Cok tesekkur ederim bütün verilen fikirler için :) fikirlerden yola çıkarak birkaç değişiklik yapıcam alışveriş rutinimde. Toptan alisveris vb..
şoka girmiş şekilde 3000 imkansız yorumu yapıp, iki kişi 1000 tlye herşeyi alıp yiyoruz diyenlere anlam veremedim. Evet herkes bütçesine göre yapıyor alışverişi (ben de alışkanlıklarımızla ilgili çok detay vermedim ama sağlıklı bir beslenme kriterine göre ne kadar olmalı onu öğrenmeye çalışıyordum) ama hepimiz markete gidiyoruz, markadan bağımsız olarak peynirin, tereyağının, balık, etin vs fiyatı ortada. 1000 tl ile iki kişi uc ogun yemek yeniyorsa baya bir kısılmak zorunda oldugunu gosteriyor bu, TÜİK rakamları bile 4 kişilik ailenin beslenmeye ayırması gereken rakamı 3bin küsürlerde gösteriyor. Mecbur kaldigimizda hepimiz minimuma indiriyoruz ihtiyaclarimizi, yedigimiz zeytine bile dikkat ettigimiz gunler olmustur, gelecekte olabilir ya da, ama normal olmadigini kabullenmek gerekir bunun. Zor kosullari normal
Bir de bi kaç tane garip yorum gördüm, çorba yapmak zor mu çorbanı yap iç vs tarzında. Yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Haftada iki kere dışarıdan yiyoruz dedim 21 öğünün ikisine tekabül ediyor bu. Yani sizin standartlarinizla ‘ideal ev hanimi’ olamamaktan degil sorunun kaynagi.
Son olarak keşke israf etmeme kaydıyla her istediğimizi alabilsek, yiyebilsek, temel ihtiyaçlarımız için kısmak zorunda kalmasak
Hepimiz için daha bolluk içinde günler olur umarım.
Maalesef elimi de kağıt havluya kuruluyorum mutfakta vs
ama bu konuyu açtıktan sonra biraz daha dikkat etmeye başladım sanki:d