- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi merllins06
-
Zentius D çiğneme tableti alıyorum ben anneme ablama falan.
Biz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.
Bir paket makarnayı üç kerede pişiriyorum ben
Kuruyken 2 dk da bas hızlı hızlı gömlek değil yaÇok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim
Yok yok, yan etkisi yok. Organ nakilli ablama doktorunun önerdiği vitamin takviyesi bu. Piyasadaki en zararsız ürün.Ilac mi ilaç sa reçetesiz alınabiliyor mu birde yan etkileri çok mu.. sagolun bu arada
Ispanağin icine kıyma veya biraz kucuk dogranmış et koyarsaniz doyurur. corba ve yogurtta olursa. hem yogurtta proteindir. ayrica ekmekte tam buğday ekmegi olursa hem saglikli olur hem doyurucu. bursadasınız diye soyluyorum besaşin paketli dilimlenmis tambuğday ekmegi cok guzel lezzetlide. yemegin yaninda 2 dilim yetiyor.
Ben hic et yenmesin demiyorum eti yemeklere bolup koymak et yememek olmuyor. Diyetisyenlerin tavsiye ettigi o.
Benim esimde tencere yemegine alismamişti doymuyacak zannediyordu. Corba icmezdi. ben evlendikten sonra alistirdim. simdi gayet doyuyor. once mercimek corbası. sonra bir tabak ispanak yemegi yanına yogurt ve tambuğday ekmegi. hergunde corba yaparim. onden corba icmek doyurucu oluyor.
Sizin evde yemek için yaşanıyor damdan. Ben o kadar çok yemek yapsam isyan bayrağını çekerimo yeşil mercimeği ben de yapabilirim tek
ama o öğle yemeği olur 1 gibi yenir 15-16 gibi de ikindi öğünü olur yoksa bizim azman akşamı göremez
geçen yarım paket makarna yapmıştım evde ikimiz varız diye yanında da kereviz sapı çorbası vardı
az olmuş bu makarna dedi paşa salata da vardı galiba :=)
Malesef ciddi. Her sey asiri pahalandi. Ama bazi insanlar israrla gormezden geliyor. Ilginc olan o.Ciddi misiniz Ezine peyniri konusunda? Yanlış anlamayın lütfen sorgulamak için değil de şaşırma ibaresi olarak sordum :) Ben yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye' den ayrılalı da öyle 10-15 sene falan olmadı ama inanamadım gerçekten bu kadar fiyat artışına. Benim yaşadığım ülke bir asya ülkesi ve hiçbir şekilde tarım hayvancılık yok. Süt ve süt ürünleri 'batılı' ürünler olarak sayıldığı ve lokal halk çok tercih etmediği için marketteki diğer ürünlere göre fiyatları pahalı olduğunu düşünüyordum ama birim fiyat olarak düşününce şu an gözüme pahalı gelmedi gerçekten.
Türkiye' ye dönersek bizi neler bekliyor diye düşünmeye başladım bu konuyu okudukça.
salı günkü menünüze talip olayım
ıspanağınız kıymasız mı
kavurup yumurta mı kırdınız pirinçli mi yaptınız
kıyma olmayınca burun kıvıracaklar zira ot yiyoruz diye(
pirinç de dün lahana sarma yapmıştım bu nedenle bugün tercih etmek istemiyorum pek
işte bizde bunların hepsi bir arada olmaz ki
bir de bu yazdıklarınızın hangisi ana yemek olacak
ben iç anadoluda büyüdüm eşim de doğu kültürü ile büyümüş
yani evet ıspanak, pırasa vs yeriz de onlar yancıdır
çorba giriştir
çorba yanına ıspanak pırasa ve salata yersek hiç protein yok az bir karbonhidrat var 2 saat geçmeden acıkır herkes
bunları ekmekle yer doyarız diyene cevabım yok ama burada olması gereken üzerinden konuşuyoruz zira ülkemizde maalesef milyonlar ekmek ile doyuyor
bak kaşarla o tadı daha az alabilirim
Sizin evde yemek için yaşanıyor damdan. Ben o kadar çok yemek yapsam isyan bayrağını çekerimYardım ediyorlardır umarım beyefendiler.
Geçen bahar 100 tane çanak 40 tane dolmalık enginar attım buzluğa. Şu an 4 tane dolmalık kaldı sadecebak kaşarla o tadı daha az alabilirim
kereviz bile sulu yemek olarak enginardan 10 kat daha güzel geliyor bana off
Benim k.v demde benim menemen ve konservelerimden otlaniyor. Yapmaya gelince amannnn yazın yaz kısın kış sebzesi yenir diyor sonra bakıyorum 2 3 istiyor. Gecen gelişinde 6 yaşındaki oğlum vermedi. Annem zaten yoruluyor yardım isteyincede gelmedin diye utandirdı babaannesini(benim oglanın mali cok kıymetlidir)
İyi o zaman aksi halde bu kadar yemek yükü tek kişide toplansa zor olurdu. Ki ben mutfağı, yemek yapmayı çok severim ama bu kadar yapsam deliririm heraldeişte olayın özü bu
annemin evinde de yemek için yaşanırdı bizde de öyle
ortalığı b.k götürüyor
olsun karnımız tok mu tok
yediğimiz sağlıklı mı sağlıklı yeterli
yani bağışıklığımız kuvvetli olsun toz ile hasta olunmaz :)))
ederler
hatta yazın öğle yemeklerini oğlum yaptı
yavaş yavaş pişirme işlerinde de ilerliyor
kendisi mini gurme, onun yanına bu bunun yanına şu
eşim zaten yapar yemek
bulaşıklar da bu sıralar onlarda
Geçen bahar 100 tane çanak 40 tane dolmalık enginar attım buzluğa. Şu an 4 tane dolmalık kaldı sadece
İyi o zaman aksi halde bu kadar yemek yükü tek kişide toplansa zor olurdu. Ki ben mutfağı, yemek yapmayı çok severim ama bu kadar yapsam deliririm heralde
Geçen bahar 100 tane çanak 40 tane dolmalık enginar attım buzluğa. Şu an 4 tane dolmalık kaldı sadece
Burda dörtlü temizlenmiş vakumlanmış paket 10 liraydı. Görümcem sağolsun her pazara gittiğinde enginar taşıdı bize. Ben garnitürle etsiz pişiriyorum, dolmasını yapıyorum, bazen çanakları sebzeyle doldurup fırınlıyorum, doğrayıp çiğ salataya katıyorum. Üstüne limon sıkıp çiğ yiyoruz. Hatta saplarından turşu bile yapmıştım bir kerebak ben çok atamadım zira tanesi 5 TL idi
2 tane yesek 10 TL eder
yanına mutlaka et gerekir bizim evde, kimse tek enginar ile doymaz
maliyetli geldi
Yeşil mercimek çok besleyici valla bizde tek yeriz hep . Ama oğlan tam alışamadı kandırmak için yanına azıcık makarna yapıyorum bir ondan bir ondan şeklindeBiz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.
Bir paket makarnayı üç kerede pişiriyorum ben
İzmirde yaşıyoruz biz. Karaburuna yolumuz düşse tanesi 1 liradan bile buluyoruz köylülerden.oo 100 çanak almışız gözlerimde dolar işareti belirdi
zenginlik göstergesi kız o da
ben de karaciğeri yeniliyor diye yılda bi kere yiyorum hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?