• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

çok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyor

Benim oğlum özel okulda ama arada banada senin çocuğun özel okul bebesi yazan oldu yada idare edip gönderebildiğim için kin kusanlar oldu. halbuki ben çalışıyorum öğlene kadar okula gitse ,bakici tutsam, ssk, bakici ucreti ,yeme içme zaten özel okul taksitine denk geliyor. bende dişimden tırnağımdan sosyal hayatımdan ödün verip gece gündüz calışıp gönderiyorum. Ama akrabalarımız bile sürekli suçluluk hissettirmeye çalışıyorlar.

Benim oğlum özel okulda ama arada banada senin çocuğun özel okul bebesi yazan oldu yada idare edip gönderebildiğim için kin kusanlar oldu. halbuki ben çalışıyorum öğlene kadar okula gitse ,bakici tutsam, ssk, bakici ucreti ,yeme içme zaten özel okul taksitine denk geliyor. bende dişimden tırnağımdan sosyal hayatımdan ödün verip gece gündüz calışıp gönderiyorum. Ama akrabalarımız bile sürekli suçluluk hissettirmeye çalışıyorlar.
boşverin onları kendi çocuğumuzu en iyi biz düşünürüz değil mi?miniğe başarılar

çok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyor

İhtiyac cok göreceli birşey. Biri için ihtiyac olan sey benim için 2.plana atılabilir birşey olabilir. Mesela bir cafede 30tl den 2 kişi 60tl ye kahve icmek benim kardeşim icin ihtiyac. ama benim için evde 2tl ye gelen kahve içip kalanini çocuğumun okul parasina eklemek yeterli olabiliyor.

Kırmızı et , balık falan alıyorsanız marketten aldığınız deterjan falan da dahilse sanırım olabilir 3.000 .
Herşey çok pahalı. Biraz sağlıklı , protein vitamin ağırlıklı besinler ne kadar tutuyor. Durum ortada görülmeyecek gibi değil.

İhtiyac cok göreceli birşey. Biri için ihtiyac olan sey benim için 2.plana atılabilir birşey olabilir. Mesela bir cafede 30tl den 2 kişi 60tl ye kahve icmek benim kardeşim icin ihtiyac. ama benim için evde 2tl ye gelen kahve içip kalanini çocuğumun okul parasina eklemek yeterli olabiliyor.
aynen öyle.ben 1 tl ye kahve alıp evde içiyorum sık temizliğe yardımcı almıyorum pandemide hiç almadım.saçımı kendim boyuyorum ama bekarken her ay kuafördeydim cafelerdeydim.şimdi çocuk var o legolara meraklı onlarda çok pahalı .ben de lego alıyorum devamlı.bazılarına bu da çöpe atılan para gelebilir 4000 ü buldu çünkü bir kaç aydır takside böldüm ödüyorum.bazısı lazere verir bazısı meme estetiğine gibi gibi.kimseye vayy sen ne müsrifsin demek kolay olmamalı.ihtiyaçlar hiyerarşisi kişiden kişiye çok değişir

aynen öyle.ben 1 tl ye kahve alıp evde içiyorum sık temizliğe yardımcı almıyorum pandemide hiç almadım.saçımı kendim boyuyorum ama bekarken her ay kuafördeydim cafelerdeydim.şimdi çocuk var o legolara meraklı onlarda çok pahalı .ben de lego alıyorum devamlı.bazılarına bu da çöpe atılan para gelebilir 4000 ü buldu çünkü bir kaç aydır takside böldüm ödüyorum.bazısı lazere verir bazısı meme estetiğine gibi gibi.kimseye vayy sen ne müsrifsin demek kolay olmamalı.ihtiyaçlar hiyerarşisi kişiden kişiye çok değişir
Benim oğlumda lego hastasi. Lego dışında hicbir oyuncakla oynamadi hiç. Bende ara ara aliyorum mecbur .kutusu bazen 100tl yi geçebiliyor.

