• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Biz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.

Bir paket makarnayı üç kerede pişiriyorum ben 😂

o yeşil mercimeği ben de yapabilirim tek

ama o öğle yemeği olur 1 gibi yenir 15-16 gibi de ikindi öğünü olur yoksa bizim azman akşamı göremez

geçen yarım paket makarna yapmıştım evde ikimiz varız diye yanında da kereviz sapı çorbası vardı

az olmuş bu makarna dedi paşa salata da vardı galiba :=)

Çok saçma bir soru soracağım şimdi, havlular kuruduktan sonra mı ütülüyorsun? Islakken çok zor olur ütülemesi herhalde😂😂
Yumuşatıyorsa iyiymiş ama buna zaman bulabileceğimi zannetmiyorum, başka iş olsa neyse de ütüden nefret ederim😫
Kuruyken 2 dk da bas hızlı hızlı gömlek değil ya 😂

Ilac mi ilaç sa reçetesiz alınabiliyor mu birde yan etkileri çok mu.. sagolun bu arada
Yok yok, yan etkisi yok. Organ nakilli ablama doktorunun önerdiği vitamin takviyesi bu. Piyasadaki en zararsız ürün.

Reçetesiz alabilirsiniz 20 liraydı en son aldığımda. 2 ay gidiyor.

Ispanağin icine kıyma veya biraz kucuk dogranmış et koyarsaniz doyurur. corba ve yogurtta olursa. hem yogurtta proteindir. ayrica ekmekte tam buğday ekmegi olursa hem saglikli olur hem doyurucu. bursadasınız diye soyluyorum besaşin paketli dilimlenmis tambuğday ekmegi cok guzel lezzetlide. yemegin yaninda 2 dilim yetiyor.

Ben hic et yenmesin demiyorum eti yemeklere bolup koymak et yememek olmuyor. Diyetisyenlerin tavsiye ettigi o.

Benim esimde tencere yemegine alismamişti doymuyacak zannediyordu. Corba icmezdi. ben evlendikten sonra alistirdim. simdi gayet doyuyor. once mercimek corbası. sonra bir tabak ispanak yemegi yanına yogurt ve tambuğday ekmegi. hergunde corba yaparim. onden corba icmek doyurucu oluyor.

bunlara katıldım da

yukarıdaki yorumlarda o kadar et alınmaz deniyor

yani 1 kg kıyma ile tüm ay idare edilir vs

günde tek öğün yemek yapsam içine bu denildiği gibi katsam zaten bir hafta gitmez ki bir kg kıyma

eskiden kışlık kavurma yapılırmış

yemeğe iki üç parça atılır adı etli olurmuş

mesela bizim memlekette pirinç yetişir sebze azdır

aklınıza gelen her sebzenin pirinçli yemeği vardır

etli yemek denilen bir küçük kemikli et ile bir kazan keşkektir

lakin şimdi o ortamlar o kalabalık sofralar da yok

evet ben de keşkeğe bir parça et koyuyorum 10 TL sadece eti tutuyor

o yeşil mercimeği ben de yapabilirim tek

ama o öğle yemeği olur 1 gibi yenir 15-16 gibi de ikindi öğünü olur yoksa bizim azman akşamı göremez

geçen yarım paket makarna yapmıştım evde ikimiz varız diye yanında da kereviz sapı çorbası vardı

az olmuş bu makarna dedi paşa salata da vardı galiba :=)
Sizin evde yemek için yaşanıyor damdan. Ben o kadar çok yemek yapsam isyan bayrağını çekerim 😂 Yardım ediyorlardır umarım beyefendiler.

Ciddi misiniz Ezine peyniri konusunda? Yanlış anlamayın lütfen sorgulamak için değil de şaşırma ibaresi olarak sordum :) Ben yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye' den ayrılalı da öyle 10-15 sene falan olmadı ama inanamadım gerçekten bu kadar fiyat artışına. Benim yaşadığım ülke bir asya ülkesi ve hiçbir şekilde tarım hayvancılık yok. Süt ve süt ürünleri 'batılı' ürünler olarak sayıldığı ve lokal halk çok tercih etmediği için marketteki diğer ürünlere göre fiyatları pahalı olduğunu düşünüyordum ama birim fiyat olarak düşününce şu an gözüme pahalı gelmedi gerçekten.

Türkiye' ye dönersek bizi neler bekliyor diye düşünmeye başladım bu konuyu okudukça.
Malesef ciddi. Her sey asiri pahalandi. Ama bazi insanlar israrla gormezden geliyor. Ilginc olan o.

Eklentiler

• Screenshot_20210312-134820_Sanal Market.jpg
    Screenshot_20210312-134820_Sanal Market.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 39
salı günkü menünüze talip olayım

ıspanağınız kıymasız mı

kavurup yumurta mı kırdınız pirinçli mi yaptınız

kıyma olmayınca burun kıvıracaklar zira ot yiyoruz diye :KK43:(

pirinç de dün lahana sarma yapmıştım bu nedenle bugün tercih etmek istemiyorum pek

Ben sebze yemeklerinde eti sevmiyorum. Zeytinyağiyla ,bol sogan, yazdan yaptigim salca ,1 tane havucu minik minik koyuyorum birde 1 fincan pirinç . Bazende bol soğanlı yumurtali fırına atıyorum. Çocuk olunca mecbur ona göre yapiliyor.

