• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Bu tamamen yalan 😄😄😄 her öğün ayrı , sağlıklı gıdalar dahaa pahalı
Diyeti hicbir sey yemeden ac gezmek olarak biliyorlar galiba..Size katılıyorum. Diyet yapinca daha cesitli daha taze organik besinler yemek gerekir.Iyi baliklardan haftada iki en az yemek gerekir.Gunde birkac porsiyon cesitli meyve yemek gerek.Pilav ekmek makarna yemeden tok tutacsk et yemek gerek ..Sabah kahvaltisini iyi peynir iyi zeytin iyi ceviz iyi kayisi yemek gerek..En onemlisi organik zeytinyagi kullanmak.Diyet yapmayan kisi aksama yapar bir peynirli makarna yer doyar.Ama diyette corbasi eti ev yogurdu salatasi var.

bebek için probiyotik aldım 85TL
doktor vermişti eczacı da her ay değiştirin bence ben bebeğime verdim bağırsak çok önemli vs dedi
sonra dedi ki emziriyor musunuz emziriyorsanız balık yağı vs içeren şeyler için ki sütünüze de geçsin, ki doktor verdiğinden onu da kullanıyorum. İlaç içmem ben bunları gıdadan alırım diyenlere saygım sonsuz ama yine maddiyat açısından sonuç değişmiyor.
kaldı ki haftada 1 muhakkak iyi kırmızı et bir gün de balık yiyorum artı takviyeler...
bebek işin içine girince uçan masraflar...
Ben de bebegime her hafta 2 kez balik (genelde somon),kuzu eti ve hergun organik yumurta yediriyorum onun yogurdunu organik sutten yapıyorum,cevizini organik alıyorum emmedigi için mama da organik. Allahtan buyudu de mamayi azaltti aylık mama masrafi 700 tl, bez de 500 olsa her ay 200 liralik ingir zingir alınsa 1400 duz hesap 1500 tl bebek için gidiyor. Tabi ki kızıma helali hoş olsun ama herşey çok pahalı.
Nisan ayinda mecburen tekrar işe başlayacağım bebeğimi bakiciya bırakıp...

Ben de bebegime her hafta 2 kez balik (genelde somon),kuzu eti ve hergun organik yumurta yediriyorum onun yogurdunu organik sutten yapıyorum,cevizini organik alıyorum emmedigi için mama da organik. Allahtan buyudu de mamayi azaltti aylık mama masrafi 700 tl, bez de 500 olsa her ay 200 liralik ingir zingir alınsa 1400 duz hesap 1500 tl bebek için gidiyor. Tabi ki kızıma helali hoş olsun ama herşey çok pahalı.
Nisan ayinda mecburen tekrar işe başlayacağım bebeğimi bakiciya bırakıp...

ben çalışıyorum açıkçası
mümkün değil yoksa işin içinden çıkılmıyor

Hadi ben çok indirim takip etmem alışveriş yaptığım 2 market var sadece onlarda indirim varsa ne ala ama yoksa sırf daha ucuz diye güvenmediğim marketten paketli kıyma ya da dondurulmuş balık almam mesela. Burdan kaybediyor olayım da yine de iki kat bir harcama çok mantıklı gelmiyor bana.
1.5 yıl önce düğün yaptım. Yeni evime Folyo dan vanilya ya baharatları hepsine, bulaşık deterjanı,yumuşatıcı aklınıza gelebilecek herşeyi aldık 2100 civarı Tuttu. Ve normal marketten, bim den falan değil. Sadece mutfak masrafı 4000 tutan insanlara şok oluyorum. 10 kiloluk deterjan bir ay gidiyor diyenler olmuş.hafta da 4 çamaşır makinesi çalıştırıyorum. 3 ay gidiyor. Ölçüm de deterjan gözü tamamen doluyor. Gerçekten anlamıyorum ben

1.5 yıl önce düğün yaptım. Yeni evime Folyo dan vanilya ya baharatları hepsine, bulaşık deterjanı,yumuşatıcı aklınıza gelebilecek herşeyi aldık 2100 civarı Tuttu. Ve normal marketten, bim den falan değil. Sadece mutfak masrafı 4000 tutan insanlara şok oluyorum. 10 kiloluk deterjan bir ay gidiyor diyenler olmuş.hafta da 4 çamaşır makinesi çalıştırıyorum. 3 ay gidiyor. Ölçüm de deterjan gözü tamamen doluyor. Gerçekten anlamıyorum ben
Biz sizi anlamıyoruz, siz bizi anlamıyorsunuz.

