Aylık mutfak masrafı problemi

Off yazmayayim diyorum dayanamiyorum. Bir dis ipi olmus 30 tl, dis macunu en az 20 tl, bulasik eldiveni 25 tl. Ne kadar basit seyler, topla kac tl oldu? Alisveris yaparken buyuk kalemleri daha uyguna almaya, indirim kovalamaya calisiyorum ama bir dis ipi icin de o site senin bu market benim en uygununu arayacak ne vaktim ne enerjim var. Bu kadar basit, temel seylere bile saatlerce arastirma yaparak 2-3 tl daha ucuza almak icin ugrasmak yasamak degil. Yasamak boyle bir sey degil. Kral da ciplak. Siz de 1000 tl'ye gecinmiyorsunuz, gecindiginizi saniyorsunuz.

5-6 aydır yudum 5 lt tenekeyi 50 nin üstünde almadım hiç hatta 35-40 aldım en son kv yede 40 a aldım. Getir götür uygulamalarının kampanyalarından aldım hep. Eşimin telinden benim kv nin hepsinin nosundan açıp. Süreklide indirim veriyor.

Kendi işi eşimin gelir her ay sabit olmuyor ki ne kazanıyor ediyor bilmem mutfak masrafını bile hiç hesap etmedim ama ben az al dedikçe kendisi abartır. Hiç aylık gideri düşünmüyor günlük cebinde ne kadar varsa ona göre harcıyor ki ben kızarım bu duruma. 2 bebek ve kiradayız. Hamdolsun geçiniyoruz ama artı bir lüksümüzde olmuyor, haftada bir belki dışardan yeriz. Zaten pandemi dışarı çıkamıyorum oda ayda 2 olsun hadi.

Market alışverişini o yapar hep,ben çıkamadığımdan dolayı. geçen ilk defa markete çıktım ve resmen marketten çıktığımda ağlayacaktım verdiğim paraya içim gitti ve kayda değer hiçbirşey almadım.

En çokta nedense makarna koydu bana 4 lira nedir allah aşkına yaaa

1.5 sene öncesi ile bugün bir değil ki ama.
Evet o kısmı atladım. Herşey iki katına hatta 3 katına çıktı. Ama un deterjan bakliyat her ay alınan şeyler değil. Mesela 5 kiloluk pirinç alıuorım He ay bitiyor. Ama 5 kiloluk zeytin yağı aldım halen daha yarılanmadı Bile. Her ay 3000 sadece mutfak masrafı şaşırttı

o detaylar biraz tüketim alışkanlıkları ile ilgili bence. mesela biz her yemeği zeytinyağı yada tereyağı işe pişiriyoruz. bizde çok hızlı tükeniyor bunlar. sadece kızartmalarda ay çiçek kullanıyoruz, ama fazla kızartma yapan bir aile değiliz. ayçiçek 3-4 ayda bitiyorsa zeytinyağı yarısı zamanda bitiyor.
mesela ben salatalara veya meze tipi yiyeceklere koymak için soğuk sıkım ayrı bir zeytinyağı alıyorum.
zeytinyağını saç bakımında da kullanıyorum öte yandan.
gibi gibi....
o nedenle bazı şeyler bazı evlerde uzun sürede bitiyor, bazılarında kısa sürede.

Buradaki tavsiyeler üzerine bi kaç gündür marketlerden indirimdeki ürünlerden stokluyorum. Mesela normalde 20 tl olan yumuşatıcıyı 12 tlye buldum bugün, yine %30 indirimle filtre kahve aldım. Bir de buraya yazdığımdan beri dışarıdan yemek söylemedim nedense içim elvermiyor:d böyle böyle %15-20 düşürürüm gibi geliyor masrafları. Hedefim 2500’ü geçmemek. Ama 1500 falan cidden imkansız bu pahalılıkta, sadece no name markalar alıp balık et vs tüketimini çok ama çok azaltmak gerekiyor bence o rakamlara düşebilmek için.

