Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

bende hep bişeylerin listesini hazırlarım planlar hazırlarım güya ama hiç uyamam bekarken bundan düzenliydim dolabımda pratik şeylerim olurdu şimdi hiç olmuyor pratikleri önceden hazırlamaya bile vaktim yok :P o gün ne bulursam onu yapıyorum ama bi listem var çorbalar şunlar, yemekler bunlar vs. en azından görünce hatırlıyorum işte şu yemeğide ne zamandır yapmıyorum yapayım diye ama evdeki malzemeye göre yapıyorum tabi yada en fazla dediğim gibi listemden gördüğüm bi yemeği yakın zamanda falan yapmadığım aklıma geliyor görünce o gün malzeme yoksa o hafta market alışverişinde malzemelerini alıp yapıyorum hiç yoktan iyidir yanımdaki arkadaş bugün ne yapacam siz ne yapıyorsunuz diye soruyor öğlenden yapıyor mesela bende eve gidince düşünüyorum bazen bişey bulamıyorum buzdolabını açıp açıp ne yapsam ne yapsam diye düşünüyorum böyle iyi değil yani de bi düzene koyamadım

Bende yazayım belki topik şenlenir
perşembe-yeşil mercimek,kuskus pilavı,salata
cuma-dövme çorbası yoğurtlu
cumartesi-kuru fasülye,pirinç pilavı,soğan salatası
pazar-mercimek çorbası
pazartesi- misafirim gelirse tavuk kebabı
salı-yayla çorbası
çarşaba-ciğerli dürüm kızlarıma peynirli,yani diğer adı sıkma

3 ay sonra evleneceğiz, planladığım liste:

1. ton balıklı makarna ve turşu
2. peynirli makarna
3. uskumrulu makarna
4. yoğurtlu makarna
5. kıymalı börek üzerine yoğurt
6. fırında makarna
7. dışarıdan

:27::27::27::27::27:

ay çok alemsin güldürdün beni:1: dışardan ne söyliceni merak ettim açıkcası ama bi makarna türü bulursun heralde :52:

ay çok alemsin güldürdün beni:1: dışardan ne söyliceni merak ettim açıkcası ama bi makarna türü bulursun heralde :52:

getirecek yer bulsam söylerim hiç sorun değil farklı çeşit olsun ama lütfen:1:

menümü çeşitlendirebilirim belki de :44: fırınımız alındığı için artık ocak başında beklemeden birkaç çeşit çıkar sanırım :34:

-fırında galeta ununa bulanmış şerit tavuklar
- fırında köfte-çok az patatesli

-yeni denediğimiz bezelyeli, çok çok az havuç ve patatesli tavuk fileto kuşbaşı.(tencere yemeği)

e diğer 4 gün makarna neyimize yetmedi:52::52::52:

Ne guzel bir topikmiş böyle bende aksama ne yapıyım derdini düşüne dururken burayı buldum harika devam edelim kızlarr bende bir liste yapıyorum hemen bir haftalık buraya yazacağım birbirimizden örnekler alırız hadi bakalım herkese afiyet olsun kızlar....

Listeme bugünden başlıyorum

Salı : Tazefasulye , Bulgur pilavı, cacık

Çarşamba : mercimek çorbası, tavuk sote, salata

Perşembe : patlıcan oturtma, makarna, cacık

Cuma : İzmir köfte, yogurt çorbası salata

Cumartesi : Kurufasulye, pilav turşu

Pazar : kurufasulye biraz kesin kalır yanına bişeyler uydururum bu haftalık böyle olsun bakalım listeye uyabilecekmiyim.....

Bugün annemde yiyeceğiz bende diğer günler için kafamda uydurduğum listeyi yaziyim.
Perşembe: kuşbaşı etli sebzeli bulgur pilavi
Cuma: dünden kalanların yanına extra patates kızartması
C.tesi: kuzenimin sözü var
Pazar: dışarı çıkmazsak eğer tavuklu makarna yaparım diye düşünüyorum :)

uzun zamandır yazan olmamış , neyse ben bu gün bir liste hazırlamayı düşünüyorum , hazırlayınca sizlerle paylaşırım

evet listem hazır tabi ki gelişen olaylara göre değişim göstere bilir ( misafir falan gelirse )

pazartesi ; et sote, pirinç pilavı ,cacık
salı ; kuru fasulye pilav (pilav bir önceki günden kalır)
çarşamba ; patlıcan oturtma, sade makarna
perşembe ; kalanlar
cuma ; balık, salata
cumartesi ; pizza, ayran
pazar ; türlü, bulgur pilavı, salata

pek iyi bir liste olmadı ama idare eder alıştırma listeleri diyelim :KK66:

örnek verir misin fsarklı türlerden :)
farklı türler derken bir gün fasulye yapıp bir gün mantı gibi :) sanırım kendi uydurduğum tarifler gibi anlaşılmış :) bi yediğim yemeği 10 gün yemek istemem :) kimi vardır bi hafta da 2 kez aynı yemeği pişirir ya hiç bana göre değil :)

Konu baya eskiymiş ama bende eski postları okuyup imrenip yaptım bi liste ;) Bakalım ne denli başarılı olabilirim.

Pazartesi : Taze Fasülye - Meyhane Pilavı - Salata
Salı : Çorba - Fırında Karışık Kızartma - Yoğurt
Çarşamba: Kıymalı Semizotu - Yoğurt / Belki Çorba
Perşembe: Menemen - Kahvaltı - Çay
Cuma : Et Sote - Pilav - Salata
Cumartesi: Fırında Tavuk - Pirinç Pilavı - Salata
Pazar : Benim tatil günüm ilan ettim :)

hiç bir zaman liste yapmadım. hiçte düşünmem ne yemek yapsam diye. yemek yemeyi çok sevdiğimden hep aklıma farklı farklı yemekler gelir ve yaparım :KK70:
ben hergun düşünüyorum ne yapsam diye valla. Soyle bir,sıkıntım var kafamda ne yapacağımı bilmeden alışverişe,gitt\ğimde bazen alakasız malzemler alıyorum sanırım. Deli oluyorum sonra en iyisi bir liste hazırlamak benim şuan yakında bebeğimizde gelecek evimizin düzeni oturmalı artık yemek konusunda.

Back
X