• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Kızlar dün hava güzeldi bayadır salon balkonu yikanmiyordu...
Kapıyı açtım su falan getirecem malum nasil olduysa ceryan yaptı kapı çok sert kapandı

tül kapıya sıkışmış açtım baktım ki tül yırtılmış canım sıkıldı yeniydi 3 senelik söylendim kendi kendime

Balkonu yıkadım içeriye girerken fırçanın sapı yirtiknyere takıldı perde iyiden gitti öyle biule değil parçalandı resmen
Yere yığıldı bende kestim attım

Şimdi durduk yere tül masrafı çıktı

Market masrafı o masraf bu masraf derken böyle ansızın çıkan masraflarda oluyor maalsef
Tül yaptırdınız yerde bulma şansınız varsa yaptırabilirsiniz. aynısından.

Taze olduktan sonra fiata'da bakmamak lazım aslında,helede pazarlarda daha taze oluyor herşey.
Papya biber almıştım,minik doğradım bazılarını,kalanınıda jülyen doğrayıp dolaba attım yemek yaparken iyi oluyor.
Biber kurusa burada oda olmuyor nemlenşiyor hemen,onuda hazır alıyorum:))
Kapya biberi minik küp küp doğrayıp küçük poşetlere bölüp buzluğa at. Çorbalarda ve bulgur pilavında harika oluyor. Evde bir kabak mı arttı doğra küp küp at dolaba . 1 tane pırasayı jülyen doğra at. Karnabahar öyle. İçine minik patates doğranıp havuç rendesi de eklenince krallara layık besleyici sebze çorbası olur

Kapya biberi minik küp küp doğrayıp küçük poşetlere bölüp buzluğa at. Çorbalarda ve bulgur pilavında harika oluyor. Evde bir kabak mı arttı doğra küp küp at dolaba . 1 tane pırasayı jülyen doğra at. Karnabahar öyle. İçine minik patates doğranıp havuç rendesi de eklenince krallara layık besleyici sebze çorbası olur
Biberi öyle yapıyorum zaten,bulgurda yada bakliyat yemeğinde güzel oluyor.
Papya biberi omlette yapıyorum güzel oluyor oda,hafif tavada kızartıp yumurta döküyorum üzerine.
Bizdede öyle sebze çorbası içilmez hiç.

Ya ben pazar diyete başladım (Evet pazartesi değil pazar adjfjdjd)
Yemin ediyorum size aldığım şeyler normalden pahalı tuttu

Maalesef öyle 3 ay önce süpürgem bozuldu 400 tl ye yaptırdım filtre değişti ama geçen ay gene bozuldu lanet ettim 4300 e dyson aldım 12 takside media marktan . Ben istermiyim bu masrafı pandemi de ama mecbur. Sizin ki de mecbur yenilenecek
Aynen durduk yere değişmeye kalksa salonda iki pencere var toptan yenilenecek kaç tl tutar hiç fikrim yok en azından 3 bin tl

Aynen durduk yere değişmeye kalksa salonda iki pencere var toptan yenilenecek kaç tl tutar hiç fikrim yok en azından 3 bin tl
Ben perde hiç almadım sadece storlarım var. Evime dipdibe hiç ev yok çünkü. Eşyaya asla çok para vermem. Yatırım evlada yapılmalı eşyaya değil derim

Bizimde öyle olucak iki pencere var nasıl canım sıkıldı
Gereksiz masrafa can sıkılır çok haklısın. Ben oturma odama koltuk alacaktım teli çıktı artık ama mecbur süpürge alıp onu öteledim. Birini alsak diğerini alamıyoruz asgari ücretli falan olmamamıza rağmen. Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun😞

Ben perde hiç almadım sadece storlarım var. Evime dipdibe hiç ev yok çünkü. Eşyaya asla çok para vermem. Yatırım evlada yapılmalı eşyaya değil derim
Aynen fazla eşya fazla dert

Bak durduk yere ne cıktı

Bizim burda evler sık yüksek katlar derken mecbur

Tülün markası belliyse netten de bulma şansı olabilir.
Belli.marka şu bilinen marka varya o ama nette bulsam bile dikimi vb..

Netten bulsam acaba diğer pencereyle bu pencere arasında yeni eski farkı olurmu göze çarpar mi bilemedim

Dün gittik bizde markete
Kasap kuruyemiş deterjanlar hariç
500 küsür tuttu

Hepsi dahil olunca 1000 civarı oluyor ama tabi o ay içinde yine eşime marketten aldrdıklarm oluyor 1500 1700 civarı gidiyor mutfağa
4 kişilik bi aileyiz 2 kızm var 1 yaş ve 3.5 yaş

Back