- 27 Mart 2019
- 29.752
- 108.455
- 598
- Konu Sahibi merllins06
-
Bugün dışarı çıktım, eczane, market ve gözlükçüye uğradım. Dönüşte benzin aldım. 980 lira harcamışım. Asgari ücretle krallar gibi yaşıyoruz, mutfak masrafımız üç kuruş diyene de içimden he yavrum he diyorum.
Ay evet aklıma geldi geçen ay market mevzusu epeyce konuşulmuştu. Link yabışdırayım hemenGeçtiğimiz haftalarda bir gazetenin ilk sayfa manşeti vardı market alışverişine ilgili. Markete aç gitmeyin, çocuğunuzu markete götürmeyin vs. Gibi traji komik öneriler yazılıydı. Ondan öncesinde de kuru ekmeğe talim ediliyor insanlar denildiğinde de, ekmekle karınlarini doyuruyorlarsa aç değiller
diye söylenmişti oturdugu yerden ayda 40 50 bin TL maaş alan adamlar.
Yani diyorlar ki çocuğun olursa markette birşey görürse isterse alma ki tasarruf edesin. O yüzden dir ki kimse kendini sorgulamasin. Sorgulanması gereken kişiler bizler değiliz..
Karı- koca çalışıp da Çocuğumuza 1 paket bisküvi, 2 çikolata 1 meyve suyu almamak için çocuğumu markete götürmeyeceksem kopsun kiyamet
çocuğun karnını tıka basa suyla ve ekmekle şişireyim yani markete giderken?ay ben bunu nasıl düşünemedimm.bu kadar zaman fazla mutfak masrafı yapmazdım tühhAy evet aklıma geldi geçen ay market mevzusu epeyce konuşulmuştu. Link yabışdırayım hemen
Takvim'in Alışveriş Önerileri Gündemde: Tok Karnına Çıkın, Çocuklar Olmasın; Araba Değil Sepet Kullanın
Hükümete yakın Takvim gazetesinin manşetten verdiği market alışverişi önerileri sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu.www.google.com.tr
Hahaha yok yanlış anlamışsın sen. Kendi karnını suyla eppekle şişirip çocuğu evde bırakacan. Bebeler markete giremez.çocuğun karnını tıka basa suyla ve ekmekle şişireyim yani markete giderken?ay ben bunu nasıl düşünemedimm.bu kadar zaman fazla mutfak masrafı yapmazdım tühh
o derece yaniii peküüüüHahaha yok yanlış anlamışsın sen. Kendi karnını suyla eppekle şişirip çocuğu evde bırakacan. Bebeler markete giremez.
Yani ben ortalamanin uzerinde bir gelirle icime sinecek duzgun bir evde yasayamiyorum, istediğim gibi yiyip lcemiyorum, giyim kuşam kozmetik alisverisim icin indirim kovaliyorum, peki asgari ücretli ne yapsin? En trajik olan neden onu da ben dert ediyorum?
Kesinlikle
Bugün markete 100 gram peynire bir ekmek ve bir sucuğa birde ekmeğe 65 lira verip çıktım.
Aldıklarım poşetin bir kenarını doldurmadı.
Her şeyin fiyatları fahiş
Aynı malı geçen sene aldığının iki katından fazlaya alamıyorsun.
Gerçekten ekonomik şartlardan mı yoksa esnafın aç gözlülüğü mü bilmiyorum ama fiyatlandırmalarda bir abukluk söz konusu
O ne yav Adanalı mıbizim komşunun kocası sabah kahvaltısında da pirzola, ciğer falan yiyordu hafta 3-4 gün
sabah sabah mangal kokusuna uyanırdık
boşandılar ama sebep bu mu bilemedim :)
Doğru ekonomi düz gitse bu kadar zamlar olmazdı.Etme boşver bu ülkenin şartlarını onlar belirliyor
Esnafın aç gözlülüğü olur mu? Her şey zincir halinde zamlaniyor Fiyatı değişmeyen tek kalem ürün yok. 1 TL ye aldığım naneli şeker 3 TL. Esnaf bir anda açgözlü olacak değil ya. Ekonomi allak bullak olunca çarşı pazar böyle olur tabi. Ha dünya bizi kıskanıyor orası ayrı
Burada geçmiş konularda yazanlar oluyordu haftada iki et balık yemeyin o zaman, bebek pirinç maması ilede büyür diyeBugün markete uğradık. Bir kalıp ezine peynir, 3 paket 10lu yumurta(30 adet), çocuğa biraz muz, kaymak, yarım kilo zeytin, sıvı el sabunu, kıvırcık, bir bağ pazı, biraz patates, 1 lit süt ve kruvasan aldık. 300 tl ye yakın para ödedik. İçinde et, şarküteri ürünleri yok. Bu bizim alelade yaptığımız bir alışveriş.. Yani oo hadi yine iyiyiz bir hafta hiç bir şey almam durumu yok. İçinde tek keyfi ürün benim akşam çayına aldığım kruvasan. Onu almasam heralde mutfakta müthiş tasarruf ederdim ama bilemedim.
Bir üye yazmıştı 250 tl ye bir haftalık yemek hazırlıyorum diye. Ben bugün aldıklarımla bir öğün bile hazırlayamam mesela. Makarnayı bile tabağına sayıyla koyacak kadar tasarruf etmek matah bir şey değil. Zaten bunun adı tasarruf da değil.
Burada geçmiş konularda yazanlar oluyordu haftada iki et balık yemeyin o zaman, bebek pirinç maması ilede büyür diye
Tasarruf dedikleri şey israf etmemek değil (çünkü burada alıp alıp yemeyip çöpe dökmekten bahsedilmiyor) çoğu şeyden vazgeçip bol karbonhidratlı beslenmek
Size tamamiyle katılıyorumBiz bal gibi de geçiniyoruz diyenler onun adi survive etmek geçinmek degil. Calisiosan sahip olduklarinim ustune katmalisin iyi bi ekonomide. Her ay kazandigini ucu ucuna yetirmek iyi bisey degil. Kenara 3-5 koyabilio olmak lazım. Ev araba sahibi olabilio olmak lazim. Diger türlü karın tokluguna calisiosun yani hayatta kalmaya calisiosun sadece. Nesine şükrediosunuz bunun.
Zamanında kendi et balık yemediği için bunları söyleyebiliyor zaten, o kadar düşünebiliyor yani.Burada geçmiş konularda yazanlar oluyordu haftada iki et balık yemeyin o zaman, bebek pirinç maması ilede büyür diye
Tasarruf dedikleri şey israf etmemek değil (çünkü burada alıp alıp yemeyip çöpe dökmekten bahsedilmiyor) çoğu şeyden vazgeçip bol karbonhidratlı beslenmek
Zamanında kendi et balık yemediği için bunları söyleyebiliyor zaten, o kadar düşünebiliyor yani.
Zamanında bir milletvekili, çay ve simiti 2 tl den baz alarak, 5 kişilik ailenin öğününü 10 tlden hesaplayıp aylık gideri 900 tl eder demişti5 kişilik ailenin mutfak gideri 900 tl! Aha bu buradaki et balık yemeyin, bebelerinize karbonhidrat verin diyen ultra tasarrufçular sayesinde de bu milletvekili meclis lokantasında eti üç kuruştan yedi. Başka sözüm yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?