- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.469
- 158
- Konu Sahibi merllins06
Uzun vadede mantıklı. Ama devlet hiçbir ilacı tamamen karşılamıyor ucundan hep bi para gidiyor.doktora gidip bir de rapor almayı başarırsak bedava hemi de
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Uzun vadede mantıklı. Ama devlet hiçbir ilacı tamamen karşılamıyor ucundan hep bi para gidiyor.doktora gidip bir de rapor almayı başarırsak bedava hemi de
Uzun vadede mantıklı. Ama devlet hiçbir ilacı tamamen karşılamıyor ucundan hep bi para gidiyor.
İstisna varmış demek ki. Biz ödemeye devam.Benim gebelikte kullanilan iğneler aylık 1200 1500 civarı tutuyor tamamini devlet ödüyor. Eczacı para istemeyince bir tuhaf oldum.
Raporlu ilaçları tamamen karşılıyor. Ama rapor almak için ölüm döşeğinde olman lazımUzun vadede mantıklı. Ama devlet hiçbir ilacı tamamen karşılamıyor ucundan hep bi para gidiyor.
Doğrudur.Raporlu ilaçları tamamen karşılıyor. Ama rapor almak için ölüm döşeğinde olman lazım
Mesala nasıl yapıyorsunuz benim bütçem 1500 bazen yetmiyorBen 250 liralik alışverişle 1 haftalik yemek hazirliyorum eve
aynen bunu bende sorcaktımHaftada bir 8 şi
Kagıt havluyu nasıl tüketiyorsunuz
Çok fazla değil mi ?
Bugün dışarı çıktım, eczane, market ve gözlükçüye uğradım. Dönüşte benzin aldım. 980 lira harcamışım. Asgari ücretle krallar gibi yaşıyoruz, mutfak masrafımız üç kuruş diyene de içimden he yavrum he diyorum.Az once markete ugradim, sadece, biraz kahvaltilik, bir ogunluk et ve biraz meyve aldim yani tamami 2 posetti ve 300 tl verdim. Kahvaltilik peynir zeytin bikac gun gider ama meyve ve yemek sadece bugünlük.
Ayda 1000 tl ile etleri baliklari goturmus arkadaslar ama bugun 1 kilo pirzolanin fiyati 100 lirayi gecmis, kuzu ciger 100 tl olmus durumda, sadece haftada bir gun bunlardan birini yesek ayda 400 tl eder, hayat cok pahali, inanilmaz pahali hem de, artik orta sinif diye bir sey kalmadi, ulkenin cok buyuk bölümü yoksulluk siniri olan 8856 tl nin altinda yaşıyor. Ben cocuklariminizin gelecegi icin cok endiseliyim...
Bugün dışarı çıktım, eczane, market ve gözlükçüye uğradım. Dönüşte benzin aldım. 980 lira harcamışım. Asgari ücretle krallar gibi yaşıyoruz, mutfak masrafımız üç kuruş diyene de içimden he yavrum he diyorum.
yani restrran işletseniz daha uyguna gelirmişMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Biz dert etmemeliyiz belki de onları. Orta direk halimizle karnımız doyuyor nispeten rahat yaşıyoruz deyip geçmeliyiz sanırım.Sadece mutfak degil her sey inanilmaz pahali ve sanki cok küçük bir azinlik dışında kimse bu durumdan sikayetci degil.
16 yildir çalışıyorum bir ev alamadim ben mesela, piyangoma yilbasi ikramiyesi vurmadan alamam da, gecen baktik 300 bin tl nin 10 yil geri odemesi aylik 5000 tl yi geçiyor, totalde odemen de 700 bine yakin. Ustune 200 bin pesinat vericem ve aldığım ev de 2+1 sokak arasi 4 duvar olacak, mutsuz olacagim.
Kirada devam desen eli yüzü düzgün bir ev için 3000 i gözden çıkarmak gerekiyor. Bosver pelin dedim otur oturdugun yerde, biraz boyar makyajlar duzeltirsin eskimis evini.
Yani ben ortalamanin uzerinde bir gelirle icime sinecek duzgun bir evde yasayamiyorum, istediğim gibi yiyip lcemiyorum, giyim kuşam kozmetik alisverisim icin indirim kovaliyorum, peki asgari ücretli ne yapsin? En trajik olan neden onu da ben dert ediyorum?
aynen bunu bende sorcaktım
Ay hepsini okuyayım dedim ancak cevaplarımı gördüm. 2 haftada ekşimiyor mu kavanozlara yapıyorum yaptığım gün ağzını kapatıp kullanana kadar açmıyorum ekşimedi yani belki son kavanoz ekşimiştir onu da sarımsaklı yoğurt olarak kullandığımız için anlamadık. Kışın çok yoğurt tüketmiyoruz sanırım salata, turşu falan da olunca yoğurt çok aranmıyor yazın çok gider ayran, cacık olarak da tüketilince2 hafta da yoğurt eksimiyor mu peki?
DoğrudurMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
KesinlikleBugün markete gittik 4 poşet ve 435 TL. İçinde et, balık, deterjan, bakliyat, sivi yağ, kuruyemiş gibi kalemler yok.bunu her hafta yapsak zaten yaklaşık 2000 TL yapıyor. Ayrıca ekmek, yoğurt, süt, et, vs de en aşağı 1000 TL yi bulsa 3000 TL ile asgari olarak yemeğe harcamış oluyoruz. Çocuğun bezi, ıslak mendili, vitaminleri gibi şeyleri saymıyorum bile.
Sorun sizde yada bizde değil, sorun fiyatların bu kadar fahiş olarak zamlanmasi ve her yerde herşeyin fiyatlarının çok farkli olması.