işte bizde bunların hepsi bir arada olmaz ki

bir de bu yazdıklarınızın hangisi ana yemek olacak

ben iç anadoluda büyüdüm eşim de doğu kültürü ile büyümüş

yani evet ıspanak, pırasa vs yeriz de onlar yancıdır

çorba giriştir

çorba yanına ıspanak pırasa ve salata yersek hiç protein yok az bir karbonhidrat var 2 saat geçmeden acıkır herkes

bunları ekmekle yer doyarız diyene cevabım yok ama burada olması gereken üzerinden konuşuyoruz zira ülkemizde maalesef milyonlar ekmek ile doyuyor

yok yahu hepsi nasıl olsun :) onlar örnek yemek dün sadece pırasa vardı
dünkü tam menü domates çorbası pırasa bir de annem kabak rendesi yapmış hani kabak kavrulur sarımsaklı yoğurtla o
bir dilim de ekşi mayalı ekmek yedim minik ben. böyleydi.
başka gün dolma çorba soğanlı domatesli salata olur
mantı mesela hazır ev açması alır yaparız böyle bu şekil
ıspanak öğlen yiyince acıktırıyor ama akşam çok değil.

Sizin evde yemek için yaşanıyor damdan. Ben o kadar çok yemek yapsam isyan bayrağını çekerim 😂 Yardım ediyorlardır umarım beyefendiler.

işte olayın özü bu

annemin evinde de yemek için yaşanırdı bizde de öyle

ortalığı b.k götürüyor

olsun karnımız tok mu tok

yediğimiz sağlıklı mı sağlıklı yeterli

yani bağışıklığımız kuvvetli olsun toz ile hasta olunmaz :)))

ederler

hatta yazın öğle yemeklerini oğlum yaptı

yavaş yavaş pişirme işlerinde de ilerliyor

kendisi mini gurme, onun yanına bu bunun yanına şu

eşim zaten yapar yemek

bulaşıklar da bu sıralar onlarda

Benim k.v demde benim menemen ve konservelerimden otlaniyor. Yapmaya gelince amannnn yazın yaz kısın kış sebzesi yenir diyor sonra bakıyorum 2 3 istiyor. Gecen gelişinde 6 yaşındaki oğlum vermedi. Annem zaten yoruluyor yardım isteyincede gelmedin diye utandirdı babaannesini :eek:(benim oglanın mali cok kıymetlidir)

Aslanım çocuk beee 👏🏼 ona alkış bana taktik ver bende böyle bir bebe yetiştirmeyim

işte olayın özü bu

annemin evinde de yemek için yaşanırdı bizde de öyle

ortalığı b.k götürüyor

olsun karnımız tok mu tok

yediğimiz sağlıklı mı sağlıklı yeterli

yani bağışıklığımız kuvvetli olsun toz ile hasta olunmaz :)))

ederler

hatta yazın öğle yemeklerini oğlum yaptı

yavaş yavaş pişirme işlerinde de ilerliyor

kendisi mini gurme, onun yanına bu bunun yanına şu

eşim zaten yapar yemek

bulaşıklar da bu sıralar onlarda
İyi o zaman aksi halde bu kadar yemek yükü tek kişide toplansa zor olurdu. Ki ben mutfağı, yemek yapmayı çok severim ama bu kadar yapsam deliririm heralde 😂

İyi o zaman aksi halde bu kadar yemek yükü tek kişide toplansa zor olurdu. Ki ben mutfağı, yemek yapmayı çok severim ama bu kadar yapsam deliririm heralde 😂

pandemi başında delirmiştim

burada da bol bol yazdım

evi 5 yıldızlı otel sandılar diye

günde 5-6 öğün bir de hep değişik şeyler isteniyor

yani her öğüne ayrı ayrı ara öğünlerde de ilginç şeyler

bir de yemek arttıkça bulaşık da artıyor o da zorluyor

en son baba oğul bafra pidesi yaptılar babası kıymalı içi hazırladı oğlu açtı vs

bir daha ev alırsam salonla mutfağı değiştireceğim hatta bazen takılıyorum bu evin mutfağı ve salonu bitişik duvarı yıkıp her yeri mutfak yaptırıp kocaman tezgah yaptıracağım altına da derin dondurucu koyacağım diye

bak ben çok atamadım zira tanesi 5 TL idi

2 tane yesek 10 TL eder

yanına mutlaka et gerekir bizim evde, kimse tek enginar ile doymaz

maliyetli geldi :KK62:
Burda dörtlü temizlenmiş vakumlanmış paket 10 liraydı. Görümcem sağolsun her pazara gittiğinde enginar taşıdı bize. Ben garnitürle etsiz pişiriyorum, dolmasını yapıyorum, bazen çanakları sebzeyle doldurup fırınlıyorum, doğrayıp çiğ salataya katıyorum. Üstüne limon sıkıp çiğ yiyoruz. Hatta saplarından turşu bile yapmıştım bir kere 😂

Eşimde grade3 karaciğer yağlanması var. Enginarı etli yapsam ne faydası olacak zaten 😂

Biz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.

Bir paket makarnayı üç kerede pişiriyorum ben 😂
Yeşil mercimek çok besleyici valla bizde tek yeriz hep . Ama oğlan tam alışamadı kandırmak için yanına azıcık makarna yapıyorum bir ondan bir ondan şeklinde 😂 benim bebe 2 köfte yiyor mesela biraz da yoğurt senin yazdığını okuyunca iyi dedim demekki yiyormuş çocuk 😂

Back