Ben çözdüm ama biraz olayı, kullanılan malzeme, alınan gıda fiyatları farklı. Siz toz deterjan alıyorsunuz mesela ben toksik kimyasal içermeyen sıvı deterjan. Siz normal streç film alıyorsunuzdur ben mikrodalga streç film alıyorum. Siz beyaz peynir alıyorsunuzdur ben ezine ve tulum tüketiyorum. Siz market sucuğu yersiniz ben kasap sucuğu yerim.

Siz derken şahsınızı kastetmiyorum. Mutfak masrafının az olduğunu iddia eden herkes.

Biz sizi anlamıyoruz, siz bizi anlamıyorsunuz.

Ben çözdüm ama biraz olayı, kullanılan malzeme, alınan gıda fiyatları farklı. Siz toz deterjan alıyorsunuz mesela ben toksik kimyasal içermeyen sıvı deterjan. Siz normal streç film alıyorsunuzdur ben mikrodalga streç film alıyorum. Siz beyaz peynir alıyorsunuzdur ben ezine ve tulum tüketiyorum. Siz market sucuğu yersiniz ben kasap sucuğu yerim.

Siz derken şahsınızı kastetmiyorum. Mutfak masrafının az olduğunu iddia eden herkes.
Olabilir. Şehirden şehirede fark edebilir. Bi de ben çalışıyorum. Akşam ve kahvaltı yeriz sadece.

Olabilir. Şehirden şehirede fark edebilir. Bi de ben çalışıyorum. Akşam ve kahvaltı yeriz sadece.
Biz pandemi öncesi kahvaltı bile etmezdik, evde tek öğün yenirdi, daha az kirlenirdi, çamaşır bulaşık daha az yıkanırdı. Şimdi 7\24 evdeyiz. Ara öğünler dahil 6 öğün yiyoruz, çay kahve içiyoruz, hiç tatlı yenmeyen evde haftada iki tatlı yapılıyor artık. Harcamaların artması normal bence.

Aaaaa baklava 100 tl mi oldu inanmıyorum 😔20 tl ydi bee tepsi telsi alırdı babam ...gerçekten turkiyede enflasyon berbat biri dur desin ayol 2 kisi 3 bin harciyorsa çocuklu aileler yazik düşünemiyorum oyuzden kari koca çalışıp cocuklari nene veya bakiciya veriyor keyiftenmi ayol ahh Allah yardimciniz olsun
20 tl ye mı alırdı :KK57: m.ö 200 lu yıllarda falan sanırım :D ahhh ahh ben cocukken bıle pahalıydı baklava hep

fıstıgın kılosunu 170 tl ye aldı esım 2 gun once
yenı mahsul agac altı dedıklerı boz fıstık 1 kilosunu
baklava 150 tl zaten

100 tl ye satılan market baklavasıdır buyuk ıhtımal onlara fıstık kullanılmıyor ıcındekı yesıllık bezelyeden ve palm yagı kullanılıyor ondan ucuz :( :(

baklava kanayan yaram :(

Diyete başlayın ..mutfak masrafı bayağı azalıyor😆
tam tersı aslında :)
ekmek makarna abur cubur hazır paketlı urunler bunlar ucuz
1 cuval patates al pısır pısır ye ucuz ve doyurucu ama saglıklı mı
veya al 2 kg bulgur al pılav yap sureklı :) koftelık bulgur kısır yap yap ye sonra civciv gıbı şişsin herkes :D

3 senedır saglıklı beslenıyoruz ocagımıza ıncır agacı dıktık resmen

saglıklı beslenmek cok pahalı maalesef saglıksız olan hersey ucuz

Burda da var 5 liraya su satan firmalar. Birinin tankerinin bir gece geç saatte eve dönerken camiden su aldığını gördüm. İçme suyu değil onlar, tadı bile belli ediyor. Bir pazar su almayı unutunca marketten yine bilindik olmayan bir marka aldık içemedik bile.

