• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Madodan yarım kilo fıstıklı sarma indirimli 80 TL
Benim için lüks bir gıda mesela bu, ayda yılda bir canımız isterse alırım, onda da sodexo sag olsun :)
Ama avokado, et, ceviz, süt, peynir bunlar normal standart öğünde bulunması gereken temel gıda maddeleri, bunlara bile lüks diyorsak algımız ciddi şekilde bozulmuştur.
Avokado 16.99’du az önce markette. Elime aldım geri bıraktım. Onun yerine 3 kilo sıkmalık portakal aldım 😂

Benimde yazmaya başlayalı 4.gün oldu 120tl gitti bile. Ne aldın deseniz hiçbir fikrim yok. Artik aylik degil haftalik alisveris yapmaya karar verdim.

20 tl ye mı alırdı :KK57: m.ö 200 lu yıllarda falan sanırım :KK70: ahhh ahh ben cocukken bıle pahalıydı baklava hep

fıstıgın kılosunu 170 tl ye aldı esım 2 gun once
yenı mahsul agac altı dedıklerı boz fıstık 1 kilosunu
baklava 150 tl zaten

100 tl ye satılan market baklavasıdır buyuk ıhtımal onlara fıstık kullanılmıyor ıcındekı yesıllık bezelyeden ve palm yagı kullanılıyor ondan ucuz :KK43: :KK43:

baklava kanayan yaram :KK43:
Bezelyeden olsa iyi en azindan sebze yani kimbiljr neler katiliyordur eve adanaya gitmistik 2009 da orda amcamin nisani icin almistik tepsi tepsi

Bazen esimle hesap yapiyoruz, kisalim diyoruz bir seylerden cok acildik. Ama kisacak bir sey bulamiyoruz. Temel ihtiyaclardan kisacaksam ne anladim bu isten.
Bu 1000 tl mutfak masrafı yeter diyen kesimden bir kaç eve gittim. Devamlı değiştirdikleri eşyalardan perdelerden bahsettiler. Benim evden kat kat lüks döşeliydi ama evdeki çocuklara doğru dürüst ne oyuncak ne de kitap lego almışlar.

bazıları arıtıcı kullanıp musluktan içiyor ama içime sinmiyor açıkçası.annem hayattayken çay için bir tık daha ucuz bir markadan yine damacana alıyorduk. şimdi çayı musluk suyu ile yapıyorum. yoksa 10 günde ortalama 40 tl ödemem gerekir suya.
Valla ben çayı da, çorbayı da, yemeğe direkt aktarılan suyu da içme suyundan koyuyorum. Makarna, mantı gibi yiyecekleri haşlarken musluktan koyuyorum. Yoksa Yemekte özellikle çayda koku alıyorum. Çocuğun ki hep içme suyu zaten. Biraz fazlaca su harcanıyor bizde maalesef 🤷‍♀️

Damacana da plastik aslında. Benim pürsu’ya geçmemin sebebi üzerinde hem damacana üretim tarihinin hem su dolum tarihinin olması. Şimdi diğerlerinde var mı bilmiyorum ama Pınarda yoktu ben alırken. 1 ay plastik damacanada kalmış su içmek de istemiyorum, özellikle yazın.

Annemler kullanıyor su arıtma cihazı, onlar memnunlar yıllardır. Hemen hemen her ay bakıma filtre değişimine falan geliyorlar. Ama çoğu insan senede bir bile bakım yaptırmadan, filtre değiştirmeden kullanıyor o cihazları.

cam damacana mantıklı misal ama biz geçemedik :(

bu arada konudan alakasız ama istanbuldan çok yorulmaya başlayan biri olarak hep hayalim olan urlaya yerleşme fikri her gün kafamı kurcalıyor. sence urla mantıklı bir seçim olur mu ? ucuzluk anlamında demiyorum, genel yaşam tarzı anlamında.

Valla ben çayı da, çorbayı da, yemeğe direkt aktarılan suyu da içme suyundan koyuyorum. Makarna, mantı gibi yiyecekleri haşlarken musluktan koyuyorum. Yoksa Yemekte özellikle çayda koku alıyorum. Çocuğun ki hep içme suyu zaten. Biraz fazlaca su harcanıyor bizde maalesef 🤷‍♀️

çayı çok fazla içmediğimden ondaki koku etkilemiyor. yemeklerde de işin içine baharatlar girdiğinden sanırım yine anlamıyorum :)
ama özellikle çocuk için önemli içme suyu kullanımı.

çayı çok fazla içmediğimden ondaki koku etkilemiyor. yemeklerde de işin içine baharatlar girdiğinden sanırım yine anlamıyorum :)
ama özellikle çocuk için önemli içme suyu kullanımı.
Yemekte koku olayını abartıyorum tabi🙈 ama çay da gerçekten kokuyor. Ve işin aslı musluk suyu içime sinmiyor takıntı halinde.

cam damacana mantıklı misal ama biz geçemedik :KK43:

bu arada konudan alakasız ama istanbuldan çok yorulmaya başlayan biri olarak hep hayalim olan urlaya yerleşme fikri her gün kafamı kurcalıyor. sence urla mantıklı bir seçim olur mu ? ucuzluk anlamında demiyorum, genel yaşam tarzı anlamında.
Yani urla kalabalık, çok kalabalık... İstanbuldan çıktığını bile anlamazsın çünkü nüfusun %70’i zaten istanbuldan kaçanlar 😂

Ama merkez ilçe oldu artık. İzmirde çalışıp urlada yaşayabilirsin. O açıdan rahat. Alsancağa falan yarım saat 40 dakikada gelirsin aşırı trafik olmayan saatlerde.

Bir hayatta yemekten zevk alıyorum
Onu da elimden almayiver abey😂
almak isteyen ben değilim dikkatini çekerim.burdan o kadar etkilendim ki bugün marketten sadece 4 ekmekle 4 tanede en ucuzundan çikolatalı kahve aldım a101 den.neler neler alacaktım da bdv den korktum almadım:rolleyes:

Back