Aylık mutfak masrafı problemi

Avokado 16.99’du az önce markette. Elime aldım geri bıraktım. Onun yerine 3 kilo sıkmalık portakal aldım

Benimde yazmaya başlayalı 4.gün oldu 120tl gitti bile. Ne aldın deseniz hiçbir fikrim yok. Artik aylik degil haftalik alisveris yapmaya karar verdim.

Bezelyeden olsa iyi en azindan sebze yani kimbiljr neler katiliyordur eve adanaya gitmistik 2009 da orda amcamin nisani icin almistik tepsi tepsi

Bazen esimle hesap yapiyoruz, kisalim diyoruz bir seylerden cok acildik. Ama kisacak bir sey bulamiyoruz. Temel ihtiyaclardan kisacaksam ne anladim bu isten.
Bu 1000 tl mutfak masrafı yeter diyen kesimden bir kaç eve gittim. Devamlı değiştirdikleri eşyalardan perdelerden bahsettiler. Benim evden kat kat lüks döşeliydi ama evdeki çocuklara doğru dürüst ne oyuncak ne de kitap lego almışlar.

Valla ben çayı da, çorbayı da, yemeğe direkt aktarılan suyu da içme suyundan koyuyorum. Makarna, mantı gibi yiyecekleri haşlarken musluktan koyuyorum. Yoksa Yemekte özellikle çayda koku alıyorum. Çocuğun ki hep içme suyu zaten. Biraz fazlaca su harcanıyor bizde maalesef

cam damacana mantıklı misal ama biz geçemedik

bu arada konudan alakasız ama istanbuldan çok yorulmaya başlayan biri olarak hep hayalim olan urlaya yerleşme fikri her gün kafamı kurcalıyor. sence urla mantıklı bir seçim olur mu ? ucuzluk anlamında demiyorum, genel yaşam tarzı anlamında.

çayı çok fazla içmediğimden ondaki koku etkilemiyor. yemeklerde de işin içine baharatlar girdiğinden sanırım yine anlamıyorum :)
ama özellikle çocuk için önemli içme suyu kullanımı.

çayı çok fazla içmediğimden ondaki koku etkilemiyor. yemeklerde de işin içine baharatlar girdiğinden sanırım yine anlamıyorum :)
ama özellikle çocuk için önemli içme suyu kullanımı.
Yemekte koku olayını abartıyorum tabi ama çay da gerçekten kokuyor. Ve işin aslı musluk suyu içime sinmiyor takıntı halinde.

Yani urla kalabalık, çok kalabalık... İstanbuldan çıktığını bile anlamazsın çünkü nüfusun %70’i zaten istanbuldan kaçanlar

Ama merkez ilçe oldu artık. İzmirde çalışıp urlada yaşayabilirsin. O açıdan rahat. Alsancağa falan yarım saat 40 dakikada gelirsin aşırı trafik olmayan saatlerde.

Bir hayatta yemekten zevk alıyorum
Onu da elimden almayiver abey
almak isteyen ben değilim dikkatini çekerim.burdan o kadar etkilendim ki bugün marketten sadece 4 ekmekle 4 tanede en ucuzundan çikolatalı kahve aldım a101 den.neler neler alacaktım da bdv den korktum almadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…