• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

almak isteyen ben değilim dikkatini çekerim.burdan o kadar etkilendim ki bugün marketten sadece 4 ekmekle 4 tanede en ucuzundan çikolatalı kahve aldım a101 den.neler neler alacaktım da bdv den korktum almadım:rolleyes:
Hahah iyimis.ben yemek konusunda maalesef kimseden etkilenmiyorum.bugun maaşım yatınca ilk isim soğuk baklava almak oldu🤩

Hahah iyimis.ben yemek konusunda maalesef kimseden etkileniyorum.bugun maaşım yatınca ilk isim soğuk baklava almak oldu🤩
4000 tl yi 2000 e indirmem lazım.kuruyemiş sadece çekirdek leblebi alacağım dondurulmuş pizza brüksel lahanası yassahhhh.dondurma aslaaaaa.içecek sadece su alınacak.tost ekmeği özel tahıllı ekmekler lüküs asla alınmayacak.az kaldı kahve içme zıkkım iç diyeceğim kendime.gene de 1000 tl olmaz yahuuuu.saçımı kille yıkasam saç kremi yerine sirke yüz serumu yerine de vazelin olur muki? :rolleyes:

4000 tl yi 2000 e indirmem lazım.kuruyemiş sadece çekirdek leblebi alacağım dondurulmuş pizza brüksel lahanası yassahhhh.dondurma aslaaaaa.içecek sadece su alınacak.tost ekmeği özel tahıllı ekmekler lüküs asla alınmayacak.az kaldı kahve içme zıkkım iç diyeceğim kendime.gene de 1000 tl olmaz yahuuuu.saçımı kille yıkasam saç kremi yerine sirke yüz serumu yerine de vazelin olur muki? :rolleyes:
Hayatta iki şeyden kisamam
Yemek ve ısı.
Bunlar oldumu keyfime diyecek yok🤗

Hayatta iki şeyden kisamam
Yemek ve ısı.
Bunlar oldumu keyfime diyecek yok🤗
ısıdan asla kısamayız çünkü merkezi sistem apartmanda oturuyorum :rolleyes: yemekten ben de kısamam eski koltukta halıda otururum ama yerim o siirt fıstığını kajuyu kaymağı:rolleyes:

cam damacana mantıklı misal ama biz geçemedik :KK43:

bu arada konudan alakasız ama istanbuldan çok yorulmaya başlayan biri olarak hep hayalim olan urlaya yerleşme fikri her gün kafamı kurcalıyor. sence urla mantıklı bir seçim olur mu ? ucuzluk anlamında demiyorum, genel yaşam tarzı anlamında.
Cam damacana çocugum için almıştık ama 15 litre ve fiyatı baya farklıydı. Arıtmaya geçtik biz bir süredir

Burda da var 5 liraya su satan firmalar. Birinin tankerinin bir gece geç saatte eve dönerken camiden su aldığını gördüm. İçme suyu değil onlar, tadı bile belli ediyor. Bir pazar su almayı unutunca marketten yine bilindik olmayan bir marka aldık içemedik bile.

Çok araştırdım ben pür su alıyorum, 11 lira oldu daha yeni. Pınar 15, erikli 18 lira. Pür suyun değerleri bunlara göre daha iyi.
Ben benim cocukla evde damacana kullanamadigim için bıraktım onu şimdi 1.5 lt lik pet şişelerden alıyorum. Hamidiye den. Her hafta 65 TL veriyorum içme suyuna. Suyu çok içiyoruz. Şimdi şişe olunca daha fazla içiliyor evde.

Ben benim cocukla evde damacana kullanamadigim için bıraktım onu şimdi 1.5 lt lik pet şişelerden alıyorum. Hamidiye den. Her hafta 65 TL veriyorum içme suyuna. Suyu çok içiyoruz. Şimdi şişe olunca daha fazla içiliyor evde.
O da doğaya zarar ama. Çocuğu düşünürken çocuğun gelecekte yaşayacağı dünyayı es geçmişsiniz.

Bu 1000 tl mutfak masrafı yeter diyen kesimden bir kaç eve gittim. Devamlı değiştirdikleri eşyalardan perdelerden bahsettiler. Benim evden kat kat lüks döşeliydi ama evdeki çocuklara doğru dürüst ne oyuncak ne de kitap lego almışlar.
ben cocuktan kısamıyorum yıyecekten zaten olmaz isi zaten olmax aman nerden kısayım hepsı ihtiyaç

benım bınada bır komsu var haftalık mutffak harcamısı 250 tl. ve 4 evıde varmış demek boylr zengın olunuyor 🤣🤣🤣
evet evet benim de hedefim bu .ama o çok harcıyormuş ben ayda 650 harcayıp kalan param ile apartman yaptıracağımmm

Evden hiç çıkmayıp markete ayda 1 defa gidilirse 500 e de yaşar insan tabi ona yaşamak denirse.

Alırsın 1 çuval un evde yaparsın ekmeğini. Alırsın 5 kg Luk makarna, bulgur kurufasulye, tabiki de insanın karnı doyar. Kahvaltıda peynir ve zeytin birazda reçel aldın mı oldu bitti işte daha ne olsun ama ama sadece karnı doyar insanin. Tabi ki kimseyi küçümsemek değil derdim bu mesele tamamen tercihlerle alakalı.
Karnımızı doyurmak degilki mesele, karnımızı ne ile doyurdugumuzla alakalı..

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Çok fazla iki kişi sen ne yaptın o parayla hadi iki bin anca 1500 bile yeter size

Back