Benim oğlumda lego hastasi. Lego dışında hicbir oyuncakla oynamadi hiç. Bende ara ara aliyorum mecbur .kutusu bazen 100tl yi geçebiliyor.
600 800 tl harry potter legoları maalesef.indirimleri takip edip almaya çalışıyorum kendimden kısıp.oturma odamın koltuk teli çıktı koltuk almadım lego aldım.annelik bambaşka bir şey :rolleyes:

600 800 tl harry potter legoları maalesef.indirimleri takip edip almaya çalışıyorum kendimden kısıp.oturma odamın koltuk teli çıktı koltuk almadım lego aldım.annelik bambaşka bir şey :rolleyes:

Benimde 9 yıllık koltuk takımım .4 5 ay önce eşim tekli olanina oturdu içine düştü hala yapilacak bekliyor. Bizimki daha potter legolarini görmedi. Amanın görmesin. 😨

Kesinlikle
İnsanlar kıt kanaat geçinen insana niye tepeden baksın?
Gerçekçi olmayan rakamlarla gül gibi geçiniyorum siz tasarruf bilmiyorsunuz yazanlara tepki gösteriliyor.
Burada asgari ücretle iki ev aldığını üstüne köftesinden etinden kısmadığını yazanlar oluyordu.

İtfam masrafı tr koşullarında 1000-1500tl fen aşağı olamaz gerçekten buna katılıyorum ama fazla eleştiri gelmiş asgari ücretle geçinenlere ..çocuk ve ergenler hariç yetişkinlerin haftada 1 Max 2 kez et yemesi diğer öğünlerde sebze yemesi öneriliyor yeni trend sağlıklı yaşamda. Baklagil ve sebzelerde de protein var illa pirzola yemek zorunda değil herkes. Benim durumum güzel yerim ama kimseyi eleştirmem 200gr etle yemek yapıyor diye. Makarna pilavda sık yenmemeli tabi ama sebzeli bulgur pilavı hele kemik sulu olursa çok sağlıklı bir öğün. NOT: Bir gıda mühendisi olarak, özellikle dar gelirli üyelere önerim : kasaptan kuzu kemik alın, 8 saat kısık ateşte pişirin (internette bir sürü anlatım var ) buzkalıbı kabı ya da karton bardaklardA buzluğa atın .çocuğunuzun her öğününe onlardan kullanın.kendi çorbalarınıza da katın bir bardak. 2 kg kemik suyu 2-3 ay götürür sizi. En sağlıklı protein .

Iyi de kimse kimseyi az et yiyor diye elestirmedi ki,
Löp löp et yiyorum, meyvesi kuruyemisi eksik etmiyorum ama masrafim o kadar olmuyor diyenleri elestirik, yine eleştiriyorum, cunku dumduz bir matematiği var bunun, sadece ayda 4-5 kilo et bile alsaniz 400 tl den fazla tutuyor. kendi adima haftada bir kirmizi et yiyebiliyorum (direkt et yemegi olarak) anlatildigi gibi organik kuruyemisler ya da tropik meyveler de doyasiyla alamiyorum, ama bahsedilen rakamlarin 2-3 katiyla ayı kapatiyorum. Dolayisiyla ben her seyi aliyorum 1000 tl bile harcamiyorum denince dalga gecildigini düşünüyorum.

Biz 3 kişiyiz bizim de 3000 i geçtiği oluyor ve bir çok şeyi de kistigim halde .Maalesef hersey surekli zamlaniyor.Yasadiginiz yer de buna bağlı,büyüksehirlerde biraz daha pahalı oluyor.

Yalnız bunun bir sınırı ve sonu yok ona göre. :D
Benim oğlanlar da lego hastası.
Baktim o set bu set ninjasi şusu busu derken bitmeyecek.
En son Almanya ya giden bir yakınıma bulursan ikinci el kiloyla dört kilo aliver dedim aldırdım.
Baya da uyguna geldi.
HEm hayal gücüyle daha güzel şeyler yapıyorlar hem de kapattım artık set almayı.
Acıyor insan o kadar para vermeye sırf markaya.

İtfam masrafı tr koşullarında 1000-1500tl fen aşağı olamaz gerçekten buna katılıyorum ama fazla eleştiri gelmiş asgari ücretle geçinenlere ..çocuk ve ergenler hariç yetişkinlerin haftada 1 Max 2 kez et yemesi diğer öğünlerde sebze yemesi öneriliyor yeni trend sağlıklı yaşamda. Baklagil ve sebzelerde de protein var illa pirzola yemek zorunda değil herkes. Benim durumum güzel yerim ama kimseyi eleştirmem 200gr etle yemek yapıyor diye. Makarna pilavda sık yenmemeli tabi ama sebzeli bulgur pilavı hele kemik sulu olursa çok sağlıklı bir öğün. NOT: Bir gıda mühendisi olarak, özellikle dar gelirli üyelere önerim : kasaptan kuzu kemik alın, 8 saat kısık ateşte pişirin (internette bir sürü anlatım var ) buzkalıbı kabı ya da karton bardaklardA buzluğa atın .çocuğunuzun her öğününe onlardan kullanın.kendi çorbalarınıza da katın bir bardak. 2 kg kemik suyu 2-3 ay götürür sizi. En sağlıklı protein .

