- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi merllins06
-
Biz alkol sevmeyiz sigara kullanmayız ama vallahi 4000 e dayandı mutfak masrafım. Kaç market gezip indirim kovalıyoruz. Müsrif falan değiliz yani sanıldığı gibiAlkol yoktur ya mümkün değil.
D vitamini icin ne önerirsiniz, güneş haric çoğu zaman dışardayım zaten. çoğu yiyecekten de yerim.. ama bitmedi üsumelerim.. gecen ki tahlil de yine az cıktı daha doktora göstermedim tabi.. e nabiz dan bakıp netten normale baktım az cıktı normal değerlere göre..Vejeteryansınız o zaman. Ben de bi dönem denedim de balıktan vazgeçemiyorumSütten yoğurttan zaten vazgeçmem mümkün değil. Pesketeryan beslendim bi dönem onda da kan değerlerim takla attı. Ben beceremiyorum o işleri. Muhtemelen çok az yediğim için yeterli olmuyor aldığım besin.
Devit 3 fısfıs var ben de. Damla şeklinde de kullandım ucuz ürünler mutlaka kullanın yeterli güneş almıyorsanızD vitamini icin ne önerirsiniz, güneş haric çoğu zaman dışardayım zaten. çoğu yiyecekten de yerim.. ama bitmedi üsumelerim.. gecen ki tahlil de yine az cıktı daha doktora göstermedim tabi.. e nabiz dan bakıp netten normale baktım az cıktı normal değerlere göre..
Ve bir de somon yemeyen balık yedim dememeli.
Başkan bir konu da balık olarak hamsi yiyen birinin bu tercihi bile yadırganip kücümsenmisti resmen.
Beynimizin gelişmediğini iddia etmişlerdi
Ben artık zorluyorum kendimi yemek icin. insan zamanla alısıyor. Maydonoz yesil sogan yiyemezdim artik kahvaltilara temizloyip koyuyorum bir iki dal yemeyle basladım zamanla tadı guzel gelmeye başladı
Ege halkının ömür ortalaması cok et tuketen yorelere gore daha uzun. bu sebze ve zeytin yağina bağlı bence.
Egeli bir arkadaşımın en sevdiği yemek sarmasık kavurmasiydi mesela. Sarmasığı ben sadece sus birkisi zannediyordum ama kavurmasi yapılıyormuş.
Ha ha ha somon yemediğinizden bakın harward a girememişsinizBenim oğlan balığı ağzına surmüyor onu ne yapacağız? alamadığimizdan degil esimde bende balik cok severiz biz yerken mutfağa bile girmezki ona teklif etmeyelim diye.
Desenize benim oğlumun zeka geri kalacakhalbuki daha 1 saat once ogretmeniyle toplanti yaptik bilissel gelisimi gayet iyi her soruma cevap veriyor dedi.
Hos babasida ben de kucukken somonlarla avakadolarla buyumedik. ikimizde universite sınavinda sayisal bolumden ilk 20 bindeydik. desene somon yeseydik ordinaryus olurduk herhalde
Ha ha ha somon yemediğinizden bakın harward a girememişsiniz
dolma, ıspanak, pırasa yedik dün zeytinyağlı bunların yanında çorba var ve salata
Bizde her türlü yenilen bitkiyi zeytinyağında kavur, üstüne sarımsaklı dök ye olayı çoktur :)
Hatta ben yumurta da kırıyorum.
Protein açısından çok yüksek oluyor.
Zaten sarmısaklı yogurt en buyuk kurtarici her turlu yemegi yediriyor mubarek.
Genelde et yememek degilde hergun saf et yememek diyelim. eti yemeklerin icinde yemek.
Ben sizin yerinizde olsam. ispanak yemegi yapardım içinede kıyma varsa kiyma parca et varsa biraz kuculterek parca et koyardım bir miktar. yanınada yogurt. bir de corba. mesela mercimek corbası. ki daha 2 gun onceki menum bunun aynisiydi.
