• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Şimdi bu işler şöyle oluyor:
Nohut
Kurufasulye
Barbunya
Kırmızı mercimek
Bulgur(ince ve kalın)
Pirinç
Bunalr toplu alınmalı kışlık olarak kısa girmeden köylülerden.
Kışlık reçel yazdan yapılmalı bal kışlık alınmalı
Kurtmalik sebze yemekler için( dolmalık domates biber yeşil fasulye kurusu)
Buzluğa bayramda kurban eti atılmalı sucuk yapılmalı kışın idare eder seni sene sonuna kadar.
Derin dondurucu ya yeşil fasulye, kabak yemeklik atılmalı vs..
Kışlık patataes soğan alınmalı
Kısa girmeden
Ne kalıyor kahvaltılık ve sebze tavuk balık deterjan.
Bunlarda alınır hafta başı çeşit olarak azar azar boculmadna şu iki kişisiniz zaten her hafta pazartesi kahvaltılik ve meyve sebze alın mevsim meyvesi sebzesi .
Dönüşümlü evden yaparak idare edin

Dışardan yemek haftada bir bari alın pahalı hemde sağlıksız.
Ben dün hamburger yaptım iki çocuk iki yetişkin hem sağlıklı hem lezzetli hemde aşırı doyurucu oldu superdi

Deterjan büyük ekonomik boy alın çamaşır deterjanı yumuşatıcı büyük boy.tuvalet kağıdı buyuk boy.
Deterjan,: bingo renkli ve beyazlar için
Yumuşatıcı bingo 5 lik bidon
Yagcozucu mutfak banyo kireç mr musc.
İkili ekonomik alırım.
Bulaşık deterjanı fairy alovera.
Sütü köyden alırım haftada bir 5 kg Luk yoğurt yaparım.
Yumurta organik 30 lu 30 TL köyden bedava alırım .bulqmzsam gidemezsem
Kızımın okul arkadaşının annegilden yulardaki fiyata.

5b690afd93e25465e331989830642653.jpg

Bu şekilde gecinilir yoksa evin yolunu bulamazsın herşeyi parayla al al bitmez yetiştiremezsin.biraz kışlık almak lazım .
Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.
Pastani böreğini coregini evinde yap.
Herşey ateş pahası.ozellikle gıda çok arttı.
Allah tüm müslümanlara tüm insanlara yardım etsin.hayat çok zor

Bu şekilde gecinilir yoksa evin yolunu bulamazsın herşeyi parayla al al bitmez yetiştiremezsin.biraz kışlık almak lazım .
Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.
Ya beceriksizse?

Saglikli beslenildigi takdirde daha ucuz olabilir..
Yalniz "en saglikli"yada "surekli en saglikli" demiyorum dikkatinizi cekerim.çünkü öyle yapacak olursaniz 5000 bile olur yani masraf.

Bazen sagliksiz beslenmek daha masraflidir.orneğin saglikle ve 4 kisinin rahat doyabilecegi bir koca kap karnibahar yemegi 10 tl.iken sagliksiz vede ustelik sadece iki kisinin yediği pizza vs.50 tl dir.

Yani urla kalabalık, çok kalabalık... İstanbuldan çıktığını bile anlamazsın çünkü nüfusun %70’i zaten istanbuldan kaçanlar 😂

Ama merkez ilçe oldu artık. İzmirde çalışıp urlada yaşayabilirsin. O açıdan rahat. Alsancağa falan yarım saat 40 dakikada gelirsin aşırı trafik olmayan saatlerde.

aslında düşünce şurdan çıktı. bir anda gidip fethiyenin bir dağ köyüne yerleşmek çok hard olur. istanbul dışında yapabilir miyiz'i yumuşak bir geçişle deneyebiliriz belki dedik.
bodrum yada urla mantıklı geldi.
keza ikisinin de kira vs açısından çok kolay olmadığını da biliyorum.

