Aylık mutfak masrafı problemi

D vitamini icin ne önerirsiniz, güneş haric çoğu zaman dışardayım zaten. çoğu yiyecekten de yerim.. ama bitmedi üsumelerim.. gecen ki tahlil de yine az cıktı daha doktora göstermedim tabi.. e nabiz dan bakıp netten normale baktım az cıktı normal değerlere göre..

Devit 3 fısfıs var ben de. Damla şeklinde de kullandım ucuz ürünler mutlaka kullanın yeterli güneş almıyorsanız

Ve bir de somon yemeyen balık yedim dememeli.

Başkan bir konu da balık olarak hamsi yiyen birinin bu tercihi bile yadırganip kücümsenmisti resmen.

Beynimizin gelişmediğini iddia etmişlerdi

Benim oğlan balığı ağzına surmüyor onu ne yapacağız? alamadığimizdan degil esimde bende balik cok severiz biz yerken mutfağa bile girmezki ona teklif etmeyelim diye.

Desenize benim oğlumun zeka geri kalacak halbuki daha 1 saat once ogretmeniyle toplanti yaptik bilissel gelisimi gayet iyi her soruma cevap veriyor dedi.

Hos babasida ben de kucukken somonlarla avakadolarla buyumedik. ikimizde universite sınavinda sayisal bolumden ilk 20 bindeydik. desene somon yeseydik ordinaryus olurduk herhalde

Bizde her türlü yenilen bitkiyi zeytinyağında kavur, üstüne sarımsaklı dök ye olayı çoktur :)
Hatta ben yumurta da kırıyorum.
Protein açısından çok yüksek oluyor.

Ha ha ha somon yemediğinizden bakın harward a girememişsiniz

dolma, ıspanak, pırasa yedik dün zeytinyağlı bunların yanında çorba var ve salata

işte bizde bunların hepsi bir arada olmaz ki

bir de bu yazdıklarınızın hangisi ana yemek olacak

ben iç anadoluda büyüdüm eşim de doğu kültürü ile büyümüş

yani evet ıspanak, pırasa vs yeriz de onlar yancıdır

çorba giriştir

çorba yanına ıspanak pırasa ve salata yersek hiç protein yok az bir karbonhidrat var 2 saat geçmeden acıkır herkes

bunları ekmekle yer doyarız diyene cevabım yok ama burada olması gereken üzerinden konuşuyoruz zira ülkemizde maalesef milyonlar ekmek ile doyuyor

Bizde her türlü yenilen bitkiyi zeytinyağında kavur, üstüne sarımsaklı dök ye olayı çoktur :)
Hatta ben yumurta da kırıyorum.
Protein açısından çok yüksek oluyor.

Zaten sarmısaklı yogurt en buyuk kurtarici her turlu yemegi yediriyor mubarek.

onu yapıyorum kıymalı ıspanak

hatta bu konuda dünkü yorumumda da yazdım

ıspanak 8 TL kıyması 15 TL eder yumurtası vs bir öğün ıspanak yemeği 25 TL eder diye

ama işte her gün et mi yenir sebze yiyin yazılıyor ya

nerede bu doyurucu sebze yemeği diye soruyorum

bizim evde bir paket makarna da kıymalı da yapılsa domates soslu da yapılsa bir öğünde biter artarsa bir tabak artar onu da oğlum iki saat sonra yer

çorba da yapılır tabii ki ana yemek diye sordum daha çok

zira ben o çorba ve salata yedik doyduk diyen bir aileye sahip değilim

eğer çorba ile doyulacaksa eşim 1, oğlum 3/4 ekmek yer ki bu da zaten sağlıksız bir beslenme modeli

arada uygulansa da aylık beslenme bu şekilde yürüyemez

Devit 3 fısfıs var ben de. Damla şeklinde de kullandım ucuz ürünler mutlaka kullanın yeterli güneş almıyorsanız
Yaz kış dışarı çıkarım 2 3 günde bir ama elbise den yeterli gelmiyor demek ki.. siz de 'de mi d vitamini eksikliği var doktor mu yazdı ben daha doktora göstermedim sonucu.. yan etkisi var mi ki.. reçetesiz alınabiliyor mu

Ben genelde haftalık plan yapiyorum. Bu haftaki yaptiklarimi yazabilirim. Biz günlük yiyoruz 2.güne kalmayacak sekilde yapmaya calisiyorum.

Pazartesi =etli nohut +pilav+cacık+turşu
Salı =süzme mercimek corbası ıspanak yemeği +yoğurt +ıslak kek
Çarsamba = sehriye corbasi +balık (istavrit) +salata +güvecte tahin helvası
Persembe =turşu kavurma +tavuk suyuyla tarhana çorbasi +sebzeli bulgur pilavı
Cuma = findık yaprağı sarma+ sarimsaklı yoğurt+ dünden turşu kavurma var
Cumartesi zeytinyagli pirasa+ yayla corbasi +makarna (oglum mozaik pasta istedi tatli olarak)
Pazar = genelde hamurisi günü oluyor. Pizza,gozleme ,pide, lahmacun veya mantı yaparım.
Herpazar elim undan cıkmaz. En az 2 cesit kurabiye 1 tepsi irmikli kek yapiyorum oğluma hafta içi az az yer (büskivi vs yiyemiyor)

Zentius D çiğneme tableti alıyorum ben anneme ablama falan.

Ooo 60bin cokmus biz 25bine çok dedik. Allah yardimciniz olsun.

Biz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.

Bir paket makarnayı üç kerede pişiriyorum ben

salı günkü menünüze talip olayım

ıspanağınız kıymasız mı

kavurup yumurta mı kırdınız pirinçli mi yaptınız

kıyma olmayınca burun kıvıracaklar zira ot yiyoruz diye (

pirinç de dün lahana sarma yapmıştım bu nedenle bugün tercih etmek istemiyorum pek

Ispanağin icine kıyma veya biraz kucuk dogranmış et koyarsaniz doyurur. corba ve yogurtta olursa. hem yogurtta proteindir. ayrica ekmekte tam buğday ekmegi olursa hem saglikli olur hem doyurucu. bursadasınız diye soyluyorum besaşin paketli dilimlenmis tambuğday ekmegi cok guzel lezzetlide. yemegin yaninda 2 dilim yetiyor.

Ben hic et yenmesin demiyorum eti yemeklere bolup koymak et yememek olmuyor. Diyetisyenlerin tavsiye ettigi o.

Benim esimde tencere yemegine alismamişti doymuyacak zannediyordu. Corba icmezdi. ben evlendikten sonra alistirdim. simdi gayet doyuyor. once mercimek corbası. sonra bir tabak ispanak yemegi yanına yogurt ve tambuğday ekmegi. hergunde corba yaparim. onden corba icmek doyurucu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…