Aylık mutfak masrafı problemi

Bugün yaşmaya almak için markete gittim
Aldım da ama ihtiyacım vardı şampuan aldım karabiber aldım bir kaç bir şey daha aldım toplam 72 lira verdim
Marketten çıktım kendime kizdim
Gerçekten çok pahalı herşey heleki et eskiden tavuk uygundu o bile et.fiyatinda nerdeyse

Yumurta mesela 20 tl her şeye kullanılıyor kahvaltida yeniyor kek yap pasta yap kahvaltı haftaya bitiyor ayda bir kaç koli almak lazim
2 Koli al 40 3 al 60
Sırf yumurta ayda bu kadarsa gerisini düşünün artık

Geçtiğimiz haftalarda bir gazetenin ilk sayfa manşeti vardı market alışverişine ilgili. Markete aç gitmeyin, çocuğunuzu markete götürmeyin vs. Gibi traji komik öneriler yazılıydı. Ondan öncesinde de kuru ekmeğe talim ediliyor insanlar denildiğinde de, ekmekle karınlarini doyuruyorlarsa aç değiller
diye söylenmişti oturdugu yerden ayda 40 50 bin TL maaş alan adamlar.

Yani diyorlar ki çocuğun olursa markette birşey görürse isterse alma ki tasarruf edesin. O yüzden dir ki kimse kendini sorgulamasin. Sorgulanması gereken kişiler bizler değiliz..

Karı- koca çalışıp da Çocuğumuza 1 paket bisküvi, 2 çikolata 1 meyve suyu almamak için çocuğumu markete götürmeyeceksem kopsun kiyamet

Herşeyi yazdığım bir defterim var her ay altını çizerim bugün yine çizdim 2000 TL harcamışız bu ay tam

Demek ki ilaçlarını yazdırmamışsın. Ondan para vermişsin.
Markete gitmek lüks, halk günü değilse şımarıklık yapmışsın. 6 7 marketin indirim günlerini takip etmen lazım. Öyle markete girip çıkıp alayım olur mu hiç. İsraf hep.
Gözlük çok mu lazım canım? Lüks bunlar. Numaralı gözlük lens falanda da önünü görüp napcan diğer ay görürdün.
Demek BENZİN. Yani araban var, ooo hem de benzinli. E sen bayağı zenginsin.

Sana ek vergi geliyor ajsjajs

Ay evet aklıma geldi geçen ay market mevzusu epeyce konuşulmuştu. Link yabışdırayım hemen

çocuğun karnını tıka basa suyla ve ekmekle şişireyim yani markete giderken?ay ben bunu nasıl düşünemedimm.bu kadar zaman fazla mutfak masrafı yapmazdım tühh

çocuğun karnını tıka basa suyla ve ekmekle şişireyim yani markete giderken?ay ben bunu nasıl düşünemedimm.bu kadar zaman fazla mutfak masrafı yapmazdım tühh
Hahaha yok yanlış anlamışsın sen. Kendi karnını suyla eppekle şişirip çocuğu evde bırakacan. Bebeler markete giremez.

Biz bal gibi de geçiniyoruz diyenler onun adi survive etmek geçinmek degil. Calisiosan sahip olduklarinim ustune katmalisin iyi bi ekonomide. Her ay kazandigini ucu ucuna yetirmek iyi bisey degil. Kenara 3-5 koyabilio olmak lazım. Ev araba sahibi olabilio olmak lazim. Diger türlü karın tokluguna calisiosun yani hayatta kalmaya calisiosun sadece. Nesine şükrediosunuz bunun.

