü.
bu arada tatlı pek yapmam zaten. o kadar aramam ben yani. zaten eşim de diyet yapıcak ya, tatlı yapacağımı sanmıyorum pek.
evet valla bozan var:33:
hele çamaşır makinası yakında bozulur diye bekliyorum:1:
ama her gün ben de süpüremem, o kadar zaman da ayıramam gibi geliyor
olsa tabi ki tertemiz olur ama beni aşar o iş:9:

ben bu haftayı da hazırladım
iki haftadır süper gidiyorum
kendimi de gaza getireyim biraz:33::33:

izninile kopyalıyorum ekliyorum listeme

pratik süpürgem var onunla alırken çekim gücü çok güçlü değil evim yeni 3 tarafım inşaaat her taraf açık ve 2 yaşında oğlum var mecburen büyük süpürgeyi açıyorum şu an her gün bunları yapıyorum ama dersler başlayınca daha pratik liste olmalı yoksa zorlanırım
ben de hafta sonuna ağırlık vercem hafta içi daha az yaparım ama mecburen her gün silip süpürecem tüm evi olmasa da

bazen yemekleri akşama yapıyorum sarma dolma falan
şimdi de bir deneme yaptım eğer olursa deneyin derim size
dolmadan 2 tanesini bir biber bir patlıcan pişmiş halde attım buzluğa eğer olursa tadı falan çok yapar atarım buzluğua diyorum

ben de akşam üzeri gideceğim kayınvalidemin orda pazar oğlum ordayken pazarımı yaparım eşimle

akşamdan yapacaksın ya da buzluğa atıcaksın yemek yapıp koyanlar var ben çorba koymuştum pişmiş olarak ısıtıp yedik yeni yapılmış gibiydi
işleri de ona göre ayarlarsın mesela wc ve banyoya girince yıkayıp çıkmak yatmadan ortalığı toplamak silmek gibi
ne biliyim aklıma gelen bunlar yapıyorum da :1:

evet canım benimki de küçük daha, evin temiz kalması şart ama ben küçük o süpürgelerle işi idare ediyorum
ekmek kırığı vs. için sarjlı olanı kullanıyorum.

şu buzluktaki dolman bakalım nasıl olacak, mutlaka yaz olur mu?
beğenirsen öyle de koyalım

Ben de aynen böyle yapıyorum. Her hafta bir bakliyat, üç sebze, iki et ya da balık bir de hamurişi günümüz var. Günler değişir ama denge değişmez. Hamurişi genelde haftasonudur.

Karanfilcim, valla seni görmeden çok sevdim:16:
her işe yetişiyorsun:34:
ben de liste yapıyorum artık kolaylık oldu
ne yapsam derdim bitti
şimdiye kadar günü gününe yaptım listemi, evdeki herkes memnun durumdan.
bir de balık günü ayarlayacağım, evdekileri ikna çalışmalarım sürüyor:9::9:

kızlar bu haftaki listem:

pazartesi: haşlama et, bulgur pilavı, cacık
salı: şehriye çorbası, mantı, salata
çarşamba: bezelye yemeği, makarna, yoğurt
perşembe: nohut, pilav, salata
cuma: karışık kızartma, kuskus (eğer evdekiler tamam derse, balık, salata, helva da yapabilirim)
cumartesi: domates çorbası, sebzeli tavuk, yoğurt
pazar: izmir köfte, bulgur pilavı, salata:56::56:

Merhaba kizlar..

Bu da benim bugunden itibaren 2 haftalik listem. Bakalim ne kadar uygulayacayabilcem :18:
Cumartesi pazara birsey yazmadim cunku o zaman birseyler bulunup yapiliyor. Muhim olan hafta ici planli programli bir sekilde yapmak…

p.tesi:

mercimek corbasi
kizartma kofte+kizartma biber
salata/yogurt

Sali:

Sehriye corbasi
Yumurtali pirasa
Yogurt

Carsamba:

Tavuk corbasi
Sarimsakli yogurtlu patlican salatasi

Persembe:

Mucver
Sarimsakli yogurtlu sehriye corbasi

Cuma:

Tavuk kizartmasi
Pilav
Salata
yogurt

p.tesi:

bezelye yemegi
salcali makarna
yogurt

Sali:

Kiymali ispanak
Yayla corbasi

Carsamba:

Kahvalti cesitleri
Borek/pogaca

Persembe:

Kisir
Ayran

Cuma:

Et kavurma
Coban salata

Merhaba kizlar..