Yaz kış dışarı çıkarım 2 3 günde bir ama elbise den yeterli gelmiyor demek ki.. siz de 'de mi d vitamini eksikliği var doktor mu yazdı ben daha doktora göstermedim sonucu.. yan etkisi var mi ki.. reçetesiz alınabiliyor muDevit 3 fısfıs var ben de. Damla şeklinde de kullandım ucuz ürünler mutlaka kullanın yeterli güneş almıyorsanız
işte olay burada düğümleniyor
çok samimiyim ne yiyorsunuz
evde şu an et yok
buzdolabında 1 kg ıspanak var, bir kereviz var, bakliyatlarım tam, salata malzemesi, turşu, yazdan domates vs var
buzlukta barbunya, sarmalık yaprak falan da var
süt yoğurt yağ peynir zeytin de mevcut
bana bir menü yazsanıza akşam yapayım
ben yemek bulamıyorum çoğu zaman, zira mevsimi dışında sebze meyve almam
yani bu mevsimde patlıcanım kabağım domatesim biberim olmaz
yazın da pırasam ıspanağım olmaz
bu nedenle de hem pratik hem besleyici ve en önemlisi de doyurucu deyip ete yöneliyorum
yorumum sizden alıntı ama o genelde et yemeyen arkadaşlardan fikir bekliyorum
Zentius D çiğneme tableti alıyorum ben anneme ablama falan.D vitamini icin ne önerirsiniz, güneş haric çoğu zaman dışardayım zaten. çoğu yiyecekten de yerim.. ama bitmedi üsumelerim.. gecen ki tahlil de yine az cıktı daha doktora göstermedim tabi.. e nabiz dan bakıp netten normale baktım az cıktı normal değerlere göre..
Ben de düşünüyorum kara kara. Seneye mutlaka göndermem lazım online eğitim bari alsın diye ama düzgün kolejler büyük şehirde 60 binden aşağı yok maalesef. Seneyede kira alamazsam kredi çekip göndereceğim. Virüs pik yapacak gene deniyor. Herşey kötüye gidiyor
Biz her öğün tek çeşit yiyoruz çoğu zaman. Bu akşam yeşil mercimek yemeği var mesela, içinde et ya da kıyma yok nohut var. Yanına turşu yoğurt o kadar.onu yapıyorum kıymalı ıspanak
hatta bu konuda dünkü yorumumda da yazdım
ıspanak 8 TL kıyması 15 TL eder yumurtası vs bir öğün ıspanak yemeği 25 TL eder diye
ama işte her gün et mi yenir sebze yiyin yazılıyor ya
nerede bu doyurucu sebze yemeği diye soruyorum
bizim evde bir paket makarna da kıymalı da yapılsa domates soslu da yapılsa bir öğünde biter artarsa bir tabak artar onu da oğlum iki saat sonra yer
çorba da yapılır tabii ki ana yemek diye sordum daha çok
zira ben o çorba ve salata yedik doyduk diyen bir aileye sahip değilim
eğer çorba ile doyulacaksa eşim 1, oğlum 3/4 ekmek yer ki bu da zaten sağlıksız bir beslenme modeli
arada uygulansa da aylık beslenme bu şekilde yürüyemez
Ben genelde haftalık plan yapiyorum. Bu haftaki yaptiklarimi yazabilirim. Biz günlük yiyoruz 2.güne kalmayacak sekilde yapmaya calisiyorum.
Pazartesi =etli nohut +pilav+cacık+turşu
Salı =süzme mercimek corbası ıspanak yemeği +yoğurt +ıslak kek
Çarsamba = sehriye corbasi +balık (istavrit) +salata +güvecte tahin helvası
Persembe =turşu kavurma +tavuk suyuyla tarhana çorbasi +sebzeli bulgur pilavı
Cuma = findık yaprağı sarma+ sarimsaklı yoğurt+ dünden turşu kavurma var
Cumartesi zeytinyagli pirasa+ yayla corbasi +makarna (oglum mozaik pasta istedi tatli olarak)
Pazar = genelde hamurisi günü oluyor. Pizza,gozleme ,pide, lahmacun veya mantı yaparım.
Herpazar elim undan cıkmaz. En az 2 cesit kurabiye 1 tepsi irmikli kek yapiyorum oğluma hafta içi az az yer (büskivi vs yiyemiyor)
işte bizde bunların hepsi bir arada olmaz ki
bir de bu yazdıklarınızın hangisi ana yemek olacak
ben iç anadoluda büyüdüm eşim de doğu kültürü ile büyümüş
yani evet ıspanak, pırasa vs yeriz de onlar yancıdır
çorba giriştir
çorba yanına ıspanak pırasa ve salata yersek hiç protein yok az bir karbonhidrat var 2 saat geçmeden acıkır herkes
bunları ekmekle yer doyarız diyene cevabım yok ama burada olması gereken üzerinden konuşuyoruz zira ülkemizde maalesef milyonlar ekmek ile doyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?