Etme boşver bu ülkenin şartlarını onlar belirliyor

Esnafın aç gözlülüğü olur mu? Her şey zincir halinde zamlaniyor Fiyatı değişmeyen tek kalem ürün yok. 1 TL ye aldığım naneli şeker 3 TL. Esnaf bir anda açgözlü olacak değil ya. Ekonomi allak bullak olunca çarşı pazar böyle olur tabi. Ha dünya bizi kıskanıyor orası ayrı

Doğru ekonomi düz gitse bu kadar zamlar olmazdı.
Ama bizim esnafımıza o nedenle bu nedenle bir sürü zam yapıp alıştırma politikası uyguluyor.
Örnek vereyim dolar bir ara bayağı uçuştu o günlerde eşofman altı bakmıştım adamlar bir önceki gün 45 liraya sattıkları ürünü 98 liraya yükseltmişlerdi.
Millet tepki gösterince Ee dolar yükseldi diyorlardı kendisi ham maddeyi ithal etmiyor nasıl bu kadar çabuk etkilendi de fiyata ertesi gün yüzde yüzden fazla zam yaptı.
Dolar düşünce fiyatlar aynı kaldı ama

Burada geçmiş konularda yazanlar oluyordu haftada iki et balık yemeyin o zaman, bebek pirinç maması ilede büyür diye

Tasarruf dedikleri şey israf etmemek değil (çünkü burada alıp alıp yemeyip çöpe dökmekten bahsedilmiyor) çoğu şeyden vazgeçip bol karbonhidratlı beslenmek

size çok katılıyorum.
bir de peynirin peynirlikten utandığı, ne idüğü belirsiz ürünlere az para verip "bakın bizde peynir yiyoruz" diyorlar. sonra iyisi olsun diye para verenlere "ona o kadar para verirseniz tabi çok tutar mutfak masrafı" diyorlar.
neresinden bakılsa sağlıksız ve bence riskli olan beslenmelerini savunup, iyi ürün alanları yaftalamaları büyük saçmalık.
ha hiç başka çıkış yolu olmayanı anlarım. ama alabilecekken tasarruf yapıyorum, herşeyi de yiyorum havası atmak için bu tip beslenmek çok yanlış.

Size tamamiyle katılıyorum en ucuz marketlerden alışveriş yapmamıza rağmen isimleri belli Bi,A1,Şok buna rağmen herşey çok pahalı avrupada insanlar 3-4 euroya peynir alabiliyorken bizde fiyatlar ortada enflasyon oranı belli (gerçek reel enflasyon oranından bahsediyorum ,tv lerin açıkladığı değil tabii ) hala geçiniyoruz herşey yolunda diyen varsa mars ta yaşıyor olması lazım :)

Zamanında kendi et balık yemediği için bunları söyleyebiliyor zaten, o kadar düşünebiliyor yani.

Zamanında bir milletvekili, çay ve simiti 2 tl den baz alarak, 5 kişilik ailenin öğününü 10 tlden hesaplayıp aylık gideri 900 tl eder demişti 5 kişilik ailenin mutfak gideri 900 tl! Aha bu buradaki et balık yemeyin, bebelerinize karbonhidrat verin diyen ultra tasarrufçular sayesinde de bu milletvekili meclis lokantasında eti üç kuruştan yedi. Başka sözüm yok.

valla çocuğuna eti, tavuğu reva görmeyen almayabilir de; alanlara müsrif gözüyle bakıp suçlamak akıl tutulması resmen :)

Oturduk eşimle bu yazıya istinaden hesaplama yaptık, aylık 1500 ü geçmiyoruz ve bugüne kadar etimizden sütümüzden hiçbi şeyimizden kısmadık tabii ki tasarruflu harcıyoruz ama bi alacağımdan geri kalmadım, kızımın köftesini balığını günü gününe de veririm. Ama sırrımız herhalde şu ki dışarıdan asla yemek yemiyoruz eşim bile yemeğini ofise evden götürür. Zaten bn çalışmadığım için pizzada istesek kendim yapıyorum hamburgerde. Dışarı çıktığımızda yediklerimiz oluyor ama genelde onu da evden kendimize paket hazırlayıp dışarı çıkmayı tercih ediyoruz.
ben yemek yapma aşığı bi insan olarak benim için de bi zevk zaten dışardan saçma sapan şeyleri hiç hevesle yemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…