Bu da benim bugunden itibaren 2 haftalik listem. Bakalim ne kadar uygulayacayabilcem :18:
Cumartesi pazara birsey yazmadim cunku o zaman birseyler bulunup yapiliyor. Muhim olan hafta ici planli programli bir sekilde yapmak…

p.tesi:

mercimek corbasi
salata/yogurt

Sali:

Sehriye corbasi
Yumurtali pirasa
Yogurt

Carsamba:

Tavuk corbasi

Persembe:

Mucver

Cuma:

Tavuk kizartmasi
Pilav
Salata
yogurt

p.tesi:

bezelye yemegi
salcali makarna
yogurt

Sali:

Kiymali ispanak
Yayla corbasi

Carsamba:

Kahvalti cesitleri
Borek/pogaca

Persembe:

Kisir
Ayran

Cuma:

Et kavurma
Coban salata

ne güzel, tam benlik, ama ben her gün etli bir şeyler yapmak zorunda kalıyorum eşimden dolayı, o da beni çok kısıtlamış oluyor :50:

AYLIK YOK haftalık var :D
uc gunde bos kaldı :D
2efuvdc.png

bılemedım

ne güzel, tam benlik, ama ben her gün etli bir şeyler yapmak zorunda kalıyorum eşimden dolayı, o da beni çok kısıtlamış oluyor :50:

Canim benim esimde cok etcildir…ama et daha cok ugrastirici oluyor…bu listeyi ben tavuk veya et olsun diye karistirdim. Bazi gunler et yemeyelim sebze yiyelim basit olsun diye ugrastim.
Her gun et pisirmek isime gelmiyor dogrusu…icim bi garip oluyor her gun et et…sende her gun yapma o zaman hele simdi hamileyken daha agir gelir…hem etin isi uzun suruyor hemde insanin ici her zaman goturmuyor maalesef. :50:

kızlar bende böyle bi liste yapmayı düşünüyodumki topiği gördüm :1:

bende bu gün bi düşüneyim liste işini yarın listemi sizinlede paylaşim becerebilirsem tabiki :ssz:

ah şu listemmm bir oluşsaaaa ohhhh süper olacak
pazar günü balık günü kesinnn ama bugün yedik hehehehehe
yarın ekmek köftesi yapcam ilk defa denicem buzlukta bir sürü ekmek var hem değerlensin hem de menüme yeni bir şey eklemiş olacam umarım güzel olur
yarın dolmaları çıkaracam bakalım ne olacak
:46:

Merhaba kizlar..

p.tesi:

mercimek corbasi
salata/yogurt

Sali:

Sehriye corbasi
Yumurtali pirasa
Yogurt

Carsamba:

Tavuk corbasi

Persembe:

Mucver

Cuma:

Tavuk kizartmasi
Pilav
Salata
yogurt

p.tesi:

bezelye yemegi
salcali makarna
yogurt

Sali:

Kiymali ispanak
Yayla corbasi

Carsamba:

Kahvalti cesitleri
Borek/pogaca

Persembe:

Kisir
Ayran

Cuma:

Et kavurma
Coban salata
çok güzel olmuş listen
haftalık alışveriş daha kolay geldi bana,
iki haftalık yemek bulmak daha zor, süpersin:34:
ben rahat rahat uyuyorum programa, inşallah senin de öyle olur:56:
AYLIK YOK haftalık var :D
uc gunde bos kaldı :D
2efuvdc.png

bılemedım
ben bir şey bulamadığım günlere buradaki listelerden kopyala yapıştır yapıyorum:9:

kızlar bende böyle bi liste yapmayı düşünüyodumki topiği gördüm :1:

bende bu gün bi düşüneyim liste işini yarın listemi sizinlede paylaşim becerebilirsem tabiki :ssz:
hoşgeldiniz,
yaptınız mı listeyi?

Canim benim esimde cok etcildir…ama et daha cok ugrastirici oluyor…bu listeyi ben tavuk veya et olsun diye karistirdim. Bazi gunler et yemeyelim sebze yiyelim basit olsun diye ugrastim.
Her gun et pisirmek isime gelmiyor dogrusu…icim bi garip oluyor her gun et et…sende her gun yapma o zaman hele simdi hamileyken daha agir gelir…hem etin isi uzun suruyor hemde insanin ici her zaman goturmuyor maalesef. :50:
hamileyken bu kokular öldürüyor adamı:36:
haklısınız gerçekten...
ah şu listemmm bir oluşsaaaa ohhhh süper olacak
pazar günü balık günü kesinnn ama bugün yedik hehehehehe
yarın ekmek köftesi yapcam ilk defa denicem buzlukta bir sürü ekmek var hem değerlensin hem de menüme yeni bir şey eklemiş olacam umarım güzel olur
yarın dolmaları çıkaracam bakalım ne olacak
:46:
lovelicim ekmek köftesi nasıl oluyor?