Ya beceriksizse?
Turşu,melemenlik ve sos annem yapıyor sağ olsun sadece ücretini ben veriyorum. Pasta vs genelde kendim yaparım ama ınan bunlar çok bişey değil.. yine çok tutuyor gider.. Ama tabi onlar olmazsa daha çok olurdu

3000 biraz üst seviye olmuş, ithal peynirler, şaraplar filan varsa son derece normal. Daha ekonomik yapılabilir kesinlikle ama bu biraz da zevk meselesi
İthal peynir ve alkol yok maalesef. Ezine peynir ve eski kaşar alıyoruz sadece. Ezine peyniri iyi alıyoruz ama, kilosu 80 tl. Onun dışında mesela cheddar almak istiyorum bazen ama almıyorum. Tulum peyniri bile almıyorum eski kaşar almadıysan alıyorum çünkü 200 gr. tulum peyniri 20 tl :(

almak isteyen ben değilim dikkatini çekerim.burdan o kadar etkilendim ki bugün marketten sadece 4 ekmekle 4 tanede en ucuzundan çikolatalı kahve aldım a101 den.neler neler alacaktım da bdv den korktum almadım:rolleyes:
Ayy benim de bi kaç gündür canım bişey istese buradan bi ses yankılanıyo gibi oluyo kafamda, onu bırak o gereksiz masraf diye bağırıyo:d dün canım aşırı derecede dondurma istedi, çok güzel dondurma yapan bi yer var ama pahalı azıcık, 15 dk falan düşündüm neredeyse sonra vazgeçtim evde cornetto vardı onu yedim :(

Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.
Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama inanın çalışan insanlar için sürekli herşeyi evde yapmak imkansız. Bizde de domates sosu, buzlukta enginar bezelye ve barbunya var. Bir de köfte yapıp buzluğa atıyorum. Herşeyin evde yapılmışını yemeyi ben de çok isterim ama mümkün değil, zaten eve yardımcı birini almıyoruz iki kişi bütün gün evde olunca her gün süpürüyorum banyo yıkıyorum toz alıyorum vs.. bir de mutfağa bu kadar dadansam 1 saat vaktim kalmaz kendime :KK43:

Aylık mutfak ve deterjan harcamamız 15 günde 500 lira civarı şimdilik. Genelde de 1000 oluyo olmuyo diyelim. 2 kişiyiz çok boğaza düşkün değiliz pek abur cubur yemeyiz fast food istersek evde yaparım. Tüm kışlık hazırlığımı yazdan yaptım koydum yeni yeni bitiyor. Geçim gerçekten çok zor kimseye fazla harcadın az harcadın diyemiyosun. Aa bir de sanal marketlerde bazen çok iyi indirimler yakalıyorum genelde yüzde elli indirimle birçok ihtiyaç aradan çıkıyor.

Şimdi bu işler şöyle oluyor:
Nohut
Kurufasulye
Barbunya
Kırmızı mercimek
Bulgur(ince ve kalın)
Pirinç
Bunalr toplu alınmalı kışlık olarak kısa girmeden köylülerden.
Kışlık reçel yazdan yapılmalı bal kışlık alınmalı
Kurtmalik sebze yemekler için( dolmalık domates biber yeşil fasulye kurusu)
Buzluğa bayramda kurban eti atılmalı sucuk yapılmalı kışın idare eder seni sene sonuna kadar.
Derin dondurucu ya yeşil fasulye, kabak yemeklik atılmalı vs..
Kışlık patataes soğan alınmalı
Kısa girmeden
Ne kalıyor kahvaltılık ve sebze tavuk balık deterjan.
Bunlarda alınır hafta başı çeşit olarak azar azar boculmadna şu iki kişisiniz zaten her hafta pazartesi kahvaltılik ve meyve sebze alın mevsim meyvesi sebzesi .
Dönüşümlü evden yaparak idare edin

Dışardan yemek haftada bir bari alın pahalı hemde sağlıksız.
Ben dün hamburger yaptım iki çocuk iki yetişkin hem sağlıklı hem lezzetli hemde aşırı doyurucu oldu superdi
Ben bunların hepsini yapıyorum ama öle müthiş bı fark yok .Konu sahibi 3000 harciyorsa ben 2000 civarı harcıyorum . Mevsimindeki taze sebze bile pahalı pancar bitmeden alayım dedim mesela 8 lira ,enginar cikicak bı iki haftaya burda tanesi 5 ten aşağıya olmaz .