Çok araştırdım ben pür su alıyorum, 11 lira oldu daha yeni. Pınar 15, erikli 18 lira. Pür suyun değerleri bunlara göre daha iyi.

biz de nestle alıyoruz. en son 16 tl veriyorduk. ben su geldiğinde genelde evde olmadığımdan çok net bilmiyıorum

Yalnız bunun bir sınırı ve sonu yok ona göre. :KK70:
Benim oğlanlar da lego hastası.
Baktim o set bu set ninjasi şusu busu derken bitmeyecek.
En son Almanya ya giden bir yakınıma bulursan ikinci el kiloyla dört kilo aliver dedim aldırdım.
Baya da uyguna geldi.
HEm hayal gücüyle daha güzel şeyler yapıyorlar hem de kapattım artık set almayı.
Acıyor insan o kadar para vermeye sırf markaya.
Evet değerinden çok çok fazla fiyatlılar haklısın ama biz kronik hasta olduğumuzdan çocuk okula gitmiyor 1 tane bile arkadaşıyla görüşmüyor 1 senedir. Ona legoları borçluyum fedakarlık yapıyor çocuk resmen büyükler için. Normal koşulda ben de almazdım bu kadar lego

Şehirden şehire değişse yine iyi. Annem ile bitişik ilcelerdeyiz aramız 15 dk mesafe ama gel gör ki orada 1.25 TL iken ekmek burda 2 TL. Orada ıspanak 3 TL iken burda 7 TL. Orada damacana suya 4.5 TL verirken ben 16.5 TL veriyorum. Orada kiralar 1000-1500 TL arası iken benim kira aidatla beraber 3500 TL ödüyorum.
Hep söylerler geldiğinde alışverişini yap da gör diye ama pek mümkün olmuyor.
Kendi mahallemde cuma günü kurulan Pazar ile cumartesi kurulan pazarda bile ciddi fiyat farkı oluyor. Cuma günü gelen aynı balikci 30 TL den satılan balık cumartesi 20-25 TL ye satılıyor
Pazarcılar bile gittikleri mahalledeki insanların ekonomik durumlarına göre fiyatlarda farklılık yapıyor .
Evet aynen öyle aynı ildeyiz görümcemin kızı uzak bir semtte mamak tarafında o 2.5 tl den ıspanak alıyor ben çayyolu tarafında file marketten 1 paket kuzu ıspanağı 7.90 a aldım az diye de içinde 2 paket aldım pişince 1 avuç oluyor diye de pirinç ekledim pişirirken. Mamağa ıspanak almaya gitsem benzin masrafından batarım bu seferde😅

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
merhaba, hiç hesap tutmadım ama belki bizim fazladır bile.
zaten basit bir market alışverişimde bile en az 400-500 tl veriyorum.
biraz da aldığınız yer ve markalarla ilgili, ben yaşadığım yerde migros ve macrocenter dan alışveriş yapıyorum, dolayısıyla iyi marka kaliteli ürün ve pahalı ürün.
hatta geçen çalıştığım yerin yakınlarında arkadaşımla bim markete uğradık iş çıkışı,
su almaya diye girdik her şey inanılmaz ucuz geldi şok oldum.
genel anlamda ise ülkede temel ihtiyaçlar bile oldukça pahalı, bir de iyi kalite istiyorsak alıyorsak,
çok para gidiyor.

1.5 sene öncesi ile bugün bir değil ki ama.

Allahın suyuna bi ton para ödüyoruz aslında. Bizde kışın haftada 2 yazın 3 damacana gidiyor.

bazıları arıtıcı kullanıp musluktan içiyor ama içime sinmiyor açıkçası.annem hayattayken çay için bir tık daha ucuz bir markadan yine damacana alıyorduk. şimdi çayı musluk suyu ile yapıyorum. yoksa 10 günde ortalama 40 tl ödemem gerekir suya.

Biz pandemi öncesi kahvaltı bile etmezdik, evde tek öğün yenirdi, daha az kirlenirdi, çamaşır bulaşık daha az yıkanırdı. Şimdi 7\24 evdeyiz. Ara öğünler dahil 6 öğün yiyoruz, çay kahve içiyoruz, hiç tatlı yenmeyen evde haftada iki tatlı yapılıyor artık. Harcamaların artması normal bence.

Geçen Falım reklamı var ya günde 3 makina bulaşık çıkınca vs diye

babam kimin evinde çıkıyormuş bu kadar bulaşık demiş

ben benimmmm dedim

hatta o reklam çıktığında hislerime tercüman oldu diye burada da yazdım

58 tablet 100 TL civarı aylık bulaşık makinesi deterjanı masrafı 100 TL imiş sadece

çayı kahvesi ara öğünü fena

öğlen karaşimşek yaptım birazdan ara öğünde ben ne yiyeceğim diye gelir oğlum

sabahtan kaşarlı börek var ama maliyetli malum lordan yapmak lazım :)))

Back