- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.193
- 598
- Konu Sahibi merllins06
-
- #1.101
İşte o açıdan urla kadar uygun bir yer yok. İzmire çok yakın, yaz kış hareketli vs.aslında düşünce şurdan çıktı. bir anda gidip fethiyenin bir dağ köyüne yerleşmek çok hard olur. istanbul dışında yapabilir miyiz'i yumuşak bir geçişle deneyebiliriz belki dedik.
bodrum yada urla mantıklı geldi.
keza ikisinin de kira vs açısından çok kolay olmadığını da biliyorum.
İyi de her kadın evde bunları yapacak vakte sahip değil ki. Çalışıyoruz çoğumuz.Bu şekilde gecinilir yoksa evin yolunu bulamazsın herşeyi parayla al al bitmez yetiştiremezsin.biraz kışlık almak lazım .
Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.
Pastani böreğini coregini evinde yap.
Herşey ateş pahası.ozellikle gıda çok arttı.
Allah tüm müslümanlara tüm insanlara yardım etsin.hayat çok zor
Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama inanın çalışan insanlar için sürekli herşeyi evde yapmak imkansız. Bizde de domates sosu, buzlukta enginar bezelye ve barbunya var. Bir de köfte yapıp buzluğa atıyorum. Herşeyin evde yapılmışını yemeyi ben de çok isterim ama mümkün değil, zaten eve yardımcı birini almıyoruz iki kişi bütün gün evde olunca her gün süpürüyorum banyo yıkıyorum toz alıyorum vs.. bir de mutfağa bu kadar dadansam 1 saat vaktim kalmaz kendime
Hayır bir de bunları yaparken sanki bedavaya yapıyoruz. Yazın domatesti turşuydu kahvaltılık sostu sebzeydi 2000 lira harcamışımdır. Zeytinyağı salça vs de toplu aldık yazın o da 2000 lira tutmuştur. Aylık 350-400 lira burdan girer zaten mutfak masrafına evde yapıldığı, toplu alındığı halde.Bu söylediklerinin hepsini yapiyorum hatta fazlasini yapiyorum. Yazın karinca gibi çalısiyorum. 3 yıldır ekmegimi bazlamami kendim yapiyorum 50kg luk un alıp. Yazdan kurularimi deterjanimi stokluyorum. Tabi faydasida oluyor ama yinede hayat pahalı. Yani 600 700 hayal gibi. Yaz başında 40tl den 5 tane 5lik yag aldım simdi 75tl. Özelliklede pandemiden dolayı fırsatçılık yapılıyor. Benim ayda 1500 ü geçmez ama dün eczaneden eşime oğluma kendime 3 kutu vitamin aldım 300 tl tuttu. özelliklede daha önce gıda sektöründe calısmis biri olarak şunu söyleyebilirim özellikle süt ürünleri seçerken çok dikkat etmek lazim. 1 kilo kaşar peyniri 12kg dan çıkıyor 35tl ye de kaşar var 60tl ye de. arkadaşimın babasi pazardan aldiği peynirden 2 ay yoğun bakımda yattı 1 ev parasi döktüler hayata dönsün diye . Allah yardimcimiz olsun.
Biz arıtıcı taktırdık ama fiyat olarak damacanayı geçiyor yıllık bakımı, filtre değişimi vs. Bebekler doğunca musluk suyu ile yıkamayalım dedik damacanaya da güç yetmiyordu arıtıcı taktırdık ama onun da masrafı çok oluyor ama plastik değmemiş oluyor suya bana daha güvenli geliyor.
İşte o açıdan urla kadar uygun bir yer yok. İzmire çok yakın, yaz kış hareketli vs.
Bodruma gitme. Bi arkadaşıma gitme dedim, yapamazsın dedim dinlemedi. Şimdi istanbula geri dönmenin yollarını arıyor. Bodrum kışın çok bayık, hep pinponlar kalıyor
Hayır bir de bunları yaparken sanki bedavaya yapıyoruz. Yazın domatesti turşuydu kahvaltılık sostu sebzeydi 2000 lira harcamışımdır. Zeytinyağı salça vs de toplu aldık yazın o da 2000 lira tutmuştur. Aylık 350-400 lira burdan girer zaten mutfak masrafına evde yapıldığı, toplu alındığı halde.
Bu söylediklerinin hepsini yapiyorum hatta fazlasini yapiyorum. Yazın karinca gibi çalısiyorum. 3 yıldır ekmegimi bazlamami kendim yapiyorum 50kg luk un alıp. Yazdan kurularimi deterjanimi stokluyorum. Tabi faydasida oluyor ama yinede hayat pahalı. Yani 600 700 hayal gibi. Yaz başında 40tl den 5 tane 5lik yag aldım simdi 75tl. Özelliklede pandemiden dolayı fırsatçılık yapılıyor. Benim ayda 1500 ü geçmez ama dün eczaneden eşime oğluma kendime 3 kutu vitamin aldım 300 tl tuttu. özelliklede daha önce gıda sektöründe calısmis biri olarak şunu söyleyebilirim özellikle süt ürünleri seçerken çok dikkat etmek lazim. 1 kilo kaşar peyniri 12kg dan çıkıyor 35tl ye de kaşar var 60tl ye de. arkadaşimın babasi pazardan aldiği peynirden 2 ay yoğun bakımda yattı 1 ev parasi döktüler hayata dönsün diye . Allah yardimcimiz olsun.