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :(
Valla biz iki çocukla 1250 gider bide biz diyoruz biz baya yiyiyoruz biraz kısmak mi lazım. Tabi bütçeniz ve iki kişi çalışıyor. Belki ona göre de davraniyorsunuz. Biri 2 biri 7 ve baya da istahlilar valla maşallah

Nasıl 3000 ya? :KK57:
Mümkün değil.
Nerdeyse maaşımiz ve 4 kişiyiz. Bende şaşırdım . İki kişi çalışıyorlar. Bide abur cubur dışarıdan söyleyince de oluyor okadar. Herşey pahalı olmuş zaten. Bide misafir geliyorsa aslında detaylı düşünunce normal.ama işte hayat şartları. Herkes aynı değil

Buradaki tavsiyeler üzerine bi kaç gündür marketlerden indirimdeki ürünlerden stokluyorum. Mesela normalde 20 tl olan yumuşatıcıyı 12 tlye buldum bugün, yine %30 indirimle filtre kahve aldım. Bir de buraya yazdığımdan beri dışarıdan yemek söylemedim nedense içim elvermiyor:d böyle böyle %15-20 düşürürüm gibi geliyor masrafları. Hedefim 2500’ü geçmemek. Ama 1500 falan cidden imkansız bu pahalılıkta, sadece no name markalar alıp balık et vs tüketimini çok ama çok azaltmak gerekiyor bence o rakamlara düşebilmek için.

Bir de gördüğüm kadarıyla çoğu insana köyünden ailesinden birşeyler geliyor. Biz de dışarıdan bu tarz bi katkı 0. Mesela arkadaşlarımdan görüyorum ailelerinden ceviz fındık vs geliyor en azından, ben 100 gr cevize bile 20 tl vermek zorunda kalıyorum :KK43:
merhaba, kabuklu ceviz 35 tl kg hem daha sağlıklı ben hep öyle alıyorum

Turşu kur.
Konserve yap.sos yap.
Dolaba mantı yap koy.

Bu söylediklerinin hepsini yapiyorum hatta fazlasini yapiyorum. Yazın karinca gibi çalısiyorum. 3 yıldır ekmegimi bazlamami kendim yapiyorum 50kg luk un alıp. Yazdan kurularimi deterjanimi stokluyorum. Tabi faydasida oluyor ama yinede hayat pahalı. Yani 600 700 hayal gibi. Yaz başında 40tl den 5 tane 5lik yag aldım simdi 75tl. Özelliklede pandemiden dolayı fırsatçılık yapılıyor. Benim ayda 1500 ü geçmez ama dün eczaneden eşime oğluma kendime 3 kutu vitamin aldım 300 tl tuttu. özelliklede daha önce gıda sektöründe calısmis biri olarak şunu söyleyebilirim özellikle süt ürünleri seçerken çok dikkat etmek lazim. 1 kilo kaşar peyniri 12kg dan çıkıyor 35tl ye de kaşar var 60tl ye de. arkadaşimın babasi pazardan aldiği peynirden 2 ay yoğun bakımda yattı 1 ev parasi döktüler hayata dönsün diye . Allah yardimcimiz olsun.

bazıları arıtıcı kullanıp musluktan içiyor ama içime sinmiyor açıkçası.annem hayattayken çay için bir tık daha ucuz bir markadan yine damacana alıyorduk. şimdi çayı musluk suyu ile yapıyorum. yoksa 10 günde ortalama 40 tl ödemem gerekir suya.
Biz arıtıcı taktırdık ama fiyat olarak damacanayı geçiyor yıllık bakımı, filtre değişimi vs. Bebekler doğunca musluk suyu ile yıkamayalım dedik damacanaya da güç yetmiyordu arıtıcı taktırdık ama onun da masrafı çok oluyor ama plastik değmemiş oluyor suya bana daha güvenli geliyor.

Back