- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi merllins06
orası en kötü tarafı zaten.asgari ücreti bulamayanlarda çok pandemi de.üzücüDevlet yanılmıyor ama insanlar asgari ücretle yaşamaya çalışıyor sonuçta
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
orası en kötü tarafı zaten.asgari ücreti bulamayanlarda çok pandemi de.üzücüDevlet yanılmıyor ama insanlar asgari ücretle yaşamaya çalışıyor sonuçta
çok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyor
boşverin onları kendi çocuğumuzu en iyi biz düşünürüz değil mi?miniğe başarılarBenim oğlum özel okulda ama arada banada senin çocuğun özel okul bebesi yazan oldu yada idare edip gönderebildiğim için kin kusanlar oldu. halbuki ben çalışıyorum öğlene kadar okula gitse ,bakici tutsam, ssk, bakici ucreti ,yeme içme zaten özel okul taksitine denk geliyor. bende dişimden tırnağımdan sosyal hayatımdan ödün verip gece gündüz calışıp gönderiyorum. Ama akrabalarımız bile sürekli suçluluk hissettirmeye çalışıyorlar.
çok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyor
aynen öyle.ben 1 tl ye kahve alıp evde içiyorum sık temizliğe yardımcı almıyorum pandemide hiç almadım.saçımı kendim boyuyorum ama bekarken her ay kuafördeydim cafelerdeydim.şimdi çocuk var o legolara meraklı onlarda çok pahalı .ben de lego alıyorum devamlı.bazılarına bu da çöpe atılan para gelebilir 4000 ü buldu çünkü bir kaç aydır takside böldüm ödüyorum.bazısı lazere verir bazısı meme estetiğine gibi gibi.kimseye vayy sen ne müsrifsin demek kolay olmamalı.ihtiyaçlar hiyerarşisi kişiden kişiye çok değişirİhtiyac cok göreceli birşey. Biri için ihtiyac olan sey benim için 2.plana atılabilir birşey olabilir. Mesela bir cafede 30tl den 2 kişi 60tl ye kahve icmek benim kardeşim icin ihtiyac. ama benim için evde 2tl ye gelen kahve içip kalanini çocuğumun okul parasina eklemek yeterli olabiliyor.
Benim oğlumda lego hastasi. Lego dışında hicbir oyuncakla oynamadi hiç. Bende ara ara aliyorum mecbur .kutusu bazen 100tl yi geçebiliyor.aynen öyle.ben 1 tl ye kahve alıp evde içiyorum sık temizliğe yardımcı almıyorum pandemide hiç almadım.saçımı kendim boyuyorum ama bekarken her ay kuafördeydim cafelerdeydim.şimdi çocuk var o legolara meraklı onlarda çok pahalı .ben de lego alıyorum devamlı.bazılarına bu da çöpe atılan para gelebilir 4000 ü buldu çünkü bir kaç aydır takside böldüm ödüyorum.bazısı lazere verir bazısı meme estetiğine gibi gibi.kimseye vayy sen ne müsrifsin demek kolay olmamalı.ihtiyaçlar hiyerarşisi kişiden kişiye çok değişir
600 800 tl harry potter legoları maalesef.indirimleri takip edip almaya çalışıyorum kendimden kısıp.oturma odamın koltuk teli çıktı koltuk almadım lego aldım.annelik bambaşka bir şeyBenim oğlumda lego hastasi. Lego dışında hicbir oyuncakla oynamadi hiç. Bende ara ara aliyorum mecbur .kutusu bazen 100tl yi geçebiliyor.
600 800 tl harry potter legoları maalesef.indirimleri takip edip almaya çalışıyorum kendimden kısıp.oturma odamın koltuk teli çıktı koltuk almadım lego aldım.annelik bambaşka bir şey
Kesinlikleçok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyor
İtfam masrafı tr koşullarında 1000-1500tl fen aşağı olamaz gerçekten buna katılıyorum ama fazla eleştiri gelmiş asgari ücretle geçinenlere ..çocuk ve ergenler hariç yetişkinlerin haftada 1 Max 2 kez et yemesi diğer öğünlerde sebze yemesi öneriliyor yeni trend sağlıklı yaşamda. Baklagil ve sebzelerde de protein var illa pirzola yemek zorunda değil herkes. Benim durumum güzel yerim ama kimseyi eleştirmem 200gr etle yemek yapıyor diye. Makarna pilavda sık yenmemeli tabi ama sebzeli bulgur pilavı hele kemik sulu olursa çok sağlıklı bir öğün. NOT: Bir gıda mühendisi olarak, özellikle dar gelirli üyelere önerim : kasaptan kuzu kemik alın, 8 saat kısık ateşte pişirin (internette bir sürü anlatım var ) buzkalıbı kabı ya da karton bardaklardA buzluğa atın .çocuğunuzun her öğününe onlardan kullanın.kendi çorbalarınıza da katın bir bardak. 2 kg kemik suyu 2-3 ay götürür sizi. En sağlıklı protein .