bayat ekmeği ıslatıyorsun hamur haline getiriyorsun fazla suyunu sık ama sonra içine 1veya 2 yumurta kır kaşar rendele maydonoz koy karabiber kekik pul bier koy yoğur sonra köfte şekli ver bir su bardağı kadar yağ da kızart ben çok beğendim ama fazla kalın yapma ben fazla kalın yapmıştım içi daha az pişti bir sonraki sefer az daha ince yapcam

bayat ekmeği ıslatıyorsun hamur haline getiriyorsun fazla suyunu sık ama sonra içine 1veya 2 yumurta kır kaşar rendele maydonoz koy karabiber kekik pul bier koy yoğur sonra köfte şekli ver bir su bardağı kadar yağ da kızart ben çok beğendim ama fazla kalın yapma ben fazla kalın yapmıştım içi daha az pişti bir sonraki sefer az daha ince yapcam

çok güzel fikir. cumartesi yaparım umarım ben de. eline sağlık. görüntüsü de çok güzel.

bu hafta sonunu ailelerle geçireceğiz. pazartesi de işler hafiflediği için izin alacağım büyük ihtimalle.pazartesi süper bir temizlik yapacağım. haftalık muhtemel listeyi hazırladım şimdiden. önemli bir değişiklik olmadığı sürece pazartesiden itibaren planım şu:

pazartesi: kuru fasulye - pilav - turşu - salata

salı: fırında peynirli makarna- karışık kızartma- yoğurt

çarşamba: balık alacağım inşallah. balık-salata

perşembe: kabak mevsimi bitmeden kabak dolması yapacağım. salatay ve yoğurt.

cuma: mercimek çorbası- tavada yağsız tavuk parçaları- patates ezme kavurması

cumartesi: artan varsa artanlar. ne zamandır etimek tatlısı yapmadım yapmayı planlıyorum.

pazar: gezme ve ya misafir olmazsa poğaça-üzümlü kek ve patatesli çiğ köfte yapacağım inşAllah.

çok güzel fikir. cumartesi yaparım umarım ben de. eline sağlık. görüntüsü de çok güzel.

ben beğendim umarım sen de beğenirsin

benim yaptığım bu değil görüntü internetten ama aynısı oldu
zaten bu fotoğrafı yaptığım siteden ekledim yaşamın kıyısı mıydı neydi
googleden ekmek köftesi dedim görsellerden bunu beğendim sayfada tarifi vardı yaptım aynısı oldu çayın yanında süper gider

teşekkür ederim
mutlaka deneyeceğimm
bu hafta sonunu ailelerle geçireceğiz. pazartesi de işler hafiflediği için izin alacağım büyük ihtimalle.pazartesi süper bir temizlik yapacağım. haftalık muhtemel listeyi hazırladım şimdiden. önemli bir değişiklik olmadığı sürece pazartesiden itibaren planım şu:

pazartesi: kuru fasulye - pilav - turşu - salata

salı: fırında peynirli makarna- karışık kızartma- yoğurt

çarşamba: balık alacağım inşallah. balık-salata

perşembe: kabak mevsimi bitmeden kabak dolması yapacağım. salatay ve yoğurt.

cuma: mercimek çorbası- tavada yağsız tavuk parçaları- patates ezme kavurması

cumartesi: artan varsa artanlar. ne zamandır etimek tatlısı yapmadım yapmayı planlıyorum.

pazar: gezme ve ya misafir olmazsa poğaça-üzümlü kek ve patatesli çiğ köfte yapacağım inşAllah.

ben de çalışmalara başladım gelecek hafta için
patates ezme kavurmasını da bilemedim ben:17::34:

2-3 patatesi haşlıyorum. püre yapar gibi ama aşırı inceltmeden çatalla eziyorum. içine 1 yumurta, varsa biraz peynir ama olmasa da olur. tuz, karabiber, kırmızı biber, bir kaşık salça ekleyip karıştırıyor ve tavayı azcık yağlayıp tavaya biraz kaşıkla bastırarak koyuyoruz, tava böreği gibi pişiriyoruz. bir tabağa ters çevirip, tekrar tavaya alıp üstünü de pişiriyoruz. eğer alt üst zor olacaksa karıştırarak da pişirebiliriz. ama kalıp gibiliği kalmayabilir. servis de kaşar da rendelenebilir.

bu yemeği anneannem çok güzel yapardı. şimdi de eşim seviyor garip bir şekilde. :))

Back
X