yazdıklarınız çok doğru da eleştiri az gelirle geçinmeye çalışılmasına, ucuzunun aranmasına değil.
eleştiri gerçekten olmayacak rakamlar söyleyip bunun herşeyi fazla fazla aldıklarını savunmalarına ve buna inanmayanları müsrif ilan etmelerine.
ülkenin hali hepimizce malum zira. alamayan insana kimse hakaret etmez elbette. ama ben kilolarca kuruyemişi 100 tl ye alıyorum diyen insana da inanmayalım bir zahmet. yada alıyordur ama aldığının içinde bademi, şam fıstığı, kajusu olmaz. bunlar da lüks gibi görünseler de aslında sağlık için çok önemli besinler mesela.
burada kızılan şey fazla masraf yapanlara karşı anlamsız bir üste çıkma çabası olması kısaca...

Olaya bir de tam tersi bakın isterseniz. Neee 3bin mi, dana kesin yiyin, o paraları nasıl harcıyorsunuz kesin lükse kaçıyosunuz, israf ediyosunuz diyenler asıl kibirli.

Kıt kanaat geçinip ekonomik sıkıntıları olan, farkındalığı yüksek ve evet her öğün et yiyemeyen kimseye tepeden bakılmıyor. Amma en irrite eden şey, aylık cücük kadar meblağ söyleyip o cücük kadar meblağ ile hepsini yiyorum hiç bir şeyim eksik değil gül gibi yaşıyorum diyenler. Neden irite ediyor biliyor musunuz? Çünkü yalan.

alım gücü olmayana ve alamaya saldırmak zaten hiçbirimizin haddine değil. ama insanları saf yerine koyup bir de beceriksiz muamelesi yapılması kötü.
bir de herşeyi köyünden bedava geldiği halde ahkam kesenler oluyor. onlar da ayrı bir tarz.

Kesinlikle
İnsanlar kıt kanaat geçinen insana niye tepeden baksın?
Gerçekçi olmayan rakamlarla gül gibi geçiniyorum siz tasarruf bilmiyorsunuz yazanlara tepki gösteriliyor.
Burada asgari ücretle iki ev aldığını üstüne köftesinden etinden kısmadığını yazanlar oluyordu.
Öğretmen maaşıyla ev, yazlık, iki lüks araç aldığını iddia eden bir abla vardı burda bir zamanlar 😂

Öğretmen maaşıyla ev, yazlık, iki lüks araç aldığını iddia eden bir abla vardı burda bir zamanlar 😂

bizim üst komşunun dünürleri de öyle. adam fabrikada işçilik yapmış şimdi emekli. karısı ev hanımı. 3 çocukları var. ikisine ev almışlar, bizim komşunun evlendiği çocuklarına da ev alabilsinler diye extradan 200bin vermişler.
kendi yazlıkları varmış. çocuklarının da olsun diye şimdi hepsine yazlık alıyorlarmış.
ben anlamıyorum o maaşlarla nasıl bütün bunlar oluyor. hadi diyelim zamanında altın aldın koydun kenara. e bunun dibi gelmiyor mu ?
bence durumu iyi olanlar saklıyorlar kendilerini.

bizim üst komşunun dünürleri de öyle. adam fabrikada işçilik yapmış şimdi emekli. karısı ev hanımı. 3 çocukları var. ikisine ev almışlar, bizim komşunun evlendiği çocuklarına da ev alabilsinler diye extradan 200bin vermişler.
kendi yazlıkları varmış. çocuklarının da olsun diye şimdi hepsine yazlık alıyorlarmış.
ben anlamıyorum o maaşlarla nasıl bütün bunlar oluyor. hadi diyelim zamanında altın aldın koydun kenara. e bunun dibi gelmiyor mu ?
bence durumu iyi olanlar saklıyorlar kendilerini.
Vardır onların memlekette arsaları tarlaları bişeyleri. Biz niye yapamıyoruz? Fabrika işçisinin maaşı ne kadar olabilir?

Back