Yalnız bunun bir sınırı ve sonu yok ona göre.600 800 tl harry potter legoları maalesef.indirimleri takip edip almaya çalışıyorum kendimden kısıp.oturma odamın koltuk teli çıktı koltuk almadım lego aldım.annelik bambaşka bir şey
İtfam masrafı tr koşullarında 1000-1500tl fen aşağı olamaz gerçekten buna katılıyorum ama fazla eleştiri gelmiş asgari ücretle geçinenlere ..çocuk ve ergenler hariç yetişkinlerin haftada 1 Max 2 kez et yemesi diğer öğünlerde sebze yemesi öneriliyor yeni trend sağlıklı yaşamda. Baklagil ve sebzelerde de protein var illa pirzola yemek zorunda değil herkes. Benim durumum güzel yerim ama kimseyi eleştirmem 200gr etle yemek yapıyor diye. Makarna pilavda sık yenmemeli tabi ama sebzeli bulgur pilavı hele kemik sulu olursa çok sağlıklı bir öğün. NOT: Bir gıda mühendisi olarak, özellikle dar gelirli üyelere önerim : kasaptan kuzu kemik alın, 8 saat kısık ateşte pişirin (internette bir sürü anlatım var ) buzkalıbı kabı ya da karton bardaklardA buzluğa atın .çocuğunuzun her öğününe onlardan kullanın.kendi çorbalarınıza da katın bir bardak. 2 kg kemik suyu 2-3 ay götürür sizi. En sağlıklı protein .
nasıl olacak yahu ben Ankara sen İzmir dark da bursadamıydı ne?ortada bir yerde buluşsak?
Olaya bir de tam tersi bakın isterseniz. Neee 3bin mi, dana kesin yiyin, o paraları nasıl harcıyorsunuz kesin lükse kaçıyosunuz, israf ediyosunuz diyenler asıl kibirli.
Kıt kanaat geçinip ekonomik sıkıntıları olan, farkındalığı yüksek ve evet her öğün et yiyemeyen kimseye tepeden bakılmıyor. Amma en irrite eden şey, aylık cücük kadar meblağ söyleyip o cücük kadar meblağ ile hepsini yiyorum hiç bir şeyim eksik değil gül gibi yaşıyorum diyenler. Neden irite ediyor biliyor musunuz? Çünkü yalan.
Öğretmen maaşıyla ev, yazlık, iki lüks araç aldığını iddia eden bir abla vardı burda bir zamanlarKesinlikle
İnsanlar kıt kanaat geçinen insana niye tepeden baksın?
Gerçekçi olmayan rakamlarla gül gibi geçiniyorum siz tasarruf bilmiyorsunuz yazanlara tepki gösteriliyor.
Burada asgari ücretle iki ev aldığını üstüne köftesinden etinden kısmadığını yazanlar oluyordu.
Öğretmen maaşıyla ev, yazlık, iki lüks araç aldığını iddia eden bir abla vardı burda bir zamanlar
Vardır onların memlekette arsaları tarlaları bişeyleri. Biz niye yapamıyoruz? Fabrika işçisinin maaşı ne kadar olabilir?bizim üst komşunun dünürleri de öyle. adam fabrikada işçilik yapmış şimdi emekli. karısı ev hanımı. 3 çocukları var. ikisine ev almışlar, bizim komşunun evlendiği çocuklarına da ev alabilsinler diye extradan 200bin vermişler.
kendi yazlıkları varmış. çocuklarının da olsun diye şimdi hepsine yazlık alıyorlarmış.
ben anlamıyorum o maaşlarla nasıl bütün bunlar oluyor. hadi diyelim zamanında altın aldın koydun kenara. e bunun dibi gelmiyor mu ?
bence durumu iyi olanlar saklıyorlar kendilerini.