Bu şekilde gecinilir yoksa evin yolunu bulamazsın herşeyi parayla al al bitmez yetiştiremezsin.biraz kışlık almak lazım .
Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.
Pastani böreğini coregini evinde yap.
Herşey ateş pahası.ozellikle gıda çok arttı.
Allah tüm müslümanlara tüm insanlara yardım etsin.hayat çok zor
İyi de her kadın evde bunları yapacak vakte sahip değil ki. Çalışıyoruz çoğumuz.
Ben yapıyorum çoğu şeyi ama eşim annem ablam yardım ediyor. Dört kişi bi hafta sonu ancak domates konservesi bi hafta sonu turşu falan yapabiliyoruz. E her hafta sonumuzu da bunlara ayıramıyoruz biraz da gezmek eğlenmek lazım.
Biraz bekle. Depremden dolayı izmirde dengeler bozuldu. Bir sene sonra falan biraz dengeye geliriz bence. Depremden önce urlada 2000 liraya bahçeli ev bulmuştum mesela, şu an mümkün değil.dün biraz kiralara baktım, 3000 bandında oturabilcek evler var ama 1+1.
biz bi de daha çok kendi bahçesini de rahat kullanacağımız bir yer istiyoruz. daire olarak aratsan az katlı apartman gibi. müstakil aratsan anasının nikahını istiyor.
gerçi yeni başladım araştırmalara..
Bizim ev güneş görmüyor çok o yüzden salça yapamıyorum. Kaynatılıp yapılanı da sevmiyorum illa güneşte kuruyacak oaynen. evde kışlık hazırlamak da ucuz değil. he ama kışın bir tık harcamaları azaltır tabi.
biz patlıcandan, domates salçasına, biber salçasına, turşuya, erişteye kadar yapıyoruz. teyzem tarhana gönderiyor.
bir de menemenlik yapıyoruz.
Biraz bekle. Depremden dolayı izmirde dengeler bozuldu. Bir sene sonra falan biraz dengeye geliriz bence. Depremden önce urlada 2000 liraya bahçeli ev bulmuştum mesela, şu an mümkün değil.
Çok şehir içi olsun demezsen yelki köyü taraflarına bak bi de. Hem uygundur hem pek güzel. Zeytinalanı, çeşmealtı daha şehre yakın güzelbahçe de tercih edebilirsin. Bi bak bakalım.
Bizim çocukluğumuzda avokado yoktu, demek ki onsuz yaşanıyor, almayacağım arkadaşAvokado 16.99’du az önce markette. Elime aldım geri bıraktım. Onun yerine 3 kilo sıkmalık portakal aldım
Hayır bir de bunları yaparken sanki bedavaya yapıyoruz. Yazın domatesti turşuydu kahvaltılık sostu sebzeydi 2000 lira harcamışımdır. Zeytinyağı salça vs de toplu aldık yazın o da 2000 lira tutmuştur. Aylık 350-400 lira burdan girer zaten mutfak masrafına evde yapıldığı, toplu alındığı halde.
brusella diye bir hastalık var, süt ve süt ürünlerinden bulaşan. o yüzden burada her yere yazıyorum bilinmedik peynir almak çok tehlikeli. bizim bir tanıdığımızda 2-3 ay hastanede yattı bu yüzden. yaşlıydı da zor atlattı.
herşeyi ucuzundan almaya çalışıp hastalıkla boğuşmak daha mantıklı bir seçim değil malesef
Yazın harcadıklarımız bence rahat 7-10 bin arası tutuyor.Bende 200kg domates kirmızi papya biber patlıcan turşuluk cok ucuza aldiğım halde en az 1000gitmistir. Ayvalıktan zeytinyaği getirtiyorum çünkü ben pilav hariç bütün yemekleri zeytinyağiyla yapiyorum. Zeytinyaginada 1000tl civarı verdim. Toplu kurubakliyat yağ aldım onada 1000 civarı gitti. Kışa girerken 5 6 kg bal 3kg hakiki pehmez 3kg tereyagı aldım 1000tl de ona gitti. Evet çoğu seyi idare ediyorum ama kısamayacağım şeyler var.
Yazın harcadıklarımız bence rahat 7-10 bin arası tutuyor.
Zaman olsa da bunlar bedava mı sanki, iki pişirimlik dolmalık biberi 10 liraya aldım ben yazın. Öyle bir anlatılıyor ki sanki yazın bedava her şey. Bu yaz gayet yüksekten uçtu fiyatlar. 30 liraya bamya aldım, bence çok mantıksız yani bamyaya o parayı vermek ama ben çok severim bir kg tadımlık olsun alayım dedim. Kışlık hazırlayıp da bütün kışı onlarla geçirmiyoruz nihayetinde.keşke her kadının oturup bunları tek tek yapacak zamanı olsa. evden çalışmak daha da zorlaştırdı şartları mesela. 5te biten mesailer 7lere 8lere geldi. çoğu iş yeri evden çalışılıyor diye haftada 6 gün çalışma düzenine geçti.
bu tempodaki bir kadın bunları yapamaz kolay kolay.
ha annesi, teyzesi, kv si gönderir tamam. ama ben de onca saat çalışırken en fazla o gün yemelik mantı açmakla uğraşırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?