Bir de gördüğüm kadarıyla çoğu insana köyünden ailesinden birşeyler geliyor. Biz de dışarıdan bu tarz bi katkı 0. Mesela arkadaşlarımdan görüyorum ailelerinden ceviz fındık vs geliyor en azından, ben 100 gr cevize bile 20 tl vermek zorunda kalıyorum

Köyünden organik ürün gelenleri cok kıskanıyorum bende.Ben internetten köy ürünleri siparis ediyorum dunya para veriyorum. Hem bedava hem organik besleniyorlar. Tereyag, salca, bakliyat, ceviz, findik, fistik gelse bana da ne mutlu olurdum.

evet, köyünden salçasından turşusuna herşeyi hazır gelen ve bunlara ödeme yapmayan yada küçük bir miktar para veren insanların az bütçe ile et süt alması kolay oluyor tabi.
bize sadece teyzem tarhana ve turşu gönderiyor mesela.
evde erişteyi kendimiz yapıyoruz. aynı şekilde kış için domates vs de yine cebimizden çıkan parayla yapılıyor. tamam kışın bir nebze kolaylık ama yazın gene o iş için para çıkıyor cepten.

babannemler köyde yaşardı ama biz senede bir geldiklerinde görürdük köy ürünü. onlarda kaldıkları 1-2 ay içinde biterdi zaten. kısacası gene bir katkı olmazdı aman aman.

babannemler köyde yaşardı ama biz senede bir geldiklerinde görürdük köy ürünü. onlarda kaldıkları 1-2 ay içinde biterdi zaten. kısacası gene bir katkı olmazdı aman aman.
Kiminin ailesi kv veya annesi surekli gonderiyor.Hani marketten alir gibi bittikce geliyor.

Biten diş macunumuzu yeniledim az evvel. Paradontax üstün koruma 38 lira Misvak mı alsam

O ıspanağın tadı çok güzel ben bugün gittim kalmamış indirimde diye herhalde

Aman sakın peynirde ucuza kaçma. Hadi tasarruf yapayım dedim orta yollu kilosu 30 tl olan peynırden börek yapayım dedim ciddi farketti tadında maalesef

Şaşırıyorlar aylık 4 kişiye 3000 4000 mutfağa harcıyoruz deyince. Ha deseler bizim gelirimiz az borcumuz var 1000 tlye geçinmek zorundayız diye çok haklılar derim. Ama yok nasıl harcarmışız yok restorant mı işletiyormuşuz4000 tl yi bir akşam boğazda balık restoranında harcayana tepki yok bir ay boyunca sağlıklı beslenmeye çalışana tepki var. Edit: bir akşam yemeğine 4000 vermek te normal geliri yüksek insan için

Bazen esimle hesap yapiyoruz, kisalim diyoruz bir seylerden cok acildik. Ama kisacak bir sey bulamiyoruz. Temel ihtiyaclardan kisacaksam ne anladim bu isten.

Damacana da plastik aslında. Benim pürsu’ya geçmemin sebebi üzerinde hem damacana üretim tarihinin hem su dolum tarihinin olması. Şimdi diğerlerinde var mı bilmiyorum ama Pınarda yoktu ben alırken. 1 ay plastik damacanada kalmış su içmek de istemiyorum, özellikle yazın.

Annemler kullanıyor su arıtma cihazı, onlar memnunlar yıllardır. Hemen hemen her ay bakıma filtre değişimine falan geliyorlar. Ama çoğu insan senede bir bile bakım yaptırmadan, filtre değiştirmeden kullanıyor o cihazları.

Öyle aynen çok pahali
Bizim burada bir şirket ev baklavası ve suboregi yapıyor cidden güvenilir
Ve herşey haliyle pahalı
Fıstık kaju fındık dünya parasi

Madodan yarım kilo fıstıklı sarma indirimli 80 TL
Benim için lüks bir gıda mesela bu, ayda yılda bir canımız isterse alırım, onda da sodexo sag olsun :)
Ama avokado, et, ceviz, süt, peynir bunlar normal standart öğünde bulunması gereken temel gıda maddeleri, bunlara bile lüks diyorsak algımız ciddi şekilde bozulmuştur.

3000 biraz üst seviye olmuş, ithal peynirler, şaraplar filan varsa son derece normal. Daha ekonomik yapılabilir kesinlikle ama bu biraz da zevk meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…